Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Dragon Age II
Публикувано на: 13 Мар 2011 01:21

Остави се, аз по едно време бях започнал да ги харесвам покрай "Ерата на Котик", ама както казах него ден, ЕА изведнъж си върнаха трона на най-алчни копелдаци. :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2011 01:57

Dragon Age Origins се разработва бая години и пак беше пълна с рециклирани местности и 99999999999999999+ даркспоуна. Като качество двойката не е по-зле от първата част, евала че са се мобилизирали и са постигнали максималното за това кратко време. Ако имаха още 6 месеца щяха да добавят още бая местности и да направят повече диалози с къмпенианите. Ех, язък за пропиленият потенциал. Всъщност всички без оная мъжкарана и Андърс са ми изключително симпатични, а Фенрис се оказа изненадващо силен герой.

Обективна оценка 8.5/10
Лична оценка 9/10

Току що станах шампион на къркоил. Имах чувството, че играта ще свърши след това, честно :D
Ще стоя с мейджовете до край, не ми пука. Някак ми е трудно да си представя, обаче, как Хоук, който не е магюсник, би се вписал в цялата картина.

Профил

Публикувано на: 13 Мар 2011 02:07

Все пак трябва да се има предвид, че Bioware разработват през последната година 3 игри - Dragon age 2, Mass effect, TOR. Ясно беше че все някъде ще сгафят. Иначе спред мен играта не е лоша. Истрорията е завладяваща и добре разказана, героите са що годе добре развити. Varick и Isabela не са Morigan и Alastir, но все пак са интересни и най - важното забавни. Нещото което най ме дразни обаче е това, че въпреки че историята се развива в рамките на цяло десетилетие, толкова малко неща наистина се променят. Kirkwall можеше да бъде развит много по добре, за да се покаже как в действителност действията на Hawke променят града. Можеше някой от актовете да се развива през зимата или късната есен. Щеше да е интересно и някои от героите да променят външността си, за да се рефлектира как годините течат - примерно Варик да си пусне брада.

Профил

Публикувано на: 13 Мар 2011 02:14

И трите игри се разработват от различни екипи, така че sir, your argument is invalid. :)

Въпреки че като се рових за информация научих, че екипът, разработвал DA2, е бил с намален персонал... :roll:

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Публикувано на: 13 Мар 2011 02:42

На играта й личи, че не е готова. Което е много жалко. Както е ми харесва, добра е. Но можеше да е по-добра и от оригинала. Аман от алчни копелета... Как за толкова години не схванаха, че винаги е по-добре да предоставиш качествен и завършен продукт, вместо да се опитваш да примамиш купувачи, преди да излязат ревютата...
(Call of Duty notwithstanding)

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе: LoL ,най-тъпата игра на света...
Публикувано на: 13 Мар 2011 03:08

Oтносно кръвта...

http://s1234.photobucket.com/albums/ff4 ... 719736.jpg

Обичам я, но винаги съм почитал реализма за Бога!

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 13 Мар 2011 03:14

doom123 написа:
Varick и Isabela не са Morigan и Alastir

Точно с това ме печели играта. Не са могъща вещица и рицар с царска кръв. Те са меркантилно градско джудже откъснато от дразнещата джуджещина и подла пиратска курва гонена от бандити. Писна ми да спасявам света. Тази... земност на персонажите и на целия сюжет много ми допада. Макар че толкова съм бесен за Андърс, че ми е трудно да изкажа нещо по-ласкателно. Но пък осраха един велик персонаж и направиха 4 готини. Fair trade.

