Автор |
Съобщение |
Мr.Anderson
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 02 Май 2011 01:06
Ееее, изпуснах меренето на патки и джънгъра. П.П. За последно Metro 2033 го водеха адски тежък - пробвай се, макар наистина с тази машина не би трябвало да имаш никакъв проблема да подкараш каквото и да било.
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 02 Май 2011 01:20
Е ама идеята ми е не е играта просто да е тежка, а и да изглежда невиждано яко. Доколкото разбирам метро е кофти енджин и за това е тежка или се лъжа?
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Мr.Anderson
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 02 Май 2011 10:16
Не знам дали е с кофти енджин, но играта изглежда доста добре. За жалост моята машина не може да подкарай най-новите игри, дори и на средни настройки, така че за теб остава да тестваш. Щом Крайзис-а не те е впечатлил, не знам какво да ти препоръчам.
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 02 Май 2011 10:27
iddqd, тва е положението - или Крайсис, или Метро, като при Метро не е само кофти енджин, играта си е красива, просто няма пейзажи, палмички, слънчеви лъчи м/у листата и такива неща като в крайсис. Изчакай до 17 май за новия Witcher, очертава се да е доста красива, пък ще видим дали ще е тежка. Друго в момента НЕМА. Освен, може би, имаше някакви симулатори, дето вкарваха доста реалистична графика и искаха бая ресурс, но те са дръвце и половина.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 02 Май 2011 13:08
ARMA 2 е доста тежка, но е най добрия военен симулатор. Който казва че е дърво, да си играе ЦС-а. Играта не е красива но е голям ресурсояд.
___________________________________ a.k.a Frosty
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 02 Май 2011 14:05
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 02 Май 2011 16:05
Тва поддържа ли дх 11?
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 02 Май 2011 16:07
Stylized Corpse написа: Щурмовика май не е толкова тежка, може и да греша де.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 02 Май 2011 18:14
iddqd написа: Тва поддържа ли дх 11? преди да постна линка не знаех, но сега проверих и нещата май са като при Шогун 2 - ''работи се по въпроса''
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 02 Май 2011 18:32
Е добре де, никой ли не погледна края на статията Цитат: системни изисквания OS: Win XР, Vista, 7; CPU: Intel Core i5 2.66 GHz или AMD Phenom II X4; 4 GB RAM; видео карта с поддръжка на DX11 и 1 GB RAM
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 02 Май 2011 18:34
Еми аз лично качих сумати игри и само 2 от игрите ми поддържат тази екстра. Едната е цивилизаята 5, а другата Дънжън енд драгонс онлайн. Доста е бедна поддръжката на тези яки ефекти ебаси срамотата. Иначе и за шогун и за кризис се говореше за мощна поддръжка на дх 11 за жалост пазарен трик за продажба.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 02 Май 2011 18:49
denik написа: Е добре де, никой ли не погледна края на статията Цитат: системни изисквания OS: Win XР, Vista, 7; CPU: Intel Core i5 2.66 GHz или AMD Phenom II X4; 4 GB RAM; видео карта с поддръжка на DX11 и 1 GB RAM аз на това попаднах - Цитат: Obviously Oleg was absolutely correct discussing various game features at the time he discussed them. DX11 however was somewhat buggy when we worked with it last, we ran into issues, and we still haven't sold them. So DX11 support was being worked on, but it's not one of the things that was complete and then turned off. It needs some time, and since it does actually offer a lot of advantages, it's definitely higher up on the list of priorities.
|
|
|
|
|
Blackbird
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 03 Май 2011 01:05
На DX11 единствено теселацията му е за гледане. Ако искаш теселация това пробвай STALKER Call of Pripyat.
Иначе Crysis 1 си е ненадмината и до ден днешен и по мое мнение с 2 глави пред двойката откъм визия и геймплей. Няма я тая линейност от двойката, няма го blur мазалото, всичко си е що-годе фотореалистично и това в базовия пакет. Aко ти се занимава намери си от някъде Rygel's texture pack за кризата, който е около 5ГБ. Тоя пак доста вдига летвата откъм визия. Друг мод, който е значително по-малък е UltraHigh Config 1.3, мода е няколко мегабайта а преобразява цялата визия до неузнаваемост.
Amnesia: The dark descent вкарва пръст в уста на всеки хорър, който го има за конзолите. А и визията и е някак специална или поне аз не съм виждал игра с подобен стил.
STALKER Clear SKy е най-тежкия и по мое мнение най-красивия STALKER. Света е къде-къде по-богат на пропове отколкото Call of Pripyat и с Absolute Nature & Absolute Structers, играта вади текстури, които карат и ID да реват с техните mega texture булшитове.
GTA IV също е бая по-арна откъм графика отколкото конзолните си братя. За нея също има един куп модове дето и вдигат нивото на визия.
Отделно кажи-речи всяка мултиплатформена игра изглежда най-добре за PC; Just Cause 2, Call of Duty, Mass Effect 2, Bad Company 2 (Адско мулти), Dirt 2 etc.
Утре ще гледам да пусна шотове на някои от тия игри.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 03 Май 2011 02:23
По-добре по-добр колко да е по-добре? На теория е по-добре на практика е същото. Екстрите на дх 11 си личът наи вече в маповете на текстурите поне това което аз съм забелязал доста по мощни мапове вкарва на игри като цивилизаця 5 и дънжън енд драгън онлайн. Кризис 1 е по-като делтафорс и за това те впечатлява демек кефиш се на отрити прстранства, но като се мине на закрите положенито е плачевно. Моделите на оръжията са в пъти по зле самите раце на нашия герои изглеждат невероятно по-зле ефектите са гадни просто новата част е доста по-малко дървена. Мен лично ме дразни постоянно да се прокрадвам из разни 2д храсти. Лисата на дърветат са 2д и през цялото време ходиш из разни 2д листа на практика няма яки 3д модели. Новия кризис е доста по 3д в сравнение с стария, но това можеби трудно се забелязва от хората които не са запозанти с 3д гафиката. И няма смисъл да дупя конзолни потрове на пц коетое струва колкото 10 конзоли и да се радвам че вади малко по-висока резолюция и някои друг ефект. просто се чудех дали няма истински пц игри.
|
|
|
|
|
Blackbird
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 03 Май 2011 02:39
Ок, плана е следния, махаме карантията, слагаме я на релси. Заебаваме DX10...даже няма да се занимаваме с DX11, слагайте DX9, имаме нужда от повече blur и по-малко релизъм. Направете така, че да не мога да експлорвам или да планирам тактически сражения. Сега сложете чекпоинти на всеки 5 метра. Точно така, само от това има нужда играта. Чекпоинти и ачивмънти. Сега да свалим нивото физиката до ниво на което единствения обект, който може да бъде манипулиран е дървена кутия и разни коли по улиците. До тук добре, да сложим безумно тъпо AI, ходещо на зиг-заг до момента, в който не те видят в новия ти напълно невидим нано-костюм.
Behold Crysis 2...the abomination.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 03 Май 2011 03:19
Тук ти говора за 3д графика и стана дума че просто в кризис 1 поти през цялото време се разхождаш из 2д спрайтове. 2д храсти и листенца мен адски мнгоо ме дразнат. В двойката са решили да наблегнат на 3д има повече партикъл ефекти и по добри 3д модели това е основа за по-добра графика. Разбира се тези по тежки 3д обекти не могат да бъдат разположени по огромни територи защото ще се спука да бави. Просто графичната схема на кризи 1 представлява един празен терен натъпак с 2д храсти за да не си личи колко е празен сложена вода с дх 10 ефекти за идглежда по мазно и хората да си викат ие колко е яко, а всъщност дори моделите на оръжията в рацете на нашия са пълна скръб. Нормално е един огромен терен да не може да бъде детайлно пресъздаден и точно за това предпочиатам за 3д шутер действието да се развива в по малки пространства за да може в тях да бъдат изпипани детайлите, а не да се разхождаш из 2д храсти и да се възхищаваш на невероятно реаллистично поклащащите се 2д листенца. В кизи 2 също не липсват 2д ефекти като пртички които прелитат в далечината и тем подобни, но поне са се светнали и са ги сложили като фон в далечината да не ти вадят очите с тези 2д грозотии.
|
|
|
|
|
Blackbird
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 03 Май 2011 12:09
И да приемем, че си прав, от моя гледна точка единицата е къде-къде по-раздвижена и второ overall визията за мен специално е доста по-богата. А иначе и малкото интериори в единицата поне за мен са перфектни. Сега незнам какво точно разбираш ти под интериори, но за мен това са примерно самолетоносача в края на играта или кораба на пришълците, мината, краш-сайта където замразиха Розентал etc. Та, ако приемем че това са интериорите, аз лично трудно им намирам косур. Eто ти скрийнове от базовата игра, на Very High снимани през едитора:
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 03 Май 2011 13:11
То на снимки е едно на прктика други. На последниа скриин си личи лепната текстура за трева и 2д храстите залепени по нея текстурите нямат дълбочина. Инае за кофти интериор става дума че малките детайли не са детайлни демек разните му там консервени кутики и всички боклуци които правят един интериор детаилен когато стреляш хвърчат на ляво надясно та тези неща в единицата са на много слабо ниво за да може да движи. Единствено лицата на хората са на добро ниво. Каква е ползата от добре изглеждащи пеизажи когато екшъна се развива на доста по малки територии демек енджин с големи красиви паизажи е ок за отворено рпг или за симулатор на самолет, но за 3д екшън е дърво понежи в битките липсват детаили. Една плоскост за под и отгоре 4 5 стенички с хаовок енджин за физика на тях и това било як енджин да бе да. Ето разликата просто тук не изглежда празно нищо и няма дразнищ 2д листаци залепени върху грозно изплескани 2д текстури загледаи се и в самите модели колко по добре са изпипани, а за партикъл ефектите и дума не може да става просто са много повече отвсякаде партикъл ефекти понеже има много повече детаили по боиното поле към които са прикачени ефекти
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 03 Май 2011 13:33
iddqd написа: Еми аз лично качих сумати игри и само 2 от игрите ми поддържат тази екстра. Едната е цивилизаята 5, а другата Дънжън енд драгонс онлайн. Доста е бедна поддръжката на тези яки ефекти ебаси срамотата. Иначе и за шогун и за кризис се говореше за мощна поддръжка на дх 11 за жалост пазарен трик за продажба. Казахме ти че и AvP 2010 подържа DX11. Пробвай нея. Тя не е тежка, ама не мога да те разбера точно какво искаш.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Игри с яка графика Публикувано на: 03 Май 2011 14:36
Е искам яка игра. Мисля че авп се водеше за тъпа. Не искам просто да поддържа дх 11, то и уоу вече поддържа дх 11 ама си е мега грозна игра.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|