Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 12 Апр 2011 23:10

DJ Cat написа:
Това е все пак Минотавъра. Няма да си направи кефа с уникалната игра, а ще си трови живота, като филосовства за глупости. Как може въобще да се вглежда в такива дребни неща и да търси кусури за такива маловажни неща. Кво ма интересува дали за 60 кила, 160 кила, животно ли ги събаряло или т.н. Искам да играя игра с добра история и персонажи и по-дълбока система, ако ще рипърите Шепърд да има възможност да ги дигне на кура си и да ги върти докато им се бъгне висшия интелект.a

Не съм чел инфото, но се надявам да има опция, като почваш играта подобно на двойката да се ''попита'' какво е станало с еди кои си персонажи, за да кажа че са измрели до един, да не ми връщат скучните бастуни от двойката. Нито ти искам Легион, нито Мордин, Нито Рекс, нито малоумното Ашли, нито Лиара. Шгиеба в сухите съекипници очаквам новите да са по-разчупени.

Котка, някои хора имаме вкус. Аз не съм прасе, та да грухтя доволно каквато и помия да ми сипят в копанката. Имам си изисквания към изкуството. Така че да, филосоВствам. И стига с тая фенбойщина, хабер си нямаме каква ще е играта и дали ще е хубава. Ке поживеем - увидим.

Не ме разбирай погрешно, аз също имам големи очаквания към играта. Именно затова отделям толкова време да разсъждавам върху нея, иначе просто бих я отебал.

Проблемът с рязкото отслабване на Рийпърите би трябвало да е очеваден, но някои хора явно се нуждаят от наративната мощ на Кептин Обвиъс. Глей ся, ако едно обикновено животно може да бие страховитите Рийпъри, това означава, че "Нормандия" може собственоръчно да се справи с цялата армада. Needless to say, това ще развали цялата история и ще доведе до ужасяваща (де)кулминация. За к'во въобще сме се страхували от Рийпърите, след като са такива п***и? Ако злодеят в едно произведение е скучен, то тогава цялото то е скучно.

Познавайки похватите на Байоуеър, ситуацията вероятно ще бъде оправена с т.нар. "cut-scene superpower", характерен за другите им произведения. Това е страшен имършън брейкър и може да доведе само до смях (или ярост, в зависимост от това колко лабилен е индивидът).

Ако не знаеш за какво става дума, ще обясня. "Cut-scene superpower" е техника, широко използвана (и критикувана) във филмите и игрите. Обикновено се развива по следния начин: Персонаж бива представен на аудиторията чрез кътсцена, в която размазва армията на Бангладеш с един лош поглед. След като се присъедини към героя обаче, същият този супермен необяснимо отслабва и се превръща в хипер-некомпетентен сайдкик. Предполагам, че няма нужда да обяснявам колко глупаво и нелепо изглежда това отстрани.

За съжаление е обичаен похват на Байоуеър, който присъства в почти всеки техен продукт. Феновете по официалните форуми страшно се гаврят с това.

Опция за персонажите има - вика му се save file transfer. За тези които не са играли предишните части ще има default mode, но ако се съди по първата и втората част, то той ще е най-лошият възможен.

И просто от любопитство: какви точно съекипници искаш? Щото ако се съди по поста ти, то никой не ти е харесал :)

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Заглавие: Re: Mass Effect 3
Публикувано на: 12 Апр 2011 23:12

Защото е просто нелепо. Как така един-единствен Рийпър успя да задържи флота (!), а един голям червей го срива? При положение че същия този червей успяхме да убием пеша, само с една гола пушка в ръцете?

Минотавре, по-добър пример би била Джак. В кътсцена убива три YMIR-a, а иначе пада като чувал с картофи по време на геймплей.

Толкоз.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Апр 2011 23:18

Аллах акбар! Поне един човек ме разбра!

