Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: If you drink, then drive, you're a bloody idiot.
Публикувано на: 21 Яну 2011 16:09

Момци, цял ден гледам едни клипчета в youtube, дето ми дойдоха прекалено потресаващо, ама мисля, че трябва и вие да им хвърлите по едно око. Правени са от Австралийската Transport Accident Commission и естествено, се отнасят за безопасност по пътищата. Потресаващи са с реалността си. Щото тия неща не ни минават през акъла като сме зад волана, ама реалността е друга...

"Reconstruction"
"Never"
"Accident"
"Little bit dead"
"12 days of Christmas"
"Lennon's Christmas"
"Pictures of you"
"Pinball"
"10km less"
"Haunted"
"Mum in a hurry"

Не ви съветвам да ги гледате всичките, щото ше ви насерат жестоко. Аз изгледах днес къде кво намерих (а те са доста повече от тия тука) и ме сговниха прилично, чак ми се реве.

Казвали са ми, че съм добър, спокоен шофьор, ама си знам, че понякога карам по-агресивно и правя разни маневри, дето и аз си знам, че не трябва. Като цяло карам по-грубо и от баща ми, който е с 20 и кусур години стаж зад волана, а аз с мойте няма и 3 години се пиша шофьор ли...

Имам едно приятелче у фейсбук, дето бачка в Гражданска защита, и си е направил албум със снимки дето той е снимал, кръстен "Помисли дали ще караш пил". За жалост не е публичен, че да ви го постна да го разгледате, ама ше сложа няколко снимки:

Кръвчицата по вратата на Фиата, окървавената въздушна възглавница, рязането на ламарини за да изкарат човека от буса, безсмъртното Ауди и оная колица, от която жив няма как да излезеш, са въздействащи.

На връщане от морето тази година на аварийната писта до Варна гледах тела по пътя, завити с одеала, със стърчащи крака. Да бях тръгнал половин час по-рано, можех да съм аз.
Миналата година убиха бащата на мой познат. Пешеходец. На пътя.
В 12-ти клас една моя съученичка я удариха лятото докато се возеше на скутер. През крака. 20 счупвания, 5 операции, 3 месеца обездвижване, 6 месеца на патерици.

Всички тия неща не ни минават през акъла като качим 5-10 над ограничението, щото кво толкова, нали... Ама никой не катастрофира умишлено. Имаш добри реакции, добър шофьор си, ама има неща извън контрола ти, и ей така изглеждат, когато се случат. На никой не го пожелавам. Следващия път като се изсилите, сетете се какво сте видели, и отпуснете малко педала. Ше закъснеете с 2 минути, ама кой знае, може да спасите живот.

Здрави да сте, момци! :)

Профил ICQ

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Заглавие: Re: If you drink, then drive, you're a bloody idiot.
Публикувано на: 21 Яну 2011 16:16

ууу на втората снима имам близък който беше там(полицай е)
аудито е било чисто ново както виждате с всички екстри на миналия ден го е бил взел човека :shock:
п.п. не е бил пиян

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 21 Яну 2011 16:45

Ама е карал като обезумял

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 21 Яну 2011 17:25

Много хубава тема!Трябва да се направят и за пешеходци защото не винаги са виновни тези зад волана.Аз лично в Русе съм виждал доста нинджи и фантоми.Кретени всякакви на неосветени пътища облечени в черно и ти изкачат зад паркиралите автомобили.В България има една голяма глупост.Преди 2-3 години баща ми блъсна едно дете на пешеходна пътека с 10 км/ч и му казаха че не била съобразена скоростта.Но ето каква беше случката минава баща ми легнал полицай а в ляво от него има паркирал бус.Баща ми беше с тойотата и той си минаваше много бавно през легналите полицай от любов към автомобила.В златния момент когато задните колела минават легналия полицай от ляво пробягват две деца.Едното спира но другото твърдоглаво му удря един спринт и двете деца 4 клас.На детето му нямаше нищо но на тойотата предната броня и калника бяха доста смазани но всичко отдолу си беше на мястото въпросните меки предници който са стандарт вършат добра работа.Работата тук е че не е много умно да се пресича било то на зебра спринтирайки.

Много некадърници има по наще пътища.Ако знаете на 20 километра от Търговище какво видях и усетих.Три легнали полицай един след друг на по 5 метра!Ама те не бяха такива каквито виждаме.Бяха обратни - отрязан асфалт и вътре сложен така все едно е улей.А колко табели и знаци имаше на тази отсечка.Имаше поне 100 стоп знаци и ограничителни знаци.Беше доста хард кор мястото.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 17:41

Еми кат цяло съм много пртив карането пил и винаги го избягвам. Само веднъж съм карал мъртво пиян и то на слънчев щото приятелите ми вместо да ми кажат да не го правя ме накараха да ги закарам до час пик. Иначе съм доста разумен в тва отшновение и като знам че ще пия никога не взимам колата. Лошото е, че дори и да си трезвен нищо не гарантира че тоя пред тебе няма да е на пастет... Особено в България съм забелязал че е едва ли не модерно да караш пил...Некво младите се мислят за герои и едва ли не се хвалят с тва

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 18:01

Wannabe написа:
... Особено в България съм забелязал че е едва ли не модерно да караш пил...Некво младите се мислят за герои и едва ли не се хвалят с тва

Да, това е абсолютно вярно и е много тъпо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 18:07

Тия филмчета ме напушват на смях, защото ми напомнят на happy tree friends. Иначе гадна работа... затова не ми се иска да ставам шофьор.
Във сайтове като liveleak.com и charonboat има много бруталии с такива инциденти, но наистина материалите там не са за всеки.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 18:24

http://www.youtube.com/watch?v=QSm_kKGSdQk

http://www.youtube.com/watch?v=p916yeFa2Xk

В БГ проблема е, че всеки с книжка се мисли за "шофьор"!

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Публикувано на: 21 Яну 2011 18:25

Не съм шофьор (а и не трябва да съм, за да ги разбера) , но тези реклами наистина са мега гадни и сдухващи. И реални. Въпросът е сериозен и дано накарат някой да се замисли поне малко.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 21 Яну 2011 19:45

Аз не пия ама не бих карал пиян щото не искам да си ударя колата. Много ще ми е кофти ако нещо й се случи. А за инцидент с човек, имам само веднъж на кръговото тука в Русе няква реши да го пресича по диагонал и то с бебешка количка...... аз ударих спирачки и заради АБСа избегнах ама оня зад мен чух че и на него му изсвириха гумите, щех да стана комби :D Аз че нямам клаксон, трябваше с думи да казвам на женската ей мама ти проста бягай от пътя :lol: А добре че не карах бързо, с 60-65 някъде. Ако бях карал по бързо нямаше да избегна на време, и отзад щеше да стане верижна катастрофа. Ама така като не се пресича където трябва.

Профил

Публикувано на: 21 Яну 2011 19:49

За трите си години като шофьор съм правил само една глупост - увеличих скоростта с десет километра отгоре в дъждовно време, само защото бях ядосан на нещо, дори вече не помня какво. И това е гадното в случая - по никакъв начин не бих могъл да си спомня причината, заради която бях гневен. Мога да си спомня единствено изключителната омраза, която изпитах към себе си в същия момент, в който натиснах педала на газта. Заради моментен изблик на ярост, можех да погубя живот. Оттогава не съм си и помислял да натискам по-мощно педалите.

И това ме кара да се замисля - колко от тези, които гледат тези реклами, наистина ще разсъдят над тях, а няма само да свият безотговорно рамене, промърморвайки си под носа извечното "Бе на мен това не може да се случи"?

Може би съм в гадно, песимистично настроение, в рязък контраст с обикновеното ми приповдигнато до идиотизъм държане. Но пък тези реклами наистина ми убиха желанието да съм оптимистичен.

Евала на Грим, че привлече вниманието ни към тях.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 21 Яну 2011 20:07

Клиповете не са само за DUI, има и за превишена скорост, за колани, за бързане, за разсеяност... Заглавието го избрах щото е едно от посланията на края на клиповете. Ако бях написал "wipe off 5" никой нямаше да схване ква е тая тема докато не я отвори.

Понякога ми се случва като съм зад волана да си представя някоя ситуация, за която какъвто и атеист да съм, бих седнал да се помоля преди лягане да не се случва на никого. Ей така, както си карам, ако се случи нещо непредвидено, изскочи нещо на пътя, нещо извън моя контрол. Чак си се псувам заради въображението, представям си гледки кое как ше се омачка, какъв звук ще се чуе, как се променя интериора на колата от сблъсъка... абе гадна работа, точно като на клиповете. И отпускам педала. Живота е по-ценен.

Никой не си го представя, никой не го очаква, струва ти се толкова далечно, извън твоята съдба, ама за един миг може да ти се преобърне живота така, че да не искаш да го живееш повече. Да не се случва, пичове...

Малоумни пешеходци колко щеш. Нагледал съм се, напсувал съм се, а е имало ситуации в които даже не можеш и да изпсуваш, а замръзваш дърпайки волана и като осъзнаеш, че си успял да спреш изпадаш в тиха еуфория. Пазете пешеходците, колкото и малоумни да са, ваша грижа е. Често като видя някой да ми пресича на червено ми иде да сляза да му отвъртя два шамара и да му обясня как аз, обграден от тон и половина ламарина не минавам на червено, а него какво го пази та върши глупости. Но това е положението, като те не могат да се пазят, ние трябва да ги пазим.
А е имало случаи и в които аз съм виновен, и още много ме е яд на себе си. Пак казвам, да не се случва... Сещам се сега за чичката на БЧК-то като вадех книжката. Обясняваше пича, че е война навънка, на пътя. Щото такива гледки като на пътя само на война можеш да видиш.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 21:25

потресаващо и откровенно сдухващо :/
Никога няма да забравя един ден, как ми се обаждат в училище зада ми съобщят че баща ми е катастрофирал в германия, бях в шок ! от компанията за която работеше не вдигаха телефона и допълнително насосваха положението. Накрая ми се обадиха и ми казаха че е жив и здрав, и по чудо напълно невредим.
та случката е следната:
Минава баща ми с тира през мост. Предния ден е валяло, а сега духало вятър. Веднага баща ми се усеща че е заледено и си кара бавно. Някакав глупак с микробус обаче се изнервил и решил да изпреварва, в този момент буса поднася и блъска странично тира, при което пада от 15 метра върху железопътни линии... Предпазните колани спасяват живота на баща ми... лекарите недоумяват как е останал невредим, и викат че моста е отнел не малко животи през годините...

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 21:25

Лич, как ще караш с 65 градско бе, ти малоумен ли си ?!

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
В момента играе: Със самолетчета :)
Публикувано на: 21 Яну 2011 21:39

Джони Спагети написа:

Мълчи бе царвул! 65 е ок за в града... мен ме фанаха с 84 и сега съм пеша 1 месец... ама само да си зема пак книжлето, лелееей!!!

бог зад волана!

п.с. и да не съм офтопик, ще кажа, че ги гледах тези клипченца... и кво? те са за олигофрени, които не могат да карат или за женчовци със скапани коли! еми мрете, боклуци!

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 21 Яну 2011 22:10

абе няма нищо лошо в тва да караш бързо НООО само на определени места
като писта например или магистрала ама там само до 140
това кадето редовно го правят мои съученици пред дасклото просто е тъпо
качат се в колата излезнат на правата(до която всъщност е и ФКС :shock: )и ГАААЗЗЗЗЗ ако има локви ОЩЕ по добре
направо ми се иска да им чупа главите :x

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 21 Яну 2011 22:27

Джони Спагети написа:

Ако караш с по малко, и рейсовете тръгват да те минават и да ти бибиткат :Д Поне тук в Русе е така.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 21 Яну 2011 22:58

То и няма къде да вдигнеш голяма скорост, щото таман ше набереш и цоп светофар в 90% от случаите

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 21 Яну 2011 23:32

Законите се нарушава през всяка една секунда!

Профил Skype

Публикувано на: 22 Яну 2011 08:01

Цитат:
Не ви съветвам да ги гледате всичките, щото ше ви насерат жестоко. Аз изгледах днес къде кво намерих (а те са доста повече от тия тука) и ме сговниха прилично, чак ми се реве.

Това са филмчета,не е истина,нали знаеш :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com