Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: CIV V
Публикувано на: 24 Сеп 2010 18:10

http://zamunda.net/details.php?id=235737&hit=1

Профил

Аватар
Заглавие: Re: CIV V
Публикувано на: 24 Сеп 2010 18:17

Тая игра си плаче за дх 11. Няма да я играя на нищо по слабо затова ще изчака докато си взема ново пц.

Профил

Аватар
В момента играе: Flame Wars: PCM edition
Публикувано на: 24 Сеп 2010 19:21

iddqd написа:
Тая игра си плаче за дх 11. Няма да я играя на нищо по слабо затова ще изчака докато си взема ново пц.

+1
А как ми се играеееее :(

Профил

Аватар
В момента играе: Civilization V, Crysis 2 MP Demo
Публикувано на: 24 Сеп 2010 23:01

pcultimate написа:
iddqd написа:

+1
А как ми се играеееее :(

Да ве как така по едно и също време излизат 3 яки игри (другите F1 и Darksiders). Искам всичките да ги играя, но няма време! :x

Do you know how you can tell that a game is going to be something special? When its demo ends with the main character getting his dick sucked by twins, then admits that his game better be good because it "took twelve fucking years" to make.

Профил WWW

Публикувано на: 25 Сеп 2010 00:33

Играта е толкова е опростена сравнение с civ 4, че и на конзола може да се играе. Дипломацията почти никаква няма - премахнат е researh i map trade. Управлението на градовете е също опростено,а AI-то е скапано. Като цяло е играта ми е доста скучна, а това идва от дългогодишен фен на поредицата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Сеп 2010 01:41

denik написа:
Не зачиташ мнението на дългогодишен фен на поредицата :? И спамиш в собствената си тема, вместо да се опиташ да му отговориш по някакъв начин.

А бе само на мене ли битките в цив 4 (по-точно в цялата поредица) не ми харесаха изобщо? Нямаше никаква тактика, нищо, само мелене. от трейлърите излиза, че тук е по-добре. Споделете впечатление :)

Последна промяна Boby на 27 Сеп 2010 10:27, променена общо 1 път
обида

Профил

Публикувано на: 25 Сеп 2010 01:55

denik написа:
Не зачиташ мнението на дългогодишен фен на поредицата :? И спамиш в собствената си тема, вместо да се опиташ да му отговориш по някакъв начин.

Написал е, че AI-to е скапано. От тва ми стана ясно колко му разбира главата. Пък и е изброил плюсовете като минуси, какво очаквате, да го похваля ли? :arrow:

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Сеп 2010 02:29

Селянин ууууууу

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Сеп 2010 10:18

Снощи разцъках малко играта и съм доста приятно изненадан. Според мен махането на поредица неща от старата част си е в + защото и без това почти никаква дипломация не се водеше на 4-ката... за един прост рисърч трейд винаги ти одираха кожате, без значение колко приятелски настроени бяха. Най-съм впечатлен от военната част в играта, доста по трудно е да превземиш град, затова си трябва повече тактическа мисъл... а AI-то си е добре като чели,днеска ще играя и ще обърна по голямо внимание.
doom123, доста консервативно гледаш, човек... 5-та си е определено крачка напред за firaxis :)

Профил

Публикувано на: 25 Сеп 2010 18:17

WidowmakeR написа:
denik написа:

Написал е, че AI-to е скапано. От тва ми стана ясно колко му разбира главата. Пък и е изброил плюсовете като минуси, какво очаквате, да го похваля ли? :arrow:

Не знам дали на село ви учат какво значи да обориш някого с аргументи, но айде аз ще ти помогна!
1) Дипломацията
Нямаш никаква представа какво мислят другите за теб, как съседите ти ще реагират при дадено твое действие или бездействие. За това и играта ми е толкова скучна, се едно играеш някво RTS - няма нужда изобщо да комуникираш с кой и да е било. Много трудно може да следиш отношенията между различните нации особено като липсва търговия на World map. Явно в миналото великите изследователи са изучавали всеки сантиметър от света тъй като е не е било прието да съставят карти. Освен, че е премахната Рисърч и мап търговията, търговията на ресурсите е изключително скапана. Одират ти кожата за всеки ресурс. Единствената ми успешна транзакция беше да дам злато за сребро.
2) City states - Това е най-голямата шега. Тука липсва каквато и да е дипломация. Трябват само много пари и желание. Даже и да си купиш лоялността на някой полис, тя спада с времето и единствената изгода е ако искаш някакъв + по отношение на ресурси или да ти се дигне малко културата. Недостоен заместител на религията
3) Civiclopedia - пълна трагедия сравнение с Civilization 4
4)AI - На висока трудност такова нещо като характер на дадения лидер няма. Съюзи няма нужда да сключваш, защото рани или късно дори Ганди започва ловния сезон. Дори да си му най - добрия приятел нема значение - мишена си. Това се отанся за сички държави. Заради липсата на World map trade трябва да изпрашташ scouts като ненормален. Ама те обичат да explore там дето не им е работата - най - често в територията на city states, което дори за 1 ход бая проваля отношенията ви. А пък скаутите как обичат да се бутат при варварите не е истина. Работник на autobuild не смея да оставя, защото пощурява. Range атаката е прекалено силна - така си kite-вах войските на противниците ми с няколко chariota, а кретените само след мен вървят.
5) Лаггг - Играта е супер е тежка. Дори в началото само за 1 ход се изискват по едно 30 секунди, а по нататък става неиграемо.
6) Купуването на земя - първо е супер скъпо, а ми се струва, че съседите ми когато построят град до мен и бам изкупиват всичко и ме заклещват. Откъде толкова пари незнам.
7) Военна тактика - тук определено съм съгласен с gogoto, играта доста е напреднала по този параграф.
8) И разбира се на последно, но не по важност интрото - това е феерия на простотията на дизайнерите и бъговете. Толкова ли не можаха да направят с esc да се прекъсват.

Профил

Аватар
В момента играе: Flame Wars: PCM edition
Публикувано на: 25 Сеп 2010 22:44

doom123 написа:
5) Лаггг - Играта е супер е тежка. Дори в началото само за 1 ход се изискват по едно 30

Хайде другото няма да коментирам, но лаг?
Аз я играя на система ПОД МИНИМАЛНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ на 1920x1080- Medium-Low и пак си върви добре. Не виждам какъв чак такъв лаг има ходовете ми са по точно 5-6 секунди макс.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Сеп 2010 10:54

След повторна игра ще се съглася със доста от думите на doom123 и за което малко ме е яд, защото проблеми от 4-та очаквах да няма на 5-ата, но карай :) дано с пачване оправят положението...

Профил

Аватар
В момента играе: с майка ти!
Публикувано на: 28 Сеп 2010 21:16

АБе аз инсталирах играта (тая от замунда) и нямам exe. ....там където съм е инсталирал....баси майката :shock:

Цитат:
а не някой чекиджия като тебе, който намира повод да се заяжда и да покемонства в нета

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Окт 2010 09:59

Здр. ако може да ми обясните какво значение има "production" ? И какво трябва да направя за да се махне това: "Barracks count still required: 5". На някой градове ми дава 4, а на други 5.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Окт 2010 15:11

Това за barracks сигурно значи, че трябва да имаш казарма във всеки град за да построиш някаква сграда от по-висок ред (военна академия ли беше?). В случая остават още 4 града без казарми. Малко досадно да ги издириш кои са, ако имаш повече градове.

Иначе играта ми е абсолютно стабилна под Уин 7 със CivilizationV_DX11.exe на MAX, но под XP със CivilizationV.exe крашва постоянно.

В тази игра икономиката е опростена и се набляга на тактическата битка - играта навлиза в територията на класически заглавия като Panzer General и Fantasy General с типичната хексагонална мрежа и невъзможносста да се скупчват /stack-ват/ единиците.
Готино е, че някои градове са практически непревземаеми без да имаш флот - както Константинопол едно време. Половината ми армия отиде да обсаждам някакво селце на един полуостров :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Окт 2010 17:55

Production е изобразен от един чук.Като изсичаш гори, строиш сгради в града и правиш подобрения на територията си можеш да увеличиш Production-а.Той се ползва за създаване на Сгради и Единици в градовете.Пресен спомен имам за Manhattan Project(първата атомна бомба).Нуждаеш се от 800 Production за него.Ако градът ти създава 50 Production ще ти отнеме 16 хода да довършиш Проект Манхатан.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2010 12:51

Аха, благодаря! :wink: А да питам аз като съм с ДХ9 трябва да инсталирам ДХ11 за да я пусна на ДХ11, но после ще мога ли да играя по-обикновените игри, които изискват ДХ9 ?

