Заглавие: Re: Я препоръчайте колони.
Щом търсиш качество.. то заложи на конфигурация 2+1.
Има много критерии при избор на колонки, но за много от тези неща просто няма как да прецениш сам. Все пак в общият случай:
1. Колкото се може по-голям диаметър на използваните високоговорители.
2. Няколко различни високоговорителя според честотната лента. В общият случай да има отделни колони/високоговорители за ниските, за средните и "пищялки" за високите честоти.
3. Контрукция от дърво или поне качествена пластмаса, която да не "убива" звука.
4. Възможно най-високо съотношение сигнал/шум (S/N ratio) - често това го приемаш на доверие, защото трудно можеш на място да прецениш. Като цяло всичко над 80 dB е добро.
..има и куп други важни неща.. като тип на захранването което ползват колонките (всичко на 5W със сигурност ползва активно захранване от електрическата мрежа), качество на вграденият усилвател и т.н...
Аз съм почитател като цяло на LOGITECH..
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=1444Това със сигурност не спазва посочените изисквания, НО при липсата на голям избор..
Изходната мощност е добра (гледай RMS.. не се лъжи от разни "пикови" мощностти..). Честотната лента, която поддържа също е ок: 35Hz - 20kHz.
S/N е завидно висока: 92dB. но според мен с тази стойност се спекулира, вероятно не се взима предвид субуфера.
И накрая - виж го на място - размери, качество на изработка, гаранция.. и т.н.