Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: PCто ми умира
Публикувано на: 15 Юли 2009 21:32

Аз имах бсод при играене на тежки игри и се оказа, че едната ми платка рам беше преебана

пусни си http://www.memtest.org/ като си изключил всички програми и ненужни процеси и остави една нощ да трае и виж дали ти е изкарало някакви грешки

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 15 Юли 2009 21:45

Sentry написа:
Jorix написа:
Абе стига сте филмирали сички с тая изгоряла видео карта.90% шанс да е от преебано регистри,драйвър или някакъв друг софтуерен проблем и 10% шанс да е харуерен.Просто трябваше веднага щом го получиш тва да влезнеш през safe mode и да си пуснеш system restore.Сега най-вероятно ще се наложи да преинсталираш уин-а (тъпите програмки за почистване и тн. рядко помагат),което не е голяма занимавка.И както някои вече спомена,при повишена температура или прашен хардуер компютъра се рестартира/изключва,не дава ерори

Да, точно така, при повишена температура на компютъра не дава ерори, освен ако не ти се е скапал hardware-а при въпросното повишаване на температурата.

Колкото до проблема с регистрите - възможно е да има конфликт между драйвери и друг софтуер, но тъй като проблемът е изникнал при игране на игра, а не при инсталиране на нов софтуер или настройване на текущ, не виждам как може да са се прецакали регистрите точно. Най-вероятното е картата да сдава багажа постепенно. Лично съм имал такъв проблем. Започна като замръзване, след това прерасна в син екран понякога след продължително игране на игра, след това започна да бави простите ефекти на windows. Според опита ми скоро може да се появят артефакти по време на игра и съвсем скоро след това ще изгори напълно видеото. Това, че видеото преди е било с температура над сто градуса показва само, че картата е предразположена към подобно скапване.

Колега, какво точно разбираш под "артефакти"? При мен, след две поредни последователни отвратителни забивания на Tomb Raider: Legend, ми се появиха едни вертикални черти по екрана - 7-8 групички от по 4-5 май, всичките в една и съща конфигурация, а цветът се определяше от фона (на черен бяха бели). След няколко минути работа пък картината съвсем изчезваше (мониторът не получаваше сигнал). Намерих някакво "решение" - пускам компютъра в safe mode, който успява да зареди, но на 320х240 и 16 цвята. Оставям го така известно време и се оправя. След това при пускане в нормален режим почти винаги няма проблеми. Забелязах, че го правеше всеки път, когато се върна от Сливен, а това означава 1-2 дни без да е работил (обикновено не го изключвам или най-много нощем).
Та мина се не мина бая време (2-3 месеца май), компютърът има нек'ви вируси още от Коледа насам, наскоро зачестиха провикванията на антивирусната, ама аз си изиграх още бая игрици. В събота, на Punisher, зависна, скофти картината и след няколко включвания, при които през няколко секунди подаваше сигнал на монитора за по секунда, вече не подава никаква картина. "Последният писък на модата" е, че при включване спийкър-а ми пищи, мисля, че понеже не засича карта. В момента пиша от друг компютър ( :lol: ).
Та, каква ти е диагнозата? :) Видеото е Gigabyte GForce 7600GT 128MB GDDR3 128bit silent pipe, работило безотказно над 2 години преди това.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2009 22:44

MetalGearRex написа:
Колега, какво точно разбираш под "артефакти"?

MetalGearRex написа:

едни вертикални черти по екрана - 7-8 групички от по 4-5 май, всичките в една и съща конфигурация, а цветът се определяше от фона (на черен бяха бели).

Това.

Диагноза не мога точно да ти дам. Опитай през safe mode-а да махнеш драйверите на видеото и да го пуснеш така в нормален режим. Ако стане - имаш си отговора какво му е станало. Ако не стига до safe mode дори значи не е видеото, тъй като с изгоряла видеокарта съм влизал във въпросния... но като се замисля ако тотално се е сбозила няма как да стане. За най-сигурно помоли някой приятел да пробваш с неговото видео дали ще тръгне. Опитай и с друг монитор.

Профил

Публикувано на: 15 Юли 2009 23:46

The.Rampage.Rado написа:
Може да очакваш също толкова компетентни отговори тука колкото и ти си компетентен... Т.е. - кръгла нула... ;)

Ти па егати аксиомата изказа :lol: То нали затова е този форум бре, аланколу, има хора, които си чаткат за разлика от вас двамцата :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2009 07:36

еми как да пусна компа от сеиф моде :?: щот ми се е случвало да се появиява там дефалт сеиф и нормал ли бяха ама само когато много се е преебавал много пцто

Профил

Аватар
В момента играе: Many Games ! Чакам да излезнат : Crysis 2 , Diablo 3 , Starcraft 2 , AvsP
Публикувано на: 16 Юли 2009 13:04

Ресваш и натискаш Ф8 и даваш safe mode.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 16 Юли 2009 14:02

Ма помпай яко щото не винаги веднага се пуска-веднага след реса само Ф8 помпаш докат не се отвори, поне при мен е така :)

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2009 18:59

Ами в момента компът ми въобще не тръгва - при пускане спийкърът квичи по същия начин, по който квичи и когато го пусна с извадена видео карта. Дори и да тръгва (за което не знам дали мога да разбера), то 100% не мога да му махна драйверите, понеже нищо не виждам. Мислех си да го направя преди време, но "прецакването" ме изпревари.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2009 22:43

MGR, ако тоя силент пайп ти позволява "поразкърши" я малко тая карта... Разкриви я леко, но гледай да не я счупиш. Ако и тогава не бутне (и предварително си провал с изчистване на слота и др.) я връщай/сменяй според това дали имаш или нямаш гаранция...

