Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 23 Авг 2009 01:01
readonly написа: Кат' си изнервен, иди да обясняваш граматиката и просветата на неко сгодна мома... Няма нищо по-хубаво от това да обясниш на някоя "сгодна мома" къде да слага запетайки, точки, възклицателни, въпросителни, многоточия... все пак, за заучаване на таквиз препинателни е необходимо едно количество практика, а да ти поставя, практически, една "сгодна мома" запетайките, точките, възклицателните, въпросителните, многоточията... Как да ви кажа, граматиката е една теория на човешкото общуване, но... в практиката човешкото общуване лека-полека става безмълвно, постепено се разгорещява, докато накрая остава само естественият животински ритъм, а ритъмът се изразява именно чрез запетайки, точки, възклицателни, въпросителни и многоточия... Надявам се схванахте накъде бия...
___________________________________ "A fool sees not the same tree a wise man sees"
--William Blake
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 23 Авг 2009 07:14
phr34k написа: Надявам се схванахте накъде бия... Ебе ти се ?
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 23 Авг 2009 13:59
Ама толко' му се ебе, че си е спомнил българския
|
|
|
|
|
Seigar -X-
|
|
В момента играе: Fallout Van Buren
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 25 Авг 2009 08:05
Дади написа: phr34k написа: Надявам се схванахте накъде бия... Ебе ти се ? Offtopic: Major Potion of Intelligence Ontopic: [SpeC] във форума си има "Watchers", които гледат да коригират всеки, който направи правописна грешка така, че no worries Препоръка към "The Watchers" .... Get a life PS: Ей сега ще ги видите
___________________________________ US Release: Call of Duty: Black Ops BG Release: Кално Дупе: Черни Операции (by kom4o)
|
|
|
|
|
Maltto
|
|
В момента играе: Warcraft 3 TFT, Knight Online
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 26 Авг 2009 11:50
Аз незнам какво толкова те дразни. Мен пък ми е весело някой като пише така.
___________________________________ Жените имат погрешна представа за това, че в главите ни е само секс. В тях има още манджа... и хляб.
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 26 Авг 2009 21:58
Dark Archon написа: Намери си второкласничка И за мен ако може.Благодаря предварително.
|
|
the_presator
|
|
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 27 Авг 2009 00:15
на мен хич не ми пречат. само малко трудно се разбира какво са написали, но иначе си е добре.
|
|
|
БИЛИслав
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 27 Авг 2009 13:20
МЪЖКИ ПОЛОВ ЧЛЕН ЗА МАЛКИТЕ ДЕЦА! (това е покана към "педофилите" на форума)
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 28 Авг 2009 12:37
L33nddr написа: МЪЖКИ ПОЛОВ ЧЛЕН ЗА МАЛКИТЕ ДЕЦА! (това е покана към "педофилите" на форума) ГОУ ШУУТ ЮЪР СЕЛФ ФЕГЪТ!
|
|
|
|
|
Мr.Anderson
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 29 Авг 2009 01:48
Дис из нот риалити мааан ,гет ей фокин лайф ор ей гърлфренд анд лив хепили евър афтър !
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
В момента играе: на сигурно...
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 29 Авг 2009 10:34
12 годишен, който още не е свършил учебника по БЕЛ за 7ми клас, тръгнал да обеснява кое как се пише в интернет форум...
Абе, деца, лято е още - няма ли приятели с които да скитате навън?
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 30 Авг 2009 19:32
НИе отказахме автора да пише бе . Не е лесно да си на 12...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 04 Сеп 2009 14:42
Диър Автор,
Мисля, че аз дори малко повече наблягам на писането на английски, че даже и немски думи на кирилица. Из ит а крайм? Ноу. Обаче искам да разбереш и защо го правя. Моята философия е много нестандартна, изисква изключително ниво не интелект за да се разпознае и генеръли мисля, че съм един от малкото хора, които я прилагат. Аз пиша така защото българите много често, ама много често са ПЪЛНИ ИДИОТИ. Когато произнесат нещо, което се счита за всекидневна дума в английският език и са я слушали хиляди пъти по игрите които играя, филмите които гледат и музиката която слушат те все пак продължават, и имам чувството, че е нарочно, да грешат и да изговарят думите толкова грозно и неправилно, че ми се свива сърцето като ги слушам. Ай блийд. Моустли фром дъ иърс.
Като се започне от моят тип къмюнити (УоУ) и се стигне до ежеднвни обсъждания с колегите за игри изпитвам огромното, непреодолимо желание да ги поправям на всяка втора дума. Просто защото са свикнали на геймърския жаргон.... а нищо което говорят не е правилно. Ит килс ме а бит инсайд евритайм дей мейк а мъстейк. Естествено има думи, които не могат да се напишат с български букви. Точно като този "мъстейк". Защото втората буква е между "и" и "ъ". Но в нормалният английски се чува предимно "ъ"-то.
Ето и някой от най-популярните неща, които са карали озона ми да кипне през годините: Aion - не е Айон, а е Ейон. Lineage - не е Лайнейдж, а е Линиъдж. Google it. Skeletons-и - к'во е тва? Някой може ли да ми обясни? Как ще сложиш множествено число на чужда дума, която е вече в можествено число? Скелетънси? Нърдс... Warcraft - не е фъкин УАРкрафт, а е УОРкрафт. ЕДИН път не съм го чул правилно. Нищо, че ВСЕКИ ден ни се пищи тая дума от кажи речи всеки сайт/телевизия през последните 10 години. Software/Hardware - Софтуеър/Хардуеър. Не Софтлеър или Софтлер. GTA - Не е Джи Ти Ай, а е Джи Ти Ей. Акъла не ми го побира кога го смениха с I това А. Crysis - Крайсис, не Кризис. Medal of Honor - Медал ъф Онър, не Медъл оф Хонор. Counter Strike - това изглежда е една от думите, които наистина спира прогреса ни към английският език. Каунтър страйк. Кънтъра, Контрата, Контра Страйка и т.н. са като шамар в лицето на еволюцията на езиците.
Ще мисля и за други примери и ще добавям към съществуващите с Едит.
Та така, заел съм се със свещенната мисия да просветля българския народ за простотийте, които говори. И въпреки, че 90% от хората казват "к'во ми дреме как се казва" ще ти дреме ако дойдат чужденци и ти казват Айвън. Емайрайт? Ор емайрайт.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 04 Сеп 2009 15:03
overneathe, толкова си тъп, че умът ми не го побира! Всеки човек, който е учил английски малко по-сериозно знае, че не е правилно да се изговарят английски думи с български звукове, да не говорим да се пишат. Трябва да си мега тъп, че да си вярваш. Писането на отделни думи по този начин е простимо, защото става в бързането. Но на цели изречения...е вече тъпо и комплексарско. Точно като теб. Виж транскрипцията на Linage: ['lainidʒ] Или написано по твоя метод: Лайнидж. Линеъдж викаш? You fail. Get a life! И няма звук в английският език, който да е среден между "и" и "ъ". Айде да не се правиш на разбирач с тези знания на ниво втори клас!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 04 Сеп 2009 15:15
Emanuil написа: overneathe, толкова си тъп, че умът ми не го побира! Всеки човек, който е учил английски малко по-сериозно знае, че не е правилно да се изговарят английски думи с български звукове, да не говорим да се пишат. Трябва да си мега тъп, че да си вярваш. Писането на отделни думи по този начин е простимо, защото става в бързането. Но на цели изречения...е вече тъпо и комплексарско. Точно като теб. Виж транскрипцията на Linage: ['lainidʒ] Или написано по твоя метод: Лайнидж. Линеъдж викаш? You fail. Get a life! И няма звук в английският език, който да е среден между "и" и "ъ". Айде да не се правиш на разбирач с тези знания на ниво втори клас! http://dictionary.reference.com/browse/lineageГледаш първата дума, цъкаш на иконката за звук и получаваш просветление. Лайнейдж не е грешно написано, а е друга дума. И не, не е простимо "писането на отделни думи по този начин, защото става в бързането". А защото не ги и ИЗГОВАРЯТ правилно. Т.е. не знаят въобще как звучи тази дума. И след това я пишат както я помнят. В продължение на години. Ти с геймъри някога говорил ли си? Не си забелязал ли? Странно... Това. което правя аз, се нарича чисто кирилизирана транскрипция. Мисля, че българските деца по училищата ще се научат много по-лесно, ако им се помага с такава транскрипция. И както казах, пиша нарочно цели изречения в кирилизиран английски, просто за да видят хората как се пише нещо. А като го прочетат, не могат да сбъркат и изговора. Защото при българския каквото четеш, такова изговаряш. По-лесен начин да научиш човек не виждам. Така че не ми се хвърляй с "къв си мега тъп" и т.н., а се чукни малко в простата глава.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 04 Сеп 2009 16:34
Ти се чукни в твоята! Подобни "кирилизирани транскрипции" само правят кашата още по-голяма. Английските транскрипции не могат да бъдат кирилизирани. За звуковете си има специфичен изговор, който бая трудно се учи. Повярвай ми, няма нищо общо с българския. Твоето е толкова грешно, колко и тяхното.
|
|
|
|
|
ManicSubsidal
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 04 Сеп 2009 18:37
overneathe, ще ме извиняваш, ама ти си един от най-простите хора, които съм "виждал" някога. Направо си заслепен от глупота.Освен това си скапаняк, ноу-лайфър, гийк и т.н.(Нърд не си, щото с тая дума се ХВАЛИ човек, а не го обиждаш-Urbandictionary.com-да ти говори нещо?) Така, не знам къде учиш, ама аз ще те просветля за някои неща. Първо, уча в езикова гимназия и второ обръщам МНОГО голямо отношение на произношението-не ми дреме за граматиката, но за произнасянето ми дреме! И така, почвам те: Първо-думата No се произнася нъу(нали с извъртане на езика...) Второ-Линиъдж, ама в някой друг век-това само българин може да го изтърси-ОМГ! Трето-Уоркрафт, ама уоркрафт през кура ми-Уъъкрафт. Виж в речник транскрипцията... Четвърто-Епик фейла ти-"Онър" ще каже някой малоумен шотландец, или още по-малоумен американец. "Анъ" е точно произношение. Освен това кретен такъв, на "р" англичаните почти НИКОГА не наблягат, а само загатват за него. Така че или поучи 10 години английски, или се скрий обратно в дупката от която изпълзя. И за край ще изплагиатствам една реплика на Warbringer-"В заключение ти пожелавам приятен ден и да го лапаш" Чакам feedback!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 04 Сеп 2009 19:31
Enemy, и ти не си цвете за мирисане "р" се изговаря в американският английски. В британския-не. Анъ? Honor? ['ɔnə] Къде видя "а" в цялатая работа. За Lineage той е прав-думата, която гледаш е Linage, която е друга. Нърдовете и гийковете са педали. СМЪРТ! No-lifer най-точно описва жалката личност на онзи нахуйник.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 04 Сеп 2009 19:47
нямате представа за какво говорите, момчета
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
|
ManicSubsidal
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език Публикувано на: 04 Сеп 2009 20:17
Emanuil написа: Enemy, и ти не си цвете за мирисане "р" се изговаря в американският английски. В британския-не. Анъ? Honor? ['ɔnə] Къде видя "а" в цялатая работа. За Lineage той е прав-думата, която гледаш е Linage, която е друга. Нърдовете и гийковете са педали. СМЪРТ! No-lifer най-точно описва жалката личност на онзи нахуйник. Емануиле, американския английски е точно толкова език, колкото и македонския, ако схващаш какво искам да кажа. А относно честта-Аънъ ли да напиша, у нерд?
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|