И пак цял ден на работа. Трябва да чакаме вечерта, за да подредим стратегически чипса, фъстъците и бирата, а после да дръпнем шалтера на външния свят за няколко часа.
Имах време да поиграя общо около четири часа. Някъде към средата на втората година съм. Първата годинка в Къркуол мина буквално за осем секунди

Една бърза cutscene. Жалко, защото имаше потенциал да сложат история и малко куестове.
Играта изглежда твърде... "коридорчеста". Засега усещането е, че те ограничават силно в движението. От една страна и в Origins не беше по-различно, но от друга в първата игра успешно създаваха илюзията за пространство.
На няколко пъти се споменаваха събития от импортнатия ми "savegame". Срещнах Сандал и Бодан и поговорих с тях за предишния ми герой, който стана крал.
Графиката е ок. Малко тъмничко на моменти, друг път е пък прекалено светло. Стори ми се, че на едно място има шега с графиката на първата игра. Хоуки се майтапи, че са се "отървали" от кафеникавото на Ферелден.
Битките са забавни. Еднотипни като цяло, но не омръзват. Радва ме новата система от умения. Толкова са много, а толкова малко точки можем да разпределим

Ще има преигравания. Вижда се, че има нърфове в сравнение с демото. Като на Miasmic Flask например. Нормалната трудност е лесна. Наложи ми се да я вдигна на Трудна след две битки и пак отне известно време Авелин да стане първа и единствена жертва. Довечера ще превключа на Кошмар
Диалоговото колело ме дразни. Или не му е мястото тук или не са го направили както трябва. Проблемът е с репликите - каквото и да избереш, все тая. Може би по-нататък нещата ще се променят, но се съмнявам. Като сме на темата реплики, гласът на мъжкия Хоуки ме дразни. Вече ме хваща страх да избера опцията за шегички. Защото Хоук ги ръси по същия начин както Къци Вапцаров разказва вицове. Да, има нещо смешно там, но е казано с толкова безизразен монотонен глас, че се чудиш дали героят ти не е "tranquil mage". Трябва да проверим дали женският Хоук е по-добре.
Предметите - твърде много от тях са "Restriction - Hawke". Айде ве, и спътниците ми са хора. В Origins една броня ставаше на всеки, а тук да не би Хоуки да е уникалният фешън модел за брони?
Спътниците изглеждат с потенциал. Бетани е стандартна мацка. Обича мама, мрази темпларите, притеснява се, че магията й е проблем. Няма мистерия в нея, всичко ни е ясно.
Варик е интересен персонаж. Убеден съм, че или ще ни забие нож в гърба или ще ни използва за собствени цели.
Авелин се опитва да има сложен характер. Това обаче малко се проваля от дизайна на играта. Показано ни е, че за нея законът е много важен и тя предупреждава Хоуки, че ще го арестува ако направи нещо престъпно. И въпреки това не губим дори точка репутация, когато я водим да извършваме поръчкови убийства и кражби с взлом
Мерил е сладур. Не очаквах да я харесам толкова. Простодушна, непохватна, неподредена кървава магьосница. За малко да кажа "срамежлива", но тя направи такъв разговор насред улицата с Авелин, че това определение не й подхожда

Мерил си има и мрачна тайна, която ще ни се разкрие постепенно както изглежда.
Не съм взел други спътници, оставени са за десерт довечера.