Днес играта излиза в Европа и е редно да пуснем тема по въпроса. Някой разцъка ли я вече?
[SPOILER ALERT]
Аз съм на петия чаптър някъде. Идеята за Weapon crafting-a е яка, обаче са махнали магазина. Очаквах да си купувам компонентите за оръжията от него, ама дори и амунициите и health pack-овете се изработват на Bench-a. Амунициите са ги направили общи за вcички оръжия. Променен е и начинът, по който се сейфа. Само чрез аутосейвове се запазва играта, махнали са ги save station-ите. :S
За мен лично най-силната част от поредицата си остава първата. Просто в втората и третата част я няма онази атмосфера, по-динамични са, по-екшън ориентирани.
hyper'
Заглавие: Re: Dead Space 3
Публикувано на: 20 Фев 2013 23:24
Да не отварям нова тема за първата специално, въпрос за 1 - защо камерата има такова забавяне, когато не се целиш?!? Така ли е в 2 и 3?
Vermic
09 Авг 2005 20:59 Мнения: 11346 Местоположение: Rousse
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 20 Фев 2013 23:40
след това е доста по оптимизирана.Иначе доста ще се озориш иначе единицата си е номер едно.
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
hyper'
Публикувано на: 21 Фев 2013 00:53
Леле как мразя като трябва да се пренастройвам към приумиците на нова игра. "За да направиш gravity jump, се прицели" И ПОСЛЕ КАКВО?! Ц ц ц, поне като разбера се надявам и в другите 2 да са същите неща.
rosniak
Публикувано на: 21 Фев 2013 10:09
Не, не са. Поне това за Zero-jump.
AcTivE
The King of Kings
Публикувано на: 24 Фев 2013 08:08
Аз я разцъках за един ден, но в един момент след катастрофата със совалката ми отъпя. Weapon crafting е по-скоро има козметична функция, отколкото нещо практически важно за играта, на мен лично не ми допадна като реализация. Все пак имаше готини кът сцени и играта има динамика, но целите тези размотавания, линейност и еднообразие ми убиха тръпката и нямах желание да доиграя до край.
Публикувано на: 05 Мар 2013 10:14
AcTivE написа:
Аз я разцъках за един ден, но в един момент след катастрофата със совалката ми отъпя. Weapon crafting е по-скоро има козметична функция, отколкото нещо практически важно за играта, на мен лично не ми допадна като реализация. Все пак имаше готини кът сцени и играта има динамика, но целите тези размотавания, линейност и еднообразие ми убиха тръпката и нямах желание да доиграя до край.
Лууд ли си? С тоя weapon crafting въвеждат толкова много нови оръжия. Например line gun-a има десетина разновидности (става въпрос за оръжията, които са на върха на Tesla core ядрото). Явно си използвал само blueprint-ове. Инсталирах си пак единицата, ама се отказах да я превъртам отново, понеже старата weapon система ми се струва допотопна в сравнение с тази от тройката. Отвикнал съм й вече.
Аз като цяло съм много доволен. Когато пуснах темата бях едва в началото на играта. От всичко си има - както и екшън, така и места от играта, където си я има horror-survival жилката. Отделно вече има и chapter select и нива, които се минават по желание. Когато я превъртя, мисля това да е частта от поредицата, която да запазя като "настолна" на харда си и да си разцъквам по някоя мисийка отвреме навреме.
Също обявиха ново DLC - Dead Space 3: Awakened. Очаквам го с нетърпение.
Revive_
10 Авг 2007 12:32 Мнения: 149 Местоположение: Бургас/Сливен
В момента играе: Заглавията които си заслужават...
Публикувано на: 05 Мар 2013 12:12
Я споделете с какви части могат да се направят добри оръжия!
P.S: Кое е по добре: крафтинг-а или блупринт-а?
___________________________________ "Няма правило без изключение. — Nulla regula sine exceptione." "Утре, утре, винаги утре и така минава животът. — Cras, cras et semper cras et sic dilabitur aetas."
Toxsick_Vomit
Публикувано на: 05 Мар 2013 15:22
Значи в началото започнах с блупринтовете, защото не знаех от къде да подхвана. Направих си line gun, но ме издразни че без ъпгрейди по-бавно стреля отколкото в предните части и го смених.
Оръжията със тежки рамки (heavy frame) се държат с две ръце и могат да имат два инструмента на тях, докато тези с компактни рамки съответно се държат с една ръка и могат да имат един инструмент. Горният инструмент на line gun-a и на всички оръжия, които стрелят с ток е Tesla Core. Понеже ми липсваше alternative fire-a на line gun-a oт предните две части на играта, му сложих още един инструмент (survey charge). Съответно от tip-a на инструмента, който ще поставиш зависи оръжието, което ще се получи. Примерно на върха на Survey Charge-a първоначално бях сложил гранатомет, после събрах ресурси и го заместих с rocket launcher. Горният инструмент на другото оръжие, което си сглобих е Military engine, на върха на който могат да се поставят автоматични и полуавтоматични автомати, пушки и т.н. Долният инструмент му е Pneumatic torch, към който могат да се прикрепят горелки, които в близък бой много вършат работа. Прилагам скийншоти, за да е по-пригледно за тези, които сега навлизат в weapon crafting-a на играта:
Помпа със стазис + горелка- всичко мре за секунди.
Toxsick_Vomit
Публикувано на: 11 Мар 2013 01:53
Spoiler for :
Превъртях я току що на hard. Отключи ми разни upgrade curcuit-и, които дават по +3 reload и clip и третия костюм от първата част. Накрая след като убиваш последния бос един огромен некроморф уж изяжда Айзък, но в края на финалните надписи се чува гласът му и как вика Ели да го прибере. Чакаме DLC-то в момента и силно се надявам да не е само за PS3 и Xbox, както пише в Dead space wiki-то.
Cpl. D.Hicks
14 Сеп 2003 12:14 Мнения: 1302 Местоположение: У гъзъ на Географията
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
Публикувано на: 14 Мар 2013 03:01
Spoiler for :
Абе след като врътнах цялата поредица (включително и Awakened DLC) ми направи впечатление, че историята е дооооста сходна с тази от Mass Effect. 1. Brethren Moons= Reapers 2. Извънземната раса от Tau Volantis= Protheans от ME 3. Маркерите= Артефактите от Рийпърите, които намират из галактиката 4. Деменцията, която обхваща всеки около маркерите= Индоктринацията в ME
rosniak
Публикувано на: 14 Мар 2013 09:04
@Hicks- нищо ново не си открил. Във форума на Bioware (да, правилно прочетохте) даже имаше тема колко са сходни двете игри, и с колко прилики са помежду си.
Toxsick_Vomit
Публикувано на: 14 Мар 2013 14:11
Излезна DLC-то, ама няма свестен release за комп. Чакам да качат подходящ да могат да ми се прехвърлят item-ите от старите сейвове.
Cpl. D.Hicks
Публикувано на: 14 Мар 2013 14:37
Toxsick_Vomit написа:
Излезна DLC-то, ама няма свестен release за комп. Качам да качат подходящ да могат да ми се прехвърлят item-ите от старите сейвове.
Това и аз го изтеглих. От чий release ти е Dead Space 3 - на RELOADED или 3DM или на някакви други кракери?
Cpl. D.Hicks
Публикувано на: 14 Мар 2013 15:44
Reloaded. Като копираш файловете на DLC- то в папката на играта и като пуснеш играта отиди на chapter selection и от там най- вдясно трябва да ти излезе новия чаптър от ДЛЦ-то. Аз първия път направих грешката да цъкна на Downloadable content и стоях 20 мин на Loading Please Wait
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения