Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

T-34 vs. Tiger

T-34    54%  54%  [ 21 ]
 Tiger    46%  46%  [ 18 ]
Общо гласове : 39
Автор Съобщение

Заглавие: Re: T-34 vs. Tiger
Публикувано на: 09 Юли 2010 15:38

{SuPa-1337-Killa} написа:
грешиш и то доста първо Тигър не е бил най-големия танк просто е бил най-добрия
Маус може да е имало само 2 но са съществували а ако искаш нещо което не съществува но е можело заповядай
http://en.wikipedia.org/wiki/Landkreuze ... 00_Monster
но комент за тва
КВ според мене не става за нищо защото колкото и да му е голямо уръдието той е бил ужасен в всички други аспекти чупил се е непрекъснато което го прави безполезен и ненадежден също така той спира да се произвежда през 1941 с около 300 произведени бройки
танка е провал ако питаш мене
а за малко по масово пройзводство на супер тежък танк от немска страна може да включим и Jagdtiger който има над 70 произведени бройки от началните планирани 150

Смешен си разбери. Чупил се е супер много кое се е чупило? Въобще, къде си тръгнал? Вчера в учебника си прочел за Хитлер и втората световна и днеска си тръгнал да апологетстваш. Спри се.

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 09 Юли 2010 16:34

танкат е излязал с много проблеми от завода като се почне от шасито и стигнем до трансмисия
и да имам някакви симпати към Немската страна но това е защото знам че те са по добри в всяко отношение
също така съм много запален по втората световна война и се интересувам от нея като чета книги и гледам предавания не си мисли че просто се заяждам с тебе и пиша без да знам

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Публикувано на: 09 Юли 2010 17:28

танкат е излязал с много проблеми от завода като се почне от шасито и стигнем до трансмисия
и да имам някакви симпати към Немската страна но това е защото знам че те са по добри в всяко отношение
също така съм много запален по втората световна война и се интересувам от нея като чета книги и гледам предавания не си мисли че просто се заяждам с тебе и пиша без да знам

Какво е шаси? А трансмисия?

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
Публикувано на: 09 Юли 2010 19:16

знаеш че мога да ги гулгълна нали :lol:
ето какво мисля аз поправи ме ако греша
шаси е ходовата част на превозното средство
а трансмисията са скоростите
мога да напиша още недостатаци на КВ който правят танка неуспешен и слаб сравнение с Т-34 и Тигър но изглежда ти отказваш да продължим с интересния спор за това че няма повече да пиша по тази тема
:rockon:

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
В момента играе: квото доди
Публикувано на: 13 Юли 2010 21:49

знаеш че мога да ги гулгълна нали :lol:
ето какво мисля аз поправи ме ако греша
шаси е ходовата част на превозното средство
а трансмисията са скоростите
мога да напиша още недостатаци на КВ който правят танка неуспешен и слаб сравнение с Т-34 и Тигър но изглежда ти отказваш да продължим с интересния спор за това че няма повече да пиша по тази тема
:rockon:

Слаб , едва ли :) , но с проблеми , да.

Профил

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 09 Авг 2010 21:57

:OffTopic: KВ 2-то не е могъл да си завърти купола когато е на наклон и това е струвало на СССР много KВ 2-та. А някои го мислят за "добър"- баламурници. :OffTopic: Отново Tiger за победата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Авг 2010 09:22

Gen.Toast написа:
:OffTopic: KВ 2-то не е могъл да си завърти купола когато е на наклон и това е струвало на СССР много KВ 2-та. А някои го мислят за "добър"- баламурници. :OffTopic: Отново Tiger за победата.

Тигър и мобилност са две несъвместими неща , нал знаеш :lol: Ако набара накой дупка от порядъка на 1-2 и повече санта :D танка е обречен. Също и в кал , и в снеже се така. То като се замисля не само тигъра е единствения немски танк дето страда от тея проблеми :oops:

Профил

Публикувано на: 11 Авг 2010 13:49

И все пак говорим за мощ и тук германопоклонниците не спират да се бият в гърдите как Тигъра бил по-добър от Т-34. Това според мен е факт от който бих се срамувал ако бях на тяхно място.

Профил

Публикувано на: 18 Авг 2010 01:01

Тигъра е по добър естествено, сравнете характеристиките, НООООО като цяло са направени около 1500 тигъра + останалите танкове = около 7000, а Сталин е имал 24 000 Т 34. Основното преимущество на т 34 е, че се прави изключително бързо и ефективно, струва малко.

Профил

Публикувано на: 18 Авг 2010 17:04

Kreuzritter написа:
Тигъра е по добър естествено, сравнете характеристиките, НООООО като цяло са направени около 1500 тигъра + останалите танкове = около 7000, а Сталин е имал 24 000 Т 34. Основното преимущество на т 34 е, че се прави изключително бързо и ефективно, струва малко.

Не е преимущество на танка, а на заводите че са го усвоили. След началото на войната срещу СССР в Германия се заражда идеята да произвеждат собствени Т-34 но се отказват от нея поради неуспеха да усвоят начина на производство.
"Както вече бе споменато, през ноември 1941 г. видни конструктори, производители и офицери от управлението на въоражението дойдоха в моята армия за да се запознаят с руския танк Т-34, който превъзхождаше нашите бойни машини. Те искаха на място да се убедят и изхождайки от вече получения опит в бойните действия, да набележат мерки, коит да ни помогнат отново да постигнем техническо превъзходство над руснаците. Предложението на офицерите-фронтоваци да произвеждаме същите танкове като Т-34, за да можем в най-кратък срок да подобрим извънредно лошото положение на германските бронетанкови сили, не срещна никаква поддръжка от конструкторите.
Между другото, конструкторите не бяха притеснени от някакво отвращение към подражанието, а от невъзможността да бъдат произвеждани с необходимите темпове особенно важни детайли на Т-34, особенно алуминиевият дизелов двигател. Освен това нашата легирана стомана, чието качество се понижаваше поради липсата на суровини, също отстъпваше на легираната стомана на руснаците."
(Хайнц Гудериан "Внимание, Танкове!" Том 2, стр. 13-14)

Профил

Публикувано на: 24 Авг 2010 11:51

Мисля , че тигърът е по - добър.100 мм броня отпред , 88 мм оръдие.Лошото е , че Тигър е произведен в много малки количества.Германците са постъпили неправилно.Трябвало е да влагат ресурсите в технологията.Правете сметка - един Тигър иска много повече ресурси от Т - 34.А и руснаците имат нефтеното находище на юг от Сталинград.Даже Паулус не трябваже да бомбардира ама...

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Авг 2010 11:58

nasi_98 написа:
Мисля , че тигърът е по - добър.100 мм броня отпред , 88 мм оръдие.Лошото е , че Тигър е произведен в много малки количества.Германците са постъпили неправилно.Трябвало е да влагат ресурсите в технологията.Правете сметка - един Тигър иска много повече ресурси от Т - 34.А и руснаците имат нефтеното находище на юг от Сталинград.Даже Паулус не трябваже да бомбардира ама...

Т-34 от нефт ли се прави ? :|

Профил

Публикувано на: 24 Авг 2010 15:33

Виж, ако немците имаха повече нефт, колко Тигри щяха да направят... :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2010 13:43

SolidSatan написа:
Gen.Toast написа:

Тигър и мобилност са две несъвместими неща , нал знаеш :lol: Ако набара накой дупка от порядъка на 1-2 и повече санта :D танка е обречен. Също и в кал , и в снеже се така. То като се замисля не само тигъра е единствения немски танк дето страда от тея проблеми :oops:

Има едни кадри в които немците сравняват по мобилност един М3 Лий и М4 А2 Шърман с Тигър 1 и Пантера. В тези кадри ясно се вижда как Тигъра и Пантерата се изкачват по 45 санта бордюр а американските не могат да го изкачат. Шърмана и Лий-я се движат с 45 Км/ч по равен терен а Тигъра- с 40, а Пантерата с- 45. Тигъра и Пантерата НЕ ЗАТЪВАТ заради техните супер- дупер широки вериги. Панцер 2-4 са затъвали. Ако Тигъра беше толкова мобилен колкото ти си го представяш, Михаел Виттман (най-добрия танков командир на всички времана) нямаше да е унищожил 100+ Т 34- ки и 150+ американски/британски танка, нито пък да постигне такава забележителна победа при Вилер-Бокаж.
Обмисляй добре какво казваш.

Профил

Публикувано на: 02 Сеп 2010 13:59

Ако мислиш пък, че щатските консерви могат да се зоват танкове...

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2010 14:28

еми Шърмана е един от най-добрите танкове :o
има модификаци за АБСОЛЮТНО всичко смешно е да кажеш че не е хубав танк

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2010 14:37

Много просто- той НЕ Е хубав, Панцер 3 Aufs G e 5 пъти по-добър.

Профил

Публикувано на: 02 Сеп 2010 14:57

Да, прав си, включително и като градинска косачка...

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2010 15:55

така де Тигъра и Т-34 немат градинарски комплект за обезвреждане на мини :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2010 16:15

така де Тигъра и Т-34 немат градинарски комплект за обезвреждане на мини :lol:

Е, да Тигъра няма, но Т 34 има.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми