Автор |
Съобщение |
doggymien4o
|
|
В момента играе: Квот фана
|
|
Заглавие: Има ли влогъри? Публикувано на: 02 Фев 2011 20:33
Тъй като има вече тема за блогарите реших да направя и една тема за влогарите. Аз съм такъв, за това я правя с цел други като мен да ме видят и аз тях Вижте ме!
___________________________________ жената трябва да прави само 70 неща - 69 и мусака ...master freakout... ...the world is full of shit...
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 03 Фев 2011 13:22
не знам, аз съм само глогър
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 05 Фев 2011 12:04
Аз си пуснах отделна тема за моя канал, така че тук ще се съсредоточа в коментар по твоя колега Генералния ми съвет е да започнеш да режеш видеотата. Ако не се лъжа те изобщо не са монтирани т.е. както си говориш пред камерата така си го и качваш. Почни да изрязваш паузите между изреченията, както и не съществените неща и остави само готините части. Така видеотата ти ще станат хем по-динамични хем по-кратки. Предполагам си гледал каналите на по-известните влогъри сещаш се какво имам предвид. Динамика! Иначе е скучно и никой няма да ти отдели 6 минути.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
doggymien4o
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 05 Фев 2011 18:46
Да, знам, че като се реже, става по-готино, ма ако ми кажеш читава програма може и да пробвам
___________________________________ жената трябва да прави само 70 неща - 69 и мусака ...master freakout... ...the world is full of shit...
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 05 Фев 2011 20:07
Ми нямаш проблеми. Първо във всеки уиндоус си има windows movie maker, с което ти препоръчвам да започнеш. За нуждите на елементарен видеомонтаж ще ти свърши работа. По-добра програма с малко повече възможности, но също много проста за опериране е Ulead Videostudio 11 (или друга версия, но аз съм с 11-ката и съм доволен). Повечето от известните youtube-ъри са усвоили в детайли монтирането на по-професионални програми за монтаж като Sony Vegas, Adobe Premier и др. които аз самия съм в процес на разучаване и не мога да ти дам много съвети. Те ще са ти необходими, ако искаш да използваш специални ефекти като зелен екран и т.н., но за това което виждам мисля че по-горните програми ще са ти достатъчни. Като усвоиш някои трикове във видеомонтажа може да се изкушиш да сложиш за фон някаква музика. Внимавай с авторските права. Не бих ти препоръчвал да ги нарушаваш, защото при 3 оплаквания ти трият канала и целия ти труд отива на вятъра. Има сайтове като www.incompetech.com от където може да ползваш безплатна музика при условие, че опоменеш автора. Надявам се да съм бил полезен, хубаво е българските ютубъри (незнам дали го казвам правилно) да обменяме опит и да се подкрепяме.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 05 Фев 2011 20:16
Английският ти е отвратителен. Старай се да не произнасяш буквите с български звуци, а със специфичните английски такива, щото яко дразни.Примерно на мен ми се заби в главата "видео", а трябва да се произнесе, донякъде, като "видийоу". Та, пробвай да си подобриш езика, ако ли нямаш такава възможност - по-добре логвай клипчета на български. И не троля/хейтя, просто изразявам мнение, по мое мнение - универсално.
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
doggymien4o
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 05 Фев 2011 21:39
Благодаря на Andrey358 за подробната информация и задължително ще изпробвам програмата, която си ми предложил. WMM е лайно и от край време не го позлвам. За сега съм с IMtoo Movie Maker, но ще видя и твоята. Декстъре, нищо лично, ама аз уча английска филология в СУ и в частност уча английски от 15 години. Мога да говоря правилно ако си искам, мога да говоря и с няки от native произношенията, така че не се притеснявай. Това, че на теб не ти харесва, не значи, че и на другите не харесва Отново благодаря на хората, които ме гледат
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 05 Фев 2011 22:04
Мен лично ме дразни да говориш така, но предвид широката ти публика не смятам, че можем да бъдем максимално обективни. Както ще да е, със здраве и успех в начинанията.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 06 Фев 2011 19:55
15 години изучаване на английски явно дотолкова са те побъркали със сложни граматики и многообразие от лексикални конструкции, че си забравил едно страшно елементарно правило. В тоя език "р"-то не се произнася като твърд звук.
Мани акцентите, по принцип. Това е наистина трудно за усвояване от българите, но става най-лесно, когато говориш по-бавно и произнасяш думите отчетливо, точно по транскрипция. Примерно, ферма няма да го казваш "фаарм", а "фаам". Първоначално звучи леко странно, но по-нататък усещаш точно кога как да го вкараш.
Естествено, знаеш ги тези неща, щом толкова време се занимаваш с английски. Това, което ти казвам, е да ги спазваш.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
doggymien4o
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 06 Фев 2011 20:53
И все пак, ти ми говориш за Английското произношение. Американците произнасят р-то, за това не ми е проблем. Скоро ще започна да се уча да говоря като австралиец и ще бъде много забавно А, за малко да забравя. Ако толкова мислите, че не ме бива, започнете и вие да правите такива клипове. Че на думи е най-лесно май, а
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 06 Фев 2011 21:41
Tиквеник, сега нарочно ли се правиш, че не те слуша главата, или е вярно, че почвам да си мисля, че си просто тъп и 15 години английски са те накарали да спреш да разбираш родния си език, че не вдяваш какво искаме да ти кажем. Моридин не ти говори само за английското (пише се с малка буква на български, бе!) произношение, а по принцип. Щото дори и американците да произнасят "р"-то, ти изговаряш буквите все едно са български, а те все пак спазват дребни правила, останали им от миналото... Аз не мога да повярвам, че на някой това му харесва...
|
|
|
|
|
doggymien4o
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 06 Фев 2011 22:23
Да бе, разбрах ви, не съм глупав. Проблема е там, че не си скриптирам клиповете преди да ги правя, а всичко става спонтанно, за тва се получава така. За сега не съм получавал оплаквания за изговора ми от други хора, но никой не знае. И все пак, за non-native спийкърите не е много лесно да усвоят който и да е чужд език. Трябва си време и тренировки. А аз не спирам да използвам езика, така че О и не, не съм започнал да забравям българския, и него практикувам, чета и бг книжки и тн. Мерси отново за помощта и съветите
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 06 Фев 2011 22:32
Абе прав си, че за много хора, включително и българи, е трудно научаването на езика, тъй че възможно е и за това да са се оплаквали. А може и проблема да е в мен, щото съм перфекционист и се старая да докарвам максимално точно произношението на думите...
|
|
|
|
|
doggymien4o
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 06 Фев 2011 22:40
Важното е да има разбирателство. Не всички могат да говорят по един и същи начин, изключено е Ако искаш перфектен говор, не ходи в Шотландия
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 06 Фев 2011 22:45
doggymien4o написа: Важното е да има разбирателство. Не всички могат да говорят по един и същи начин, изключено е Ако искаш перфектен говор, не ходи в Шотландия Полуостровната част на Дания, където съгласни не съществуват, също не е най-подходящото място за пребиваване.
|
|
|
|
|
doggymien4o
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 06 Фев 2011 22:47
Хаха, ама в Шотландия е мега извратено. Ще ти дам прост пример: В Глазгоу и в Единбург изговора е толкова различен, че човек би се чудил да не би да говорят на различни езици По фонетика сме слушали как говорят такива хора и да ги разбера беше трудно. Разбират се откъслечни думи, а ако се съсредоточиш те заболява главата
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 07 Фев 2011 01:50
Нямате идея колко приятно ми стана като влязох и видях, че "критиката" ни не е превърнала темата в поредната размяна на обиди doggymien4o, готин си! Декс, ти си малко тъп понякога, ма т'ва ти е част от чара - и ти си готин
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
doggymien4o
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 07 Фев 2011 12:35
Хаха, радвам се, че мислиш така, Моридине. И да, и на мен ми стана странно, че обичайните гейтъри от форума не ме напсуваха до десето коляно Хайде със здраве, че отивам на изпит
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 07 Фев 2011 17:51
Ем, то стария кухичък хейтър, а.к.а. Моята Великолепна Особа те нападна, ама все пак си пич и грехота беше да разебавам темата oще и още, и още... Пък и в сравнение с мизерници като Алмито и Пенито, въобще не заслужаваш подобно отношение. Морко, порасвам, крайно време е акъла ми да ми дойде в тиквата. Иначе и аз съм подочувал за шотландските акценти, че са страшен ад. Даже бях гледал едно клипче, един британец владееше 24 акцента, 2-3 шотландски имаше, страшна работа
|
|
|
|
|
Wind of Revenge
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли влогъри? Публикувано на: 23 Май 2011 18:02
Жалък си куче. За нищо не ставаш . Не знам кой би искал да гледа как се плюнчиш по ютуба .
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|