<--ЦЪК-->
Вчера едни от най-големите в MMO жанра, ncSoft, пуснаха новият клип за Guild Wars 2, който показва играта в един почти завършен вид, и в който разработчиците сами разказват за творението си. Това е най-обещаващото MMORPG, което ще излезе скоро и разработчиците от ArenaNet са хора с опит и талант в гейм производството (работили са в Blizzard върху поредиците Diablo, Warcraft, както и върху самия World of Warcraft и разбира се - оригиналния Guild Wars). От видеото може да се разбере, че Guild Wars 2, също като оригинала, няма да ни предложи нито посредствена графика, нито лоша музика, а ефектите са на ниво, което аз никога преди не съм срещал в MMORPG игра. ArenaNet за втори път поемат голям риск като създават изцяло нов вид MMORPG, като отново ще опитат да постигнат това, което GW не успя да задържи достатъчно дълго - игра без grind, създадена с цел 100% забавление. Този път обаче те поставят летвата много по-високо като ни обещават "свят, който диша". Да, ArenaNet пренасят RPG Singleplayer играта в един MMO свят, в който всеки е важен и всяко ваше действие може да го промени значително. Това се дължи на новата event система, която те разработват, и която може би ще промени представата ни за MMORPG игрите завинаги.
Какво мислите вие за проекта на ANet, наистина ли ще успеят да постигнат обещаното и то ще достигне ли желания успех? Аз вярвам в техния талант и не очаквам нищо друго, освен най-доброто и им пожелавам успех в разработката на играта.