Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: Arcania : Gothic 4
Публикувано на: 13 Окт 2010 16:20

Wannabe написа:
Ами бате мен на лаптопа играта ми върви на макс...Представям си ти ква щайга имаш, не ти е играта виновна...

Видео картата ми е слаба вече, но определено вадя в пъти по-красив пърформънс със щайгата ми в други игри. Естествено, ако имах компютър с най-нови чаркове нямаше какво да ме бутне, ама тоя пиклив Готик ме бута като изкретвам неща като Metro 2033 с поне медиум. Определено ми се струва, че hotfix-а е пуснат за такива като мене. Просто няма как да ми върви тая игра толкова зле.

Но инсталирах на лаптопа и играя на медиум до макс настройки. Интересно ми е обаче защо и на абсолютен макс и на абсолютен медиум...фреймрейта си остава почти абсолютно същия. Верно нема толко дебилна игра. :lol:

Но пък ме зариби малко повече от вчера и няма да я захвърля, поне засега. Бозава е ама разчитам на сюжетното развитие по-напред. Засега... става. :)

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Fallout Van Buren
Публикувано на: 13 Окт 2010 18:38

Съдейки по-новия пач изглежда е имало проблеми с performance-а на някои системи.

http://www.worthdownloading.com/downloa ... 3&id=22309

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 13 Окт 2010 18:42

Сложих го на настолния докато цъкам на лаптопа, че ме дразни да играя с клавиатурата му и ме мързи да вържа монитора, ама иска authentication. Не съм пробвал със стария крак ама сигурно не бачка...

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Fallout Van Buren
Публикувано на: 13 Окт 2010 18:55

Сложи .exe-то от крака (Zamunda торента) в папката след като запишеш пача. Поне на мене така ми работи но не съм сигурен дали пача пък работи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Окт 2010 19:48

При мен върви с 20-30 fps навсякъде, с едно постоянно леко насичане независимо от настройките на графиката и резолюцията... сложих фикса с exe-то от крака ама нищо не се промени. Определено има проблем с производителността на някои конфигурации, аз с моята играех метро 2033 почти на макс. Имаче има някаква тръпка в играта, бих я изиграл но ще чакам крак за фикса, че ме заболява главата от това насичане и не мога да го трая :)

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 13 Окт 2010 21:48

Единственото което hotfix-а прави е да смени самото .exe, така че със слагането на крака и кракнатия executable правим точно обратното. :D
Чакаме crackfix...

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 14 Окт 2010 00:29

Аз се опитвам по някъв начин да си създам трудности в играта, че да не е толкова елементарно. Например, правя си манджи и колби само където намеря казан, а коването - където има smithy. :lol:
Поне е красива и ме кефи да обикалям и да намирам реликвите и парчетата артефакти.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 15 Окт 2010 10:38

Това е трябвало да го кръстят не Готик4 а овчарчето Калитко.
Най ме дразни как постоянно бягаш с оръжие в ръце и никой не ти прави забележка - елемент който беше много важен в старите Готици.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Окт 2010 11:28

Ква забележка, те със стрела в челото не реагират дори. Това е направено с цел тъпите американчета и ''новата публика'' да не си преебат някой куест като убият важно NPC :lol:

Профил Skype WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 15 Окт 2010 13:40

Stylized Corpse написа:
Ква забележка, те със стрела в челото не реагират дори. Това е направено с цел тъпите американчета и ''новата публика'' да не си преебат някой куест като убият важно NPC :lol:

Бе не е само до "новата публика", дори не е направено с цел. Просто е недоизпипано от разработчиците. Пък и на ебания конзолен геймпад, кой бутон да отделиш специално за прибиране на оръжието?
Заеби...

Всъщност тия дни играя 3 игри. Arcania, Just Cause 2 и Medal of Honor. Трябваше Arcania-та да ми е най-интересна, а всъщност в момента най-малко тя ми се играе. Вече врътнах MoH-а, ся ше поцъкам Just Cause която е прилично тъпа, но забавна... за разлика от тоя Готик, който май ше си се окаже просто тъп. Щото ако убия още един bloodfly и lurker, ше препикая офиса на JoWood. Или поне щях, ако наистина бях дал пари за тая игра.

Не знам де, още има надежда за историята, но почвам да я губя. Обикалям от град в град и очаквам някакво по-особено развитие, а то само глупости. Толкова бавно се движи сюжета, че ми писна вече. Не мога цяла игра да търча наоколо и да търся на хората изгубените сламени шапки, медальони, чантички и долни гащи. Ай сиктир и Арканията.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 15 Окт 2010 14:25

И къде ги куестовете. За сега да съм минал няколко, а съм 10-ти лвл. Много е пусто, всички НПЦ-та са еднакви, няма диалози, а биеш само определени гадове за определеното място. В началото ми писна от гоблини, сега ми писна от скавинджъри и бръмбаре.
Писна ми и да се заклещвам постоянно в някакви храстчета, бабунки и камъчета. Писна ми да трябва да скачам само и само за да сляза от някой ръб, който е на 20 см от земята. Писна ми гадовете да спамят само една и съща чарджваща магия и да протичат всички битки по един и същи начин.

Разчитам на модове занапред, или някой съвсем сериозно да иде в офиса на JW и SB и да им се изпикае отгоре, белким фанат да разберат че тая игра няма да я бъде.

