Автор |
Съобщение |
Frosty.
|
|
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 13 Авг 2009 22:07
Че то с никой екзоскелетон не може да се тича и в двата Сталкера....
___________________________________ a.k.a Frosty
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 13 Авг 2009 23:02
Даде ясно просто го отбелязах като минус, заедно с това, че му е скъп ремонта.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 13 Авг 2009 23:33
Тъпо е да не можеш да тичаш. Това, че не се респаунват в базата си кой те излъга? Няма смисъл за някви 500 рубли да биеш път до базата на Loners. Парите не са и чак такъв проблем. Няма много странични куестове, не се мъчи да ги намериш. Освен това играта е кратка и като стигнеш до ред форест си почти до края. Не се вживявай много
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 13 Авг 2009 23:51
Цитирал съм YourSepulture където го казва това, че не се респаунват дютитата, не четеш ли? Възможно е да играем различни версии затова да е така. Аз играя с последната, за която има крак - 1.5.10 ако не се лъжа. Принципно има доста разлики в различните версии. Примерно преди като я играх без пачове почвах гол като пушка, а сега почнах с AK74 (което най-вероятно е бъг, тъй като не ми се вижда логично да почваш със среден клас оръжие в РПГ игра). Иначе парите са доста повече от 500 рубли ама естествено, че няма да се връщам, ще ми отнеме поне половин час с тоя екзоскелет Иначе аз доста се вживявам бтв, гледам всеки страничен куест да мина
|
|
|
|
|
delta_squadron
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 22 Авг 2009 13:05
Случайно да има навити за Clear Sky мултиплеър с хамачи?
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 22 Авг 2009 13:37
Der Meister написа: Примерно преди като я играх без пачове почвах гол като пушка, а сега почнах с AK74 (което най-вероятно е бъг, тъй като не ми се вижда логично да почваш със среден клас оръжие в РПГ игра). Винаги се почва с няква пушка и след 1-2 куеста се взима АК74 който не е от среден клас.Може да ти се струва така защото другите нямат добри армори и умират лесно но се пробвай да убиеш един сталкер който е по нагоре в класацията малко трудно.Например в Сянката взимаш АК74 още на моста в началото.Демек автомата си е баш от селските.
___________________________________ a.k.a Frosty
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 22 Авг 2009 14:39
Ами там е работата, че аз не го взех след един-два куеста, а буквално като почна играта още в бункера на Clear Sky. Затова мисля, че е бъг. Иначе дали АК74 е селски автомат няма значение, идеята ми беше, че определено не е нормално да го имаш баш в началото при положение, че има поне 3-4 по-ниски класове оръжия и при положение, че чак в Garbage почва да се използва масово. А като стана въпрос за бъгове и още един имаше при мен. Купувах си ъпгрейди и си поправях предметите без да имам пари Смисъл като свършиха кинтите аз продължавах да си купувам ъпгейди и играта почна да ми отчита парите с отрицателен знак. Някъде до -100 000 го докарах Поправих си напълно строшения екзоскелет (мисля, че 30 000 струваше ремонта) и му купих ъпгрейди на макс. Същото направих и с всичките автомати, които имах. Да живеят бъговете ей Явно дори версия 1.5.10 (която май е последната) не е изчистена от бъгове. Определено по-бъгава игра не съм играл през живота си @delta_squadron, принципно съм навит ама се съмнявам да се съберем много хора. Пък и я врътнах и я изтрих вече. Е ако се навият много хора пак ще я дръпна де
|
|
|
|
|
delta_squadron
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 22 Авг 2009 14:53
Der Meister написа: Ами там е работата, че аз не го взех след един-два куеста, а буквално като почна играта още в бункера на Clear Sky. Затова мисля, че е бъг. Иначе дали АК74 е селски автомат няма значение, идеята ми беше, че определено не е нормално да го имаш баш в началото при положение, че има поне 3-4 по-ниски класове оръжия и при положение, че чак в Garbage почва да се използва масово. А като стана въпрос за бъгове и още един имаше при мен. Купувах си ъпгрейди и си поправях предметите без да имам пари Смисъл като свършиха кинтите аз продължавах да си купувам ъпгейди и играта почна да ми отчита парите с отрицателен знак. Някъде до -100 000 го докарах Поправих си напълно строшения екзоскелет (мисля, че 30 000 струваше ремонта) и му купих ъпгрейди на макс. Същото направих и с всичките автомати, които имах. Да живеят бъговете ей Явно дори версия 1.5.10 (която май е последната) не е изчистена от бъгове. Определено по-бъгава игра не съм играл през живота си @delta_squadron, принципно съм навит ама се съмнявам да се съберем много хора. Пък и я врътнах и я изтрих вече. Е ако се навият много хора пак ще я дръпна де Тва с АК74 не е бъг. И аз като сложих последния пач 1.5.10 и тръгнах да играя от началото и останах изненадан от придобивката. Дава го обаче само с 30 патрона, ако не се лъжа. Така, че докато не минеш Блатото не влиза в употреба така или иначе... А иначе ако се съберем 3-4 човека за мулти ще е доволно...
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 23 Авг 2009 11:10
Да ви попитам нещо. Гледам ето този гайд: http://www.gamefaqs.com/computer/doswin ... 2067/54710 - по-скоро за да видя дали не изпускам нещо, какви са другите варианти, какво мисли автора. Не го следвам особено много. Та прави ми впечатление, че има доста странични куестове (изключвайки тези, които ти се дават от faction wars). А при мен са изключително малко! Почетох това-онова и ми се струва, че всички куестове, които авторът пише, че се взимат от "столкър от еди-къде-си", т.е. от някой "случаен" столкър, при мен ги няма. Например тези куестове, взиман в Кордон: Return Item, Lucky Detector, Retrieve Medikit NPR-21p, Return Item: Magic Vodka, Return Item: Trophy AKM-47/2. В следващите зони също има много куестове, които така и не ги получих. Вярно е, че може би не съм говорил с всеки един столкър по картата, но съм приказвал с достатъчно за да ми дадат поне една от тези мисии! Като говоря с обикновените столкъри и имам стандартните 4 реплики, а ако говоря с лидер на група, има и "С какво мога да ти помогна", само че изключително рядко ми предлагат някаква мисия и то винаги са свързани със завземането на някаква позиция. Въпросът ми е как се взимат тези мисии? При мен нещо ли е бъгнато? Играя на 1.5.10 версията, не знам гайда за коя е писан. Ако причината е във версията, то за преиграването ще си я даунгрейдна. Мерси предварително за отговорите! БТВ, на въпросната 10-та версия и аз започнах с калашник. Само че патроните се намират само по разни сташове в началото, или ако имаш пари - от търговеца. Никой в началото не ползва такива оръжия и патрони няма. И именно заради това не е особено "небалансирано", според мен. По-скоро е дадено за да можеш да си го ъпгрейднеш за оптичен мерник и да купиш съответния такъв, та като отидеш после в Кордон, където повечето ползват АКСУ-та, да ти е по-лесно - оръжието ти е по-добро, имаш оптичен мерник, а противниците ти пускат подходящия калибър патрони.
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 23 Авг 2009 22:14
Еми не знам защо така се получава при теб. Аз винаги говоря с абсолютно всеки един лидер на група, който видя и общо съм изпълнил страшно много странични куестове. Накрая на играта някъде към 200 task completed имах. Примерно тоя куест с магическата водка в Кордон си го спомням много добре, че го изпълних. Направи ми впечатление обаче, че почти всички странични куестове са или превземане на точка, или за връщане на предмет, или да дадеш твой предмет на някой. Само един път попаднах на различен - в Garbage където трябваше да убия някакви бандити, после да превземем една точка с група Loner-и и накрая ми дадоха местополежение на някъв гъзарски пистолет А за калашника в началото верно обаче като се замисля едва ли е бъг, щото нямаш патрони за него
|
|
|
|
|
delta_squadron
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 24 Авг 2009 11:18
А някой да знае от къде мога да си купя оригиналната Clear Sky. В Ozone има само някакво колекционерско издание, което е 49лв. По възможност да е магазин в София.
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 24 Авг 2009 12:11
При мен в началото в блатата имаше много куестове, макар повечето да бяха "донеси ми еди-какво-си" или "завземи еди-какво-си", основно свързани с faction wars. Но действително имаше и такива, които не бяха, взети от "случаен столкър" - сещам се, че имаше една да върна някакъв пистолет. Но откакто излязох от блатата, изключително рядко ми дават мисия и ако това е така, винаги е "превземи еди-коя-си точка". Разбира се, появяват ми се и съответните за "защити точка". Но рядко ми дава такива мисии и никога нещо по-различно. На някого другиго да му се е получило така? Не знам дали заради тази липса на разнообразни мисии, но Clear Sky малко ме разочарова, понеже става доста еднообразна. Само вървя насам натам, трепя разни неща, често и просто за да разнообразя вървенето, понеже се мотам насам-натам. А ми се струва, че ако не се изпълняват никакви странични мисии, играта ще се минава сравнително бързо.
|
|
|
|
|
delta_squadron
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 28 Авг 2009 16:50
Някой успявал ли е изобщо да вземе артефактите от аномалията в Червената гора? Говоря за онази при онзи големия мутант дето изяжда доста олово преди да умре. Самата аномалия е оградена от огнени такива. Сигурно два часа се опитвам вече, обаче или умирам малко преди да взема артефактите или ги взимам и умирам преди да изляза от дупката...Почвам да се изнервям някак. Та, някой успявал ли е да ги вземе, да знам, че е възможно или да не се мъча...
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 28 Авг 2009 17:01
delta_squadron написа: Някой успявал ли е изобщо да вземе артефактите от аномалията в Червената гора? Говоря за онази при онзи големия мутант дето изяжда доста олово преди да умре. Самата аномалия е оградена от огнени такива. Сигурно два часа се опитвам вече, обаче или умирам малко преди да взема артефактите или ги взимам и умирам преди да изляза от дупката...Почвам да се изнервям някак. Та, някой успявал ли е да ги вземе, да знам, че е възможно или да не се мъча... http://www.gamefaqs.com/boards/genmessa ... c=45398026
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
delta_squadron
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 28 Авг 2009 17:40
Tiny написа: delta_squadron написа: Някой успявал ли е изобщо да вземе артефактите от аномалията в Червената гора? Говоря за онази при онзи големия мутант дето изяжда доста олово преди да умре. Самата аномалия е оградена от огнени такива. Сигурно два часа се опитвам вече, обаче или умирам малко преди да взема артефактите или ги взимам и умирам преди да изляза от дупката...Почвам да се изнервям някак. Та, някой успявал ли е да ги вземе, да знам, че е възможно или да не се мъча... http://www.gamefaqs.com/boards/genmessa ... c=45398026Това го видях вече...Но се чудех дали няма някакъв друг начин...Мерси все пак.
|
|
|
|
|
EviL
|
|
Мнения: 893 Местоположение: Д'Драгонленд в крепоста Д'Драгонхарт !
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 28 Авг 2009 18:46
Ако имаш SEVA армор ъпгреиднат изцяло срещу радияция и анномалии е много лесно. Просто ръгаш два артефакта срещу огнени щети и се мяташ смело. Мисля бе каквито и да е било болтове и две аптечки влязох и излязох.
А да един хинт от мен. Носете си една SEVA ъпната изцяло за събиране на артефакти ( ака резист на анномалии ) и един EXO или Bulat армор изцяло насочен за сражения. Така никога няма да имате проблеми с местност или враг.
___________________________________ Злото винаги ще е по-силно !
There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 28 Авг 2009 19:22
При мен един от артефактите седеше извън дупката в средата и го взех изключително лесно - този за +30 тегло. Другият обаче се беше придвижил и съответно паднал в дупката в средата, където има една голяма (или няколко малки май) гравитационни аномалии. Лично според мен не можеш да влезеш в дупката и да излезеш. Винаги те хващат аномалиите и няма измъкване. Огнените са лесни - мяташ болтове и разбираш от къде може и откъде не може да се мине. Както и да е, ако не се лъжа, вторият артефакт беше Fireball, който даваше +3 срещу огън. Така или иначе го играя само с брони срещу куршими, а и го имам този артефакт, та реших, че няма смисъл да се занимавам. Иначе бих казал, че това е единственото ново яко нещо в тази част - търсенето на артефакти! Ъпгрейдите имат твърде малък ефект, поне според мен. Особено на оръжията - пак си зависи най-вече от това как стреляш. От друга страна парите са много по-ограничени и не можеш да си максваш няколко оръжия, ей така, за кеф. Разбира се, ако не си играеш да трепеш тонове противници и да им продаваш пушкалата. Faction wars пък повече ме дразнят, отколкото да ми доставят кеф - оригинална идея, ама с всичкото това постоянно споунване на гадове просто ти писва. Може би проблемът е в това, че не ме кефи всички наоколо да измират, кой знае. Ама това бандитите или мутантите да се появяват нон-стоп, а от твоите - почти никой, е бая дразнещо. Ако искам малко повече екшън, просто ще си лоудна някой по-стар сейв и ще си избивам на воля. Та да се върнем на търсенето на артефакти - нещо подобни си представях, че ще бъде и в първата част. Първият ми артефакт в Clear Sky беше много як - в блатата покрай един от далекопроводите (не този, покрай който получаваш и пси-атака) - сума ти аномалии, яко радиация, а все още нямам читава броня, не особено ефективен детектор. Някой има ли логично обяснение на моя проблем с липсата на почти всякакви странични куестове?
|
|
|
|
|
delta_squadron
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 28 Авг 2009 23:15
Може би в последните пачове са махнали някои от страничните мисии. Друго обяснение не виждам... А иначе рублите са ми малко за SEVA все още...Сега съм с някакъв дето си го купих от дядката в Yantar. А иначе първия път като врътнах Clear sky се чудех къде са всичките артефакти . Бях си свикнал от SoC да ги виждам от 100м...
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 30 Авг 2009 17:44
В края на играта, когато трябва да стреляш по Стрелок с гаусовата пушка, при вас беше ли "слязъл" долу на земята, седейки неподвижно? Един път се мотах много и след като се върнах на мостчето през телепорта, той избяга (и съответно "game over"). После обаче някъде между всичките сейв-лоуд поредици явно се беше бъгнал и си седеше долу. Много ме издразниха бъговете в тая игра. Мисля, че бяха повече, отколкото в първата! И още едно нещо просто ме изкарваше от нерви на моменти - шибаните гранати! Аз цяла игра един път не успях да метна добре граната, с подцевния гранатомет така и не разбрах как да се прицелвам, ама за сметка на това гадовете ВИНАГИ хвърлят гранатите право в краката ти. Беше ужасно дразнещо! Вярно е, че играх на най-високата трудност, ама едва ли е от това. Четох един гайд, в който авторът се оплакваше от същото, а играел на най-ниската трудност. В момента се чудя дали да я преиграя, ама ако го направя, май ще е на средната трудност, че не ми се занимава пак дотолкова с пилене на нерви. Ама много ми се иска да разбера защо ми липсват страничните задачки, че да го оправя преди да започна наново.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 30 Авг 2009 17:50
На последната трудност? Браво бе! Аз играх на stalker(втората трудност) и умрях общо 2-3 пъти. Като видех граната тичах в противоположна посока . Стрелок го убих от мястото, където те пуска в началото- хич не минавах през телепортите. Почти не съм се сблъсквал с бъгове.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|