я тука да видиме колко сме мъдри...
Re: я тука да видиме колко сме мъдри...
What's a real girl? Is it something fap-able?
indeedhewasshady.
indeedhewasshady.
Куче влачи рейс, диря няма, ей*
Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...
Имам три интерпретации:Ум царува, ум робува, ум патки пасе.
1 Всеки човек разполага с еднакъв интелект, но не всеки го използва както трябва и съответно получава това, което си е заслужил.
2 Независимо колко си умен, трябва да се примириш и да се съобразиш с това положение, което ти е отредила съдбата.
3 Всеки има мнение по даден въпрос, независимо от това какъв е и какво прави.
Склонен съм да разбирам израза по първия вариант.
----
Не можеш да научиш старо куче на нови номера ми звучи като "нов бардак със стари курви не се прави", тоест да се разбира, една личност, която е била дълго време обвързана с някакво разбиране за нещо си, много трудно ще възприеме нещо ново и революционно, което да измести старата идея. Най-характерен е примерът със старите хора, които по-трудно възприемат новостите и им е по-лесно си карат така, както са научени в младостта си. Пример: червените бабки по митингите на БСП.Не можеш да научиш старо куче на нови номера
----
Това тук се използва не просто само нещо изчезнало, а по-скоро да нещо изчезнало при странни обстоятелства без никакви следи - например кражба.Куче влачи, диря няма
----
Нещо обществено доказано, нещо, за което има единомислие и на теория изглежда необоримо. Примерно ако една река разделя две села, които социално и икономически са свързани и имат изгода от това и се построи мост над реката, това ще е нещо полезно и няма да има две мнения по въпроса.Няма две мнения.
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
- fail account
- Обратна връзка:
За първите две и аз не мога да дам много точно тълкувание,но за "Не можеш да научиш старо куче на нови номера." се акцентира в/у т'ва,че хората,които вече са добили достатъчно житейски опит са твърде самоуверени в себе си по някакъв начин и смятат,че ще могат да се справят без да получават съвети от когото и да било.Колкото до "Няма две мнения." се използва в случай,когато нещо е категорично и сигурно,т.е няма съмнение за конкретното събитие(да речем).
- MetalGearRex
- В момента играе: GTA IV, Heroes 6
- Обратна връзка:
Това за патките винаги съм го разбирал в смисъл, че за всичко - и царуването, и робуването, и пасенето на патки, все едно и също нещо е отговорно - умът. Т.е. той може много неща и е отговорен за много неща. Това показва, че царят, робът и пасящият патки не се различават толкова много, защото всички те имат ум и всички те са способни да извършват всяка една от съответните дейности. И тук идва идеята, че щом тези три роли не се различават толкова много, то всеки един може да заеме всяка една от тях и съответно от нас зависи дали ще царуваме със своя ум, дали ще робуваме със своя ум, или ще пасем патките с него. Първото е символ, че сами сме господари на житието си (свободни сме) и също така е символ на авторитета и благополучието, второто е символ на слугуването на някого другиго и неспособността да живеем свободно според собствените си желания, а последното, мисля, е символ на безсмислието на действията ни, т.е. че оставяме животът ни да преминава покрай нас в бездействие.
Така разбирам тези думи, но твърде възможно е и интерпретацията ми да не е вярна.
Това за кучетат мисля, че означава, че по-старите и възрастни хора (в това число не само "старците") трудно учат нови неща и трудно се приспособяват към новата среда - новите неща, идеи, технологии и т.н. Най-често май се използва, за да покаже, че за някоя дейност или задача се изисква млад и/или нов човек.
"Няма две мнения" е доста буквално, според мен - кога има две мнения за нещо? Когато нещо е неясно/двусмислено/несигурно/непознато/дискусионно и т.н. Когато обаче "няма две мнения" за нещо, то то е ясно и сигурно и всички са съгласни с "едното мнение" по отношение на него.
Така разбирам тези думи, но твърде възможно е и интерпретацията ми да не е вярна.
Това за кучетат мисля, че означава, че по-старите и възрастни хора (в това число не само "старците") трудно учат нови неща и трудно се приспособяват към новата среда - новите неща, идеи, технологии и т.н. Най-често май се използва, за да покаже, че за някоя дейност или задача се изисква млад и/или нов човек.
"Няма две мнения" е доста буквално, според мен - кога има две мнения за нещо? Когато нещо е неясно/двусмислено/несигурно/непознато/дискусионно и т.н. Когато обаче "няма две мнения" за нещо, то то е ясно и сигурно и всички са съгласни с "едното мнение" по отношение на него.
Never save anything for the swim back!