Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic
Публикувано на: 09 Апр 2010 17:12

Вос изглежда обещаващо.Надявам се да има и експанжъни добавящи още планети след време, но в момента BioWare имат ограничено време и още много работа, затова може да им се прости.
Самата графика е по-добра от тази на играта-чието-име-не-бива-да-се-споменава, но пак е грозничка.Артът и детаилите са хубави както тези на LOTRO.Разбира се, шотовете са специално подбрани и не може да сме сигурни дали детайлите навсякъде ще са добри.
ПП:Уъркшопа не бяха много зле, имам един техен брой, но PCmania бяха по-добри и все още са :D

Профил

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 09 Апр 2010 17:13

Azathot написа:
Бяха си много добри, ама решиха преди доста време минаха в онлайн формат - http://www.games.bg , но в момента като цяло правят видеоревюта за конзолни игри :D

Няма как, конзолите са бъдещето на гейминга :?

Айде стига с чата, че нафлудихме като невидели. Ще вземе да намине админът и... кого ли заблуждавам, тук админ няма :lol:

Но все пак да се върнем към планетата...

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: LOTRO, Fallout: NV, World of Tanks, Unreal 2, Stalker: CoP
Публикувано на: 09 Апр 2010 17:27

Та за графиката - ето един шот от LOTRO, правен на моя барутник на Ultra High детайли и го давам за съпоставка.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Апр 2010 17:30

Azathot написа:
Та за графиката - ето един шот от LOTRO, правен на моя барутник на Ultra High детайли и го давам за съпоставка.

Няма как да ги сравним - откъде да знаем на какви детайли е правен шотът на TOR? Може да е на минимални, което е добре. Ако обаче това са максималните, лошо...

При това, честно казано, снимката на ТОР е от такава изометрична перспектива, че нищо не може да се различи. Както казах по-горе - ке поживеем, увидим.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 17:39

За скрийншотовете от TOR може само да се каже, че не са финални. Ако в този етап на раззработка играта изглежда така, то това е добър знак.
Обаче BioWare малко ги притискат с Dragon Age, mass Effect и TOR, все пак ги разработват едновременно.

агентите са педали
напускам форума

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Апр 2010 17:47

Изход написа:
Обаче BioWare малко ги притискат с Dragon Age, mass Effect и TOR, все пак ги разработват едновременно.

Те се разработват от отделни екипи в различни студия. Затова видяхме DAO и ME2 в рамките на два месеца. Игрите няма да се появят недовършени, уверявам те.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 18:08

mass effect 2 беше недовършена и се опитаха да я дооправят с длцата. Инъче ми се струва добра идея да има поне 1 нова планета, а и изглежда обещаваща

но явно и той прави грешки!

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Апр 2010 18:15

A.C.A.B написа:
mass effect 2 беше недовършена и се опитаха да я дооправят с длцата.

DLC-тата не "дооправят" нищо - те вкарват изцяло нов content.

На твое място не бих дал Mass Effect 2 за пример - при нея DLC-тата бяха запланувани още преди излизането й. Ако не знаеш - принципно Шепард трябваше да има 12 съотборници, но BioWare решиха да отрежат Заид и Касуми, за да могат да ни ги продадат по-късно. Чисто маркетингово решение. DLC-оръжията пък са доста слаби и са подходящи само за началните етапи на играта.

Принципно, играта е напълно завършена. Има сюжет, развръзка, plot hook за следващата част и няма бъгове. Какво точно не ти хареса?

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 19:05

според мен имаше прекалено малко оръжия, брони, диалози(именно диалозите, лично за мен бяха токова важни)

но явно и той прави грешки!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 19:11

Честно казано ли личеше, че Mass Effect 2 беше ръшната..и то много.
Недовършена може да не е точната дума, но определено играта беше доста орязана откъм сюжет, герои, диалози, странични куестове и всичко останало, което прави една ролева игра ролева. Враговете не бяха особено разнообразни, геройте не са достатъчно добре развити. Лично мнение, разбира се, но предполагам ще се съгласите, че в играта има повече стреляне отколкото свежи и добре реализирани сюжетни линии.
От друга страна Dragon Age е изключителна игра, но и в нея до известна степен се усещаше недостатъчното търпение на разработчика. Играта има недоразвити странични куестове и минмална свобода и отворен свят. За сметка на това главният куест е развит прекрасно, а геройте са много интересни и силни (като личности :))
Усеща се, че BioWare стават все по-комерсиални и търсят печалби и до известна степен спестяват труда си където могат. За разлика от старите им заглавия допускат много компромиси за съдържанието, което си личи най-силно в Mass Effect 2.
И въпреки това си остават един чудесен разработчик, който уважавам много. Просто не знам дали желаниято им съвпадат с това на Electronic Arts, който с алчността си са развалили не един или два франчайза.

