Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Dragon Age II
Публикувано на: 01 Дек 2010 21:38

Цитат:
Btw, пробвай двуръчна секира с женски елф. Щеше да се скърши милата
Ми значи трябва да направят чарактера с повече сила да може да носи секира, а като качва повече сила да се променя външния му вид като на фейбъл хаха е това вече ще е мн добро.

А иначе дракис мен предметите с елементал демидж ме дразнат или ако ги има трябва да са към кря на играта. Тъпо ми е в начлото да ми пуска магически елементал премдети по добре слашинг пирсин кръшинг пък това вече елементал към края за цвят. Абсолютно смешни елементал премдети в диабло 2 приемрно варварин с 2 розови мече ебаси шока

Профил

Публикувано на: 01 Дек 2010 21:41

Лошото в Origins (и отчасти доброто) бе, че оръжията не се scale-ваха, т.е. не променяха размера си в зависимост от модела на персонажа. Така че Стен се биеше едва ли не с къс меч, а женските елфи с някакъв стълб от крайпътната магистрала.

Правя лоши сравнения... :)

EDIT: Естествено, че говоря да са към края на играта, ти пък сега... Освен това винаги ме дразнят графичните ефекти на оръжията, затова ги изключвам. Мразя да светят като светулки.

Хареса ми как решиха проблемът във Вещерът. С леко бледи руни по острието. Това вече бяха оръжия за сеч... Спомени... :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 21:43

Draksis написа:
Лошото в Origins (и отчасти доброто) бе, че оръжията не се scale-ваха, т.е. не променяха размера си в зависимост от модела на персонажа. Така че Стен се биеше едва ли не с къс меч, а женските елфи с някакъв стълб от крайпътната магистрала.

Правя лоши сравнения... :)

Но пък джуджетата ти пълнеха душата с чуковете и брадветата :D А елфче с лък си е класика(говоря за дейлиш елфите, тия градските ме дразнеха).

Някой да знае дали ще може да се подскача в двойката? С dual weapons и скок ги правех диви и щастливи в Divinity 2

Профил

Публикувано на: 01 Дек 2010 21:44

Е те джуджетата са достатъчно силни за брадвите, тях ги остави... :P

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 22:30

Ще бъда кратък. DA:O си беше елементарна и проста игра. Говоря за геймплея, историята я видях до половина и беше ок, но не беше кой знае кво. Same old. Та за геймплея - прост, постен, скучен. С малко мъдрене играта се минава и на високите нива без проблеми. Вселената ми беше безлична, супер "meh" усещане имах, докато я опознавах(или поне половината от нея), а и четох бая Кодекса(не ми хареса). Супер средна игра, така и не разбрах кво й харесвате толкова. Баси, а щях да бъда кратък.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 22:54

Дойде iddqd и наговори пак един куп глупости както виждам... Както и да е основните точки - каква е разликата между катана и дълъг меч? Каква е разликата между танто и dagger? Wakizashi-то и Kodachi-то се ползват като short sword, тоест за битка, когато имаш ограничение в пространството. Wakizashi-to се използва и daisho, което си е чисто и просто dual wield тип sword and dagger. Обособяването на такива предмети като отделен клас е напълно ненужно, тъй като функциите им се припокриват със съществуващите вече предмети.

Прашка и щит си е абсолютно същото като функционалност като лък+evade. Не е нужно да си гений, за да се сетиш, че никой няма да си направи герой тип tank или protector, който да си седи в безопастност в гърба. Дори както каза типа от линка на iddqd, щит и прашка се е използвало само в масивни бойни действия, където има ясно очертана фронтова линия, за да могат тези на фронта да нанасят някакви щети по врага преди да се стигне до мечове или боздугани или с каквото там са въоръжени войниците. Тук няма такава ситуация, в която бавиш за време, нямаш 100 война, които могат да завардят един проход, имаш един или двама, които да поемат тупалките и които така или иначе са дупе до дупе с врага. Тоест прашка + щит няма никаква тактическа приложимост в този случай.

За стрелите си го каза Draksis - има си ги.

