Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Guild Wars 2 - MMO Manifesto
Публикувано на: 18 Авг 2010 14:07

GW2 Ще да е най-доброто ММО евър ;)

Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2010 14:43

Нека излезе и минат няколко месеца, защото това изречение съм го чувал за поне 10 ММОта в последните 2 години :lol:.
Защото опита ми с ММО игрите ме научи, че големи обещания има за всяко ново ММО, а после се оказва:
- това и това го няма
- това го има, но не работи
- това и това го има, но не е точно така, както аз си го представях...

За това - не прибързвай ;)

Профил

Аватар
В момента играе: джобен тенис
Публикувано на: 18 Авг 2010 15:42

Sentry написа:
...

Първо, прочел съм ти всичките коментари дума по дума, така че спри с тоя номер. И второ - отново коментираш така, все едно, че говориш на човек, който не е играл играта повече от 3 години. Неколкократно ти казах, че GW2 вероятно ще използва старата система за предаване на историята, която чрез куестове те водеше от град до град, където (от време на време) да изпълняваш по някоя story мисия. В Eye of The North беше въведена изцяло нова система, перфектна за използване в open-world MMO, в което всеки град да не е отделна инстанция, тъй като мисиите там започваха на най различни места в играта, било чрез влизане в някаква територия, използване на някакъв предмет и т.н. Ти твърдиш, че тази система не може да бъде използвана в новата игра, за да бъде предадена по същия начин историята, без да влияе на заобикалящия те свят? Ако продължаваш да се инатиш и да ми отговаряш по един и същи начин, ще почакаме и ще видим.
Колкото до гринда, ArenaNet винаги са се опитвали да направят игра, която не те кара да гриндиш. Успяха да го постигнат, но едва в началото на GW, тъй като lvl grind-ът е тотално премахнат (въпреки че пак го има в Pre-Searing :D), а до един момент хората не се нуждаеха от толкова много пари, защото дори и само с това, което печелиш докато минаваш историята, можеш да се сдобиеш с перфектна като статистики и дори не лошо изглеждаща екипировка. И все пак, хората са алчни, все трябва да имат повече пари, по-скъпа броня и т.н. Но все пак никой не можеше да те принуди да гриндиш, ако не го искаш. Аз лично не съм търпелив човек, не ме бива да гриндя...но това няма значение. Та, мисълта ми е, че при оригиналния Guild Wars, след като минеш историята и направиш още какво ли не, дори ако минеш всеки куест в играта, накрая изведнъж осъзнаваш, че просто няма какво да правиш (да, в EoTN се появиха Dungeon-ите, но все пак). В Guild Wars 2 този "дишащ" свят би трябвало да ти предлага нови възможности, да се променя. Дали ще превземеш някой вражески лагер, ще спасиш някое село или ще ескортираш група търговци си е твое решение, но ще имаш възможността да правиш нови и нови неща, без да повтаряш каквото и да било. Grind винаги ще има, но нито ще ти дава нещо повече, нито ще е задължителен. Защо ти е да седиш и да трепеш глигани, когато можеш да бъдеш герой? Защото си затлъстяващ WoW фенбой, затова. Не виждам друга възможна причина.
Колкото до масовостта на GW и интересът ми към други MMORPG-та... Ами, аз израснах с MMORPG жанра и той промени мнението ми за компютърните игри завинаги. Играл съм десетки MMORPG-та и никога не съм участвал в битки, изискващи толкова умения, кустомизация на героя и билда ти (което не ме изненадва, в повечето игри имаш някаква ултра яка броня, която се носи само от max lvl играчи и всичките си магии на разположение, в Guild Wars имаш няколкостотин умения, от които избираш 7 + 1 елитно и получаваш броня с еди-колко-си armor, която да ъпгрейдваш с руни и емблеми), каквито имаше в Guild Wars. И все пак, трябваше да се намерят хора, които да измислят комбинации от магии, които всеки noob да може да използва без дори да си мръдне пръста, и така омазаха цялата игра. Бил съм свидетел на какви ли не брутални фейлове на бози като Discordway и Sabway и какво ли още не, а едно време играта изискваше умения и мисъл, за да изваяш перфектната за твоя стил на игра комбинация от умения и да я използваш подобаващо. Guild Wars никога не е разчитала на чак такава масовост (извинявай много, ама 1000 vs 1000 вече си е гавра с труп), но аз все още помня как се затварях вкъщи в неделя и цял ден се млатех в Alliance Battles...ехх, добри времена бяха. Откъдето и да го погледнеш, Guild Wars излезе като PvE игра. Това не означава, че тя нямаШЕ едно от най-добрите PvP-та, но те и него лесно успяха да омажат. Истината е, че в повечето други MMORPG-та често се размотаваш сам, докато наистина не се нуждаеш от отбор, за да правиш каквото и да било. В Guild Wars се нуждаеш от отбор, за да правиш каквото и да било. Представи си играта без хенчмени, само за момент, ей така...