Джак е добър пример, но истинският хорър идва с Jade Empire. Практически всеки персонаж там е представен като супермен, но се бие като Адам Уест на три водки.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Апр 2011 23:23

За съжаление тези екстри идват с времето на разработка. Примерно ДАО, чувствах, че ако ядосан Мориган ще направи нещо с тоягата и ще съм гг. Лелиана я чувствах като могъщ асасин, който ми прави маски и мили очи, да не говорим за Зевран. Стен го усещах като ебати коравтото копеле, което няма падане етц етц. То е въпрос до атмосфера наистина, примерно в МЕ2 Легион, Мордин, Миранда, Джак, абе всички са все едно събрани от кол и въже и не вършат нищо полезно, камо ли да ме респектират по някакъв начин. Това не важеше само за Асасина и Крогана. Ми даеба искам яки персонажи, които да направят така че Шепърд да не е One Man Army, а човека който е общото между всичките. Демек и аз искам да усещам че съекипниците ми са не по-малко могъщи и от мен. И защо винаги Байоуер слагат 1-2 персонажа нарочно да дразнят. Това никога не съм го разбирал.
Мацката, която е на една от кориците на скановете ми се вижда добър персонаж за тройката, въпреки да не съм и чел св-то така да се каже.

Що се отнася до това кои персонажи от МЕ вселената са ме заинтригували - ами Тейн и...... и.......ииииии.........аа да Illusive man, който всъщност не е съекипник.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Апр 2011 00:13

DJ Cat написа:
За съжаление тези екстри идват с времето на разработка. Примерно ДАО, чувствах, че ако ядосан Мориган ще направи нещо с тоягата и ще съм гг. Лелиана я чувствах като могъщ асасин, който ми прави маски и мили очи, да не говорим за Зевран. Стен го усещах като ебати коравтото копеле, което няма падане етц етц. То е въпрос до атмосфера наистина, примерно в МЕ2 Легион, Мордин, Миранда, Джак, абе всички са все едно събрани от кол и въже и не вършат нищо полезно, камо ли да ме респектират по някакъв начин. Това не важеше само за Асасина и Крогана. Ми даеба искам яки персонажи, които да направят така че Шепърд да не е One Man Army, а човека който е общото между всичките. Демек и аз искам да усещам че съекипниците ми са не по-малко могъщи и от мен. И защо винаги Байоуер слагат 1-2 персонажа нарочно да дразнят. Това никога не съм го разбирал.
Мацката, която е на една от кориците на скановете ми се вижда добър персонаж за тройката, въпреки да не съм и чел св-то така да се каже.

Що се отнася до това кои персонажи от МЕ вселената са ме заинтригували - ами Тейн и...... и.......ииииии.........аа да Illusive man, който всъщност не е съекипник.

Ако се нуждаят от повече време за разработка, то нека забавят играта. Искам полиран продукт.

Парти мембърите в DAO бяха доста нереалистични, over-the-top пародии и комични персонажи. Лиляна с нейните обувки, Зевран с неговия промискуитет, Стен с неговия имидж на корав бадазз... Несериозна работа. Не че идеята е лоша де, но на моменти ми се искаше да се държат като нормални хора. Все пак гледам фентъзи, не комедия.

Героите в МЕ2 бяха много по-зрели и комплексни в това отношение. Легион беше големият обрат на сетинга и предлагаше интересни морални дилеми и гледна точка. Мордин обира овациите с умението си да бъде едновременно комичния персонаж и най-бруталното копеле в играта. Секс-вампирът с прилепнали черни кожени дрехи, безстрашна дързост и femme fatale излъчване няма и да го коментирам.

Не е вярно, че всички са събрани от кол и въже. В първата част - да, но във втората е точно обратното. На моменти ставаше направо смешно - Тейн е най-добрият наемен убиец, Джак е най-силният биотик, Заид е най-коравият наемник и т.н. По едно време започнах да си мисля, че най-уникалният персонаж би бил този, който не умее нищо, защото той единствен би се различавал от другите.

Наративи, в които протагонистът не е дъ бест, се срещат рядко, защото повечето читатели/зрители/играчи се асоциират с него. Стандартният подход е да направиш последователите му велики, но не чак толкова, колкото него. В това отношение МЕ се справя перфектно. Шепърд в никакъв случай не е One-Man Army - без помощта на съюзниците си щеше да изгуби веднага, а в третата част очевидно всичко ще се крепи на съюзи.