Разнообразие от оръжия си има достатъчно, заедно с разнообразие от умения и магии, които работят с тях. Тъпо е да кажеш, че като няма рапири или мечове, с остриета и от двете страни на дръжката, няма разнообразие. Не е така. Геймпеят с такива оръжия в D&D не се различава чак-толкова много от геймплея с някое друго оръжие, което го има в Dragon Age, само дето трябва да вземеш два-три различни feat-а. Разработчиците им писна всяка тяхна игра да се играе по един и същ начин и дори Wizards of the Coasts се усетиха за това и рязко промениха системата в четвъртото и издание. Има си четири основни геймплей стила в D&D и тях ги има и в DA:O. Нямам намерение да изпадам в подробности за това какви са и какво правят - всеки си ги знае.

Единственото, което трябва да променят в DA2 е скил системата, за да не бъде толкова елементарна(все пак става дума за модификация на МАЛОУМНАТА система за развитие на героя в Mass Effect). И те го правят - по-малко скилове, но такива, които могат да се кустомизират. Да, не е като да ти трябват пет книги за да разбереш какво трябва да направиш като в D&D 3-3.5, но пак е стъпка напред.

Аз се радвам, че Dragon Age не е по D&D, тъй като във всяка игра по D&D, която съм играл, нещата разчитат прекалено много на късмета, а не на умението на играча. Това за tabletop игра е OK, но за компютърна е най-голямата глупост, която може да съществува.

I am leaving again - one last time?

Профил

Публикувано на: 02 Дек 2010 15:24

Ще бъда кратък.

Очевидно или някой се е усетил и си е изтрил мненията, или Владо се е отзовал на повика ми и е изтрил спама. Благодаря за бързата реакция и навременната намеса, господин Тодоров.

Това е една от чистите теми във форума. Не искам нови воини между потребители, офтопик и всякакви обиди от типа "не ти чета постовете, ама си тъп".

Когато постна нова информация, искам да се коментира в разумни граници и ако не сте съгласни с мнението на потребител, се опитайте да го оборите с разумни аргументи. Не с обиди и комплексарщина.

Ако нещо такова се случи отново, ви оставям да си направите темата с линка към Замунда, когато играта излезе и да си коментирате пиратската помия. Няма да ви спирам.

И за да не бъда напълно голословен.

Проверете на този адрес. В .pdf файлът на списанието, в секцията "Съдържание" има концептуална рисунка на елф, който е потвърден от BioWare като персонаж в продължението. Не се знае дали е спътник или не, или дали дори е мистериозния персонаж, който се обещава в Сигнатурното издание на заглавието. Това, което знаем засега, е:

|Той не е Далишанец, нито дори не е маг (потвърдено от Дейвид Гейдър).
|Персонажът е написан от Дейвид Гейдър.
|Видът му в играта е различен от концептуалният арт.

И това е. Спекулации?

Профил

Публикувано на: 02 Дек 2010 18:30

rISs.A.X. написа:
Засърбяха ме ръцете да ходя пак да избия дейлишите с подкрепата на върколаците :D

Психопатично-настроена персона. :shock:

Татуировките наистина намекват, че е Гарван. Ако направим сравнение, само Далишанските елфи имат валаслин върху лицата си. От това, което можем да видим, случаят с мистериозният ни елф не е такъв, понеже можем да си спомним как Зевран обяснява на Лелиана за татуировките, които очертават мускулатурата му и покриват цялото му тяло.

Добра находка, Рис.

Въпреки че, бидейки инатът, който съм, аз ще продължавам да се надявам на Сив Пазител. Просто ей тъй, напук. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2010 18:50

Draksis написа:

Психопатично-настроена персона. :shock:

...

Въпреки че, бидейки инатът, който съм, аз ще продължавам да се надявам на Сив Пазител. Просто ей тъй, напук. :)

Избива ме на агресия на моменти :lol:

Подкрепям за Сивия Страж! Може да върнат някого от вече познатите. Например завръщане на Алистър :D С първият ми герой не го уредих да е крал и замина за една от крепостите на Стражите(някакво странно име, започващо с 'W'). Или пък Огрен да се появи :D

Профил

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 02 Дек 2010 19:01

На мен Алистър не ми харесваше при първо превъртане, но после обърнах внимание, че ръси доста забавни глупости от време на време :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2010 19:30

My 2 cents about the elf: По бронята изглежда като rogue персонаж и по перата на краката дори бих казал някакъв вид бърз стелт персонаж или archer, но коланът с множеството чантични подпрепят повече първото, както и липсата на обувки. От друга страна ръкавицата изглежда повече като archer-ска.