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2010 19:40

Колко села ще спасиш, колко търговци ще ескортираш и колко вражески лагера ще превземеш преди да осъзнаеш, че това, което правиш не е ново? Гринд не значи да стоиш на едно място и да биеш глигани. Гринд значи да правиш едни и същи неща отново и отново. Какво прави спасяването на 100 села различно от минаването на 100 dungeon-а? Нищо, това е истината. Само дето за да спасиш селата трябва да ходиш насам-натам докато намериш село, което, видиш ли, е под нападение, за да влезеш в dungeon трябва да кликнеш с мишката три пъти. Това се нарича гринд - правене на едно и същи нещо отново и отново.

Колкото до масивността - не съм казал нищо против бойната система на Guild Wars, просто ти обясних защо не е масова. Има разлика между 12 срещу 12 и 120 срещу 120, нали? И не случайно нарекох AIKA изгъзица - 1000 срещу 1000 е прекалено много и според мен, но съществува и това е наистина нещо масово. Играта е и супер популярна не поради една или две причини. Същите типове разработват engine, който може да поеме 5000 срещу 5000 битки, защото смятат, че ще има интерес, така представиси за какво искат хората от едно MMORPG.

За историята - отвореният сват е нещо различно от инстанцията. След всичко изписано, ако не можеш да видиш как и защо, не мога да ти помогна. За пример - тествам от вчера едно сравнително ново ММО и по време на cut-сцена започнаха да ме бият мобовете, при което трябваше да прекратя cut-сцената набързо и да изгубя половината история от куеста. Чудесно!

За опита ти с MMORPGтата - ако искаш да говорим с бройки - просто недей, няма смисъл. Нека просто кажем, че ти си играл едни игри, аз съм играл други и да не раздуваме повече. Това, което казах е, че е ок да не си чувал някои от игрите, които предлагат, или ще предлагат, подобен вид динамичен сват като този на Guild Wars 2.

Колкото до твърдението ти, че в повечето MMORPGта се размотаваш сам, докато не ти потрябва парти - не е така. В повечето MMORPGта можеш да избереш дали да се размотаваш с парти или не, докато наистина не ти потрябва парти. Обикновено дори има gold, XP и drop boost в партито, така че всъщост си на печалба ако с в такова, но никой не те кара да влизаш там. Това си е едно от нещата в MMOтата - можеш да избираш дали да си контактуваш с другите хора или не и можеш да избираш като какъв да се представиш. В guild wars няма начин да дойде някой, докато водиш загубена битка и да ти помогне да я спечелиш. Няма да видиш и как някой идва и те счупва от бой, само защото му е на кеф. Аз съм виждал и подмолни типове, които просто heal-ват моба, който бия, за да не си навлекат неприятности(да, има MMOта, в които можеш да heal-ваш мобовете :) ). Guild Wars според мен е MMORPG, но в действителност не е масова, заради което много хора казват, че не е MMORPG, и аз ги разбирам.

Иначе съм съгласен с Гипо - никога не можеш да си сигурен какво да очакваш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2010 21:50

Enjoy

Профил

Аватар
В момента играе: Soul reaver 2 ; Mass Effect 2
Публикувано на: 18 Авг 2010 22:19

Sentry написа:

Къде е видеото?

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2010 22:42

Creating Guild Wars 2 Cinematics

P.S. Умирам да съм на Gamescom в момента... :cry:

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2010 22:54

Тази вечер разбрах, че ще си купя GW2 когато излезе. :shock:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 18 Авг 2010 23:57

http://www.guildwars2guru.com/forum/thi ... tml?t=6651
Цялата информация от Gamescom събрана на едно място. Клипове, снимки и т.н.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2010 02:46

На мен лично от gameplay видеото ми харесва, че атаките са AoE или поне така изглежда. Не ми хареса, че AIто на противниците е толкова ниско. Битките също ми се струват прекалено стандартни за играта, чиито developer-и казваха за другите MMORPGта "I swung my sword. I swung my sword. Hey, I swung my sword again!" или нещо от рода, при положение, че тук нещата изглеждаха по същия начин.

Профил

Аватар
В момента играе: Soul reaver 2 ; Mass Effect 2
Публикувано на: 19 Авг 2010 13:32

Charr Necromance Gameplay : http://www.youtube.com/watch?v=Ar7feqQIr-s

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2010 17:19

Guild Wars 2 - Epic Boss Battle Off-Screen Footage
Guild Wars 2 - Gameplay Off-Screen Footage - Necromancer

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2010 19:31

Имам само няколко проблема около ГВ2 в момента
1 - '' Правим играта за вас'' - това сме го чували....
2 - '' Няма да има грайнд'' - я, това също...
3 - ''Решенията ви ще оказват влияние върху света'' - 20000 човека като направят по 1 мизерия и то отиде...
4 - ''Играта ни е уникална и не е като никое друго ММО'' - стига де! научете някакви нови фрази, това във всяка реклама на ММО го чувам!
5 - '' Няма месечни такси '' - сървър лаг ениуан ?
6 - Защо всичко в играта трябва да изглежда пластмасово ? И защо няма никакви изражения върху лицата на геройте? Приличат на кукли.
За сега е това, надявам се да не изникне нищо друго, а притесненията ми да бъдат изгладени, попринцип винаги подхождам скиптично към такива изказвания, но ще бъда повече от щастлив този път да ме опровергаят.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2010 19:48

CallMeTheSnake написа:
3 - ''Решенията ви ще оказват влияние върху света'' - 20000 човека като направят по 1 мизерия и то отиде...
4 - ''Играта ни е уникална и не е като никое друго ММО'' - стига де! научете някакви нови фрази, това във всяка реклама на ММО го чувам!
6 - Защо всичко в играта трябва да изглежда пластмасово ? И защо няма никакви изражения върху лицата на геройте? Приличат на кукли.
За сега е това, надявам се да не изникне нищо друго, а притесненията ми да бъдат изгладени, попринцип винаги подхождам скиптично към такива изказвания, но ще бъда повече от щастлив този път да ме опровергаят.

Пробвай оригинала, безплатно е. Ще си отговориш на някои въпроси. Това със сървър лага беше яка излагация, смешен си.

P.S. Некрото изглежда имба, ще се играе...докато не го фикснат. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2010 19:54

ciborg написа:
Пробвай оригинала, безплатно е. Ще си отговориш на някои въпроси. Това със сървър лага беше яка излагация, смешен си.

Ти пък стига изпада в нервна криза при всяка критика по адрес на Гилда. Супер игра е, ама нито е перфектна, нито е близо. Обаче това със сървър лага беше бая смешно, наистина.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2010 20:02

за 3 години в ГВ не помня да съм имал лаг, който да не идва от педрастите от БТК, евала на момчетата от анет за перфктните сървъри...
Некрото няма да е имба, в ГВ няма има класове, няма и да има..(поне не в ПвП, ПвЕ се балансира стотици пъти по-трудно)
ГВ1 за мене си остава най доброто Онлайн РПГ (НЕ Е ММО), но и играта с най-кофто къмюнити, особено в булгаристан...

Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2010 20:42

ciborg написа:
CallMeTheSnake написа:

Първата съм я играл и не е лоша за фрии2плей , а относно сървър лага - ГВ1 не беше в отворен свят, така че няма място за сравнение. Без пари за поддръжка, работата е хлабава. Покраи големите ивенти играта изпада в супер лаг и сървърите почват да крашват (с мен не спори, аз не говоря за нещо без да знам за какво става въпрос) . И, моля те, не обиждай всеки който не споделя мнението ти, звучиш като Вучков...

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2010 20:47

CallMeTheSnake написа:

Първата съм я играл и не е лоша за фрии2плей , а относно сървър лага - ГВ1 не беше в отворен свят, така че няма място за сравнение. Без пари за поддръжка, работата е хлабава. Покраи големите ивенти играта изпада в супер лаг и сървърите почват да крашват (с мен не спори, аз не говоря за нещо без да знам за какво става въпрос) . И, моля те, не обиждай всеки който не споделя мнението ти, звучиш като Вучков...

:shock: Пич, стига. Сървърите на GW са толкова стабилни колкото на всяко друго ММО.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2010 20:49

joar написа:
:shock: Пич, стига. Сървърите на GW са толкова стабилни колкото на всяко друго ММО.

Ок, хубаво, ама ГВ2 е отворен свят и без месечна таква. Освен ако не набъхат айтем стора със глупости не виждам как ще съберат пари за съпорт на сървъра, особено при положение ,че излиза близо до SW:ToR, което има огромна фен-база. АКо играта не е наистина уникално добра, не виждам как ше се оправат.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2010 20:56

http://www.youtube.com/watch?v=DnV9ESWqlOA&translated=1 Незнам дали е поствано,но е страхотно.Sentry бавната комбат система от онова клипяе се дължи на това,че човека не знае какво прави.В това клипче се показва една по-голяма динамика.За т.н евенти повечето хора твърдят,че това е резултатът от развитието на маханизмите наблюдавани в игри като Warhammer,W..W и тн.Механизми като phasing(не съм сигурен за правописа) системата и системата на публични куестове от Warhammer-а.Дами и господа GW2 ще е една уникална игра.Ще питате защо,защото по това,което ни се представя тя е това,което едно друго ммо беше преди 5 години,а именно невероятен микс от идеи и технологии взети и трупани от mmo-пазара последните години.DLC много ми допада и съм на мнение,че тя постепенно ще измести месеяните такси.Примери за това са игри като dungeon and dragon online.Lotoro и дори single rpg-та каквато е Dragon age.Напред народе,защото,надявам се arenanet да използват и да "крадът" от всичката технология на пазара както го направи 1 друга игра W....World of warcraft май и беше името. :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com