Напоследък имам повечко свободно време. Покрай ужаса от сесии и други неща се замислих, че сега, след като съм временно свободен и работя, мога да си позволя да си купя някоя и друга по-стара игричка, ей така, за да допринеса и аз с едно зрънце към нещо. Видях, че има много добри далавери в Steam и реших да си купя STALKER игрите. Не съжалявам, защото това е игра/и, която въпреки многобройните си кусури винаги ме е запленявала и държала с часове пред компютъра, и дори и да няма качествен мултиплеър, от едно "благодаря" на CSG си заслужава (а и беше 10 евро, което реално са 3-4 големи дюнера от Пловдив). Сега въпроса ми е малко философско-технически - ПОАМАГМЕ ли на дивелъпърите, след като си купим някоя тяхна стара игра, коята има примерно над 50% намаления някъде или просто е минало толкова много време, че в случая Steam, искат да продадат колкото се може повече от нея преди, да речем излизането на нова част, и по този начин от нашата "евтина покупка" нищо не отива при CSG (developer-а), а директно в риселъра. Ако е така, излиза, че ако искаме НАИСТИНА да помогнем (ако имаме финансовата възможност разбира се), трябва да купуваме когато игрите са по 50 евро... Кой какво мисли?