Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Mass Effect 2
Публикувано на: 27 Яну 2010 00:17

Трябва да имаш особен вид нагласа, за да играеш на пиратска версия три дни преди да дойде Collector's Edition-a, който си поръчал.

Аз едвам чакам вече, де, ама аз съм отделен въпрос, имам търпение.

Профил

Аватар
В момента играе: Мнооооого неща
Публикувано на: 27 Яну 2010 00:21

Аз не играя пиратката. Прост чета спойлъри. :IMNOOB:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Яну 2010 00:28

Двоиката е много по зле от единицата както и да го погледнеш...Не мога да разбера що и дават по-виспоки оценки...

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 27 Яну 2010 00:45

Ба, ми ще се надяваме третата част да обедини всички добри качества от двете си предшественички и да няма нито едно от лошите такива.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 27 Яну 2010 01:10

Mass Effect 2 Downloadable Cheatpack

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Яну 2010 02:03

Jorix не се заяждам, ама сам си противоречиш. Първо каза, че тази е по-добра, сега твърдиш обратното. Иначе 2ката ме радва повече, въпреки че не прилича на РПГ, а на шутър с тактически елементи. За мен всички нововъведения са плюсове, като изключим липсата на инвентар (но по-добре да липсва отколкото да е като в единицата) и изключително, ама изключително малкото на брой предмети.(брони, оръжия и т.н) Най-харесвам кът-сцените, персонажите, начина по който е разказана историята, диалозите, графиката и битките. Липсват ми РПГ елементите и като съм в играта последното нещо ,което си мисля, е че играя ролева игра. Няма го двоуменето за екипировка, няма ги различните билдове и стратегии със скиловете, няма го събирането на сетове от труповете на гадините. Чувствам се, все едно играя игра тип Ънчартед, но в Скай-фай вселена.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Яну 2010 09:58

DJ Cat написа:
Jorix не се заяждам, ама сам си противоречиш. Първо каза, че тази е по-добра, сега твърдиш обратното.
Не съм казал такова нещо.2ката са я опростили мега много.РПГ е колкото и dead space е рпг...И целия сюжет се развива в 3-4 30 минутни мисии...Т.е сюжет няма почти никъв,за разлика от много добрия такъв в единицата.Иначе битките са малко по-интересни и си е зарибяваща играта,но като цяло 1цата беше по-добра...

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Яну 2010 13:13

Играта, като цяло, е нож с 2 остриета. В опитите си да угодят на възможно най-много играчи, BioWare толкова са променили геймплея, че по едно време се чудех дали играя ME2 или някакъв spin-off. От една страна имаме липса на инвентар и loot, премахване на старата damage система, както и регенерация на health, а от друга - добавяне на companion quests, по-голяма разлика между класовете, research система и т.н. Като цяло, TPS елементите този път доминират, което не е задължително нещо лошо. Все пак, ME първоначално е замисляна именно като TPS.

Историята ми хареса мааалко повече от тази на първата част. Макар collector-ите и praetorian-ите да отстъпват пред култа на Saren и Sovereign, сюжета успя да ме държи в напрежение до самия край. За разлика от първата част, където финала малко или много се подразбираше, тук нямах търпение да разбера за какво точно са им нужни хората на collеctor-ите. Като любител на Krogan-ите, няма как да не спомена и засягането на въпроса за genophage-a, което се оказа приятна изненада. А и смятам ME2 за играта с най-доброто intro...ever.

Ако има показател, по който 2ката тотално отвява първата част, то това е атмосферата. Като се започне от самото начало на играта, та чак до края, атмосферата е тази, която движи играта. Основна заслуга за това има по-дарк сетинга, който допринася за сериозността на цялата картинка.

Както каза Draks - дано третата част да съчетае добрите страни на предните две и да получим епичен край на трилогията.

Профил

Публикувано на: 27 Яну 2010 13:30

Да, осакатили са някой неща защото както каза идяд в конзолната тема инвентарът му е бил голяма пречка, а съм сигурен, че я е играл на бокса си. Доста зле са постъпили създателите на играта този път като са осакатили така геймплея заради конзолите. Такива неща трябва да се забавят ако трябва, но да са добре представени както за PC, така и за конзоли. Сиреч по-добре да забавят играта, но да може на конзолните геймъри да се махне луута и инвентара а на PC-то да го има. То пак ще има недоволни, но извинението ще е, че конзолите не предлагат това удобство за тези опции както PC-то.

И само на мен ли ми се струва, че класовете имат двойно по-малко умения отколкото класовете в единицата?

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 27 Яну 2010 15:35

В допълнение поста на Маринзо, ще сложа някои плюсове от мое име:
+ по-готини оръжия и това с презареждането също дава възможност за използване на повече оръжия (като ти свършат патроните на едното). Аз единицата я минах само с пушката, пък сега ползвам почти всяко от 4-те оръжия по време на битки.
+ сканирането и майнинга според мен са много яки
+ адски много се кефя на мейлите от персонажи от първата част :D
+ ЯКИ гъзарии (реклами, моделчетата на кораби, напиването; ей ся в илиум чух ебати смешния диалог - там в кръчмето дето правят ергенско парти на един салериън :lol: )
+ quick eventa с мишката
И някои от нещата дето не ми харесаха:
- едно копче за спринт/кавър и юз WTF
- предишната кавър система беше по-добра според мен
- не мога да си отбелязвам флагчета на картата :(
- НЯМА ГО МАКОТО! :cry: Въпреки това що при контролите има vehicle controls?
- преди по ми харесваше като мога да кацна на почти всяка планета с макото и там да си правя страничните куестове - сега мога само на фиксирани места да ходя, а останалите само да се сканират

Профил

Публикувано на: 27 Яну 2010 16:29

Трифон Иванов написа:
- НЯМА ГО МАКОТО! :cry: Въпреки това що при контролите има vehicle controls?

Май ще има DLC с него. Абе всичко е пари...

Като цяло геймплеят е доста променен и колкото повече играя, толкова повече ми се ще да си дръпна първата игра.

Профил

Публикувано на: 27 Яну 2010 17:40

ДАБЪЛ ПОСТ!

Другото, което ми направи впечатление е това със сейфовете от миналата игра. Когато си импортнах сейфа си смислех, че ще продължа от същия левел и със същите умения. Е, то е ебаси лъжата! Започнах от начало, само името на героя ми е същото. Мислех си и че ще се окажедоста голямо влиание върху играта ми от страна на това какви решения съм взимал в предишната игра. Е, и това не става. Да, до сега са ми говорили за неща от единицата, но само за такива, каквито е било неизбежно да станат. Старите сейфове само имат за цел да махнат играчите, които са загинали в първата игра. Всичко останало като XP, ниво и умения на героя са просто изпарени. Въобще това беше един доста голям прах в очите от страна на Bioware.

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 27 Яну 2010 18:12

аз ся само длста чакам

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
В момента играе: Minecraft, Mass Effect 2, Saints Row The Third
Публикувано на: 27 Яну 2010 18:17

Имам много гаден проблем! Тръгнах на мисията да спасявам сестрата-близначка на Миранда, но целият ми отбор се заклещи върху една бъгава кутия. Според мен е бъгава, защото опитах да се скрия зад нея, но играта ме прати отгоре... Опитах да рестартирам играта, но тя точно там е направила сейва... Някакви идеи?

П.П. Оправих се... Просто си лоуднах по-стар сейв. Добре е, че имам навик да сейвам след всяка битка...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Яну 2010 18:22

То беше ясно, че нивото и уменията няма да се запазят. Най-малкото защото в 2ката повечето умения са различни и таванът на на нивата е намален.

Относно последиците от решенията в първата част. Еми, не оказват чак толкова голямо влияние, но не е и да кажеш, че хич ги няма. Ето например, в Tuchanka ме посрещнаха доста негостоприемно, тъй като бях убил Wrex в първата част. Вместо него, водач на Urdnot клана беше брат му. Понеже не спасих council-a пък, в Citadel-a повечето бяха настроени против хората и бяха убедени, че това е било част от плана им да застанат начело. Когато отново срещнеш досадния Conrad Verner, има значение как си се отнесъл с него в първата част. Единствено не успях да разбера резултата от решението ми да убия Rachni кралицата, освен подхвърлена реплика от Mordin, че подобен геноцид не трябва да се допуска.

Не е много, но поне можеш да видиш, че решенията ти не са останали без последствия. ;]

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Яну 2010 20:10

WidowmakeR написа:
И само на мен ли ми се струва, че класовете имат двойно по-малко умения отколкото класовете в единицата?
От ппрототипи дигаш ъпгреид-а advanced training и с него получаваш нови скилове

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 27 Яну 2010 20:17

WidowmakeR написа:
ДАБЪЛ ПОСТ!

Другото, което ми направи впечатление е това със сейфовете от миналата игра. Когато си импортнах сейфа си смислех, че ще продължа от същия левел и със същите умения. Е, то е ебаси лъжата! Започнах от начало, само името на героя ми е същото. Мислех си и че ще се окажедоста голямо влиание върху играта ми от страна на това какви решения съм взимал в предишната игра. Е, и това не става. Да, до сега са ми говорили за неща от единицата, но само за такива, каквито е било неизбежно да станат. Старите сейфове само имат за цел да махнат играчите, които са загинали в първата игра. Всичко останало като XP, ниво и умения на героя са просто изпарени. Въобще това беше един доста голям прах в очите от страна на Bioware.

То си беше логично, че няма да е така. И Bioware си го бяха потвърдили :roll: Какъв ще е кефа да почнеш със всички умения отначалото? Ще се губи чувството за прогрес.

Профил

Публикувано на: 27 Яну 2010 20:30

Емануил написа:
То си беше логично, че няма да е така. И Bioware си го бяха потвърдили :roll: Какъв ще е кефа да почнеш със всички умения отначалото? Ще се губи чувството за прогрес.

Можеше да добавят повече нови умения и като почнеш със стария сейв да вдигаш тях. :)

Wannabe написа:
От ппрототипи дигаш ъпгреид-а advanced training и с него получаваш нови скилове

Да, преди половин час го отключих. Просто не съм много напред в играта, а и не ми се играе чак толкова, та я карам бавно. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Яну 2010 22:18

MARiNZ0 написа:
То беше ясно, че нивото и уменията няма да се запазят. Най-малкото защото в 2ката повечето умения са различни и таванът на на нивата е намален.

Относно последиците от решенията в първата част. Еми, не оказват чак толкова голямо влияние, но не е и да кажеш, че хич ги няма. Ето например, в Tuchanka ме посрещнаха доста негостоприемно, тъй като бях убил Wrex в първата част. Вместо него, водач на Urdnot клана беше брат му. Понеже не спасих council-a пък, в Citadel-a повечето бяха настроени против хората и бяха убедени, че това е било част от плана им да застанат начело. Когато отново срещнеш досадния Conrad Verner, има значение как си се отнесъл с него в първата част. Единствено не успях да разбера резултата от решението ми да убия Rachni кралицата, освен подхвърлена реплика от Mordin, че подобен геноцид не трябва да се допуска.

Не е много, но поне можеш да видиш, че решенията ти не са останали без последствия. ;]

Ако оставиш Rachni кралицата, когато стигнеш Illium неква assari ти предава съобщение от кралицата, че почва да възтановява расата си и че те са били манипулирани от друга раса, да започнат войната срещу галактиката, като тя смята че може да са били Reapers.

Профил WWW

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2010 00:52

{SuPa-1337-Killa} написа:
аз ся само длста чакам

еми аз дадох линк ама nobody seems to care