Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: За жените и компютърните игри...
Публикувано на: 24 Апр 2010 20:57

Mинотавре, когато се играе с мярка не е проблем, това беше и основната идея на статията. И обърнах достатъчно внимание и на CS, aко си чел:

Andrey358 написа:
Работата е там, че независимо от играта която сте избрали, онлайн има хиляди, понякога милиони играчи, много от които циклят по цял ден. Ако решите да се “борите” за да “постигнете” нещо значимо трябва да циклите и Вие по цял ден...
.

Toлкоз по въпроса за SC.

Зa RPG-тата (по принцип) ако можеш да ги играеш с мярка и те не ти пречат, тогава всичко е ОК. Там е работата, че на практика това рядко се получава. Ти сам много добре обясни главните причини за възраженията именно спрямо този тип игри. Цялата идея, че това не е просто игра в която правиш нещо (стреляне, каране на коли, етс. + някаква история) ами са един вид алтернативен живот ( с всички подробности като трупане на опит, развиване на способности и т.н.) за мен е лееееееко прекалено.

Разбира се, че има варианта да ги играеш така, че да не се обсебиш и това да не навреди на социалния ти живот. Но по-скоро си мисля, че към такъв вид игри биха прибягнали хора, които искат съзнателно или не да прекрачат границата и да се преселят във виртуалния свят за "постоянно".

И да мисля, че не компютърните ролеви игри с осмоъгълни зарчета и сложни системи за изчисление на вероятността стрелата ти да уцели противника, са още по-но-лайфърска и изтрещяла история и от компютърните им еквиваленти.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2010 22:54

Андрей е по голям пич от Вин Дизел вижте
http://www.youtube.com/watch?v=36_-DauQi0s
Вин диизел е но лайфер а андреи е лаифер о иеее :rockon:

Профил

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 25 Апр 2010 00:00

Андрей,

Игрите нямат нищо общо с това. Желанието да се преселиш в един по-интересен свят е съществувало много преди RPG-тата.

Преди сто години, когато прадядо ти е чел Жул Верн, той също си е представял как живее на 20,000 левги под водата. В това няма нищо лошо. Да мечтаеш за една по-увлекателна реалност е нормално. Именно затова хората играят RPG-та. Ескейпизмът, в разумни количества, е здравословен.

Ти говориш за една много тясна прослойка от фанатизирани индивиди, известни като otaku или geek, на която обикновените ролеваци гледат с лошо око. Проблемът е, че поставяш тези маниаци като еталон. Разбери, стандартният RPG-фен не е такъв. Гийковете са изключение, повечето роулплейъри са напълно нормални, well-adjusted персони.

Не всяка Р&Р игра има зарчета и изчисления. Има и storytelling такива, както и изцяло без система. Но нямах предвид това. Идеята ми беше, че настолните ролеви игри са, по своята природа, социални мероприятия. В тях се събираш с приятели - физически, не виртуално. Това прави на пух и прах тезата ти, че РПГ-тата откъсвали човек от социума и реалния живот.

Peace.

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2010 00:35

Андрей, играх УоУ 2 години и почти не излизах от вкъщи през това време и играех, не за да избягам от реалността, а просто защото ми правеше кеф да я играя.
Вярно, прекалявах, имал съм случаи да играя и 16 часа, но ми правеше кеф и си я джитках.
Бягството от реалността, чрез тази игра ми беше в 6ти клас, когато си мислех колко е яко да живея там, във свят без домашни и прочее :D
И в момента играя УоУ, но в много по-нормални граници и играта по никакъв начин не ми влияе на личният живот. Причината - малко порастнах и ми омръзна. А иначе ако решиш, можеш и NFS да играеш по 16 часа на ден и да се прехвърлиш в реалността, която въпросната игра ти предлага - на шофьор извън закона.

Колкото до тези, които наистина използват игрите като бягство от реалността - това са хора, които очевидно имат някакъв сериозен проблем и им трябва помощ, не заклеймяване.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2010 01:21

Аз знам такива хора otaku дето правят ебаси ненормално яките неща. Просто андрей никога неможе да нарпави такива неща, но може да дава напътствия кой как да живее.

Профил

Публикувано на: 25 Апр 2010 07:00

Изненадващо е колко много хора вземат Андрей на сериозно, човека е нито квалифициран, нито способен да изкаже мнение по въпроса.

Цитат:
състезавайки се с други олигофрени; Често пъти се случва двама социални инвалиди; Други дебили

Найстина ли има персона, която може да приеме подобни изрази за адекватни, при условие, че съвсем ясно си личи враждебното настроение на автора отностно субектите, за които говори?

Както и да е, имам време за губене, така че мога да отделя някоя друга реплика по темата.

Нека да започна с „Какво никога да не правим“

Цитат:
Никога не играйте RPG-та.

Защо?

Цитат:
Разберете, че ВРЕМЕТО Ви е най-ценния ресурс, който притежавате. Не го губете в игри, които харчат много от него. Играйте например най-новата Need for Speed или Modern Warfare 2 или дори бетата на Star craft. Това са игри които Ви дават НЕЗАБАВНO удоволствие и можете да ги поцъкате един час и да сте доволни след това.

Значи също така да не четем книги, да не се занимаваме с агрикултурно хоби или изкуство( или дори математика), защото тези неща не дават незабавно удоволствие? Подобна логика...да бъда съвсем честен дадената логика ми е непонятна.

Отностно ММО-тата (нядявам се няма нужда да цитирам) Андрей изведнъж се е телепортирал в светът на телевизия Фокс. По-голямата част от ММО играчите не са сериозно геймъри и нямат време или желание да отделят дадената част оте жедневието си. Като цяло причината поради, която Светът на Уоркрафт е доста опростен в последното разширение.

Цитат:
Никога не си купувайте игрална конзола!!!

Защо? Доста често хората разбиват Рок Бандата, Китарен герой или някоя тупалка по време на купон, понякога дори организират купони около тези игри.

Цитат:
Никога не ставайте Про-геймър!!!

По-лошо ли е от това някой да седи по 8 часа във офис или да се гърчи по цял ден на нивата? Сигурен съм, че мацките направо падат под масата като им говоря за начина, по който формулирам приходите на компанията за следващото тримесечие.
Отностно стойността му като спорт. Про-геймингът е толкова спорт, колкото е Формула 1 и Шах, ако тези двете за тебе не са спорт, добре, но това не прави мнението ти адекватно.
И още едно нещо – про-геймърите печелят много пари, така че ако някой изгради успешна кариера – браво на него.

Цитат:
Но аз си имам гадже…
Аз имам приятели…

Андрей един въпрос, комплекс ли избиваш в тези два параграфа? Има много хора, които са
станали приятели поради гейминг навиците си, както има хора които са станали приятели само защото са играли пинг-понг заедно. И не искам да изброявам броят щастливи двоики, които обиждаш с мнението си.

И накрая „отностно жените“. Андрей малко от хората, които познавам са сложили живота, които описваш в центъра на битието си. Всъщност през по-голямата част от живота си, човечеството е смятало „непорочността“ на една жена (или мъж) за свята, традиция, която съществува и до днес. Също така съществуват доста хора отказали се от социялни или полови контакти по много причини още преди зараждането на гейм индустрията.
Също така ми направи впечатление, че издигаш спорта в култ. Човешкият организьм не се нуждае от нищо повече освен редовни сутришни упражнения, освен ако дадената персона не е спортист не се нуждае от нищо повече.

Профил

Публикувано на: 25 Апр 2010 11:31

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2010 11:39

Спорта в култ голям спортист няма що. Все пак се изакза като по здрав от Вин дизел.

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 25 Апр 2010 12:22

cola написа:
най-вманиачените геймърки ще ги дават днес по нова от 16

Сигурно,сигурно <.< По скоро най-вманиачените глупаци.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2010 12:35

Gadulka написа:

По-лошо ли е от това някой да седи по 8 часа във офис или да се гърчи по цял ден на нивата?
Еми да естествено. Като седиш в офиса или нивата поне правиш нещо полезно и се развиваш, а не да играеш некви безмислени игри дет никои няма полза от тях. И някои даже наричат про гейминга спорт - ебем ти спорта от който се дебелее... А впрочем ти ако не си някои саднат нърд от форума си режа главата

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2010 12:48

В офиса повече се затъпява отколкото пред игрите. Изпитъл съм го на собствен гръб. А най-много се затъпява като се гледат такива предавания квито бяхте показали в тази тема. Пикъп артист и нз кви.

Профил

Публикувано на: 25 Апр 2010 13:25

Не знам за вас, но аз предпочитам да съм инвестиционнен консултант, банкер, политик, просто финансист или нещо подобно отколкото Про-геймър, независимо, че изкарвали уж повече пари. Макар че като ви гледам повечето определено не сте наясно със заплатите на горепосочените персони. Първо че им е МНОГО по-интересна работата на тези хора и вършат полезни неща . И да, определено бих разправял на жени как калкулирам приходи, разходи или как е развитието на някакъв проект. Определено ще имам повече шансове, пък и тези хора се поддържат най-малкото. На достатъчно тъпи мнения се наслушах, но това за "про-геймърите" направо ми скри топката.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2010 13:51

Къде съм издигал спорта в култ, леле мале, всеки си измисля каквото му хрумне.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 25 Апр 2010 14:37

Wannabe написа:
Като седиш в офиса или нивата поне правиш нещо полезно и се развиваш, а не да играеш некви безмислени игри дет никои няма полза от тях. И някои даже наричат про гейминга спорт - ебем ти спорта от който се дебелее...

Wannabe, личи си, че никога не си работил в канцелария... така де, офис.

Работата в офис е тъпа, скучна и еднотипна рутина, в която най-често не се върши нищо полезно. Тъй като това е длъжност, която спокойно може да се заема от обучени маймуни, тя е пристан за най-ненужните и необразовани членове на екипа. Не знам какво полезно се прави там, но принтирането и попълването на кръстословици може да го върши и 12-годишно лапе. От такава работа се затъпява много по-сигурно, отколото пред компютъра.

На нива явно не си работил - копането, от съвременна гледна точка, е страшно непродуктивен метод за отглеждане на реколта. Всичко става с техника.

С какво про-геймърът е различен от футболиста? А по твоята дефиниция шахът спорт ли е?

THE KING OF TIME написа:
Не знам за вас, но аз предпочитам да съм инвестиционнен консултант, банкер, политик, просто финансист или нещо подобно отколкото Про-геймър, независимо, че изкарвали уж повече пари. Макар че като ви гледам повечето определено не сте наясно със заплатите на горепосочените персони. Първо че им е МНОГО по-интересна работата на тези хора и вършат полезни неща . И да, определено бих разправял на жени как калкулирам приходи, разходи или как е развитието на някакъв проект. Определено ще имам повече шансове, пък и тези хора се поддържат най-малкото. На достатъчно тъпи мнения се наслушах, но това за "про-геймърите" направо ми скри топката.

Въпрос на гледна точка. За теб счетоводителската работа може да е интересна. За мен е убийствена скука. Всеки има право на вкус.

Въпросът не е, че про-геймърите изкарвали много пари. Да, сред тях разбира се има печалбари, които играят само за кинти, но има и много хора, които действително обичат работата си. Кой си ти, да ги критикуваш, че са избрали поприще, което не харесваш? Живей и остави другите да живеят.

Това, което не ми харесва е, че т. нар. "лайфъри" тук заемат някаква елитистка позиция спрямо геймърите. Про-геймингът (вече) е професия не по-различна от политиката, изобразителното изкуство или банковото дело. Единствено фактът, че е сравнително ново явление, му пречи да се утвърди.

Андрейчо, не се крий, искам отговор на горния ми пост :)

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2010 14:42

прогеймингът е толкова спорт, колкото културизмът. И с двете си губиш цялото време и енергия, а печалбата е съмнителна.

агентите са педали
напускам форума

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 25 Апр 2010 14:56

Щом някои са тръгнали да се занимават с про-гейминг, тяхна работа. Оставете хората да си живеят живота както намерят за добре. Ако техните действия не влияят по пряк начин на вашия живот, не виждам смисъл от всички тези критики. :roll:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 25 Апр 2010 15:15

Е как бе,все пак е български форум а в такива форуми каквото и да напишеш след тебе поне 5-10 човека ще ти кажат какъв си тъпанар,кое е правилното,колко си зле и тн...няма оправия.

Профил

Публикувано на: 25 Апр 2010 15:31

Цитат:
Работата в офис е тъпа, скучна и еднотипна рутина, в която най-често не се върши нищо полезно.

Ако беше добавил едно "зависи от позицията ти и самия офис" щеше да е вярно, в твоя случай поставяш всичките офис служители под общ знаменател. Вземете да уточнявате, че май много много не мислите когато пишете

Минотавъре, само не разбрах кое е това животно, което хем да е обучено или май по добре да се каже образовано, хем да е некадърник?? Няма себеуважаваща се компания, която да наема такива хора. Май ти не си работил в офис.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2010 15:45

Политик и банкер са най долните професии в целия свят. По добре да станеш травестит и да те ебат на околовръснато бате.

Профил

Аватар
Заглавие: Re:
Публикувано на: 25 Апр 2010 15:45

Minotaur King написа:

Андрейчо, не се крий, искам отговор на горния ми пост :)

Вече ти отговорих в по-предишния си пост. Което е междудругото е напълно излишно, тъй като самата статия е достатъчно добре аргументирана:

Andrey358 написа:
Да бъдеш или да не бъдеш Геймър…

За мен въпроса стои така. Мога ли да бъда геймър и същевременно да имам нормален живот. Отговорът е да, стига всичко да е в рамките на допустимото. На хубавата игра трябва да се гледа, като на качествено уиски. Отпиваш по малко и се наслаждаваш на вкуса, а не ставаш битов алкохолик, като Кольо от шестия етаж.

Tака, че е напълно изишно да ми обясняваш, че можело да играеш и пак да имаш социален живот. Естествено и аз това правя. Въпросът е че човек е здравословно да отделя по час-два за игри и те да присъстват в живота му, но не да живее заради игрите. И специално за РПГ-тата както вече много пъти повторих те предразполагат именно към втория вариант за това не ги препоръчвам.

За прогейминга съжелявам ама говориш пълните простотий. Кой ще ти печели пари от това? Каква професия? Я се замисли малко, така в общ план, колко милиона хора циклят само в сървърите на battle.net. и колко от тях са шампиони по Star craft, които реално печелят кинти и слава от това? В една държава като България да има няколко десетки човека примерно, които да се състезават професионално и да печелят пари, а колко ще са тези които ще си съсипят най-хубавите години от живота?

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com