Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Mabinogi EU
Заглавие: Може ли да се записва звук от компютъра с Realtek ALC861?
Публикувано на: 22 Юни 2010 16:39

Прочетох че този модел не поддържа Stereo Mix. Възможно ли е без стерео микс да се записва звукът от самата игра чрез фрапс, без да се налага да навирам микрифина в тонколоните?
Когато кликна два пъти на иконката на realtek до часовника ми излиза това.
Ако избера 1 ми излиза това.
Ако избера 2 ми излиза това.
Като сменям звуците от тук и ползвам Sound Recorder-а се получават следните резултати:
CD Volume - не записва нищо.
Mic Volume - записва звуците от микрофона.
Line Volume - не записва нищо.
Fraps ми изглежда така. Не мога да променям съдържанието в карето под Record Sound. То се сменя само когато сменя източника на звук от тук и рестартирам Fraps. Няма значение дали съм отбелязал "Detect best sound input" или "Use Windows input", винаги записва според това, което е в карето, а резултатите са същите като от Sound Recorder-а.
Преди доста време питах в един друг форум и там ми казаха да ползвам стерео кабел да свърже input с output и разклонител при output-а, за да мога да си сложа и на тонколоните кабела и да чувам. Направих го това и започна да се чува постоянно един силен жужащ звук, който можеш да запиша чрез Sound Recorder-а ако избера Line Volume. Ако пусна някоя мп3-ка звукът започва да се криви, но не достатъчно че да се разпознае някакъв ритъм. Пробвам една програма Audacity, но и там си ги има тези CD Volume Mic Volume Line Volume, така че и с нея не става. и да ставаше, ще трябва да съм я пуснал нея едновременно с Fraps, после с някаква програма да нагласям видеото и звука, които сигурно от разнообразните кадри в секунда няма да си съвпадат. Е това е всичко което знам. Може ли да се направи нещо или трябва да се взима нова звукова карта (което при мен не е опция)?

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Mabinogi EU
Заглавие: Re: Може ли да се записва звук от компютъра с Realtek ALC861
Публикувано на: 08 Юли 2010 10:57

Намерих и изтеглих драйвър от тук и сега някакси имам Stereo Mix, но пък за сметка на това качеството, с което записвам звук от микрофона значително се влоши до такава степен че не се разбира какво говоря.

edit: Стерео микса не работеше и звука на компа ми се беше прецакал нацяло, поизследвах малко, инсталирах си най-новия драйвер и всичко си се върна по старо му.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 11:57

И аз имам realtek и се оказа, че за човек, който ммузикантства това е най-шибаната карта. Абсурд да успееш да записваш с нея, освен през Fruity Loops със 300 зора и то само от fruity loops.

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 08 Юли 2010 15:37

Всяка саунд карта може да записва звуците, които възпроизвежда, но не всеки драйвър / фронт енд го позволява.

Vinyl Deck май имаше подобна функция.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com