Байоуеър никога не вкарват персонажи с цел дразнене. Принципно, те се опитват да сложат в продукта за всекиго по нещо, с цел привличане на по-широка аудитория. Разбира се, в такъв микс все някой няма да ти допадне - един мой мачо-приятел мразеше Кейдън, задето се "държал като педерас"... на което моето гадже му отвърна, че напротив, Кейдън бил любимият й персонаж, защото бил еталон за истински мъж :)

(Особено тежко го отнася Джейкъб, който, незнайно защо, е най-оплюваният герой в историята на играта. Аз такъв флейм през живота си не съм виждал. Чудо и половина.)

На мен също доста персонажи не ми харесаха (ОСОБЕНО Самара и Мориган), но се научих просто да не ги вземам в партито. Problem solved.

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Заглавие: Re:
Публикувано на: 13 Апр 2011 09:10

Минотавъра написа:
Не е вярно, че всички са събрани от кол и въже. В първата част - да, но във втората е точно обратното. На моменти ставаше направо смешно - Тейн е най-добрият наемен убиец, Джак е най-силният биотик, Заид е най-коравият наемник и т.н. По едно време започнах да си мисля, че най-уникалният персонаж би бил този, който не умее нищо, защото той единствен би се различавал от другите.
Captain BlackMan to the rescue :lol:

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Апр 2011 11:25

Jedi Knight написа:
Captain BlackMan to the rescue :lol:

К'во?

Профил Skype WWW

Аватар
Mass Effect
Публикувано на: 13 Апр 2011 13:42

Джейкъб, бе. Всички са бест ъф дъ бест, той е... черен? Нищо специално и/или интересно около него.

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Апр 2011 14:26

Джейкъб е бивш супер-командос, извършващ незаконни подривни действия в полза на Алианса. И не просто командос, а най-великият командос. Войник, агент, биотик... мамата си трака.

Най-култовият му момент е спирането на ядрена атака над Цитаделата, спасявайки живота на Съвета. Да не забравяме и паметния случай в който разкрива, че е бил толкова високо в йерархията, че може да контрабандира свръхсекретна технология. Аз даже се чудя защо Миранда е начело на екипа, при наличието на такъв супермен.

Сериозно, в тая игра нормален човек нЕма. Сите са богове.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2011 14:51

DJ Cat написа:

Да нямаш предвид мацката със синята дрешка? :lol: Защото това е Ашли Уилямс. :D И нея ще я разхождат по бюст като Миранда явно :roll:
Между другото в първия ME някои от съекипниците не бяха богове. Във втората май всички са от по-по-най нагоре. Освен Тали може би? Тя някак уж се вписва като малко над средния Куориън (не ме бийте, Талимансери) :lol: За третата част ще убиваме машини-богове, така че трябва да сме още по-яки. Искам Ариа Т'лоак и таткото на Лиара за съекипници :twisted:

А иначе, хора, къде видяхте, че червеят ступва Рийпъра? Само успява да се увие около него и да го свали към земята с груба сила. След това изскачат едни червени лазери, което показва, че Рийпърът се е справил с проблема. Червеят вероятно ще е някой доста едър екземпляр, поне с размерите на двукилометров рийпър (Шепърд може да е убивал само дребните шай хулудчета :lol: ). Още повече, че червеят напада изненадващо и според описанието сграбчва Рийпъра преди да последния да има шанс да стреля. И тук нещата опират до силата на животното срещу двигателите на биомашината. А и вероятно масата на Рийпъра е изкуствено намалена от мас ефект полетата му, за да може да лети в атмосферата. Нищо чудно така да се открива малка слабост на рийпърите - директният "point blank" груб и силов контакт. Това някак може би е намекнато и в DLC Arrival. Избухване на супернова не може да унищожи мас реле, но физически сблъсък с астероид върши идеална работа (кинетична енергия). Дали няма да замеряме Рийпърите с астероиди :lol: Може би някой с по-задълбочени познания по физика да опита да намери логика, аз само си разсъждавам :roll:
Ако не друго, то поне ще е яка сцена :lol:

Още няколко реда от мисли - Thresher Maw има най-силната киселина в познатата вселена. Това значи, че ще удря директно бронята на Рийпъра, а не щитовете му (които са "почти" непробиваеми). Thresher Maw никога не спира да расте през живота си и реално Шепърд е виждал и се е бил само с малка повърхностна част на червея.