Общо взето съм +1 на мнението на Драксис. Но играта е точно това, което очаквах. Изпипана история и скапана бойна система. Сюжета на играта ме движи да продължавам да играя. Точно той ме и кара да не спирам да млатя тълпи от парашутисти с досада, редувайки вече спеловете за масово поражение щото наистина се дразня да целя един по един враговете. Толкова ме дразни, че мага ми върши по-добра работа като го оставя на тактиките му и подхвана да контролирам някой друг герой в партито. Играя на нормал, скоро сигурно и на кежуъл ше скоча, просто няма удовлетворение в тези битки, освен лъскавия начин по който Хоук си върти стафа. Но за друго говоря. За онзи кеф, който изпитваш, и заради който обичам този вид игри, когато със сетни сили и последния поушън успееш да убиеш последния враг на полето и усетиш победата от битката. Няма го. Щото на по-висока трудност ще си разбия компютъра в тавана когато едва утрепя последната останала гад и се зарадвам на победата, а от нищото ми се материализират още една вълна парашутистчета, а аз съм с наполовина измряло парти и незаредени скилове/поушъни. В ужасяващ контраст на сюжета, битките са много, ама много слаба работа. Версията на бойната система е слабо оправдание, това е просто гавра с всички фенове които искат нещо повече от играта от кръв и огнени топки. А гадовете са торби с кръв под налягане, дотам с реализма.

Все пак играта много ми харесва. Съжалих че не си я купих.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Публикувано на: 13 Мар 2011 03:15

Много е забавно да разглобиш огре с крит :lol:

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2011 10:36

Към края съм, разгледах почти всички скилове и спокойно мога да кажа, че това е най-силната черта на играта. Супер интересни магии има и супер интересни неща може да прави роуга, че дори и уориъра. Историята си ми е мех от отдавна, но с правилните скилове битките стават интересни. Тъпото е че цяла игра, не мога да си наглася тактиките както аз искам и си ги шамаря с паузи. В началото на Хард играх и минавах едвам едвам, сега на Найтмер си ги жъна стабилно. Втортата половина на играта, определено е по-силна, но това не променя разочарованието ми, чакам сега да я превъртя, та да видя за какво ще иде реч в тройката, дали има някакъв хинт или подсказка.

Профил

Публикувано на: 13 Мар 2011 13:43

@wiedzmin Добре,но в Origins си бяха най-много 1-2 рециклирани местности.А в 2-ката постоянно ходиш на едно и също място 'щото на ЕА им трябва печелба :roll: Играта си заслужи ниските оценки и гнева на феновете.Но най-гадното или черешката на бунището е че след като свършиш с главната история,няма нито 1 нов куест.И може да ходиш само в Черният Пазар и имението си.
@Draksis На мен пък ми е по-забавно/интересно да бъда герой.През цялото време играта едва се сдържаше да изкрещи:"НИКОЙ НЕ ГО ЕБЕ КВО СИ НАПРАВИЛ ИЗВЪН ТОЗИ ГРАД!А ДА И:ГЕРОЯ НА ФЕРЕЛДЕН!СЛАВА НА ГЕРОЯ НА ФЕРЕЛДЕННННННННН!!!!!!".Но за историята на играта:Към края набира скорост и се засилва до самата битка с Мередит.За новите герои:Тук поне не мога да се оплача.Каменното изражение на Aveline и закачките на Varric са gold. :)

Профил

Публикувано на: 13 Мар 2011 15:46

Ех, още не сме успели да намерим отговор на въпроса кога точно/къде точно се скапва играта и се появява slowdown бъга.

На някои очевидно се появява след битката с фанатичния елф, на други след експедицията...

Профил

Публикувано на: 13 Мар 2011 15:52

Draksis написа:
Ех, още не сме успели да намерим отговор на въпроса кога точно/къде точно се скапва играта и се появява slowdown бъга.

На някои очевидно се появява след битката с фанатичния елф, на други след експедицията...

Може да използваш скрипт за да си увеличиш аттак спийда(или трейнър).

Иначе-нов герой. :?

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 13 Мар 2011 16:30

В началото съм :С на мен ли ми се струва или просто дето бях пиян снощи но много бързо ставаха нещата.Кога бягахме кога ни спаси флемет кога стигнахме града....

Но все още съм в началото :С

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2011 18:41

Vermic написа:
В началото съм :С на мен ли ми се струва или просто дето бях пиян снощи но много бързо ставаха нещата.Кога бягахме кога ни спаси флемет кога стигнахме града....

Но все още съм в началото :С

Само в началото е така прекалено много инфо... ефекта е умишлен... аз определено бях малко не ориентиран в случващото се около мен... Но после всичко си дойде на мястото..

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2011 20:05

Минах повечето сайд-куестове, смятам да започна да приключвам играта. определено омръзва да водиш еднообразни битки в едни и същи дънджъни.
След днешните ми перипетии с играта оценката ми стана 7/10. Шанс да я започна втори път почти няма.
Изчетох и по-голямата част от кодекса, ама и от него съм разочаровам. Почти нищо ново за дъ фейд и магията, демоните и т.н. За сега не съм видял и по какъв начин Witch Hunt-а променя каквото и да е в играта. Като цяло изборите от първата част нямат почти никакво значение.

Профил

Публикувано на: 13 Мар 2011 20:54

Dr.Falus написа:
Може да използваш скрипт за да си увеличиш аттак спийда(или трейнър).

Иначе-нов герой. :?

Оправих се още тази сутрин, просто трябваше да си намаля Fire Resist-a със Save Editor. :shock:

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 13 Мар 2011 22:03

На последната трудност, във Фейда... liara-wannabe елфката ми се обръща срещу мен и избива партито за 5 секунди...

Мамка му.

---

Иначе вече съм поиграл достатъчно, вярвам.

Играта е много по-слаба от първата.
Графиката не е достатъчно добра. Не са много уникалните бос механики, повечето лошковци ги убивам само с една стратегия и рядко се налага да импровизирам.
Някои диалози са доста тъпи... ако искаш да си 'лошковец' повечето случаи звучиш като гимназиален хулиган. То не беше 'нито крачка напред', не беше 'ще ти смачкам фасона'... а ключовите изрази съвсем не навеждат за такива тъпни.

Май това са ми оплакванията -> вразите нямат уникални механики, диалозите са на места тъпички, графиката е средняшка, а на места дори ужасТна.

6/10.

Чакам новия Уичър.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2011 22:13

indigo написа:
Някои диалози са доста тъпи... ако искаш да си 'лошковец' повечето случаи звучиш като гимназиален хулиган. То не беше 'нито крачка напред', не беше 'ще ти смачкам фасона'... а ключовите изрази съвсем не навеждат за такива тъпни.

Нищо общо с badass Shepard-ските лафове. :cry:
Два пъти пуснах лош отговор и беше толкова жалко, че вече го карам само на смешник, там поне има попадения в сарказма.

Единственото нещо, с което играта ме впечатли над песимистичните ми очаквания, са скиловете. Skill tree системата ми идва даже по-добра от в Origins. Спеловете наистина са достатъчно, не са няколко и да се ъпгрейдват, не се усеща липса от умения.
Това което ме издразни обаче са cross-class комботата на мястото на cross-skill комботата. Вече не можеш да си комбинираш скиловете за по-добър ефект, а трябва да цъкаш на различните герои и да се надяваш да не си е използвал скила през тактиките малко преди да вкараш ефекта, за да удариш добър демидж. Такъв ход щеше да е добър за мултиплейър игра, но сега е просто тъп. Освен това разликата между brittle, stagger, stun и disorient ми идва дразнеща. И дори не виждам логика защо когато замразя противник и той стане brittle, да не му вкарам повече демидж със stone fist.

Първия път като влязох в Пещерата (щото е само една) се израдвах колко по-добре изглеждат от скучноватите подземия в Ориджинс. Втория път като влязох се зачудих абе защо са еднакви. Третия път като влязох... няма значение. Няма и изненадани защо играта няма да получи и половината успех на Ориджинс. Ако само сюжета я буташе, всички куестове и адвенчъри щяха да имат ебати милиардните печалби. Само че хората искат геймплей, който обаче тук е на толкова слабо ниво, каквото BioWare никога не са показвали досега. Това се случва когато решиш да лижеш конзолните задници. На играта ти се радват 13-14 годишни лапета които не разбират от историята, а разбралите сюжета ти бият рейт около 3/10 щото геймплея ти не струва.
Добре че съм си шашав и добрия сюжет ми е най-големия мотиватор в една игра.

Досега играта ми имаше само една уникална битка - стоун райта. Там той вкарваше странни скилове, но сложността граничеше до това да се скриеш зад шибаните колони. Всички останали битки са напълно идентични, с изключение на някой-друг дракон, hurray.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2011 22:16

Врътнах я вчера.. Определено играта е по-слаба от Origins... Но това никак не я прави лошо рпг .. Лична оценка 7.5/10... Най-големите минуси за мен вече бяха споменати...и парашутистите, както и различни сгради и подземия които бяха 80% едно към едно архитектурно... Адски тъпо е да влезна в някакво нова къща и все едно имам някво дежа вю... знам къде има врати къде е вероятно да бъде скатано нещо и т.н. ... Също "финалът" не знам защо темата за избор на страна в конфликта адски много ми напомняше на The Witcher...

ИзЕбала и Варик определено са удар в десятката бяха много забавни и свежи герои След тях бих поставил Авелин Мерил и Фенрис...Историята също е на много високо ниво... Саундтрака обаче е по-слаб от предходната игра но поне не е натрапчив...

Гледам говорите за някоя Бетани... Това да не е сестрата на Хоук ?...Защото при мен госпоицата почина на 5-тата минута геймплей докато още се ориентирах в интерфейса... :D Изпуснал съм историята на цял един персонаж :( Някой ако е играл с маг да каже дали и при него е така или историята започва да се разклонява още в самото начало...

Голям плюс е, че с още по-голяма сила всяко действие в играта има някакво отражение върху отношенията м/у героите...

Ако някой му се занимава нека напише какви разлики е имало накратко в историята при него защото едва ли ще и играя повече от два пъти, а ми е интересно да знам повечето варианти... Или ако някой има "дърво" на сюжета ще се радвам да сподели... Ето при мен как се развиха нещата
СПОЙЛЕР:
Както казах по-горе сестрата почина още в началото заедно с мъжа на Aвелин до колкoто помня.. В Киркуол влезнах с помощта на чичото ... В един от страничните куестове станах съсобственик на някаква мина... Не видях обаче да ми носи някакви дивиденти :( Основно пазарувах от LowTown и HighTown... Открих и две забутани сергийки с някой по специални премети, но на прилично високи цени :D ... Едната е достъпна само вечерно време влиза се от една шахта в пристанището... Другата се намира в една пещера близо до Dalish Camp... Тъй като майката мрънкаше, че се страхува двете и деца да тръгнат в неизвестното на експедицията в Deep Roads, а и без това Карвър ме дразнеше реших да не го взимам с мен... Той побесня и в последствие се записа в ордена на темплиерите ... Това наклони везната при изборът ми на фракция в края на играта... Нямаше как да застана срещу брат си колкото и да ме дразнеше... От Deep Roads успях да измъкна съкровището от демона с което станах виден аристократ в града... Героя си купи красиво имение в hightown интересно ми е без съкровището пак ли щеше да се живее при гадния чичка...Майката мрънкаше, че е време за задомяване та избрах уж най-малкото зло лигавата Мерил :D Забелязах, че това веднага се отрази на външния и вид от опърпана елфка се сдоби с искрящо бяло прилепнало костюмче :D Направи ми впечатление, че ИзЕбала макар да сипеше купища бъзици по адрес на Мерил след като разбра, че сме заедно изръси, че ще ми откъсне топките ако и се случи нещо :D Превърнах се и в нещо като Wingman на Авелин която беше харесала един от подчинените си гардове... След много мъка и смях в крайна сметка се взеха, а ИзЕбала почна с неудобните въпроси как бил в леглото и т.н. разговорите постоянно завършваха в познатия стил Aveline: "Shut up Whore "... Isabella: "Thats my girl" ... :D Други любими лафове:

Varric: I'm telling you, the one I have is THIS big.
Isabela: You're lying. I have held hundreds of those in my hands and none have ever been that size!
Varric: Hey, would I lie about something this critical?
Hawke: (Asks what they are talking about.)
Isabela: Daggers, of course. Why? What did you think we were talking about?

Isabela: So what's with that magical fisting thing you do?
Fenris: Ummmmm what?
Isabela: You know...
Fenris: Oh, yes, um, that. It's...a talent.
Isabela: You could make so much coin with that!

Merill: Awww I think I just stepped in something...

Varric: "Opinions are like testicles, you kick them hard enough it doesn't matter how many you've got."

Scared miner: Don't go that way theres a huge dragon!
Merill: Oh are we going that way? Ive never seen a huge dragon before.

Isabela: I can't stop thinking about last night.
Fenris:I'll see you tonight then

Isabela: Do you like being flipped a** over t**s and hammered like a bent nail?

Random Elf in Lowtown: Elf this and Elf that. I'll elf your mother.

Още в началото ми стана ясно, че ИзЕбала има вземане даване с Кунарите .... всеки път си намираше оправдание от типа "женски проблеми" до "имам неотложна работа сори" и бягаше когато ходех на визитации при Аришок...Когато разбрах в какво сее забъркала и се ядосах малко, че е лъгала и казах, че ще върна реликвата на племето... Пиклата уж се съгласи но накрая избяга с реликвата... побеснях, а я имах за най-доверения си човек заедно с Варик... Все пак пустата книга беше единствения начин да накарам Аришок да напусне града... Тъкмо си казах е сега си е*а майката отивам с празни ръце при оня изрод...и в най-напечения момент наистина не очаквах, че Изебала ще се върне с реликвата в ръце.. Израдвах се... Но Аришок не беше много въодушевен, и реши, че и крадлата идва с него за да си получи наказанието... В крайна сметка склоних на дуел 1 vs 1 с него за Изабела... Абе готин куест се получи... После Фенрис разказваше на какви мъчения подлагат престъпниците и, че съм и отървал кожата ... Друг готин куест беше семейната интрига на Варик с брат му... Попилях се когато сам Варик влезе в имението изтрепа 50 човека последните трима особено бяха толкова EPIC... накрая Kасандра го прекъсна с думите "now tell me the true story..." Varric: Fine....I'll tell you the true story... или нещо от сорта хахаха... През цялата игра се мъчех героят ми да бъде пич и не търсещ на всяка цена конфликта ... В крайна сметка се получи точно като в живота накрая имаш чувството, че целия свят е срещу теб... След като оня психопат блууд мейдж уби майката , Карвър чак накрая на играта се сети да ме зачекне на тая тема .. Мислех си, че ще ме обвинява повече и от чичката... интересно ми е при наличието на сестрата как биха се развили нещата... Иначе помогнах на Изебала да се сдобие с корабче в един страничен куест, даже тя предложи да тръгна с нея ако замине с него на някъде. Даже се съгласи и да взема Мерил с мен...абе любовница мечта ..... заради прищявките на Мерил пък трябваше да избия всички живо в Dalish Camp поне се сдобих с Staff-а на Киипъра... :D Не се размина и битката с дракон този път... Това беше единствения момент в който използвах (гу'син спешно отделение) Андeрс точно заради хиларските му умения... Aдски антипатичен ми беше, а накрая като направи поразиите още повече... Директно му бих шута от компанито... трябваше и да му светя маслото в последствие... Макар, че бях маг в края на играта избрах страната темплиерите заради братът... макар, че и бях сигурен, че дъртата пача Меридит ще създава проблеми... така накрая се бих с Андарес, с боса от блууд мейджа и за капак с Меридит...

Появата на Лелияна в края за мен е ясен признак че ще видим доста познати лица в бъдещата 3 част живот и здраве....

пс: В цялата игра някой да е мернал някъде женско джудже или Кунари ?? Да няма няква полова дискриминация от страна на разработчиците ? :D
И не схванах каква беше идеята за появата на Флемeт... Остави впечатление още в началото, че ще се въртят доста неща около нея, а в крайна сметка нищо...

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2011 22:20

-Stormrаge- написа:
И не схванах каква беше идеята за появата на Флемт... Остави впечатление още в началото, че ще се въртят доста неща около нея, а в крайна сметка нищо...

Явно в 3ката Флемет ще се появи по-обстойно. Обнадежден съм.
Бетани е сестра ти, която умира ако си маг. Карвър е брат ти, който умира ако си боец/роуг. Яд ме е че не се спаси сестрата, щото брата е мрънкащо лайно и въобще не съжалих че умря в Дийп Роудс и не се прежалих да мина пак, за да го спася.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com