I am leaving again - one last time?

Профил

Публикувано на: 02 Дек 2010 19:58

Забравих да вметна, че Алистър наистина ще се появи във втората част, тъй като Стийв Валънтайн е правил voice-overs за нея.

Пък и беше потвърдено от BioWare. :P

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2010 20:05

Draksis написа:
Забравих да вметна, че Алистър наистина ще се появи във втората част, тъй като Стийв Валънтайн е правил voice-overs за нея.

Пък и беше потвърдено от BioWare. :P

Суперрр! Сигурно не разбирате ентусиазма ми, но когато играете с женски герой Алистър не изглежда чак толкова жалък(с единствения ми мъжки го гаврих много).

Вероятно тук ще се отразят действията ни от Origins. Т.е: или Алистър ще се появи като крал на Ферелдън, или ще се появи като Сив Страж от странната крепост, или изобщо няма да се появява(ако сте го прецакали той да убие дракончето).

Някакви слухове за Стен? :D

Профил

Публикувано на: 02 Дек 2010 20:14

Почти няма, въпреки че болшинството фенове много искат да го видят, тъй като акцентът на втората част пада върху кунарите.

Алистър може и да се появи като пияница, ако сте избрали този край.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2010 21:10

Draksis написа:

Алистър може и да се появи като пияница, ако сте избрали този край.

Ти ме уби :shock: Сериозно ли има и такъв край?

Профил

Публикувано на: 02 Дек 2010 22:08

Има такъв край, ако избереш да оставиш Логейн да живее, не си "затвърдил" Алистър по време на личния му куест и не си убедил него и Анора да се оженят. Тогава той се ядосва, напуска ордена и избира живота на странстващ пияница.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2010 22:23

Draksis написа:
Има такъв край, ако избереш да оставиш Логейн да живее, не си "затвърдил" Алистър по време на личния му куест и не си убедил него и Анора да се оженят. Тогава той се ядосва, напуска ордена и избира живота на странстващ пияница.

Мерси за инфото. Предполагам си изиграл всеки възможен край след като имаш всички ачийвмътс(беше го написал някъде). Аз се разрових малко и няколко края са просто брутални :lol: Надявам се и в двойката да има такова(дори и по-голямо) разнообразие при финала и отрязването на другите раси да не осакати тази опция.

Профил

Публикувано на: 02 Дек 2010 22:29

Именно в тази тема го бях написал. :)

Но пък възможните финали на ачийвмънтс са само четири, докато реално са доста повече. И това включват изборите, които си вземал по време на цялата игра.

От това как ще свършиш даден главен куест, до това с кои спътници ще се размотаваш до края, на кои ще кажеш да си гледат работата и ще ги изгониш от задругата...

Преди да излезе двойката, ще направя един последен бяг с човешкия си Пазител, правейки най-добрите възможни избори, че да видим какво ще стане, като импортна сейфовете. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2010 23:07

И аз ще направя същото, но най-вероятно отново ще бъде с дейлиш елфка с лък. Има някои избори, от които ми загорча края с нея. Какво да се прави - първи герой-доста грешки :) . Може най-сетне и да си довърша играта с human noble-а или със сити елфа, но нещо ми убиват музата героите с тоя background.

Още нещо. Прегледах информацията за Авалин в официални сайт на двойката и няколко неща ми направиха впечатление:

1. Съвпадение на името й, с първата жена chevalier(на български звучи малко куцо като рицар или 'кавалер') в Орлей. Мисля, че Лелиана разказваше историята й, но може и да е бил документ в кодекса.

2.
Цитат:
The daughter of an exiled chevalier, Aveline is not the knight her father wished her to be. Although fully trained in chivalrous combat, she was raised in the shadow of a lost life and will not lose another for the sake of honor.

Това ме навежда на мисълта, че има някаква роднинска връзка с Авелин от историята. :roll:

Профил

Публикувано на: 02 Дек 2010 23:14

Лелиана наистина ти разказва историята ѝ, и е истинско удоволствие да я слушаш, докато плете сюжета. :)

Но се съмнявам Авелин да има роднинска връзка с Розата на Орлей. Би било невероятно детински, ако беше истина.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost