Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Абитуриентчетата
Публикувано на: 15 Май 2011 18:23

Разколника, бий една чекия и се успокой :D

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 15 Май 2011 18:54

тихо бе, интелигентен духач

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2011 19:58

бягай да правиш свирки да ти дадат още едно първо място на някоя олимпиада

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 15 Май 2011 20:12

На Раскольников досега да съм му видял 12 поста откак съм във форума, обаче всеки един от тях е епично верен :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2011 20:27

Бала на Шерифа>ALL

Профил

Публикувано на: 15 Май 2011 20:32

Абе аз ли съм назад с тренда, ама кой е тоя Шериф по дяволите???

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 15 Май 2011 20:34

:disbelf:
На кой свят живееш?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2011 20:45

Dexter написа:
:disbelf:
На кой свят живееш?!

+1

Профил

Публикувано на: 15 Май 2011 21:22

Абитуриентския бал може да бъде разглеждан единствено и само като нощта на дехуманизирането на човека ,и пълното отрицание към обективно заобикалящия го свят.Но повечето хора правят това през целия си живот тъй че не можем да бедим само една вечер и обществена норма за безнравственото поведение на родители и тяхното клето потомство.Още повече манталитета на българина към такива вечери в които да забрави проблеми и задръжки е един от поводите да има проблеми(ама това си остава само между нас).

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2011 21:48

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2011 21:48

Обикновено не пиша, ама се попиках да се хиля :Д

Раскольников написа:

Ето точно в презумпцията - че неизбежно като ученик в гимназията имаш общи интереси със съучениците си и се сплотявате на базата на тях не мога и до днес да я разбера.
Не бих казал че не направих приятели за 5 години - просто не бяха от класа ми или дори от випуска ми....Не разбирам защо се и очаква че ще го направя. Да на повечето мои връстници им се случва - но да си кажа откровенно на нито един от хората в обкръжението ми на които държа не им се е случило и или са били безразлични към класа си или откровнно не са се понасяли...

Случва се и такова нещо, вярно е, не знам в какво училище си бил, нито какво е обкръжението.

Раскольников написа:
Но точно заради това че буквално човек се явява ПРИНУДЕН от родителите,учители и загрижени за "класа" индивид и нагласите им за това какво е БАЛА и какво се случва на него-как се случва - Ето това ми е противно. Това че завършването е един момент, в които щеш не щеш те приравняват с всички останали и се очаква че споделяте едва ли не един миг на върховно щастие с хора , които днес даже не им помня имената.Че имате някакви общи цели,мечти,ценности и радости, които е о толкова трагично че вече няма да може да споделяте.

Ама... Какво значи принуден? Обясни ми, моля те. Искаш да ми кажеш, че ако кажеш на ваш'те, че не искаш да ходиш на бал и не обичаш да си с класа си ще те задължат да ходиш на бал? Да бе. Една девойка от нашия клас се изпокара с един куп съученици на 12 клас и реши да не ходи на бал. Тя каза, че няма приятели и няма смисъл да ходи на бал. И това дали нейното решение е правилно или не е предмет на друга тема, но мога да кажа, че е имала повече топки от теб...

Раскольников написа:
В нормалните държави(да се чете - тези където не 95% от завършилите отиват във ВУЗ) завършването на гимназия си е един акт на инициация в света на отговорните и зрели граждани - "С училището до тук - вече ще се учиш от живота".

В нормалните държави, да се чете западна европа, по-специално Германия Франция и Англия, (няма да взимам примери като испания и португалия, където процента ученици завършващи средно образование едва стига 50). Процентът на ученици, продължащи своето образование е много ПО-НИСЪК от този в България. Защото тук куцо и сакато ходи в университет. (Ето ти една статия да прочетеш за какви цифри става въпрос). Немците даже са си направили проучване, че IQто ти трябва да е над 127, за да си струва да ходиш в университет, което няма как да са 95% от популация, още не сме еволюирали до там...

Раскольников написа:
И тази внезапна проява на задружност и това че изведнъж всички са до толкова загрижени да не би някой да не участваш, не е някакъв аутруистичен акт на загриженост за всички от класа и за това че в крайна сметка независимо от разногласията вие сте с "един клас".
Поне по това което аз виждам е грижа на самите подрастващи бъдещи(и настоящи) кифли и говеда за тяхното собствено изживяване - да върви на майната си това какво ти мислиш и смяташ - ще го направиш за да може тяхната представа и очакване да се изпълни - за да може ТЕ да имат своя БАЛ - и ти се съобразяваш.

Да ти кажа, на никого няма да накривиш шапката като не отидеш на бал, ама на никого. На никого не му пука, че ти си решил да не ти е готино на бала, и че другите са ти под нивото. Щом, както сам каза, не си от колектива, защо трябва на тях да им пука за теб? Голям peer pressure е било да отидеш на бала. Толкова е абсурдно това, което казваш. Пак повтарям имаше от наш'то училище хора, които не отидоха на бал по една или друга причина и никой не рева за тях. И за теб нямаше да реват. Но ти аЛтруистично си отишъл, за да могат говедата и курвите от твоето училище да се радват. Правилно, правилно.

Раскольников написа:
Дори на так наречения "твои ден" пак - ужким точно в момента в който най-накрая се сдобиваш с някаква свобода, ей така за изпроводяк ти се казва какво да направиш и то за най-ужасното поне за мен нещо - казва ти се не просто къде ще отидеш и какво ще вършиш - казва ти се - убеждават те как ТРЯБВА ДА СЕ ЧУСТВАШ.
Ето това е гротеското на шибания бал - почва се с "така трябва" , защото "не може така", защото "ще решат че нямаме пари да те изпратим" и в крайна сметка се стига до "защото сте споделили 5 години от живота си" , "защото в крайна сметка си признай че ще ти липсват"(по личен спомен)...

Добре бе, ти уста нямаш ли? Лично мнение? Твой живот? За к'во ходиш на бал като след това само ще се оплакваш? 5 години не си си харесвал съучениците, хубаво, случва се, защо ти е трябвало да ходиш на това събитие, че и да го плюеш после колко е тъпо. Който си го харесва бала такъв да ходи, който не - не.

Раскольников написа:
Балът е ултимативната проява на власт от страна на простите хора и техните деца, които ненавиждам и клишета за това какво е благосъстояние и щастие, комбинирано с (абсолютно нормалното) желание на обикновения човек да бъде детето му част от тях дори за една вечер...

Ъхъ... А кой е глупака? Глупака, или този, който следва глупака?

Раскольников написа:

Още по-малко пък мога да приема в последствие да бъда обвиняван от някого че едва ли не , неспособността ми да му се наслаждавам говори "зле за мен" - Не Бала , а последствията от моя опит да се разгранича от него показват колко ИЗВРАТЕНА и е представата за това мероприятие на повечето хора сама по себе си....

Не, това, че правиш нещо, което не ти харесва говори зле за теб.

Раскольников написа:
Не - проблема не е в мен че не ми е харесало а че на вас ви е.
Решението е КУХНЯТА - НОЖА - ПРЕЗ ВЛАГАЛИЩЕТО- БЪРЗИ, РИТМИЧНИ ДВИЖЕНИЯ...

Ъхъ. Щот ний сме простите 'ора, дет се кефим на простотията и ЕДИНСТВЕНАТА причина да сме отишли на бала е да се наслаждаваме на чалга. Е вярно за теб е чуждо това да излезнеш на приятна вечеря с част от съучениците, като си хубаво облечен, да пийнете по едно и да се разходите в града, да се радваш че си влязъл в университет и да гледаш само напред, а не само да се връщаш назад и да казваш колко е тъпо... Но както и да е.

Само за спорта те нахраних, щот си писал глупости...