От друга страна, сигурно се купува на поразия от хора, които идея си нямат за какво иде реч. Да не говорим как са за съд с тоя false advertising дето го бутат отзад на кутията. Пише следните неща :

Цитат:
*Time of day, season and the day of year all impact NPC routines and reactions, creating a world that is dynamic and realistic.
*A free roaming open world fantasy RPG.
A COMPLETELY OPEN WORLD: Enjoy the complete freedom & the almost unlimited options known from the Gothic series.
*Offers a gradual learning curve that evolves into a complex multi opponent model that strives to break free from the button mashing system in other games!
*The player can adjust look, interface and controls!

КЪДЕ ГИ ТИЯ НЕЩА ???? НПЦ-тата не реагират на нищо. Невидими стени - кур за free roaming-а. Unlimited options не видях до тоя момент, защото имаш само една опция - да кажеш едното изречение в диалога и да приемеш/предадеш куеста. Комплексна система за развитие , бла-бла, не било button mashing. Е това ако не е button mashing, не знам. Помпаш 6 удара , търклуваш се, щото моба се чарджва в това време, избягваш, биеш още 3-4 пъти и пада. Това е всяка битка. И настройки на вида и интерфейса няма. Е, има, ако под интерфейс се разбира куест хелпърите и минимапа. Поне един зуум ин/аут да имаше.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 15 Окт 2010 15:56

Цитат:
Бе не е само до "новата публика", дори не е направено с цел. Просто е недоизпипано от разработчиците. Пък и на ебания конзолен геймпад, кой бутон да отделиш специално за прибиране на оръжието?
Заеби...

Абе не е виновен геймпада - Risen си се играеше перфект с пад , има 16 бутона на пада - предостатъчни са но желание няма.

Профил

Публикувано на: 15 Окт 2010 18:21

Току що я превъртях и останах със смесени чувства. Определено съм съгласен съм Stylized Corpse, че играта е недовършена, бъгава и поне на моята конфигурация силно неоптимизирана - и на max и на low цепи еднакво. Voice work-а определено е под всякаква критика, а историята е адски нефокусирана, в един момент тръгваш да отъщаваш, а в друг приоритети ти се сменят напълно и то без никакъв преход. Аз развивах two-handed боец и бойната система определно е доста скапана. Има там някакви комбота, но при това цепене само бия с мишката, като постоянно противниците ми са в stun. Свтът определено е много по голям от Risen, но това не точно по-добре. Имаш чуството, че си обратно в Готик 3, където отиваше в дадена зона, вдигаше въстание и продължаваш напред. Всяка зона има около 4-5 Quest-а (не особено оргинални при това) и продължаваш към следващата. В Готик 2 целият ти свят ти беше отворен и правеше и ходеше където си искаш. Не видях някаква система за морален избор относно историята - тя е строго линейна. Нещо което ми хареса е броят на героите от старите игри, които се завръщат (като дори се появиха някои ,които не очаквах), както и множеството препратки към предишните игри. В един момент ми се прииска да оставя овчарчето и да поигра отново с Rhobar III (Като се има предвид колко много игри съм играл с него е срамно недовършен като герой тук). За съжаление и другите персонажи не са много по добре. Сега разбирам, че Spellbound не разполагат с ресурсите на Bioware например, но играта можеше да бъде много по добра ако бяха си бяха направили труда да изгладят повечето бъгове. Готик 4 силно напомня на 3ката, а толкова се надявах да е като 1 и 2 - един по малък но по развит свят.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Окт 2010 21:50

Къде мога да намеря онази Лювен (сестрата на барона)?Претърсих всички къщи,изпълних всички куестове и обиколих цялата зона, но не я намерих.Единственото което мога да направя е да пребия пазача ли?

Профил

Публикувано на: 15 Окт 2010 22:05

Тя е в една изоставена къща вдясната част на замъка. За ключа питаш Gorn и той ще ти отвори една къща

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 15 Окт 2010 22:22

Captain Hero написа:
Ай сиктир и Карантията.

fix'd :lol:

Профил

Публикувано на: 16 Окт 2010 12:26

Аз чакам да кракнат някой пач, че ми сече леко, но от това което чета тук и по други форуми си мисля, че няма да ми хареса. Пък и нямам много място на харда, а следващата седмица излиза новото RPG на Obsidian :)

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 16 Окт 2010 15:19

StoRmsE3ker написа:
...а следващата седмица излиза новото RPG на Obsidian :)

Fallout ли кво беше... :twisted:
Помня като излезе 3ката. Не ходих 2 седмици на лекции. Сега за New Vegas ще видим как ше го направя... Че и приятелка си хванах, точно в сезона на игрите. Неам време за всичко. Имам време само за Fallout. :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 16 Окт 2010 16:01

Ей сега минах всичко ( ? ) в Stewark и ме е страх да продължа напред, щото имам чувството, че още толкова и играта ще свърши.
Също така, може ли да се връщаме назад из Stewark ?

Профил Skype WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 16 Окт 2010 16:15

Аз съм вече в Tooshoo и играта още няма изглед да свърши скоро, освен ако не свърши като пуберска преждевременна еякулация. Което няма да ме изненада.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com