Автор |
Съобщение |
---
|
|
|
|
Заглавие: Clock CPU Публикувано на: 23 Юли 2009 14:38
CPu-то ми е "Thoroughbred-B" (Socket A, 130 nm, Model AMD Sempron 2600+ 1.83ghz Искам да го клокна малко, но в БИОС-а, където са множителите ми е сиво и не ми дава да избера тази опция.. Не е възможно да си клоква този процесор или трябва да се 'освободи' от някъде?
___________________________________ > http://last.fm/user/amcdj
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Clock CPU Публикувано на: 23 Юли 2009 19:24
manntraxx [Bot] написа: CPu-то ми е "Thoroughbred-B" (Socket A, 130 nm, Model AMD Sempron 2600+ 1.83ghz Искам да го клокна малко, но в БИОС-а, където са множителите ми е сиво и не ми дава да избера тази опция.. Не е възможно да си клоква този процесор или трябва да се 'освободи' от някъде? Семпроните май бяха заключени и не се "освобождаваха"... Тоя проц се клоква само по шина, като за целта е препоръчително да си с Нфорс 2 400 дъно и да му туриш един АГП лок преди това от биоса да не си думнеш харддиска... Другото е лесно - качваш 10 мандахерца шина като преди тва си сложил едни 11-3-3-2.5(3) тайминги на паметта без да пипаш нейното напрежение... Качваш 10 мандахерца шиничка, чекваш с разни там софтуери, ако си стабилен - още 10 ... И горе долу това ще му е на тоя проц... Не вярвам да направи повече от 2 гиги... Което си е все пак нещо де.. 10%... Ако не е стабилен заради рам или проц - качваш напрежения... Тоя проц носи до 1.75 волта и около 60 градуса почва да забива. Паметтите от това поколение носеха от 2.8 та дори до 3.6 волта, ма ти надали си набарал от тях... Ае успехи и не се нерви, че моя рекорд е 2500 мандахерца на 1.85 волта с 1800 DLTC (или както там беха изродските степинги на торобредите) с ДФИ инфинити флашнато на ланпарти с 3х256 мб Уинбонд БХ5ци на 500 мандахерца на 3.5 волта.
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
---
|
|
|
|
Заглавие: Re: Clock CPU Публикувано на: 23 Юли 2009 21:22
Много ти благодаря за изчерпателното мнение! Обаче ми се струва сложно, нямам особена идея за какво иде реч, и не мисля да се занимавам. Като гледам с една грешка мога доста щети да донеса на компютъра. Не ми е толкова зор, особено пък за 200mhz. Все пак мерси отново за положения труд
___________________________________ > http://last.fm/user/amcdj
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Clock CPU Публикувано на: 23 Юли 2009 22:32
Това е доста разпространена заблуда, че "можеш да съсипеш всичко в кутията"
Ако нещата се правят след като си прочел 10 страници за това как се прави няма да съсипеш нищо, а моралното удоволствие, че си накарал машината да работи по-добре е голямо.
Относно това - клока е вреден за живота на компонентите - ще си смените проца доста преди той да умре след като сте го клокнали умерено...
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Clock CPU Публикувано на: 23 Юли 2009 23:04
The.Rampage.Rado написа: manntraxx [Bot] написа: CPu-то ми е "Thoroughbred-B" (Socket A, 130 nm, Model AMD Sempron 2600+ 1.83ghz Искам да го клокна малко, но в БИОС-а, където са множителите ми е сиво и не ми дава да избера тази опция.. Не е възможно да си клоква този процесор или трябва да се 'освободи' от някъде? Семпроните май бяха заключени и не се "освобождаваха"... Тоя проц се клоква само по шина, като за целта е препоръчително да си с Нфорс 2 400 дъно и да му туриш един АГП лок преди това от биоса да не си думнеш харддиска... Другото е лесно - качваш 10 мандахерца шина като преди тва си сложил едни 11-3-3-2.5(3) тайминги на паметта без да пипаш нейното напрежение... Качваш 10 мандахерца шиничка, чекваш с разни там софтуери, ако си стабилен - още 10 ... И горе долу това ще му е на тоя проц... Не вярвам да направи повече от 2 гиги... Което си е все пак нещо де.. 10%... Ако не е стабилен заради рам или проц - качваш напрежения... Тоя проц носи до 1.75 волта и около 60 градуса почва да забива. Паметтите от това поколение носеха от 2.8 та дори до 3.6 волта, ма ти надали си набарал от тях... Ае успехи и не се нерви, че моя рекорд е 2500 мандахерца на 1.85 волта с 1800 DLTC (или както там беха изродските степинги на торобредите) с ДФИ инфинити флашнато на ланпарти с 3х256 мб Уинбонд БХ5ци на 500 мандахерца на 3.5 волта. Айде сега на български
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Clock CPU Публикувано на: 24 Юли 2009 03:42
Аз го разчитам, макар че има доста побългарявания .
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Clock CPU Публикувано на: 24 Юли 2009 07:19
Който разбрал - разбрал...
|
|
|
|
|
GEGATAFLL
|
|
В момента играе: Fallout 3, Burnout Paradice, NFS U2, Call Of Duty 4: Modern Warfare Чакам да излезнат : Diablo 3 и Call Of Duty 4: Modern Warfare 2
|
|
Заглавие: Re: Clock CPU Публикувано на: 24 Юли 2009 07:27
Ами аз сега имам нов комп и не смея го клокна, ама на стария от 3.4 - 3.41 го клокнах на 4.00 . Аз го клокнах на 4.3 и спря да пали операционната. Изумих се как можа толкос да се клокне таз простотия... Като цяло идеята за клокване на компите не е много добра...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Clock CPU Публикувано на: 24 Юли 2009 11:59
Като цяло последното ти изречение ако го напишеш в някой хардуерен форум, доста cheers и rofl ще изтърпиш, смях. Камоли в overclocker-ски такъв . Камоли с имена, за които 5 GHz за нищо ги нямат и това е минимумът...
|
|
|
|
|
GEGATAFLL
|
|
В момента играе: Fallout 3, Burnout Paradice, NFS U2, Call Of Duty 4: Modern Warfare Чакам да излезнат : Diablo 3 и Call Of Duty 4: Modern Warfare 2
|
|
Заглавие: Re: Clock CPU Публикувано на: 24 Юли 2009 17:32
http://comexgroup.com/technologies/overclocking.htmТова съм го изчел, дума по дума и нали се сещаш, че comexgroup няма как да пишат глупости...
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Clock CPU Публикувано на: 24 Юли 2009 17:46
GEGATAFLL написа: http://comexgroup.com/technologies/overclocking.htm Това съм го изчел, дума по дума и нали се сещаш, че comexgroup няма как да пишат глупости... Това го четох като бех с торобреда... По-старо е от баба ми...
|
|
|
|
|
GEGATAFLL
|
|
|
|
Заглавие: Re: Clock CPU Публикувано на: 24 Юли 2009 17:59
То че е старо - старо... но има полезни съветчета които човек може да се възползва от тях !
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|