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2009 22:51

страОтна логика

Профил

Публикувано на: 16 Юли 2009 23:56

Заеби...

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 00:53

хайде всички
разкършете видеокартите
развъртете хууууубаво перките на вентилаторите
:D

Профил

Публикувано на: 17 Юли 2009 02:11

:lol: Ахахаха

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 18:02

Till Lindemann написа:
хайде всички
разкършете видеокартите
развъртете хууууубаво перките на вентилаторите
:D

Що не фанеш да си набиеш тва дето го немаш (демек земи на заем от най-добрия си приятел, ако въобще имаш приятели в живота извън интернет) и да затраеш поне веднъж като и понятие си нямаш за това което имам напредвид???

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 18:13

Може ли да обясниш какво ще рече "разкършване" на видео картата?
Преди време, когато за пръв път започна да ми прави такива проблеми, я чистих - с прахосмукачка и забърсване (поне където мога). Почистих и цялата кути, освен нея. Тук да вметна, че ми се струва, че фърколаторите (те са два - на процесора и на захранването, което е Фортрон и е с голяма перка, насочена надолу към кутията) малко са задрямали и не продухват толкова добре, колкото в началото и вероятно температурата в кутията се е вдигнала. Та тогава нямаше абсолютно никакъв ефект - картата продължи да прави проблеми, а след известно време се оправяше и заработваше, както трябва.
Сега, като предполагаемо сдаде багажа, я извадих и пак я почистих, почти няма прах и подобни неща по нея. Също така направих още нещо - две от кондензаторчета се бяха докоснали, понеже едното беше наклонено към другото. Внимателно го изправих. Един приятел обаче каза, че това нямало значение (пък и би трябвало да протече, ако е заради развален кондензатор).
Колкото до сайлънт пайп-а, в книжката за картата изрично се казва да не го пипам много-много, понеже мога да го разместя и наруша нормалната циркулация на газ/течност в него (то може и точно това да съм направил на някакъв етап). Така че смятам да не го барам... Виж, слотът на картата този път не съм го чистил, ще пробвам, но ме съмнява да проработи от това.
Тъпото е, че всичките ми приятели наоколо си взеха лаптопи и не мога да си пробвам картата на техните компютри. Още по-тъпото е, че точно тази седмица започнах работа и нямам много време да се разкарвам по сервизи и магазини.
А най-тъпото е, че картата е с 2г. гаранция, а този проблем се появи май тъкмо като бяха изтекли. Въпреки това държа да отбележа, че nVidia не ми паднаха в очите, така че вероятно ще си взема отново тяхна карта (ако някой има предложения - писал съм в темата за "хардуер за тия пари", може да погледне и да драсне нещо там).

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 18:17

Означава, че имаш проблемен чип памет и идеята с това поразкършване е да видим дали няма да се намести спойката (за временно, картата или трябва да иде на сервиз или по-верятно е за шкафа с неработещи/ненадежни неща)

Профил

Публикувано на: 17 Юли 2009 18:40

Кво наместване на спойка бе, аракадаш :shock: Тва да не е правеца на дедата да го мъскам и ега се оправи :?:Беш у сервизо, като е в гаранция и не слушай глуповетините на Радо :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 20:09

Аз написа:
Кво наместване на спойка бе, аракадаш :shock: Тва да не е правеца на дедата да го мъскам и ега се оправи :?:Беш у сервизо, като е в гаранция и не слушай глуповетините на Радо :arrow:

Ти глуповетините ги остави на мен, а се научи да четеш - написал е че картата НЕ е гаранционна вече...

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 20:33

The.Rampage.Rado написа:
Аз написа:

Ти глуповетините ги остави на мен, а се научи да четеш - написал е че картата НЕ е гаранционна вече...

То тя ако беше в гаранция въобще нямаше да се занимавам да питам по разни форуми и т.н. Достатъчно съм се занимавал с компютри за да знам да извадя това-онова, да почистя и т.н., а като не стане - веднага у сервизо и да ми дават работеща карта (по възможност и нова).
Само дето случаят в момента не е такъв. Както и да е, най-вероятно тази карта ще си я окача на стената - с този голям радиатор ще става за украшение! :)

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Dragon Age: Orgiins
King's Bounty
Публикувано на: 21 Юли 2009 10:11

Бих ти препоръчал преди да правиш каквото и да е да направиш един реинстал на Windowsa (не с формат просто преинстал). Син екран може да ти дава от много неща. Най често са паметите (извади и паметите от слотовое и го сложи пак). След това е видеото. Ако ти е изгорява видео картата няма да ти се включи ПЦ-то изобщо и ще почне да пищи. Твърде вероятно е да ти е изгорял някои от транзисторите на нея обаче. Беше ми се случвало с една моя стара. При всяка по тежка игра се получваха 5 секунди фриизове (ако си на виста сигурно няма да ти тряя и игра за да ги получиш). Можех да играя само Старкрафт и Хероес 3 ;)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com