Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Относно идиотите опетняващи Българския Език
Публикувано на: 23 Авг 2009 01:01

readonly написа:
Кат' си изнервен, иди да обясняваш граматиката и просветата на неко сгодна мома...

Няма нищо по-хубаво от това да обясниш на някоя "сгодна мома" къде да слага запетайки, точки, възклицателни, въпросителни, многоточия... все пак, за заучаване на таквиз препинателни е необходимо едно количество практика, а да ти поставя, практически, една "сгодна мома" запетайките, точките, възклицателните, въпросителните, многоточията...

Как да ви кажа, граматиката е една теория на човешкото общуване, но... в практиката човешкото общуване лека-полека става безмълвно, постепено се разгорещява, докато накрая остава само естественият животински ритъм, а ритъмът се изразява именно чрез запетайки, точки, възклицателни, въпросителни и многоточия...

Надявам се схванахте накъде бия...

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 23 Авг 2009 07:14

phr34k написа:

Ебе ти се ? :20:

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 23 Авг 2009 13:59

Ама толко' му се ебе, че си е спомнил българския :P

Профил

Аватар
В момента играе: Fallout Van Buren
Публикувано на: 25 Авг 2009 08:05

Дади написа:
phr34k написа:

Ебе ти се ? :20:
Offtopic: Major Potion of Intelligence

Ontopic: [SpeC] във форума си има "Watchers", които гледат да коригират всеки, който направи правописна грешка така, че no worries :wink:
Препоръка към "The Watchers" .... Get a life :)

PS: Ей сега ще ги видите :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Warcraft 3 TFT, Knight Online
Публикувано на: 26 Авг 2009 11:50

Аз незнам какво толкова те дразни. [kvo] Мен пък ми е весело някой като пише така. :IMNOOB:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Авг 2009 21:58

Dark Archon написа:
Намери си второкласничка

И за мен ако може.Благодаря предварително.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 27 Авг 2009 00:15

на мен хич не ми пречат.
само малко трудно се разбира какво са написали, но иначе си е добре.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Авг 2009 13:20

МЪЖКИ ПОЛОВ ЧЛЕН ЗА МАЛКИТЕ ДЕЦА! :oops: (това е покана към "педофилите" на форума)

Профил

Публикувано на: 28 Авг 2009 12:37

L33nddr написа:
МЪЖКИ ПОЛОВ ЧЛЕН ЗА МАЛКИТЕ ДЕЦА! :oops: (това е покана към "педофилите" на форума)

ГОУ ШУУТ ЮЪР СЕЛФ ФЕГЪТ!

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Авг 2009 01:48

Дис из нот риалити мааан ,гет ей фокин лайф ор ей гърлфренд анд лив хепили евър афтър !

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 29 Авг 2009 10:34

12 годишен, който още не е свършил учебника по БЕЛ за 7ми клас, тръгнал да обеснява кое как се пише в интернет форум...

Абе, деца, лято е още - няма ли приятели с които да скитате навън?

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Публикувано на: 30 Авг 2009 19:32

НИе отказахме автора да пише бе :D. Не е лесно да си на 12...

Профил

Публикувано на: 04 Сеп 2009 14:42

Диър Автор,

Мисля, че аз дори малко повече наблягам на писането на английски, че даже и немски думи на кирилица. Из ит а крайм? Ноу.
Обаче искам да разбереш и защо го правя. Моята философия е много нестандартна, изисква изключително ниво не интелект за да се разпознае и генеръли мисля, че съм един от малкото хора, които я прилагат.
Аз пиша така защото българите много често, ама много често са ПЪЛНИ ИДИОТИ. Когато произнесат нещо, което се счита за всекидневна дума в английският език и са я слушали хиляди пъти по игрите които играя, филмите които гледат и музиката която слушат те все пак продължават, и имам чувството, че е нарочно, да грешат и да изговарят думите толкова грозно и неправилно, че ми се свива сърцето като ги слушам. Ай блийд. Моустли фром дъ иърс.

Като се започне от моят тип къмюнити (УоУ) и се стигне до ежеднвни обсъждания с колегите за игри изпитвам огромното, непреодолимо желание да ги поправям на всяка втора дума. Просто защото са свикнали на геймърския жаргон.... а нищо което говорят не е правилно. Ит килс ме а бит инсайд евритайм дей мейк а мъстейк.
Естествено има думи, които не могат да се напишат с български букви. Точно като този "мъстейк". Защото втората буква е между "и" и "ъ". Но в нормалният английски се чува предимно "ъ"-то.

Ето и някой от най-популярните неща, които са карали озона ми да кипне през годините:
Aion - не е Айон, а е Ейон.
Lineage - не е Лайнейдж, а е Линиъдж. Google it.
Skeletons-и - к'во е тва? Някой може ли да ми обясни? Как ще сложиш множествено число на чужда дума, която е вече в можествено число? Скелетънси? Нърдс...
Warcraft - не е фъкин УАРкрафт, а е УОРкрафт. ЕДИН път не съм го чул правилно. Нищо, че ВСЕКИ ден ни се пищи тая дума от кажи речи всеки сайт/телевизия през последните 10 години.
Software/Hardware - Софтуеър/Хардуеър. Не Софтлеър или Софтлер.
GTA - Не е Джи Ти Ай, а е Джи Ти Ей. Акъла не ми го побира кога го смениха с I това А.
Crysis - Крайсис, не Кризис.
Medal of Honor - Медал ъф Онър, не Медъл оф Хонор.
Counter Strike - това изглежда е една от думите, които наистина спира прогреса ни към английският език. Каунтър страйк. Кънтъра, Контрата, Контра Страйка и т.н. са като шамар в лицето на еволюцията на езиците.

Ще мисля и за други примери и ще добавям към съществуващите с Едит.

Та така, заел съм се със свещенната мисия да просветля българския народ за простотийте, които говори. И въпреки, че 90% от хората казват "к'во ми дреме как се казва" ще ти дреме ако дойдат чужденци и ти казват Айвън. Емайрайт? Ор емайрайт.

Профил

Публикувано на: 04 Сеп 2009 15:03

overneathe, толкова си тъп, че умът ми не го побира!
Всеки човек, който е учил английски малко по-сериозно знае, че не е правилно да се изговарят английски думи с български звукове, да не говорим да се пишат. Трябва да си мега тъп, че да си вярваш. Писането на отделни думи по този начин е простимо, защото става в бързането. Но на цели изречения...е вече тъпо и комплексарско. Точно като теб.
Виж транскрипцията на Linage:
['lainidʒ]
Или написано по твоя метод: Лайнидж.
Линеъдж викаш? You fail.
Get a life!
И няма звук в английският език, който да е среден между "и" и "ъ". Айде да не се правиш на разбирач с тези знания на ниво втори клас!

Профил

Публикувано на: 04 Сеп 2009 15:15

Emanuil написа:
overneathe, толкова си тъп, че умът ми не го побира!
Всеки човек, който е учил английски малко по-сериозно знае, че не е правилно да се изговарят английски думи с български звукове, да не говорим да се пишат. Трябва да си мега тъп, че да си вярваш. Писането на отделни думи по този начин е простимо, защото става в бързането. Но на цели изречения...е вече тъпо и комплексарско. Точно като теб.
Виж транскрипцията на Linage:
['lainidʒ]
Или написано по твоя метод: Лайнидж.
Линеъдж викаш? You fail.
Get a life!
И няма звук в английският език, който да е среден между "и" и "ъ". Айде да не се правиш на разбирач с тези знания на ниво втори клас!

http://dictionary.reference.com/browse/lineage
Гледаш първата дума, цъкаш на иконката за звук и получаваш просветление. Лайнейдж не е грешно написано, а е друга дума.

И не, не е простимо "писането на отделни думи по този начин, защото става в бързането". А защото не ги и ИЗГОВАРЯТ правилно. Т.е. не знаят въобще как звучи тази дума. И след това я пишат както я помнят. В продължение на години. Ти с геймъри някога говорил ли си? Не си забелязал ли? Странно...
Това. което правя аз, се нарича чисто кирилизирана транскрипция. Мисля, че българските деца по училищата ще се научат много по-лесно, ако им се помага с такава транскрипция.
И както казах, пиша нарочно цели изречения в кирилизиран английски, просто за да видят хората как се пише нещо. А като го прочетат, не могат да сбъркат и изговора. Защото при българския каквото четеш, такова изговаряш. По-лесен начин да научиш човек не виждам.

Така че не ми се хвърляй с "къв си мега тъп" и т.н., а се чукни малко в простата глава.

Профил

Публикувано на: 04 Сеп 2009 16:34

Ти се чукни в твоята! Подобни "кирилизирани транскрипции" само правят кашата още по-голяма. Английските транскрипции не могат да бъдат кирилизирани. За звуковете си има специфичен изговор, който бая трудно се учи. Повярвай ми, няма нищо общо с българския. Твоето е толкова грешно, колко и тяхното.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2009 18:37

overneathe, ще ме извиняваш, ама ти си един от най-простите хора, които съм "виждал" някога. Направо си заслепен от глупота.Освен това си скапаняк, ноу-лайфър, гийк и т.н.(Нърд не си, щото с тая дума се ХВАЛИ човек, а не го обиждаш-Urbandictionary.com-да ти говори нещо?)
Така, не знам къде учиш, ама аз ще те просветля за някои неща. Първо, уча в езикова гимназия и второ обръщам МНОГО голямо отношение на произношението-не ми дреме за граматиката, но за произнасянето ми дреме! И така, почвам те:
Първо-думата No се произнася нъу(нали с извъртане на езика...)
Второ-Линиъдж, ама в някой друг век-това само българин може да го изтърси-ОМГ!
Трето-Уоркрафт, ама уоркрафт през кура ми-Уъъкрафт. Виж в речник транскрипцията...
Четвърто-Епик фейла ти-"Онър" ще каже някой малоумен шотландец, или още по-малоумен американец. "Анъ" е точно произношение. Освен това кретен такъв, на "р" англичаните почти НИКОГА не наблягат, а само загатват за него.
Така че или поучи 10 години английски, или се скрий обратно в дупката от която изпълзя.
И за край ще изплагиатствам една реплика на Warbringer-"В заключение ти пожелавам приятен ден и да го лапаш"
Чакам feedback!

Профил

Публикувано на: 04 Сеп 2009 19:31

Enemy, и ти не си цвете за мирисане :)
"р" се изговаря в американският английски. В британския-не.
Анъ? Honor?
['ɔnə]
Къде видя "а" в цялатая работа.
За Lineage той е прав-думата, която гледаш е Linage, която е друга.
Нърдовете и гийковете са педали. СМЪРТ!
No-lifer най-точно описва жалката личност на онзи нахуйник.

Профил

Публикувано на: 04 Сеп 2009 19:47

нямате представа за какво говорите, момчета

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2009 20:17

Emanuil написа:
Enemy, и ти не си цвете за мирисане :)
"р" се изговаря в американският английски. В британския-не.
Анъ? Honor?
['ɔnə]
Къде видя "а" в цялатая работа.
За Lineage той е прав-думата, която гледаш е Linage, която е друга.
Нърдовете и гийковете са педали. СМЪРТ!
No-lifer най-точно описва жалката личност на онзи нахуйник.

Емануиле, американския английски е точно толкова език, колкото и македонския, ако схващаш какво искам да кажа.
А относно честта-Аънъ ли да напиша, у нерд? :lol: :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com