Автор |
Съобщение |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 13 Окт 2010 16:20
Wannabe написа: Ами бате мен на лаптопа играта ми върви на макс...Представям си ти ква щайга имаш, не ти е играта виновна... Видео картата ми е слаба вече, но определено вадя в пъти по-красив пърформънс със щайгата ми в други игри. Естествено, ако имах компютър с най-нови чаркове нямаше какво да ме бутне, ама тоя пиклив Готик ме бута като изкретвам неща като Metro 2033 с поне медиум. Определено ми се струва, че hotfix-а е пуснат за такива като мене. Просто няма как да ми върви тая игра толкова зле. Но инсталирах на лаптопа и играя на медиум до макс настройки. Интересно ми е обаче защо и на абсолютен макс и на абсолютен медиум...фреймрейта си остава почти абсолютно същия. Верно нема толко дебилна игра. Но пък ме зариби малко повече от вчера и няма да я захвърля, поне засега. Бозава е ама разчитам на сюжетното развитие по-напред. Засега... става.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
Seigar -X-
|
|
В момента играе: Fallout Van Buren
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 13 Окт 2010 18:38
Съдейки по-новия пач изглежда е имало проблеми с performance-а на някои системи. http://www.worthdownloading.com/downloa ... 3&id=22309
___________________________________ US Release: Call of Duty: Black Ops BG Release: Кално Дупе: Черни Операции (by kom4o)
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 13 Окт 2010 18:42
Сложих го на настолния докато цъкам на лаптопа, че ме дразни да играя с клавиатурата му и ме мързи да вържа монитора, ама иска authentication. Не съм пробвал със стария крак ама сигурно не бачка...
|
|
|
|
|
Seigar -X-
|
|
В момента играе: Fallout Van Buren
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 13 Окт 2010 18:55
Сложи .exe-то от крака (Zamunda торента) в папката след като запишеш пача. Поне на мене така ми работи но не съм сигурен дали пача пък работи.
___________________________________ US Release: Call of Duty: Black Ops BG Release: Кално Дупе: Черни Операции (by kom4o)
|
|
|
|
|
Glamour
|
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 13 Окт 2010 19:48
При мен върви с 20-30 fps навсякъде, с едно постоянно леко насичане независимо от настройките на графиката и резолюцията... сложих фикса с exe-то от крака ама нищо не се промени. Определено има проблем с производителността на някои конфигурации, аз с моята играех метро 2033 почти на макс. Имаче има някаква тръпка в играта, бих я изиграл но ще чакам крак за фикса, че ме заболява главата от това насичане и не мога да го трая
___________________________________ Fear is the mindkiller!
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 13 Окт 2010 21:48
Единственото което hotfix-а прави е да смени самото .exe, така че със слагането на крака и кракнатия executable правим точно обратното. Чакаме crackfix...
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 14 Окт 2010 00:29
Аз се опитвам по някъв начин да си създам трудности в играта, че да не е толкова елементарно. Например, правя си манджи и колби само където намеря казан, а коването - където има smithy. Поне е красива и ме кефи да обикалям и да намирам реликвите и парчетата артефакти.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 15 Окт 2010 10:38
Това е трябвало да го кръстят не Готик4 а овчарчето Калитко. Най ме дразни как постоянно бягаш с оръжие в ръце и никой не ти прави забележка - елемент който беше много важен в старите Готици.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 15 Окт 2010 11:28
Ква забележка, те със стрела в челото не реагират дори. Това е направено с цел тъпите американчета и ''новата публика'' да не си преебат някой куест като убият важно NPC
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 15 Окт 2010 13:40
Stylized Corpse написа: Ква забележка, те със стрела в челото не реагират дори. Това е направено с цел тъпите американчета и ''новата публика'' да не си преебат някой куест като убият важно NPC Бе не е само до "новата публика", дори не е направено с цел. Просто е недоизпипано от разработчиците. Пък и на ебания конзолен геймпад, кой бутон да отделиш специално за прибиране на оръжието? Заеби... Всъщност тия дни играя 3 игри. Arcania, Just Cause 2 и Medal of Honor. Трябваше Arcania-та да ми е най-интересна, а всъщност в момента най-малко тя ми се играе. Вече врътнах MoH-а, ся ше поцъкам Just Cause която е прилично тъпа, но забавна... за разлика от тоя Готик, който май ше си се окаже просто тъп. Щото ако убия още един bloodfly и lurker, ше препикая офиса на JoWood. Или поне щях, ако наистина бях дал пари за тая игра. Не знам де, още има надежда за историята, но почвам да я губя. Обикалям от град в град и очаквам някакво по-особено развитие, а то само глупости. Толкова бавно се движи сюжета, че ми писна вече. Не мога цяла игра да търча наоколо и да търся на хората изгубените сламени шапки, медальони, чантички и долни гащи. Ай сиктир и Арканията.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 15 Окт 2010 14:25