агентите са педали
напускам форума

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 19:46

Сори за въпроса, но има ли някакво инфо около PvP частта от играта, че не ми се четат 100 страници, докато намеря нещо? Защото принципно съм PvE играч/именно за това играя LOTRO от август 2007-ма :D /, а и имам лоши спомени покрай една игра, чието име не искам да спонавам :D . Защото в LOTRO това беше решено по доста странен начин. Имам впредвид това, че PvP в чистия смисъл на понятието при LOTRO няма - води се PvMP/ Player vs MonsterPlayer/. Благодаря предварително!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Апр 2010 20:03

@Azathot: Ще е хубаво да изчетеш темата - има много Lore и gameplay info. Почни от 20-а страница - преди това са само спекулации.

PvP ще има. Ако героите са от различни фракции (Република и Империя) могат да се нападат свободно. Ако са от една и съща фракция е нужно и двата героя да се съгласят на дуел.

PvP-то обаче ще играе по-малка роля отколкото - примерно - в WoW. TOR e story-driven игра. Да не забравяме, че това е студена война - тя се води със саботаж и политически убийства, не с грандиозни мелета.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 20:13

Благодаря за бързата реакция, сега захапвам да чета :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Апр 2010 20:40

@Изход: Въпрос на вкус. На мен лично МЕ2 ми хареса изключително много. Сетингът, атмосферата, вниманието към детайла, невероятните персонажи...

Това, че играта е кратка не означава, че е орязана. Сюжетът е къс, но е завършен. Краткостта се дължи на липсата на странични куестове, но 40 часа основна сюжетна линия все пак е доста добро постижение.

Липсата на side quest-ове обикновено е минус, но на мен ми хареса. Шепард е зает човек - той не може да си позволи лукса да помага на рандъм NPC-та, докато мисията му изостава. Първият МЕ беше много лежерен, сякаш героят не бързаше за никъде - това никак не ми хареса. Втората част обаче е изключително напрегната, направо маратон. Чувствах, че ме гонят и трябва да стигна финиша преди "тях" или всичко е загубено. За това чувство допринесе и липсата на странични мисии - това илюстрираше колко важна е задачата на героя и как всичко останало е губене на време.

Диалозите, според мен, бяха много добри. Всеки персонаж се изразява по различен начин. Няма начин да сбъркаш диалозите на Заид с тези на Джейкъб. Какво не ти хареса?

За героите не разбрах. Какво имаш предвид под "герои"? Главния герой ли, антагонистите ли, party member-ите ли?... Уточни моля.

За враговете съм съгласен. МЕ2 има изумително тъпи противници. Всъщност има само един противник - Harbinger (Collector General-ът не го броим, той практически не е личност). Всички други антагонисти бяха от рода на "Anonymous Blue Suns Mercenary Number 313". Ужас. Първият МЕ, със Сарен и Бенезия, беше много по-добре в това отношение.

Какво ми хареса: Party member-ите. МЕ2 има най-интересните персонажи, които съм виждал в компютърна игра. Много от тях са по-комплексни и многопластови от повечето реални хора които познавам. Всеки си има свой светоглед, своя история, свои слабости и начин на действие. А и самата концепция на повечето от тях е уникална - чувствителен духовно насочен убиец, генетично подобрен кроган израснал за седем дни, робот осъзнал се като личност, вампир убиващ чрез секс... Първоначално ми звучеше идиотски - боях се играта да не стане някакво идиотско freak show. Оказа се обаче, че всички персонажи са изключително интересни и добре разработени и всеки от тях покрива собствена ниша.

Ениуей, да свършвам, че стана много дълго.

Доколкото разбрах от поста ти, не ти харесва фактът, че играта не е хардкор. Да, в сравнение с Baldur's Gate, ME2 е кежуъл игрица за подрастващи. Тя обаче е проектирана да бъде такава. Тя е един интерактивен филм с шутър елементи, в който се обръща повече внимание на сюжета и екшъна, а не на разпределянето на статистики и хвърлянето на зарове. За твоя вкус ти препоръчвам Planescape Torment.

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Апр 2010 00:27

A.C.A.B написа:
според мен имаше прекалено малко оръжия, брони, диалози(именно диалозите, лично за мен бяха токова важни)

В играта има 26 оръжия, всяко с по 7-8 ъпгрейда. Аз я минах само с три. Уверен съм, че ти дори не си ги събрал всички.

Броните са шест, което наистина не е много, но за сметка на това могат да се кустомизират.

Диалозите са много, във всеки случай много повече от тези в МЕ1. Всеки от 13-те персонажа има по 5-6 лични диалога, всеки от тях с поне два варианта (Гарус има даже четири). Отделно имат и наблюдения върху околната среда (например гледката от терасите на Илиум). На loyalty мисиите си имат допълнителни диалози, обикновено доста дълги. Също така понякога разменят остроумия помежду си. Трябва да споменем и скриптираните сцени с Миранда, Джак, Тали и Легион. С Coalesced Editor могат да се чуят и реплики на second tier съотборниците, преди да са вербувани. Заид и Касуми разказват за принадлежностите и историята си. Мордин дори няма да го коментирам.

И това са нормалните диалози. Има и едно тресавище, в което не смея да нагазя - размяната на реплики между различни КОМБИНАЦИИ от party member-и на различни места - например предложението на Гарус за ергенски запой (ако е в групата при завършването на Grunt's Rite of Passage) или кървавата баня между Тали и Легион на Хейстрьом, ако си вербувал гета преди Тали и го вземеш на планетата.