Pleasure your torture, I will endure

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2011 21:54

Wannabe написа:
място пълно с хора на една възраст и еднакви интереси

да бе :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2011 22:01

Пълна глупост беше бала както и цялото ми време в училището. Заради майка ми и баща ми, които супер много се вълнуваха тогава, имам една торба със снимки от събитието, както и едно DVD на което е заснето цялото безумие. 4 години след бала, тези неща не съм ги преглеждал нито веднъж и не искам да го правя. Причината за всичко това едва ли е само в мен.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2011 22:16

Раскольников написа:

Ето точно в презумпцията - че неизбежно като ученик в гимназията имаш общи интереси със съучениците си и се сплотявате на базата на тях не мога и до днес да я разбера.

Ами тя е елементарна и няма нищо за разбиране - просто те са хората с които заедно си изграждате интересите. Ти кви интереси толко си имал 13 годишен?

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2011 22:44

абе Dheart, първи твой пост от сума ти време насам, и си също толкоз тъп, колкото те помня от преди години, евала. възприемаш всичко дето го е написал сашо буквално, другаде повтаряш същото, дето го е казал той с представата, че му правиш контра, и накрая това:

Цитат:
Е вярно за теб е чуждо това да излезнеш на приятна вечеря с част от съучениците, като си хубаво облечен, да пийнете по едно и да се разходите в града, да се радваш че си влязъл в университет и да гледаш само напред

това к'во общо имаше с каквото и да било по темата, и чий точно бал масово преминава по този начин, който и на мен би доставил удоволствие? на ония розови пачавретини дето им пускахме снимки ли? аре бе.

не знам за разколникофф, мен нашите ме задължиха да отида на бала. склоних, защото ми беше абсолютно безразлично дали ще отида, или не. и щото ги обичам и не искам да им правя сечено за неща, на които държат. за една ей такава възможност толкоз ли не можа да се досетиш?

разтвори кепенците малко, щото ти личи как наистина само за спорта си се напънал да му опонираш, пък си се осрал до колене.

Профил

Аватар
Местоположение: Dark pits of darkness and despair descending down decaying decrypted doom-damned dungeons
Публикувано на: 15 Май 2011 22:57

Wannabe написа:
Ти кви интереси толко си имал 13 годишен?

Горе долу същите които и сега....Не зная дали това говори лошо за мен...Най-вероятно да...

DHeart - наистина в момента нямам време да ти отговоря , но само ще кажа че да - Peer Pressure-a в голяма степен беше решаващия фактор и реално в крайна сметка вината си е моя(Да се отбележи - не този на съучениците а този от страна на родителите ми).
Проблема не ми е това че Аз ходих на Бал - проблема ми е мисленето за абитуриентските балове като симптом за нещо много по дълбоко-за едно крайно болно отношение към живота, което продължава да се предава от поколение на поколение.
То нито се ражда от нито свършва с баловете - обаче точно по време на тях най-много личи.
За него от една страна са отговорни родителите. От друга страна е отговорна чалга културата(не музиката - ценностите зад нея). От трета самата народопсихология за образованието и начина по които е структурирана образователната система.(Комбинацията от държавно висше образование + максимата "Учи мама за да не работиш).
В крайна сметка обаче всеки си е отговорен сам за бъдещето - проблема е там че е много трудно да си изградиш ценностна система от нищото,а това което ни се предлага като масови ценности определено няма да доведе до нищо добро(според мен), а бала е нейно проявление.
Другия проблем е че явно в мисленето на повечето хора нещата не приключват с това да ОТИДЕШ на Бала, а В МОМЕНТА на Бал неизбежно да се почустваш близък с класа си и да се радваш за цялото време , което сте прекарали заедно. Ако не го направиш - ако случайно не си доволен от бала си значи си безживотник, комплексар и жалкар...
Всъщност съм и трите - това обаче не ми отнема правото ако да имам гледна точка.
При това, поне според мен по-добре аргументирана от тази на повечето други бивши абитуриенти.

А иначе аз с кого да изляза на приятна вечеря, хубаво облечен и след това да пийна едно-две си имах и преди това и след това , но честно казано тези хора дори в голямата си част не са българи...

ПС: Храни колкото си искаш - Отдавна не съм спорил в Интернет...Не че точно сега му е времето....

I see the stars come out tonight
I see the bright and hollow sky
Over the city's ripped backsides

I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see

PS: Misery Loves Company - I AM NOT A GOTH!

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2011 23:04

dheart e прав, макар да ви се иска да не е. Това, което каза, си е абсолютно точно-било ви е гадно на бала, еми хубаво. Ходенето на бал, както и всичко в живота, е ваш личен избор (надявам се, един от многото). Жалването за него е безсмислено. Нещата с баловете стоят тъпо, факт, но в крайна сметка всичко зависи от теб-ако смяташ, че балът ти е най-важната изява в живота, то си човек без бъдеще и перспективи.
Раз, не че нещо, ама не си се променил от години. Дразниш ме :x :lol:
И въпреки това съм съгласен с това, което написа в последния си пост. Обаче мисля, че малко преувеличаваш. Или поне се надявам да е така. Хората, които вземат баловете чак толкова навътре са също толкова, колкото тези, които ги мразят до дъното на дъшата си.

Балът като идея си е една хубава традиция, просто чалгаджийският подход към нея я разваля. Ама чалгаджийския подход към кое нещо не го разваля?
Късно е, а и нямам с какво повече да допринеса за дискусията (не че преди това имах).
Раз, ти в България ли учеше?

Профил

Публикувано на: 15 Май 2011 23:24

Прекалените крайности никога не са на добре.....

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2011 23:45

нищо прекалено не е на добре, а крайностите са за хора, които ги влече да се самонараняват.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 16 Май 2011 00:21

Дори нямах нерви да прочета последните 4 поста, щото ми разчекнахте ректума с вашите простотии.

Не че не ми допада бунтарщината ви, ама ми е тъжно че ви убягва как бала не е до музиката, дрехите, привидния лукс и насилственото настроение. Ега се ожените някой ден и ако пак да ги пишете тия глупости по форумите вместо да си прекарате добре на собствената си сватба, съвсем ше се отчаям от вас. Вместо да мрънкате и да продължавате да мрънкате 3 години по-късно, можехте да направите един компромис със екстремния си светоглед и да оцените бала като социално събитие, не като събрание на курви-чалгари целящи да покажат лукс при насилено настроение.

Става ми тъжно от всичкото това мрънкане тук, честно. Хубави хора сте, спрете да сте асоциални ревльовци. Ако си търсите какво да ви пречи - ще си намерите, ако ще че и в куверта в ресторанта в салатата има лук. Идеята е да направиш компромис със вече изградените си лични интереси и да се събереш на едно място с тоя народ, с който вече сте прекалено различни да се съберете, и да се опитате да си изкарате добре един последен път. Щото часовете свършиха, повече нищо няма да ви крепи заедно, и тая сбирщина народ няма да се видите повече. На моя бал в дискотеката ми беше жестоко тъпо. Бяхме в Най, звучеше долна чалга и въртяха едни и същи песни. И все пак бих дал пари за три китари да го изживея пак, щото сега тези хора ми липсват, и искам пак, за последно, да се напия с тях, да се прегръщаме и снимаме докато си правим наздравиците и да си съдерем гърлата от викане въпреки всичките ни различия, без да ми дреме чалга ли е, кой с какво е облечен и с каква кола е дошъл, и дали аз съм задължен да се наслаждавам на селянията наоколо. И всичко това докато някои седят и мрънкат по форуми как бала им е противен заради музиката и облеклото и пропадъка на обществото и кво ли не... е, как да не ви ожаля. :(

Иначе на бала си бях с дълга коса, заклет метъл, а с доста от съучениците си съм се псувал жестоко, а с един се и сбих седмици преди бала.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com