Какво ви е мнението за игрицата? Вчера започнах да я цъкам, минах първите две "нива" и бих казал, че доста ме кефи. Геймплеят е лек и готин, макар да играя на 3-та от 4 трудности. За момента арсеналът не е нещо особено, но все пак е готин, а магнитният пистолет е изключението, като той доста кефи - лепваш го на противника, после някъде в тавана и ако той не умре от сблъсъка с тавана, то при последващото падане със сигурност се размазва!
Или пък го хвърляте към някоя стена... или стената към него!
Има система за ъпгрейди и такива работи, но ми се струва, че те няма да са чак толкова решаващи, като изключим 2-3 специални умения, които можеш да си купиш. Разрушенията са на доста по-скромно ниво, отколкото в Guerilla, но и тук говорим за разни пещери от здрав камък, а не за малки сгради от метал и/или бетон. Може и да не ми е правилна логиката, но в Guerilla ми бе странно как събаряш някакви големи конструкции, а една дупка в скалата на земята не можеш да направиш - разрушенията там въобще не бяха от характера на най-първия Red Faction.
Харесва ми и как са преплели елементи от историята на предните две игри (оригиналния RF и Guerilla, явно RF2 не искат да си го припомнят
) - директно продължение е на последната и отново се срещаме със заселниците, които воюват с (поне част от) мародерите, намираме сандъци с EDF емблеми на тях, а извънземните, които срещаме, са като съществата от първия RF.