Цитат:
Cerberus News
11/12/2010 - Photo Revives Debate Over Tuchanka's "Colossal Thresher Maw"
“A photo taken by Clan Ravanor miners during a drilling operation on the krogan homeworld of Tuchanka is reigniting debate on the existence of a colossal thresher maw. The photo, now being viewed widely on the extranet, adds to a long line of evidence that skeptics call an old and treasured hoax -- and believers call irrefutable proof. For centuries, krogan settlements bordering Tuchanka's deserts have told stories of entire clans swallowed by this colossal thresher maw. While locals claim the ancient creature is real, no outside sources have confirmed the beast's existence.”

Профил

Аватар
Mass Effect
Публикувано на: 13 Апр 2011 15:42

Минотавъра написа:
Джейкъб е бивш супер-командос, извършващ незаконни подривни действия в полза на Алианса. И не просто командос, а най-великият командос. Войник, агент, биотик... мамата си трака.

Най-култовият му момент е спирането на ядрена атака над Цитаделата, спасявайки живота на Съвета. Да не забравяме и паметния случай в който разкрива, че е бил толкова високо в йерархията, че може да контрабандира свръхсекретна технология. Аз даже се чудя защо Миранда е начело на екипа, при наличието на такъв супермен.

Сериозно, в тая игра нормален човек нЕма. Сите са богове.

Бях забравил за това :lol:
Сериозно съм го разпитвал само веднъж (първия път). Като цяло ми е доста безинтересен и никъде не го мъкна с мен.

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Апр 2011 15:43

Capo написа:
Между другото в първия ME някои от съекипниците не бяха богове. Във втората май всички са от по-по-най нагоре. Освен Тали може би? Тя някак уж се вписва като малко над средния Куориън (не ме бийте, Талимансери) :lol:

You have angered the fandom! Prepare to die!

Да де, то и аз това казах. Във втората част всички са супермени, а в първата започват като Ragtag Bunch of Misfits и еволюират в Пауър Рейнджърс :lol:

Кастът в първата игра отначало изглежда като жив сеир: опозорен войник, провалил се военачалник, разжалвано ченге, полу-луд учен, болнав командос и космически циганин. Естествено, както си му е редът, събраната от кол и въже банда се показва като мръсната дузина и спасява света. Ама от Холивуд друго не сме и очаквали :P

Цитат:
А иначе, хора, къде видяхте, че червеят ступва Рийпъра? Само успява да се увие около него и да го свали към земята с груба сила.

И не намираш нищо странно в това? То е все едно мечка да пребори танк.

Цитат:
Тук нещата опират до силата на животното срещу двигателите на биомашината.

Няма начин мускулната сила на едно същество да е по-могъща от двигател на космически кораб, захранван от масово силово поле, използващ технологията на най-развитата раса. Т'ва не е кеча, баси. Говорим за хиляди (милиони?) конски сили и стотици хиляди тонове тегло.

Цитат:
А и вероятно масата на Рийпъра е изкуствено намалена от мас ефект полетата му, за да може да лети в атмосферата.

Ако е бил с активирани полета, то червеят дори не би могъл да го приближи.

Цитат:
Нищо чудно така да се открива малка слабост на рийпърите - директният "point blank" груб и силов контакт.

А щитовете? Според кодекса, те спират всеки "high velocity impact". Червеят дори не би трябвало да може да го докосне, камо ли да си играе на граплинг.

Цитат:
Това някак може би е намекнато и в DLC Arrival. Избухване на супернова не може да унищожи мас реле, но физически сблъсък с астероид върши идеална работа (кинетична енергия).

Което беше голяма простотия, мен ако ме питаш.

Камъни вършат по-добра работа от свръхнагорещена плазма. Gimme a break.

Цитат:
Дали няма да замеряме Рийпърите с астероиди?

God, I hope not.

Ако това е тайното ни оръжие, отивам с едно паве в Едмънтън и префасонирам мутрата на Хъдсън.

Цитат:
Още няколко реда от мисли - Thresher Maw има най-силната киселина в познатата вселена. Това значи, че ще удря директно бронята на Рийпъра, а не щитовете му (които са "почти" непробиваеми). Thresher Maw никога не спира да расте през живота си и реално Шепърд е виждал и се е бил само с малка повърхностна част на червея.

Възможно, но не много вероятно. Ако киселината е достатъчно силна за да пробие Рийпърските ултра-сплави, то как самият червей оцелява? И ако може да бъде убит с обикновена пушка, то как Рийпърът не го е дезинтегрирал още от орбита?

