Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Момичето
Публикувано на: 05 Дек 2009 11:06

Нощта бе влажна и задушна, увиваща тъмните улици на София в лепкавата си прегръдка. Часът бе малко след полунощ и повечето хора в крайния квартал отдавна спяха, приютени в комфортната сигурна обвивка на домовете си.
Пешо "Ментата" , както го наричаха, обаче не бе в домът си. Поради ред причини, най-главната от които бе че нямаше дом. Не и след като старците му го бяха извърлили на улицата преди няколко години.
Обикновенно намираше къде да се приюти, но не и тази нощ. Напоследък не вървеше, нямаше пари. Макар Пешо не вярваше в кризата, тя вярваше в него, и в резултат не си бе взимал дозата от повече от денонощие. Нямаше ги драматичните ефекти, не му се гадеше, не трепереше и не плачеше за майка си. Искаше просто да вкара в кръвта си така нужното блаженство, нищо повече.
Седеше на една от пейките пред нечий вход, пушеше и псуваше съдбата. Тогава я видя.

Малка беше, едва ли имаше и двадесет, слабичка като вейка и с тъмна коса вързана на плитка. Лицето и , осветено от нощните лампи та се виждаше, бе симпатично и интелигентно, увенчано с чипо носле. Макар и не точно красива, бе интересна и привличаща внимание. Изглеждаше щастлива, изпълнена с енергия и напълно беззащитна. Слушаше музика на телефон или mp3 плейър и сякаш нехаеше за нищо.
Осен това на нежното и вратле имаше златно колие, а на китката - елегантна златна гривна. В дамската и чантичка със сигурност имаше и телефон. Трябваше да има. Пешо я изгледа безучастно как отминава надолу по улицата. Там където лампите една по една оредяваха.
Проблесна му. Макар и да не обичаше да краде, когато се налагаше нямаше кой знае какви скрупули. Пък и нямаше да и направи нищо чак толкова, само щеше да я сплаши - та тя бе толкова беззащитна, почти дете.
Скочи и тръгна след нея, криейки се в сенките на блока и следейки накъде ще поеме.

За щастие, тя пое по пътечката водеща към близкото училище - Пешо знаеше, че зад училищната сграда има мостче минаващо малка горичка и водещо към старата част на квартала. Знаеше и, че там има отрязък от около петстотин метра които бяха напълно неосветени. Бинго !

Догони я по средата на мостчето - както се надяваше не го бе чула. Стисна я за рамото и я завъртя, а с свободната си ръка грубо изтръгна слушалките.
- Стой тихо, че ще стане лошо - изръмжа и. Явно се бе уплашила, гледаше го с уголемени от страх очи и отворена уста.
- Просто ми дай бижутата и чантата си, и ще се махна. А ти ще се прибереш жива и здрава.
- Махни се ! - успя да проговори момичето - Махни се от мен !
- Да, хайде дай ми каквото искам и се махам - той се опита да издърпа чантата и, ала момичето я бе стиснало. - Не ме карай да те удрям !
- Махни се от мен ! - отново каза момичето, този път малко по-силно.

Изнервен Пешо дръпна по-силно и успя да вземе чантата. За част от секундата се зачуди дали да не бяга, ала си спомни колието - щеше да му вземе поне стотачка.
- Дай сега и герданчето маце, виж колко е лесно.
- Не ! - почти извика.

Зашлеви я през лицето, удари я два пъти и в стомаха, след което дръпна колието, късайки го. Изгледа я, свита, с кървяща разцепена устна, подпряла се на перилото на моста.
- Казах ти - процеди - Не исках да те удрям. Махай се !
Обърна и гръб и побягна. Или поне се опита - краката му сякаш тежаха тонове и не можеше да ги повдигне от земята.

- Чакай малко - проговори момичето зад гърба му. Всякакъв страх беше изчезнал от гласа и. - За къде бързаш ?

Обърна се и я изгледа. Момичето се бе надигнало и го гледаше с налудничава усмивка. Изплези се и с бавно, сладострастно движение обра кръвта от устните си. Направи крачка към него.
- Казах ти да се махнеш от мен - гледаше го в очите и продължаваше да се усмихва - Казах ти го даже три пъти
Още една крачка към него...
- Помолих те. Ти си помисли че ме е страх. Ала аз исках да устоя, да остана чиста.
И още една крачка...
- Знам какво е да си пристрастен. И аз бях - тя спря драматично - и аз друсах хероин, когато бях жива.
Пешо се опита да изкрещи, ала устните му сякаш бяха залепени.
- Сега все още имам нужда... набавям си го чрез кръвта на такива като теб...
Последна крачка...
Момичето го достигна, прегърна го и допря устни до гърлото му. Усети как два остри зъба се забиват, съвсем леко в кожата. Усети и струята топла урина потекла надолу по крака му.
- Ах, та ти си бил само едно беззащитно момченце ! Не се бой, няма да боли ! На мен ми беше приятно !

Захапа го. И смука дълго. А Пешо, си спомни думите на баща му, когато го бе прогонил тогава Пешо още бе тийн, още не бе пристрастен, но вече бе пробвал няколко пъти.

- Мислиш си че си силен ? Че си мъж ? Че си страшен ? Жалък си ти, достоен за съжаление. Ти си беззащитния, а не съучениците си, които тормозиш ! Махай се от тука и не се връщай докато не престанеш с тези неща,,,,

Умря тихо, на тъмния мост. Момичето оправи дрехите си, прибра скъсаното колие в дамската чантичка, и отново пуснала музика в слушалките си, пое в мрака

Профил

Аватар
В момента играе: Flame Wars: PCM edition
Заглавие: Re: Момичето
Публикувано на: 06 Дек 2009 10:49

СПРЕТЕ С Ш*БАНИТЕ ВАМПИРИ!

Профил

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 06 Дек 2009 17:57

pcultimate написа:
СПРЕТЕ С Ш*БАНИТЕ ВАМПИРИ!

СПРЕТЕ С ТЪПОТИЯТА !!! АКО НЯМАТЕ КАКВО ДА КАЗВАТЕ, ПО-ДОБРЕ СИ МЪЛЧЕТЕ !!!

@Damnation
Добро е;)

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 06 Дек 2009 18:21

Aaaa, добро беше :P

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения