Автор |
Съобщение |
radi_bomb
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 09 Апр 2010 17:12
Вос изглежда обещаващо.Надявам се да има и експанжъни добавящи още планети след време, но в момента BioWare имат ограничено време и още много работа, затова може да им се прости. Самата графика е по-добра от тази на играта-чието-име-не-бива-да-се-споменава, но пак е грозничка.Артът и детаилите са хубави както тези на LOTRO.Разбира се, шотовете са специално подбрани и не може да сме сигурни дали детайлите навсякъде ще са добри. ПП:Уъркшопа не бяха много зле, имам един техен брой, но PCmania бяха по-добри и все още са
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
В момента играе: Mozilla Firefox
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Апр 2010 17:13
Azathot написа: Бяха си много добри, ама решиха преди доста време минаха в онлайн формат - http://www.games.bg , но в момента като цяло правят видеоревюта за конзолни игри Няма как, конзолите са бъдещето на гейминга Айде стига с чата, че нафлудихме като невидели. Ще вземе да намине админът и... кого ли заблуждавам, тук админ няма Но все пак да се върнем към планетата...
___________________________________ Remember when you could play multiplayer without 15-year-olds insulting your mother or questioning your sexuality? Good times...
Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!
|
|
|
|
|
Azathot
|
|
В момента играе: LOTRO, Fallout: NV, World of Tanks, Unreal 2, Stalker: CoP
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 09 Апр 2010 17:27
Та за графиката - ето един шот от LOTRO, правен на моя барутник на Ultra High детайли и го давам за съпоставка.
___________________________________ Не е важно колко си як, важното е да си ПУСТИНЯК...
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Апр 2010 17:30
Azathot написа: Та за графиката - ето един шот от LOTRO, правен на моя барутник на Ultra High детайли и го давам за съпоставка. Няма как да ги сравним - откъде да знаем на какви детайли е правен шотът на TOR? Може да е на минимални, което е добре. Ако обаче това са максималните, лошо... При това, честно казано, снимката на ТОР е от такава изометрична перспектива, че нищо не може да се различи. Както казах по-горе - ке поживеем, увидим.
___________________________________ Remember when you could play multiplayer without 15-year-olds insulting your mother or questioning your sexuality? Good times...
|
|
|
|
|
Изход
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 09 Апр 2010 17:39
За скрийншотовете от TOR може само да се каже, че не са финални. Ако в този етап на раззработка играта изглежда така, то това е добър знак. Обаче BioWare малко ги притискат с Dragon Age, mass Effect и TOR, все пак ги разработват едновременно.
___________________________________ секс едва ли - just cavalli
агентите са педали напускам форума
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Апр 2010 17:47
Изход написа: Обаче BioWare малко ги притискат с Dragon Age, mass Effect и TOR, все пак ги разработват едновременно. Те се разработват от отделни екипи в различни студия. Затова видяхме DAO и ME2 в рамките на два месеца. Игрите няма да се появят недовършени, уверявам те.
|
|
|
|
|
A.C.A.B
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 09 Апр 2010 18:08
mass effect 2 беше недовършена и се опитаха да я дооправят с длцата. Инъче ми се струва добра идея да има поне 1 нова планета, а и изглежда обещаваща
___________________________________ Бог създаде света! Бог създаде морето и земята! Бог създаде и теб, но явно и той прави грешки!
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Апр 2010 18:15
A.C.A.B написа: mass effect 2 беше недовършена и се опитаха да я дооправят с длцата. DLC-тата не "дооправят" нищо - те вкарват изцяло нов content. На твое място не бих дал Mass Effect 2 за пример - при нея DLC-тата бяха запланувани още преди излизането й. Ако не знаеш - принципно Шепард трябваше да има 12 съотборници, но BioWare решиха да отрежат Заид и Касуми, за да могат да ни ги продадат по-късно. Чисто маркетингово решение. DLC-оръжията пък са доста слаби и са подходящи само за началните етапи на играта. Принципно, играта е напълно завършена. Има сюжет, развръзка, plot hook за следващата част и няма бъгове. Какво точно не ти хареса?
|
|
|
|
|
A.C.A.B
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 09 Апр 2010 19:05
според мен имаше прекалено малко оръжия, брони, диалози(именно диалозите, лично за мен бяха токова важни)
___________________________________ Бог създаде света! Бог създаде морето и земята! Бог създаде и теб, но явно и той прави грешки!
|
|
|
|
|
Изход
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 09 Апр 2010 19:11
Честно казано ли личеше, че Mass Effect 2 беше ръшната..и то много. Недовършена може да не е точната дума, но определено играта беше доста орязана откъм сюжет, герои, диалози, странични куестове и всичко останало, което прави една ролева игра ролева. Враговете не бяха особено разнообразни, геройте не са достатъчно добре развити. Лично мнение, разбира се, но предполагам ще се съгласите, че в играта има повече стреляне отколкото свежи и добре реализирани сюжетни линии. От друга страна Dragon Age е изключителна игра, но и в нея до известна степен се усещаше недостатъчното търпение на разработчика. Играта има недоразвити странични куестове и минмална свобода и отворен свят. За сметка на това главният куест е развит прекрасно, а геройте са много интересни и силни (като личности ) Усеща се, че BioWare стават все по-комерсиални и търсят печалби и до известна степен спестяват труда си където могат. За разлика от старите им заглавия допускат много компромиси за съдържанието, което си личи най-силно в Mass Effect 2. И въпреки това си остават един чудесен разработчик, който уважавам много. Просто не знам дали желаниято им съвпадат с това на Electronic Arts, който с алчността си са развалили не един или два франчайза.
|
|
|
|
|
Azathot
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 09 Апр 2010 19:46
Сори за въпроса, но има ли някакво инфо около PvP частта от играта, че не ми се четат 100 страници, докато намеря нещо? Защото принципно съм PvE играч/именно за това играя LOTRO от август 2007-ма /, а и имам лоши спомени покрай една игра, чието име не искам да спонавам . Защото в LOTRO това беше решено по доста странен начин. Имам впредвид това, че PvP в чистия смисъл на понятието при LOTRO няма - води се PvMP/ Player vs MonsterPlayer/. Благодаря предварително!
___________________________________ Не е важно колко си як, важното е да си ПУСТИНЯК...
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Апр 2010 20:03
@Azathot: Ще е хубаво да изчетеш темата - има много Lore и gameplay info. Почни от 20-а страница - преди това са само спекулации.
PvP ще има. Ако героите са от различни фракции (Република и Империя) могат да се нападат свободно. Ако са от една и съща фракция е нужно и двата героя да се съгласят на дуел.
PvP-то обаче ще играе по-малка роля отколкото - примерно - в WoW. TOR e story-driven игра. Да не забравяме, че това е студена война - тя се води със саботаж и политически убийства, не с грандиозни мелета.
|
|
|
|
|
Azathot
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 09 Апр 2010 20:13
Благодаря за бързата реакция, сега захапвам да чета
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Апр 2010 20:40
@Изход: Въпрос на вкус. На мен лично МЕ2 ми хареса изключително много. Сетингът, атмосферата, вниманието към детайла, невероятните персонажи...
Това, че играта е кратка не означава, че е орязана. Сюжетът е къс, но е завършен. Краткостта се дължи на липсата на странични куестове, но 40 часа основна сюжетна линия все пак е доста добро постижение.
Липсата на side quest-ове обикновено е минус, но на мен ми хареса. Шепард е зает човек - той не може да си позволи лукса да помага на рандъм NPC-та, докато мисията му изостава. Първият МЕ беше много лежерен, сякаш героят не бързаше за никъде - това никак не ми хареса. Втората част обаче е изключително напрегната, направо маратон. Чувствах, че ме гонят и трябва да стигна финиша преди "тях" или всичко е загубено. За това чувство допринесе и липсата на странични мисии - това илюстрираше колко важна е задачата на героя и как всичко останало е губене на време.
Диалозите, според мен, бяха много добри. Всеки персонаж се изразява по различен начин. Няма начин да сбъркаш диалозите на Заид с тези на Джейкъб. Какво не ти хареса?
За героите не разбрах. Какво имаш предвид под "герои"? Главния герой ли, антагонистите ли, party member-ите ли?... Уточни моля.
За враговете съм съгласен. МЕ2 има изумително тъпи противници. Всъщност има само един противник - Harbinger (Collector General-ът не го броим, той практически не е личност). Всички други антагонисти бяха от рода на "Anonymous Blue Suns Mercenary Number 313". Ужас. Първият МЕ, със Сарен и Бенезия, беше много по-добре в това отношение.
Какво ми хареса: Party member-ите. МЕ2 има най-интересните персонажи, които съм виждал в компютърна игра. Много от тях са по-комплексни и многопластови от повечето реални хора които познавам. Всеки си има свой светоглед, своя история, свои слабости и начин на действие. А и самата концепция на повечето от тях е уникална - чувствителен духовно насочен убиец, генетично подобрен кроган израснал за седем дни, робот осъзнал се като личност, вампир убиващ чрез секс... Първоначално ми звучеше идиотски - боях се играта да не стане някакво идиотско freak show. Оказа се обаче, че всички персонажи са изключително интересни и добре разработени и всеки от тях покрива собствена ниша.
Ениуей, да свършвам, че стана много дълго.
Доколкото разбрах от поста ти, не ти харесва фактът, че играта не е хардкор. Да, в сравнение с Baldur's Gate, ME2 е кежуъл игрица за подрастващи. Тя обаче е проектирана да бъде такава. Тя е един интерактивен филм с шутър елементи, в който се обръща повече внимание на сюжета и екшъна, а не на разпределянето на статистики и хвърлянето на зарове. За твоя вкус ти препоръчвам Planescape Torment.
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2010 00:27
A.C.A.B написа: според мен имаше прекалено малко оръжия, брони, диалози(именно диалозите, лично за мен бяха токова важни) В играта има 26 оръжия, всяко с по 7-8 ъпгрейда. Аз я минах само с три. Уверен съм, че ти дори не си ги събрал всички. Броните са шест, което наистина не е много, но за сметка на това могат да се кустомизират. Диалозите са много, във всеки случай много повече от тези в МЕ1. Всеки от 13-те персонажа има по 5-6 лични диалога, всеки от тях с поне два варианта (Гарус има даже четири). Отделно имат и наблюдения върху околната среда (например гледката от терасите на Илиум). На loyalty мисиите си имат допълнителни диалози, обикновено доста дълги. Също така понякога разменят остроумия помежду си. Трябва да споменем и скриптираните сцени с Миранда, Джак, Тали и Легион. С Coalesced Editor могат да се чуят и реплики на second tier съотборниците, преди да са вербувани. Заид и Касуми разказват за принадлежностите и историята си. Мордин дори няма да го коментирам. И това са нормалните диалози. Има и едно тресавище, в което не смея да нагазя - размяната на реплики между различни КОМБИНАЦИИ от party member-и на различни места - например предложението на Гарус за ергенски запой (ако е в групата при завършването на Grunt's Rite of Passage) или кървавата баня между Тали и Легион на Хейстрьом, ако си вербувал гета преди Тали и го вземеш на планетата. Мен ако питаш, диалозите не само не са малко - те са прекалено много. Повечето пъти са забавни, но имаше моменти, в които имах желанието да затворя устата на всички тия олигофрени дето ги ръководя.
|
|
|
|
|
Azathot
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 10 Апр 2010 02:21
Прочетох темата от 20-а до 61-а страница - направо ми преля главата от инфо... Светнах се за доста неща, хвала на такива грамотни хора. Все едно да ме бутнеш мен по Middle Earth сетинга на Толкин - болен фен съм Чудно ми е само едно - дали ще предложат life-time оферта като в LOTRO - аз съм с доживотен акаунт там и си спестих добра цифра от месечни такси...
