Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War
Заглавие: Струва ли си нова звукова карта при следната ситуация?
Публикувано на: 04 Яну 2011 18:19

Първо за много години на всички, живи и здрави :) Сега към въпросът ми: наскоро си взех затворени стерео слушалки Sennheiser HD 203, които принципно се водят low-end модел на компанията, но въпреки това звучат много по-добре от всичко, което съм притежавал до сега (а това са неща под 50-ина лева...). Проблемът ми е, че когато слушам FLAC-ове примерно, ми се случи нещо странно, започнах да забелязвам "артефакти" и пръщене, но САМО при определен звуков диапазон, някъде към средните честоти. А и не само флакове. Вграденотo аудио е някаква C-Media 6501. Замаскирах проблема със еквалайзер, но все още ме дразни! Слагам други (евтинджос) слушалки и няма проблеми. Но пък като включа Sennheiser-ите към лаптопа, при същата музика проблем няма. Не разбирам много от музика, но предполагам че просто говорителите им са "по-чуствителни" и затова се получава така. Та накратко: заслужва ли си с ТЕЗИ слушалки да си взема някоя що годе добра карта (Asus Xonar DS примерно, към 90 лева е), или е чиста загуба на кинти. Слушам много музика, не държа на EAX в игрите. Разбирам, че тези кенове не са въобще нещо елитно, но все пак са в пъти по-добри от нещата по "четвъртък пазара".

Профил

Аватар
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War
Заглавие: Re: Струва ли си нова звукова карта при следната ситуация?
Публикувано на: 11 Яну 2011 17:51

Темата може да се изтрие. Допитах се в няколко други по-аудио насочени форуми. Xonar-ката е напът към нас.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com