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Апр 2011 15:55

Jedi Knight написа:
Бях забравил за това :lol:
Сериозно съм го разпитвал само веднъж (първия път). Като цяло ми е доста безинтересен и никъде не го мъкна с мен.

Вярно, че не е особено колоритен персонаж (поне сравнен със секс-вампира, генетично подобрената кучка и лудия учен-бадазз), но на мен именно това ми хареса. Де факто единственият нормален и реалистичен персонаж в играта.

Повечето фенове не го харесват заради сухотата и безличността му, но тя е част от образа му. Отначало се държи официално и вдървено, понеже, като войник, е свикнал да гледа чина, а не индивида. По-късно, като разтопиш леда, той се отпуска, започва да вижда човека зад униформата и се превръща в голям пич.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2011 16:23

Минотавъра написа:
Възможно, но не много вероятно. Ако киселината е достатъчно силна за да пробие Рийпърските ултра-сплави, то как самият червей оцелява? И ако може да бъде убит с обикновена пушка, то как Рийпърът не го е дезинтегрирал още от орбита?

То как и Пришълецът живееше с тази негова киселинна кръв :lol: Фантастика и това си е. Рийпърът дори не забелязва червея, който според описанието изригва изпод земята. Между другото потърсих да видя описание на бронята на Рийпърите, но нещо не открих. Само за непробиваемите им щитове се говори. Което намеква, че може би бронята не е чак толкова невъобразимо здрава, а разчитат повече на защитните полета. Нормандия успя без проблеми да пробие Sovereign (и то без ъпгрейд на оръдията :D ).
Ама дано не се хванат за това клише - с вирус да им сваляме щитовете, а после бой по канчето докато ги счупим. Нали щяло да има и космически битки в ME3 :roll:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Апр 2011 16:46

Виж ся, по принцип не бих се заяждал за такива работи, но Mass Effect има претенциите да е хардкор сай-фай. Дефакто всичко е обяснено в енциклопедията - от механиката на полетата, до движенията необходими на биотиците. За такъв продукт, простотии като тази с червея са непростими. Дано от списанието да са объркали нещо.

Много се надявам, че ще свалим Рийпърите с вирус, хитрост или нещо подобно. Ако просто ги разстреляме, това би развалило всичко. Поредицата акцентира на подривни действия, конспирации, хирургически прецизни удари и поемане на инициативата, не на рамбовски изпълнения. Не искам да видя нещо подобно на "Денят на независимостта", където Шепърд влита с Нормандия в сърцето на баш Рийпъра и го взривява отвътре.

Профил Skype WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 13 Апр 2011 19:54

Тези изпълнения са запазени за филма :o

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Ghost Recon: Future Soldier; Splinter Cell: Blacklist; Brothers - A Tale of Two Sons; Witcher 3, но само в моите мечти...
Публикувано на: 14 Апр 2011 16:32

Това е сканираната статия за ME3 от Game Informer:
http://thepiratebay.org/torrent/6310458 ... r_May_2011
Файла се отваря с тази програмка, която дори не е нужно да инсталирате:
http://www.megaupload.com/?d=QIZ94XWD
От статията става ясно, че Illusive Man ще праща агенти по петите на Шепърд и ще му пречи допълнително. Да му е честито!
Приятно разглеждане!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Апр 2011 19:25

Благодаря ! Сега и аз ще мога да ползвам топлата вода. Да си виж и здрав !

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Апр 2011 22:29

Дан, дал си им старата версия на програмата. Няма да им отвори CBR файлове по-големи от 200 MB - повечето висококачествени PNG-та спадат в тази категория.

CDisplay 1.8.1

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Ghost Recon: Future Soldier; Splinter Cell: Blacklist; Brothers - A Tale of Two Sons; Witcher 3, но само в моите мечти...
Публикувано на: 14 Апр 2011 23:00

Минотавъра написа:
Дан, дал си им старата версия на програмата. Няма да им отвори CBR файлове по-големи от 200 MB - повечето висококачествени PNG-та спадат в тази категория.

CDisplay 1.8.1

Пробвах го, прочетох го 5 пъти и работи :)
В повечето случаи, колкото по-нова е версията, толкова по-добре! Мерси за update-а :)

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost