Автор |
Съобщение |
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 09:31
Draksis, то си има вертикално меню с shortcut бутони в десния долен ъгъл, което се вижда и на първото видео, което пусна. Не го бях забелязал отначало, но като цъкнах за пълен екран, се виждаше доста ясно.
Към клуба на ревлите: Стига сте хленчили за щяло и нещяло - нямате опит с играта, тоест нямате никаква представа каква е трудността, каква е историята и т.н. Единственото, което може да не ви харесва на този момент, е промененият графичен стил на играта. Сами казвате, че от клипчета и първата част не ви е харесала.
The Grim Reaper, това, че ти имаш сексуални влечения към софтуер си е твой личен проблем, така че моля те, не го проектирай върху другите.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 15:00
Draksis написа: Бетани обаче само как пукна, не е истина... Мри, курво! Ама защо с лошо, бе, Седларов? Махнала си е силикона жената, и ти веднага "мри, та мри" Да си кажа и аз набързо мнението. Графиката не ме интересува. Дет се вика, аз от време на време преигравам Betrayal in Krondor, защото е много добра игрица. Бързината на ударите е някак не на място. В Origins си личеше какъв зор е на воините да размахат огромните си мечове и топори. Обаче кой знае. Тази бързина изглежда забавна, а когато се добавят повече умения за ползване, мелетата вероятно ще са зрелищни. Bioware търсят спектакъл в битките и не е изключено новият външен вид на боевете да успее да го достави. Ако не - ще оревем форумите. Възможностите за построяване на герой с различни умения и тактики изглеждат с потенциал. Може и да има хляб за много преигравания тук. Ако не - Uninstall. Има твърде малко показани диалози, но засега героите изглеждат обещаващо. Гласовете звучат добре. Надявам се в това отношение да няма лабаво.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 16:42
Ами виж само колко хубаво надарена е в първата част на демото, когато се бие редом с Хоук в брадясалата броня... Карай, не ме интересуват гърдите ѝ. Интересува ме да е интересен персонаж, и сестринската ѝ връзка с Хоук да е ясно и хубаво изразена. Така, сега относно бързината на ударите - това е фентъзи игра. Последното, което бих търсил в игра с дракони и магия, е реализъм. Хайде, в Origins беше един вид приятно да видиш как размахват мечове, които нямат никаква сила зад удара, но когато прекараме 20 часа с бойната система на втората, може и да ни хареса пък. Иначе в България наближава 17:00, бе. Защо няма повече коментари?
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 17:03
О, не става въпрос за реализъм. В никакъв случай. Казвам само, че скачат от едната крайност към другата. Може и да е за добро.
Но пък така ще липсват някои моменти, които толкова ми харесаха в Origins. Като например, когато играех с Female Noble Warrior и тъкмо освободих кралицата от имението на Howe. Естествено мацката Ser Cauthrien се опита да ме арестува. Казах "гледай си работата" и се почна един епичен бой... Всички изпокапаха. Накрая останаха само Мориган и Cauthrien. Успях да използвам един Revive. Мориган падна веднага след това. И така останаха моята жена воин и Cauthrien - и двете на шамар живот. И главната ми героиня започна да замахва бавно, уморено, отдолу нагоре с двуръчния си меч. И изглеждаше сякаш с последни сили успя да нанесе удар и да отсече главата на Cauthrien. Беше си като на филм.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 18:09
Разказът ти навява някои мисли. По принцип не е трудно да анимираш бързи, отсечени движения в битка на главния ти персонаж. Въпросът е имплементирането на барче, което отмерва "Издръжливостта" му. В течение на битката, и евентуалното изчерпване на точките "Издръжливост", анимациите на персонажа биха могли да се забавят, което точно да предава умората му. Не, не е трудно да се направи, но от геймплейна гледна точка не би било уместно. Например ти си уморен, не може да замахваш, искаш само да поспиш, а зад ъгъла хоп! - и един 300-метров бос. Ауч!
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 18:22
Draksis написа: Така, сега относно бързината на ударите - това е фентъзи игра. Последното, което бих търсил в игра с дракони и магия, е реализъм. Хайде, в Origins беше един вид приятно да видиш как размахват мечове, които нямат никаква сила зад удара, но когато прекараме 20 часа с бойната система на втората, може и да ни хареса пък. Фентъзи игра... почна да се излагаш вече, спри се. Фентъзи игри ли не си играл? Това не е типично за фентъзи игрите, това го гледаш в ония японски бълвочи на които Сентри дърви пишлето. Може и да ни хареса. Наскоро примерно разцъквах Darksiders и там ми хареса за някой-друг час. В Dragon Age II няма да ми хареса. И няма да съм само аз. Иначе гулофикацията от покварата не ги застига тия, които се бият с darkspawn-а, щото или не са в достатъчен контакт с тях, или умират от тях. Инфектират се пленените и животните обитаващи покварена земя. Сигурно се очаква като заколиш тъмнороден и се оплискаш с кръвта и червата му да се измиеш след това, но може и да предизвиква обрив и сърбеж при моментен контакт с кожата, кой знае. Все пак пазителите трябва да погълнат половин кило от тая гняс и да оцелеят, лека следобедна кървава баня с поквара едва ли причинява чак такива щети. Архитекта иска всички да лочат поквара, ама не за да ги избие, пък ако през кожата ставаха чак такива инфекции, щеше да е абсурдно.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 18:41
The Grim Reaper написа: Фентъзи игра... почна да се излагаш вече, спри се. Фентъзи игри ли не си играл? Това не е типично за фентъзи игрите, това го гледаш в ония японски бълвочи на които Сентри дърви пишлето. Може и да ни хареса. Наскоро примерно разцъквах Darksiders и там ми хареса за някой-друг час. В Dragon Age II няма да ми хареса. И няма да съм само аз. щеше да е абсурдно. Ама колко се излагаш само... Щеше да е абсурдно ако не беше толкова зле.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 18:49
"Dark heroic fantasy set in a unique world".
Така самите BioWare описаха Origins навремето.
А пък за теб какво е фентъзи, не знам. Явно мразиш японските игри дотам, че да наричаш само тях фентъзи, и то с такава грозна злост, че самата дума излиза като сквернословие. А да си призная, той Сентри спомена "ония извращения японски", както ти ги описваш, поне три пъти по-малко от тебе.
|
|
|
|
|
->Изход<-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 19:15
Вижте конкуренцията какво прави viewtopic.php?f=11&t=64062
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 19:27
Добре, бе, да еба, въобще някой съмнявал ли се е, че Вещерът ще е на светлинни години пред каквото и да биха измислили BioWare? Гералт е просто култ, а CD Projekt влагат сърце и душа в играта си. Те правят old-school шедьовър. С прекрасна графика. Просто както и да се стараят, BioWare не биха могли да се състезават със CD Projekt. Канадците вече са приели определен шаблон при игрите си, и колкото и да искат, не биха могли да се измъкнат от него. The Witcher още при появата си уцели право в десятката. Веднъж успееш ли да постигнеш the near-perfection, трудно се върви надолу. На мен само ми е мъчно, че критиците не приеха чак толкова радушно първата част, а всеки истински фен като чуе името на анти-героя на Сапковски, и получава тиха душевна радост.
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 19:45
Draksis написа: Добре, бе, да еба, въобще някой съмнявал ли се е, че Вещерът ще е на светлинни години пред каквото и да биха измислили BioWare?
Това ще имаш право да го казваш, докато излезе Mass Effect 3.
|
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
В момента играе: League of Legends Mass Effect
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 19:50
Draksis написа: Добре, бе, да еба, въобще някой съмнявал ли се е, че Вещерът ще е на светлинни години пред каквото и да биха измислили BioWare? Аз И продължавам да се съмнявам tbh.
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 19:58
DJ Cat написа: Draksis написа: Добре, бе, да еба, въобще някой съмнявал ли се е, че Вещерът ще е на светлинни години пред каквото и да биха измислили BioWare?
Това ще имаш право да го казваш, докато излезе Mass Effect 3. Ще го кажа, ще го натъртя и ще го пея като боен марш. Дори и след като излезе тройката.
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 20:07
Draksis написа: А пък за теб какво е фентъзи, не знам. Явно мразиш японските игри дотам, че да наричаш само тях фентъзи. Чакай... к'во? Прочети пак какво съм написал, щото е приблизително обратното на това, което си разбрал. Иначе Вещерът е велик, макар и някои BioWare-ски творения да са ми по на сърце от него в общ план. Но BioWare са точно тоя the near-perfection, откойто стъпват надолу и при Mass Effect 2, и при Dragon Age 2. И не хайпвайте толкова за Mass Effect 3, щото така ни вдигнаха очакванията с 2-ката, че чак аз се съмнявам да могат да ги достигнат.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 20:38
Прочетох го пак, и не мога да разбера защо съм го написал предишното, което съм писал, но стоя зад мнението си - голяма работа, че решили да ни дадат зрелищна бойна система. Пак казвам, мен ме интересува само историята и куестовете - всичко друго, бой, графика, експлорация, инвентар, луут и тъй нататък - всичко това може да си отиде, стига да се насладя на ефектен преплетен сюжет, разказан майсторски. П.С. Опазил ме Бог, току-що си поръчах Alienware M15x. Стискайте палци да ми го донесат.
|
|
|
|
|
Tranquil
|
|
В момента играе: нищо, мързи ме
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 20:40
Draksis написа: Пак казвам, мен ме интересува само историята и куестовете - всичко друго, бой, графика, експлорация, инвентар, луут и тъй нататък - всичко това може да си отиде, стига да се насладя на ефектен преплетен сюжет, разказан майсторски.
+1
___________________________________ :O
|
|
|
|
|
->Изход<-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 22:07
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 22:11
Toва Фолтест ли е? П.С. Ебати орнаментираната роба/броня/дреха/мантия. П.П.С. Можеш да го чуеш как казва "Death to the heresy that is Dragon Age II!"
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 23:10
wiedzmin написа: Ебати buzzkill-а, отигра ми се DA чак. Draksis написа: Пак казвам, мен ме интересува само историята и куестовете - всичко друго, бой, графика, експлорация, инвентар, луут и тъй нататък - всичко това може да си отиде, стига да се насладя на ефектен преплетен сюжет, разказан майсторски.
Право думаш, и аз съм от онея мизерници дето ше играят каквото и да е само да има добър сюжет. Ама ако не беше това, дори нямаше да си правя труда да пиша в тая тема. Туй го признавам - смятам го за подобрение озвучения персонифициран герой, въпреки смешната му брада. Ти си ебати човека. Кви пари я взимаш тая машина? Честита да ти е и със здраве да й изтъркаш клавишите!
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age II Публикувано на: 18 Фев 2011 23:28
Draksis написа: А да си призная, той Сентри спомена "ония извращения японски", както ти ги описваш, поне три пъти по-малко от тебе. Всъщност не съм ги споменавал въобще, просто защото битките и стила в FF нямат нищо общо с битките и стила в DA2, освен може би, че са over-the-top и в двата случая. В FF движенията са плавни и битките са turn based, тактически, без движение на героите. Битките в DA2 като стил напомнят много повече битките в DMC, където по абсолютно същия начин оръжията и героите просто се преместват от едно положение в друго за няма и секунда и оставят следа зад себе си. Иначе, честито за лаптопа
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|