Профил

Публикувано на: 03 Окт 2010 16:45

Личи си колко е разбрал doom123 щом се е заял за най-дребните работи а изобщо не е обърнал внимание на смислените промени.
По играта е мислено доста и си личи каква е била идеята.
Най-важната промяна е че не можеш да експандваш до безобразие или да превземаш докато станеш толкова нагрухтян че вече си безсмъртен. Просто с новите правила за култура, издръжка и хепинес ако се опиташ да експанднеш прекомерно се оказваш преебан.
Втората голяма промяна е начина на бой - край на жалкия варварин който сам ти завзема град , край на експлойтите с които с бърз блиц превземаш, край на грамадните безмъртни стакове. В момента войската се строи по бавно , по-малко на брой е но стратегическото придвижване е в пъти повече от преди. Пък и морските войски най-сетне правят нещо докато преди бяха крайно безмислени с невъзможноста си да стрелят по земни цели.
Дипломацията която се оплю по-горе всъщост Е по-добра от преди. Компютъра вече е склонен да размени и по-едри цели или дори да отстъпи градове ако види че го натискаш.- нещо което никога не ставаше преди. А за търговията с науки - само може да ме радвали че са махнали този експлойт който позволяваше на 2-3 гъсти държави да изпреварят другите с много. Сега всъщност пак има пакт за рисърч който обаче струва пари изисква време. За търговията с карти - премахната е с балансираща цел по същата причина . За одирането на кожата - пълни глупости - играя на 5 степен на трудност и не забелязвам никакво одиране - даже печеля добри пари от търговия. б.т.в Досега от трите ми игри се забелязва очеизвадна разлика в отношението към мен в зависимост как играеш - С Японците всички ме мразеха след като завземах и не ми се доверяваха дори да им замазвах очите с подаръци (дори като натрупаш армия по границите ти натрупват ответна). Докато с Александър бях в защитен пакт с всички без да имам никаква армия.

Градовете държави са съвсем нова степен на геймплей - първо на първо - спадането и вдигането на рейтинга далеч не зависят само от парите а от много други фактори като политиките в дървото на развитие, зависимистта им от други държави (ако са зависими от друга държава дори и даваш пари не стига), има значение куестовете които ти дават - има някои искат да им откриеш чудо, други да прокараш път, трети искат специфичен ресурс, четвърти искат нещо друго. Каква е ползата - ОГРОМНА. Освен че ти дават ресурси безплатно без които е НЕВЪЗМОЖНО да имаш стабилен хепинес при правилно развитие можеш да имаш не само двоен хепинес и двойни ресурси но дори да вземаш 33% от науката която произвежда градът държава. В цифри казано ако твоята наука е 50 на ход може да стане 200 при правилна политика. Но дори това не е най-важното. Един maritime city state на съюзник ти дава чист бонус храна за ЦЯЛАТА ти империя. Два -три такива съюзника и изобщо няма нужда да правиш и една ферма а можеш да вложиш всичко в търговски постове и пари. Припомням и че за разлика от преди сега науката идва от популация а не от парите което значи - повече храна, повече популация - повече наука.
Цивилопедията е същата като преди - не видях нещо супер решаващо да го няма.

За автоуправлението на работниците и скаутите подчертавам че съм съгласен - работниците са особено ужасни и имат навика да изпадат в берсерк по строеж на пътища и железници което съсипва икономиката или пък да ти развалят вече направеното за да сложат нещо безмислено.
По отношение на лага - при мен е напълно играемо на едноядрен процесор и 1.5 гб рам , ходовете са ми по 6-7 секунди максимум. Все пак сме към края на 2010 година - очаква се да имаш поне що годе добър компютъра и няма да залагва.
Купуването на земя което се спомена е чисто опционално - цената принципно зависи от развитието и стойсноста на хекса, но ако имаш култура няма никакъв смисъл да хвърляш пари на вятъра. Има смисъл да хвърля пари за сгради и армия което вече е реална опция особено пък като откриваш нова колония.
Цитат:
Здр. ако може да ми обясните какво значение има "production" ? И какво трябва да направя за да се махне това: "Barracks count still required: 5". На някой градове ми дава 4, а на други 5.

Всеки град обработва хексовете около него в зависимост от популацията си - 5 популация обработват 4 хекса, 10 популация 9 хекса и т.н. (1 популация е самия град). От всеки хекс се добиват 3 вида ресурс - храна (вдига популацията от която зависят обработваемите хексове и науката), пари (вдигат парите които се използват за издръжка на сградите, армиите, инфраструктурата и за други цели) и най-накрая продукция която се използва само за едно нещо - строеж на сгради в града и армия. Продукция дават мини построени на хълм и дъскорезници построени в гора. Затова ако искаш град силен с продукция трябва да си го направиш в средата на много гора или хълмове като на останалото място направиш само ферми за да издържаш популацията.
Едни такъв град се ползва за помпане на войски, за правене на чудеса - и оттам ти става главния източник на култура, или за бърза конструкция на сгради за щастие (екстремно важни). Един съвет - не си строй всички сгради във всички градове - първо така нищо няма да направиш защото не може да се насмогне с продукция, и второ издръжката става непосилна.

А между другото който ви казва че не пишело никъде какво имат противниците като ресурси - не му вярвайте , има такъв екран
http://www.garath.net/Sullla/Civ5/Immor ... ypt-16.jpg

Профил

Аватар
В момента играе: Blip and Blop:Balls Of Steal ; StarCraft2 ; League of Legends
Публикувано на: 03 Окт 2010 20:20

Много ми е интересно,дали радела "Компютърни игри" е направен само за могат банда кретени да пускат линкове към пиратски версиѝ.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2010 22:24

Тая игра е гей. Тая тема не заслужава да е в раздел Компютърни игри. Дори за О/б/щ е прекалено низка.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com