Мен ако питаш, диалозите не само не са малко - те са прекалено много. Повечето пъти са забавни, но имаше моменти, в които имах желанието да затворя устата на всички тия олигофрени дето ги ръководя.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 10 Апр 2010 02:21

Прочетох темата от 20-а до 61-а страница - направо ми преля главата от инфо... Светнах се за доста неща, хвала на такива грамотни хора. Все едно да ме бутнеш мен по Middle Earth сетинга на Толкин - болен фен съм :D
Чудно ми е само едно - дали ще предложат life-time оферта като в LOTRO - аз съм с доживотен акаунт там и си спестих добра цифра от месечни такси...

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Апр 2010 09:50

Minotaur King, прав си за това, че играта прилича по-скоро на интерактивен филм, отколкото на PRG, обаче позволи ми да не се съглася за "твърде многото" диалози :)
Въпрос на вкус е, но от всичките 30-40 часа геймплей не повече от 3-4 часа са прекарани в диалози, което лично за мен е незадовлително. Ако разгледаме играта като RPG, то нещата не са много добри. Но Качествата й като интерактивен 3rd person shooter с тактически елементи са неоспорими.
И на мен ми хареса сетингът, убийственото внимание към детайлите, разнообразието от съекипници...обаче накрая те оставя с усещането за недовършеност и неразвит потенциал. Превъртал съм я два пъти, като първия наистина ми донесе много голямо удоволствие, но при втория вече не бързах да спра колекторите и се опитах да се потопя по-дълбоко в света на играта...но просто нямах предоставъна тази възможност. Престрелките бяха същите, а диалозите, поне за мен, твърде малко и леко праволинейни.
Единственото ми притеснение е BioWare да не станат твърде кежуъл. Не виждам абсолютно нищо лошо в това да се опитват да привлекът нови играчи, но просто това да не бъде с цената на отблъскване на истинските фенове...нещо като Star Trek Online, която беше кежуъл дори за кежуъл играчите :) Чак до там трудно ще стигнат, но мисля, че примерът е подходящ :)
Електроник Артс са пословични с комерсиализирането до неузнаваемост на иначе много добри франчайзи, най-пресния пример за което е новият C&C. Надявам се лошата им политика да не повлияе на BioWare, но ще видим :)

агентите са педали
напускам форума

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Апр 2010 16:13

@Azathot: Дерзай. По-голямата част си я минал.

61-а страница... това беше някъде около дебатите за Крея, right? Ако си разбрал и половината казани неща - бравос. Повечето кежуъли се оплакват, че не знаят какво е това Крея :D

@Изход: Допускаш логическа грешка. Диалозите са много. Искаш да кажеш, че можеш да видиш само малка част от тях.

С едно изиграване можеш да чуеш не повече от 40% от всички реплики. Нужни са поне 2-3 преигравания. Плюс това, част от диалозите се променят заради действията ти в първата игра. За да изчерпиш опциите на Гарус, например, са ти нужни 4 (четири) сейва.

Да не говорим, че различните комбинации от съотборници на различни места в играта активират различни сцени с различни диалози. ТУК можеш да видиш една от тези уникални сцени - активира се само ако Легион е вербуван преди Тали и го вземеш на Хейстрьом.

Ако прегледаш войс-файловете в играта, ще забележиш, че, като обем, те са повече от двата KOTOR-а взети заедно. Просто не можеш да чуеш всички от раз.

Според мен е напипан правилният баланс между диалози и действие. Не можем да си губим времето в говорене - все пак имаме Галактика за спасяване. 1/10 от играта е достатъчно, важното е, да са интересни. И как си издържал първия МЕ - там диалозите бяха много по-малко :)

Играта е RPG, защото в нея има солидно количество roleplaying. Ако желаеш rollplaying, пробвай Диабло.

За "потопяването в играта" и липсата на side quest-ове се изказах по-горе. Само ще добавя, че и в първата игра, изключая Кодекса, нямаше голяма възможност да се потопиш в сетинга. Повечето планети бяха еднакви - имаше 3-4 темплейта и всеки от тях беше копиран по пет пъти. По някое време вече ми се гадеше от дежа вю.

(Между другото, в МЕ2 също има странични мисии - по-малко са, но са доста по-интересни от тези в МЕ1. Линк.)

За елементарността хем съм съгласен, хем не съм. Аз почнах директно на Veteran и въпреки това не можаха да ме убият нито веднъж. Hardcore и Insanity обаче предлагат сериозно предизвикателство. Всеки може да намери нещо по вкуса си - и кежуълът и хардкорът.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 10 Апр 2010 21:15

Не че нещо ама ... сякаш бъркате темата в тоя спор. Минотавре , я си дай скайпа , искам да имам с някой да говоря по тема Стар Уорс , а ти си май най- компетентния

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Апр 2010 21:48

Нищо не бъркаме, просто няма какво повече кажем за TOR, а темата трябва да се поддържа :)

Скайпът ми го има в профила ми.

Профил Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com