Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War
Заглавие: Една Софтуерно-Философска тема
Публикувано на: 03 Фев 2011 19:21

Напоследък имам повечко свободно време. Покрай ужаса от сесии и други неща се замислих, че сега, след като съм временно свободен и работя, мога да си позволя да си купя някоя и друга по-стара игричка, ей така, за да допринеса и аз с едно зрънце към нещо. Видях, че има много добри далавери в Steam и реших да си купя STALKER игрите. Не съжалявам, защото това е игра/и, която въпреки многобройните си кусури винаги ме е запленявала и държала с часове пред компютъра, и дори и да няма качествен мултиплеър, от едно "благодаря" на CSG си заслужава (а и беше 10 евро, което реално са 3-4 големи дюнера от Пловдив). Сега въпроса ми е малко философско-технически - ПОАМАГМЕ ли на дивелъпърите, след като си купим някоя тяхна стара игра, коята има примерно над 50% намаления някъде или просто е минало толкова много време, че в случая Steam, искат да продадат колкото се може повече от нея преди, да речем излизането на нова част, и по този начин от нашата "евтина покупка" нищо не отива при CSG (developer-а), а директно в риселъра. Ако е така, излиза, че ако искаме НАИСТИНА да помогнем (ако имаме финансовата възможност разбира се), трябва да купуваме когато игрите са по 50 евро... Кой какво мисли? :notfair:

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Заглавие: Re: Една Софтуерно-Философска тема
Публикувано на: 04 Фев 2011 09:35

Зависи от договора между девелопер и издател.

Може на всеки 10 000 продадени бройки издателят да плаща на девелопъра някаква сума, например. Освен това е добра реклама да кажеш, че предният ти продъкт или рпедната игра от серията се е продала н+1 пъти.

Все пак издателя мисли не веднъж преди да се съгласи да разпространява някоя игра и подобни числа в портфолиото на девелъпърите помагат да вземат по-хубав договор.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com