И къде ги куестовете. За сега да съм минал няколко, а съм 10-ти лвл. Много е пусто, всички НПЦ-та са еднакви, няма диалози, а биеш само определени гадове за определеното място. В началото ми писна от гоблини, сега ми писна от скавинджъри и бръмбаре. Писна ми и да се заклещвам постоянно в някакви храстчета, бабунки и камъчета. Писна ми да трябва да скачам само и само за да сляза от някой ръб, който е на 20 см от земята. Писна ми гадовете да спамят само една и съща чарджваща магия и да протичат всички битки по един и същи начин. Разчитам на модове занапред, или някой съвсем сериозно да иде в офиса на JW и SB и да им се изпикае отгоре, белким фанат да разберат че тая игра няма да я бъде. От друга страна, сигурно се купува на поразия от хора, които идея си нямат за какво иде реч. Да не говорим как са за съд с тоя false advertising дето го бутат отзад на кутията. Пише следните неща : Цитат: *Time of day, season and the day of year all impact NPC routines and reactions, creating a world that is dynamic and realistic. *A free roaming open world fantasy RPG. A COMPLETELY OPEN WORLD: Enjoy the complete freedom & the almost unlimited options known from the Gothic series. *Offers a gradual learning curve that evolves into a complex multi opponent model that strives to break free from the button mashing system in other games! *The player can adjust look, interface and controls! КЪДЕ ГИ ТИЯ НЕЩА ???? НПЦ-тата не реагират на нищо. Невидими стени - кур за free roaming-а. Unlimited options не видях до тоя момент, защото имаш само една опция - да кажеш едното изречение в диалога и да приемеш/предадеш куеста. Комплексна система за развитие , бла-бла, не било button mashing. Е това ако не е button mashing, не знам. Помпаш 6 удара , търклуваш се, щото моба се чарджва в това време, избягваш, биеш още 3-4 пъти и пада. Това е всяка битка. И настройки на вида и интерфейса няма. Е, има, ако под интерфейс се разбира куест хелпърите и минимапа. Поне един зуум ин/аут да имаше.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 15 Окт 2010 15:56
Цитат: Бе не е само до "новата публика", дори не е направено с цел. Просто е недоизпипано от разработчиците. Пък и на ебания конзолен геймпад, кой бутон да отделиш специално за прибиране на оръжието? Заеби... Абе не е виновен геймпада - Risen си се играеше перфект с пад , има 16 бутона на пада - предостатъчни са но желание няма.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 15 Окт 2010 18:21
Току що я превъртях и останах със смесени чувства. Определено съм съгласен съм Stylized Corpse, че играта е недовършена, бъгава и поне на моята конфигурация силно неоптимизирана - и на max и на low цепи еднакво. Voice work-а определено е под всякаква критика, а историята е адски нефокусирана, в един момент тръгваш да отъщаваш, а в друг приоритети ти се сменят напълно и то без никакъв преход. Аз развивах two-handed боец и бойната система определно е доста скапана. Има там някакви комбота, но при това цепене само бия с мишката, като постоянно противниците ми са в stun. Свтът определено е много по голям от Risen, но това не точно по-добре. Имаш чуството, че си обратно в Готик 3, където отиваше в дадена зона, вдигаше въстание и продължаваш напред. Всяка зона има около 4-5 Quest-а (не особено оргинални при това) и продължаваш към следващата. В Готик 2 целият ти свят ти беше отворен и правеше и ходеше където си искаш. Не видях някаква система за морален избор относно историята - тя е строго линейна. Нещо което ми хареса е броят на героите от старите игри, които се завръщат (като дори се появиха някои ,които не очаквах), както и множеството препратки към предишните игри. В един момент ми се прииска да оставя овчарчето и да поигра отново с Rhobar III (Като се има предвид колко много игри съм играл с него е срамно недовършен като герой тук). За съжаление и другите персонажи не са много по добре. Сега разбирам, че Spellbound не разполагат с ресурсите на Bioware например, но играта можеше да бъде много по добра ако бяха си бяха направили труда да изгладят повечето бъгове. Готик 4 силно напомня на 3ката, а толкова се надявах да е като 1 и 2 - един по малък но по развит свят.
|
|
|
|
|
radi_bomb
|
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 15 Окт 2010 21:50
Къде мога да намеря онази Лювен (сестрата на барона)?Претърсих всички къщи,изпълних всички куестове и обиколих цялата зона, но не я намерих.Единственото което мога да направя е да пребия пазача ли?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 15 Окт 2010 22:05
Тя е в една изоставена къща вдясната част на замъка. За ключа питаш Gorn и той ще ти отвори една къща
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 15 Окт 2010 22:22
Captain Hero написа: Ай сиктир и Карантията. fix'd
___________________________________ a.k.a Frosty
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 16 Окт 2010 12:26
Аз чакам да кракнат някой пач, че ми сече леко, но от това което чета тук и по други форуми си мисля, че няма да ми хареса. Пък и нямам много място на харда, а следващата седмица излиза новото RPG на Obsidian
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 16 Окт 2010 15:19
StoRmsE3ker написа: ...а следващата седмица излиза новото RPG на Obsidian Fallout ли кво беше... Помня като излезе 3ката. Не ходих 2 седмици на лекции. Сега за New Vegas ще видим как ше го направя... Че и приятелка си хванах, точно в сезона на игрите. Неам време за всичко. Имам време само за Fallout.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 16 Окт 2010 16:01
Ей сега минах всичко ( ? ) в Stewark и ме е страх да продължа напред, щото имам чувството, че още толкова и играта ще свърши. Също така, може ли да се връщаме назад из Stewark ?
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4 Публикувано на: 16 Окт 2010 16:15
Аз съм вече в Tooshoo и играта още няма изглед да свърши скоро, освен ако не свърши като пуберска преждевременна еякулация. Което няма да ме изненада.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|