Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Clock CPU
Публикувано на: 23 Юли 2009 14:38

CPu-то ми е "Thoroughbred-B" (Socket A, 130 nm, Model 8)
AMD Sempron 2600+ 1.83ghz

Искам да го клокна малко, но в БИОС-а, където са множителите ми е сиво и не ми дава да избера тази опция.. Не е възможно да си клоква този процесор или трябва да се 'освободи' от някъде?

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие: Re: Clock CPU
Публикувано на: 23 Юли 2009 19:24

manntraxx [Bot] написа:

Искам да го клокна малко, но в БИОС-а, където са множителите ми е сиво и не ми дава да избера тази опция.. Не е възможно да си клоква този процесор или трябва да се 'освободи' от някъде?

Семпроните май бяха заключени и не се "освобождаваха"...

Тоя проц се клоква само по шина, като за целта е препоръчително да си с Нфорс 2 400 дъно и да му туриш един АГП лок преди това от биоса да не си думнеш харддиска...

Другото е лесно - качваш 10 мандахерца шина като преди тва си сложил едни 11-3-3-2.5(3) тайминги на паметта без да пипаш нейното напрежение... Качваш 10 мандахерца шиничка, чекваш с разни там софтуери, ако си стабилен - още 10 ... И горе долу това ще му е на тоя проц... Не вярвам да направи повече от 2 гиги... Което си е все пак нещо де.. 10%... Ако не е стабилен заради рам или проц - качваш напрежения... Тоя проц носи до 1.75 волта и около 60 градуса почва да забива. Паметтите от това поколение носеха от 2.8 та дори до 3.6 волта, ма ти надали си набарал от тях... :)

Ае успехи и не се нерви, че моя рекорд е 2500 мандахерца на 1.85 волта с 1800 DLTC (или както там беха изродските степинги на торобредите) с ДФИ инфинити флашнато на ланпарти с 3х256 мб Уинбонд БХ5ци на 500 мандахерца на 3.5 волта.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Юли 2009 21:22

Много ти благодаря за изчерпателното мнение!

Обаче ми се струва сложно, нямам особена идея за какво иде реч, и не мисля да се занимавам. Като гледам с една грешка мога доста щети да донеса на компютъра. Не ми е толкова зор, особено пък за 200mhz. Все пак мерси отново за положения труд :)

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Юли 2009 22:32

Това е доста разпространена заблуда, че "можеш да съсипеш всичко в кутията"

Ако нещата се правят след като си прочел 10 страници за това как се прави няма да съсипеш нищо, а моралното удоволствие, че си накарал машината да работи по-добре е голямо.

Относно това - клока е вреден за живота на компонентите - ще си смените проца доста преди той да умре след като сте го клокнали умерено...

Профил

Публикувано на: 23 Юли 2009 23:04

The.Rampage.Rado написа:
manntraxx [Bot] написа:

Семпроните май бяха заключени и не се "освобождаваха"...

Тоя проц се клоква само по шина, като за целта е препоръчително да си с Нфорс 2 400 дъно и да му туриш един АГП лок преди това от биоса да не си думнеш харддиска...

Другото е лесно - качваш 10 мандахерца шина като преди тва си сложил едни 11-3-3-2.5(3) тайминги на паметта без да пипаш нейното напрежение... Качваш 10 мандахерца шиничка, чекваш с разни там софтуери, ако си стабилен - още 10 ... И горе долу това ще му е на тоя проц... Не вярвам да направи повече от 2 гиги... Което си е все пак нещо де.. 10%... Ако не е стабилен заради рам или проц - качваш напрежения... Тоя проц носи до 1.75 волта и около 60 градуса почва да забива. Паметтите от това поколение носеха от 2.8 та дори до 3.6 волта, ма ти надали си набарал от тях... :)

Ае успехи и не се нерви, че моя рекорд е 2500 мандахерца на 1.85 волта с 1800 DLTC (или както там беха изродските степинги на торобредите) с ДФИ инфинити флашнато на ланпарти с 3х256 мб Уинбонд БХ5ци на 500 мандахерца на 3.5 волта.

Айде сега на български :rockon:

Профил

Публикувано на: 24 Юли 2009 03:42

Аз го разчитам, макар че има доста побългарявания :).

Аватар
Публикувано на: 24 Юли 2009 07:19

Който разбрал - разбрал... :wink:

Профил

Аватар
В момента играе: Fallout 3, Burnout Paradice, NFS U2, Call Of Duty 4: Modern Warfare
Чакам да излезнат : Diablo 3 и Call Of Duty 4: Modern Warfare 2
Публикувано на: 24 Юли 2009 07:27

Ами аз сега имам нов комп и не смея го клокна, ама на стария от 3.4 - 3.41 го клокнах на 4.00 . Аз го клокнах на 4.3 и спря да пали операционната. Изумих се как можа толкос да се клокне таз простотия... Като цяло идеята за клокване на компите не е много добра...

За мен Fallout 3 не е просто игра, а начин на живот ... !

Профил Skype

Публикувано на: 24 Юли 2009 11:59

Като цяло последното ти изречение ако го напишеш в някой хардуерен форум, доста cheers и rofl ще изтърпиш, смях. Камоли в overclocker-ски такъв :D. Камоли с имена, за които 5 GHz за нищо ги нямат и това е минимумът...

Аватар
В момента играе: Fallout 3, Burnout Paradice, NFS U2, Call Of Duty 4: Modern Warfare
Публикувано на: 24 Юли 2009 17:32

http://comexgroup.com/technologies/overclocking.htm
Това съм го изчел, дума по дума и нали се сещаш, че comexgroup няма как да пишат глупости...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Юли 2009 17:46

GEGATAFLL написа:
http://comexgroup.com/technologies/overclocking.htm
Това съм го изчел, дума по дума и нали се сещаш, че comexgroup няма как да пишат глупости...

Това го четох като бех с торобреда... По-старо е от баба ми...

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Юли 2009 17:59

То че е старо - старо... но има полезни съветчета които човек може да се възползва от тях ;) !

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com