Първо за много години на всички, живи и здрави
Сега към въпросът ми: наскоро си взех затворени стерео слушалки
Sennheiser HD 203, които принципно се водят low-end модел на компанията, но въпреки това звучат много по-добре от всичко, което съм притежавал до сега (а това са неща под 50-ина лева...). Проблемът ми е, че когато слушам FLAC-ове примерно, ми се случи нещо странно, започнах да забелязвам "артефакти" и пръщене, но САМО при определен звуков диапазон, някъде към средните честоти. А и не само флакове. Вграденотo аудио е някаква C-Media 6501. Замаскирах проблема със еквалайзер, но все още ме дразни! Слагам други (евтинджос) слушалки и няма проблеми. Но пък като включа Sennheiser-ите към лаптопа, при същата музика проблем няма. Не разбирам много от музика, но предполагам че просто говорителите им са "по-чуствителни" и затова се получава така. Та накратко: заслужва ли си с ТЕЗИ слушалки да си взема някоя що годе добра карта (
Asus Xonar DS примерно, към 90 лева е), или е чиста загуба на кинти. Слушам много музика, не държа на EAX в игрите. Разбирам, че тези кенове не са въобще нещо елитно, но все пак са в пъти по-добри от нещата по "четвъртък пазара".