Обикновено не пиша, ама се попиках да се хиля :Д
Раскольников написа:
Ето точно в презумпцията - че неизбежно като ученик в гимназията имаш общи интереси със съучениците си и се сплотявате на базата на тях не мога и до днес да я разбера.
Не бих казал че не направих приятели за 5 години - просто не бяха от класа ми или дори от випуска ми....Не разбирам защо се и очаква че ще го направя. Да на повечето мои връстници им се случва - но да си кажа откровенно на нито един от хората в обкръжението ми на които държа не им се е случило и или са били безразлични към класа си или откровнно не са се понасяли...
Случва се и такова нещо, вярно е, не знам в какво училище си бил, нито какво е обкръжението.
Раскольников написа:
Но точно заради това че буквално човек се явява ПРИНУДЕН от родителите,учители и загрижени за "класа" индивид и нагласите им за това какво е БАЛА и какво се случва на него-как се случва - Ето това ми е противно. Това че завършването е един момент, в които щеш не щеш те приравняват с всички останали и се очаква че споделяте едва ли не един миг на върховно щастие с хора , които днес даже не им помня имената.Че имате някакви общи цели,мечти,ценности и радости, които е о толкова трагично че вече няма да може да споделяте.
Ама... Какво значи принуден? Обясни ми, моля те. Искаш да ми кажеш, че ако кажеш на ваш'те, че не искаш да ходиш на бал и не обичаш да си с класа си ще те
задължат да ходиш на бал? Да бе. Една девойка от нашия клас се изпокара с един куп съученици на 12 клас и реши да не ходи на бал. Тя каза, че няма приятели и няма смисъл да ходи на бал. И това дали нейното решение е правилно или не е предмет на друга тема, но мога да кажа, че е имала повече топки от теб...
Раскольников написа:
В нормалните държави(да се чете - тези където не 95% от завършилите отиват във ВУЗ) завършването на гимназия си е един акт на инициация в света на отговорните и зрели граждани - "С училището до тук - вече ще се учиш от живота".
В нормалните държави, да се чете западна европа, по-специално Германия Франция и Англия, (няма да взимам примери като испания и португалия, където процента ученици завършващи средно образование едва стига 50). Процентът на ученици, продължащи своето образование е много ПО-НИСЪК от този в България. Защото тук куцо и сакато ходи в университет. (Ето ти една
статия да прочетеш за какви цифри става въпрос). Немците даже са си направили проучване, че IQто ти трябва да е над 127, за да си струва да ходиш в университет, което няма как да са 95% от популация, още не сме еволюирали до там...
Раскольников написа:
И тази внезапна проява на задружност и това че изведнъж всички са до толкова загрижени да не би някой да не участваш, не е някакъв аутруистичен акт на загриженост за всички от класа и за това че в крайна сметка независимо от разногласията вие сте с "един клас".
Поне по това което аз виждам е грижа на самите подрастващи бъдещи(и настоящи) кифли и говеда за тяхното собствено изживяване - да върви на майната си това какво ти мислиш и смяташ - ще го направиш за да може тяхната представа и очакване да се изпълни - за да може ТЕ да имат своя БАЛ - и ти се съобразяваш.
Да ти кажа, на никого няма да накривиш шапката като не отидеш на бал, ама на никого. На никого не му пука, че ти си решил да не ти е готино на бала, и че другите са ти под нивото. Щом, както сам каза, не си от колектива, защо трябва на тях да им пука за теб? Голям peer pressure е било да отидеш на бала. Толкова е абсурдно това, което казваш. Пак повтарям имаше от наш'то училище хора, които не отидоха на бал по една или друга причина и никой не рева за тях. И за теб нямаше да реват. Но ти аЛтруистично си отишъл, за да могат говедата и курвите от твоето училище да се радват. Правилно, правилно.
Раскольников написа:
Дори на так наречения "твои ден" пак - ужким точно в момента в който най-накрая се сдобиваш с някаква свобода, ей така за изпроводяк ти се казва какво да направиш и то за най-ужасното поне за мен нещо - казва ти се не просто къде ще отидеш и какво ще вършиш - казва ти се - убеждават те как ТРЯБВА ДА СЕ ЧУСТВАШ.
Ето това е гротеското на шибания бал - почва се с "така трябва" , защото "не може така", защото "ще решат че нямаме пари да те изпратим" и в крайна сметка се стига до "защото сте споделили 5 години от живота си" , "защото в крайна сметка си признай че ще ти липсват"(по личен спомен)...
Добре бе, ти уста нямаш ли? Лично мнение? Твой живот? За к'во ходиш на бал като след това само ще се оплакваш? 5 години не си си харесвал съучениците, хубаво, случва се, защо ти е трябвало да ходиш на това събитие, че и да го плюеш после колко е тъпо. Който си го харесва бала такъв да ходи, който не - не.
Раскольников написа:
Балът е ултимативната проява на власт от страна на простите хора и техните деца, които ненавиждам и клишета за това какво е благосъстояние и щастие, комбинирано с (абсолютно нормалното) желание на обикновения човек да бъде детето му част от тях дори за една вечер...
Ъхъ... А кой е глупака? Глупака, или този, който следва глупака?
Раскольников написа:
Още по-малко пък мога да приема в последствие да бъда обвиняван от някого че едва ли не , неспособността ми да му се наслаждавам говори "зле за мен" - Не Бала , а последствията от моя опит да се разгранича от него показват колко ИЗВРАТЕНА и е представата за това мероприятие на повечето хора сама по себе си....
Не, това, че правиш нещо, което не ти харесва говори зле за теб.
Раскольников написа:
Не - проблема не е в мен че не ми е харесало а че на вас ви е.
Решението е КУХНЯТА - НОЖА - ПРЕЗ ВЛАГАЛИЩЕТО- БЪРЗИ, РИТМИЧНИ ДВИЖЕНИЯ...
Ъхъ. Щот ний сме простите 'ора, дет се кефим на простотията и ЕДИНСТВЕНАТА причина да сме отишли на бала е да се наслаждаваме на чалга. Е вярно за теб е чуждо това да излезнеш на приятна вечеря с част от съучениците, като си хубаво облечен, да пийнете по едно и да се разходите в града, да се радваш че си влязъл в университет и да гледаш само напред, а не само да се връщаш назад и да казваш колко е тъпо... Но както и да е.
Само за спорта те нахраних, щот си писал глупости...