Аз веднага мога да ти обясня защо ми харесва Байонета
1. Има най-качествената бойна система в жанра която насърчава използването на най-ралични комбота, има опция да доджнеш и веднага да продъжиш комбото докъдето си стигнал и се управлява адски плавни и интуитивно. Плюс това има 20-тина различни комбинации от оръжия които разчупват още повече геймплея и за разлика от Gow не са вариация на тема "вериги с нещо на края"
2. Най-красивата игра е която аз съм виждал (да в,иждал съм и Ънчартед 2 и GoW3). Освен това имаш избор да въртиш камерата където ти душа сака.
3. Главната героиня размазва със стил и характер и много запомнящ се образ,да цитирам
Цитат:
Играта съществува единствено и само заради нея, като това е показано ясно и категорично. О, как е показано само! Байонета е най-пълнокръвният и носещ собствен дух персонаж, който съм виждал, откакто навремето ни запознаха с Крейтъс. Всичко в нея е изпипано и полирано до абсолютно съвършенство – от визията й, която не може да разочарова никой хетеросексуален мъж (че и хетеросексуална жена), та до самото й раздвижване, озвучаване и техническо изпълнение, което кара Кървавата Райна да изглежда тромава като стара крава и може да разреве допълнително Неро като го прати в някой ъгъл, където да реже чувствителните си вени.
4. Култови кътсцени издържани в най-добрите аниме традиции.
5. Ебавки и хумор навсякъде.
6. Няма зацикляния места със скачане , за сметка на това има управляване на самолет в аркаден стил и мотор - пак в аркаден стил
7. Няма DLC-та - за сметка на това има тонове неща за отключване и огромен смисъл за преиграване (някои неща дори променят бойната система кардинално)