|
|
|
|
|
Изход
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 10 Апр 2010 09:50
Minotaur King, прав си за това, че играта прилича по-скоро на интерактивен филм, отколкото на PRG, обаче позволи ми да не се съглася за "твърде многото" диалози Въпрос на вкус е, но от всичките 30-40 часа геймплей не повече от 3-4 часа са прекарани в диалози, което лично за мен е незадовлително. Ако разгледаме играта като RPG, то нещата не са много добри. Но Качествата й като интерактивен 3rd person shooter с тактически елементи са неоспорими. И на мен ми хареса сетингът, убийственото внимание към детайлите, разнообразието от съекипници...обаче накрая те оставя с усещането за недовършеност и неразвит потенциал. Превъртал съм я два пъти, като първия наистина ми донесе много голямо удоволствие, но при втория вече не бързах да спра колекторите и се опитах да се потопя по-дълбоко в света на играта...но просто нямах предоставъна тази възможност. Престрелките бяха същите, а диалозите, поне за мен, твърде малко и леко праволинейни. Единственото ми притеснение е BioWare да не станат твърде кежуъл. Не виждам абсолютно нищо лошо в това да се опитват да привлекът нови играчи, но просто това да не бъде с цената на отблъскване на истинските фенове...нещо като Star Trek Online, която беше кежуъл дори за кежуъл играчите Чак до там трудно ще стигнат, но мисля, че примерът е подходящ Електроник Артс са пословични с комерсиализирането до неузнаваемост на иначе много добри франчайзи, най-пресния пример за което е новият C&C. Надявам се лошата им политика да не повлияе на BioWare, но ще видим
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2010 16:13
@Azathot: Дерзай. По-голямата част си я минал. 61-а страница... това беше някъде около дебатите за Крея, right? Ако си разбрал и половината казани неща - бравос. Повечето кежуъли се оплакват, че не знаят какво е това Крея @Изход: Допускаш логическа грешка. Диалозите са много. Искаш да кажеш, че можеш да видиш само малка част от тях. С едно изиграване можеш да чуеш не повече от 40% от всички реплики. Нужни са поне 2-3 преигравания. Плюс това, част от диалозите се променят заради действията ти в първата игра. За да изчерпиш опциите на Гарус, например, са ти нужни 4 (четири) сейва. Да не говорим, че различните комбинации от съотборници на различни места в играта активират различни сцени с различни диалози. ТУК можеш да видиш една от тези уникални сцени - активира се само ако Легион е вербуван преди Тали и го вземеш на Хейстрьом. Ако прегледаш войс-файловете в играта, ще забележиш, че, като обем, те са повече от двата KOTOR-а взети заедно. Просто не можеш да чуеш всички от раз. Според мен е напипан правилният баланс между диалози и действие. Не можем да си губим времето в говорене - все пак имаме Галактика за спасяване. 1/10 от играта е достатъчно, важното е, да са интересни. И как си издържал първия МЕ - там диалозите бяха много по-малко Играта е RPG, защото в нея има солидно количество roleplaying. Ако желаеш rollplaying, пробвай Диабло. За "потопяването в играта" и липсата на side quest-ове се изказах по-горе. Само ще добавя, че и в първата игра, изключая Кодекса, нямаше голяма възможност да се потопиш в сетинга. Повечето планети бяха еднакви - имаше 3-4 темплейта и всеки от тях беше копиран по пет пъти. По някое време вече ми се гадеше от дежа вю. (Между другото, в МЕ2 също има странични мисии - по-малко са, но са доста по-интересни от тези в МЕ1. Линк.) За елементарността хем съм съгласен, хем не съм. Аз почнах директно на Veteran и въпреки това не можаха да ме убият нито веднъж. Hardcore и Insanity обаче предлагат сериозно предизвикателство. Всеки може да намери нещо по вкуса си - и кежуълът и хардкорът.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 10 Апр 2010 21:15
Не че нещо ама ... сякаш бъркате темата в тоя спор. Минотавре , я си дай скайпа , искам да имам с някой да говоря по тема Стар Уорс , а ти си май най- компетентния
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2010 21:48
Нищо не бъркаме, просто няма какво повече кажем за TOR, а темата трябва да се поддържа Скайпът ми го има в профила ми.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|