Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество
Публикувано на: 20 Фев 2009 17:31

Бе вие верно не сте у ред ... Ледник написа една торба простотии за Левски, а после дойде Грим Рийпър и написа че Ботев е тъп като гъз в прав текст, като се аргументира с похода на четата му. Батенце, а ти стихотворенията му чел ли си ? Или викаш и тва са некви промивки от учебника ? Може би си пропуснал да прочетеш едно друго адски тъпо стихотворение на Ботев "На прощаване", където става въпрос точно за жертвоготовността в името на пробуждането на младите. Но иначе Ботев - тъп като гъз, защото така каза Грим Рийпър в РС Мания - отсекъде миродавно мнение, евала братле !

Или може би и двамата сте прекалено глупави да осъзнаете че всичко е въпрос на среда. Някой по-горе го написа, но странно защо Ледник пропусна да го коментира. В един изглупял и потурчен народ, Левски се хваща да съставя план (какъвто и да е той) и да обикаля държавата, организирайки хора за борба. Можете ли да отречете твърдението от последното изречение ? Това "глупости от учебника по история" ли са ? Ако не, то веднъж завинаги замлъкнете. Левски е осъществявал дейност в името на някакъв идеал, при отлично осъзнаване на факта че най-вероятно ще свърши на въжето. Обикалял е с ясната мисъл че 3/4 от хората ще го издадат ако разберат с какво се занимава, единствено с идеята евентуално да се съберат хора които да вдигнат поне малко шум. А дали е бил тъп - има доста примери из историята на хора с подобни планове и в подобно положение, които са стигали доста по-далеч от него в изпълнението им. Ако го измислил без да има познания по история, значи явно не е чак толкова тъп. Ако пък не - говорим за човек с доста кураж, психологически умения да се прикрива от един куп "българи" (употребено в лошия смисъл) няколко години и познания по история - не е баш "тъп като гъз". Доволен ли си Ледник ?

Ти, глупави човеко, се доказа точно като някакво недорасляче което е на етап "опонирам на всяко твърдение на мнозинството". Спокойно ще премине. Прочети предния абзац пак и виж дали съм писал за "Атака" смешко.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 17:38

The Grim Reaper написа:
За Левски не мисля, че е тъп като гъз. Но виж, Ботев, да. Неговата чета? Обмисли го. Сигурно живееш в блок. Как виждаш численост на хора, колкото твоя вход да се вдигнат срещу държавата?

Когато един народ е 500 години под робство очаквам рационална мисъл. Като например правилна употреба на човешки ресурс. Не да вдигнеш шепа глупаци, навили се да дойдат с теб, и да умреш уж "героично". Особено при положение, че няколко години по-късно тези хора, и особено тези оръжия ще са много по-нужни. Слушал съм и агрумента, че така бил мотивирал държавата да се надигне. Също нелогично. Така е показал на държавата колко лесно е пукнал, с което ги е демотивирал. Пък вие си го възхвалявайте.

Да, със сигурност смъртта му изглежда безсмислена, но като се замислиш не е точно така. В исторически план има две движения за самостоятелно освобождение на България. Едната идея е по-ранна и идва от Раковски, който смята, че освобождението може да се постигне като се организира отряд извън българските територии, който да влезе от вън и така да започне бунтът. Другата идея е на Левски за всеобщо българско въстание, което да избухне едновременно на няколко места в страната, така че да дезориентира властта.

Идеята на Априлското Въстание е била двете неща да се комбинират, но както знаем от историята, то избухва прекалено рано и бива потушено, преди дори да може да се разгърне. Ботве, обаче, явно не знае за това, тъй като в северна българия се чува много малко от него. Той влиза в България на 1-ви май, когато е трябвало да избухне въстанието по план. Естествено него го чака неприятна изненада от тази страна на дунава и скоро става ясно, че няма да го бъде. Въпреки това неговата горе-долу малка чета издържа над месец преди да бъде разгромена изцяло.

Образът на Ботев не се свързва само с неговата роля на предводител на чета. Той е както революционен поет, така и организатор и, един вид, идеолог на априлското въстание. Точно поради тези причини не мисля, че човекът може да се класифицира като "тъп" и недостоен за уважение.

Иначе съм съгласен, че не трябва да идолизираме образите на българските исторически личности, но определено трябва да признаем техния принос в историята ни, нещо, което Ледник не само не прави, ами и потъпква и се опитва да разкъса като куче с пяна на устата. Лично мен ме издразни появата на тази тема от нищото и мислех да я игнорирам, но случайно я отворих да видя какво пише и се хванах за главата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 19:52

Френдове,
истина, истина ви казвам,
готини сте!,
даже прекалявате с умението да ме възторгвате. :D

Не че на некого му пука за моето мнение,
но това, което ще изрека, е добро,
и добрите ще го приложат към събе си,
и то ще ги осветли (не внезапно, а бавно, както се полага за Истината, в тоя лъжовен мимикриращ свят),
а за останалите, неразбиращи думите ми,
аз нямам вина ... :oops:

++++++++

Конкретно.

Много висока летва неща ви вълнуват!

Нямам как разумно да ви светна, но аз следя "форумното мислене" на милиони душИ, едновременно.

Истина ви казвам,
от целият БГ-Нет,
толкова прочувствено, непредвзето, чисто, искрено и прочие пичовско Истинно отношение към ВЕЛИКИЯТ ДЯКОН,
аз не съзрях!

++++++++

Вижте сега,
моля ви не съдете Зубров.

Той няма вина,
дори трябва де се благодари на партия Атака, че го преоразмери, да съзнае що е лъжа, привидност, мимикрия, истина, полуистина и откровена нелепост.

Разберете,
не можеш да преодоолееш нещо, ако не го познаваш ОТВЪТРЕ.

++++++

Признавам.

Рано е, да му се дирят добри свойства,
но да си знаете, че
у това момче има мн хляб.

Не го дразнете, не го съдете твърде строго.

Той си страда предостатъчно,
слепи ли сте, да усетите болката му,
дееба?!? :roll:

+++++++

Той ще ме препцуе сега за мерзостта ми, да го квалифицирам ...
И с право ...

Но аз винаги знам какво изричам,
и истина ви казвам,
ако при занапред него битът тече обикновеному, (което не е моя, а Божия воля)
той само след десетина земни лета
ще ни покаже тонове прекрасни творения.

Не знам точно какви ще са - картини, писания, управленски решения, добре обработени картофени ниви, ваячески пипнати изделия на струг ...,
... не знам. :roll:

Но той е уловил вярната посока.

Не щото понастоящем изрича глупотевини, истини или неистини,
а защото не се срамува да се самоотрече ...

Апостолът се САМООТРЕЧЕ!

+++++++

Леле, звънят ми, требе след час да излезна, сори, а имам да прочета некои свежарчета по форума ни.
Но важното вече казах, ако има нужда ще се допълвам, дееба.

Резолюирам:
- нека не съдим прекалено строго.

Вярващият човек ВЯРВА, ЧЕ ХОРАТА МОГАТ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ КЪМ ДОБРО!

МИР! :IMNOOB:

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 20:12

One Vision написа:
ВЕЛИКИ НЕЩА!

Човече, смая ме!

Кой си ти? В смисъл, знаем ли се, добри човече?!?!

РЕСПЕКТ!

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 20:16

Grim Reaper ти винаги си си бил най тъпото парче във форума.Първо ни упрекваш че сме нямали аргументи защо Левски не бил тъп като гъз...Ти верно малоумен ли си?Замисли се...2ро определяш Ботев като "тъп като гъз"...Бате и аз понякога съм срещу общественото мнение ма вие не мислите ли че прекалихте малко

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: World of Warcraft
Публикувано на: 20 Фев 2009 20:28

One Vision написа:
Спомням си една тема.. като че ли бе преди около година, спорихме с Ледник за Априлското въстание, което аз бях нарекъл неорганизиран фишек. Нашият съфорумец ми опонира с думите "какво очакваш от един народ, който 500 години е бил мачкан, тъпкан, който не е имал достъп до качествено образование и бла-бла-бла-бла и бла-бла-бла", все в същия дух.

Ледник троли и е обърни-плащ! :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 21:16

Може всякакви да са били Левски и Ботев, може Ледник да е прав, но това не е причина, както каза No, да хвърляме кал върху тези образи, едни от малкото поводи за гордост.Защо и тях трябва да потъпкваме?

Не трябва ли да се стремим да се запазим като нация? И стига с това "Такива сме българите - това заслужаваме".Това, че масата хора, включително и авторите на такива постове, нямат воля или необходимият капацитет на мозъчната кутия, си е техен проблем.

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 21:33

One Vision написа:
Толкоз, пичове, а повечето от вас и това не са направили, за да бъдем честни един към друг. ДНЕС, когато царуват г-жа Демокрация и г-н Капитализъм, когато постоянно ни заливат медийните помии, а с информация от всякакъв вид се спъваш по улицата. Бандюги с десетки висящи дела се стрелят по улиците, престъпленията на собствените ни управляващи са всекидневие, предполагам всички сме свидетели на рухналото ни образование, здравеопазване и какво ли още не, а лъскавите молове никнат като гъби, докато половината от колегите ми не могат да си купят дори тениска там, ако ще да дадат всичките си месечни спестявания..

Постът ти е хубав, ама това нещо, което сигурно ще заинтригува много, мисля, че е пълна глупост. Каква система ти е виновна, че е рухнало образованието, здравеопазването и всичко друго? Против каква система да протестирам, като не системата ми е направила напук или от завист нещо лошо, не се е държала лицемерно с мен и не ми е бръкнала в джоба за да се опита да ми вземе портфейла? Системата ли краде, бие, блъска хора, и пише ниски оценки на хора, които знаят повече от нея? Тя ли спъва пенсионери и слага лайна в чантите на съучениците си? Тя ли?

Профил

Аватар
В момента играе: World of Warcraft
Публикувано на: 20 Фев 2009 21:55

Цитат:
и пише ниски оценки на хора, които знаят повече от нея?

Тва съм го изпитал на собствен гръб,почти всички от класа,които си кютаха тихичко в час имаха 6,а аз единствен с възможности и желание да кандидаствам медицина имах 5 за срока.Оправданието беше "аз много държа на тетрадката е твоята е много неизрядна".ОК,а как са ми знанията,госпожо?

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 22:03

Поклон пред паметта на Левски! :bg:

Профил

Публикувано на: 20 Фев 2009 22:27

най-интересното в случая е следното
половината форум .. като фурнаджийски лопати веднага почнаха с фразите "може и , може и , може и .. Левски да е бил тъп" , само щото ледения написа нещо подобно.
представете си .. ново акаунтче с неадекватен юзър нейм , потребител с 6 поста в теми от рода на "Сървър на ЦС ?" , "Какво слушате в момента?" и същевременно е автор на нещо , наречено "ima li nachin?" , в което се опитва да разкаже за неволите си с инсталирането на уинамп.

Та.
Представете си , че гореспоменатото момче дойде и каже .. Левски е бил мега тъп.
Просто виждам пред очите си уверените мнения на половината току що "замислил се" форум.." Къв си ти бе , кретен" , "и себе си ЕБИ" , "ей , жаба" и т.н. квалификации ..

Какво нещо форумното величие , бре.
Променя обществено мнение.

Давай , леден , давай.
Ти ме караш да вярвам , че няма начин.. дори да има

баааахти кретените.

оше некой да каже как имало начин Левски да е мега тъп.

Актив да ви напише , че земята е с форма на пирамида , ше му повярвате , та дори ше разискате , ше се разтърсите в нета и ше намерите доказателства.
Недай си , Боже , отнекаде да дое и Грим Рипър (чисто олицетворение на некъв полуидиот) и да ви разкаже как всъщност луната е една грамадна ябълка , наречена Аврора .. подкрепено с невероятните доказателства на Панайот Миленков от село Ябланица (който между впрочем е написан нечувани неща и само шанса е предпазил обществеността от невероятните му открития). Тогава вече е възможно след време , ако имате шанса , естествено .. да пратите сонди , които да берат ябълки. На Луната.

а с д
а с д
без ко мен тар

Левски и Ботев не са тъпи като гъзове .. независимо кой форумен авторитет е прочел некоя нова книжка в последната година. Смеете ли се на праисторическите хора , че не са гледали телевизия ?

а с д
писна ми.

Профил

Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отече
Публикувано на: 20 Фев 2009 22:47

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 23:03

reset, и каква щеше да бъде не-"изродената" тема? Четири пъти "поклон" и осем "велик е той"? Самата тема нямаше никакъв смисъл докато не започна да се спори за нещо, па било то и за глупост.

Random Idiot, когато донякъде познаваш някого имаш едно чувство вътрешно, че трябва да му покажеш къде греши, преди да го напсуваш. Лошото не е, че започваме да спорим с Ледник, а че бихме напсували останалите. Лошото също така е, че в тоя форум, повечето ще подминат мнение, което не могат да оборят без да го коментират, ще го игнорират, вместо да си признаят, че грешат.

Профил

Публикувано на: 20 Фев 2009 23:24

Sentry написа:
Random Idiot, когато донякъде познаваш някого имаш едно чувство вътрешно, че трябва да му покажеш къде греши, преди да го напсуваш. Лошото не е, че започваме да спорим с Ледник, а че бихме напсували останалите. Лошото също така е, че в тоя форум, повечето ще подминат мнение, което не могат да оборят без да го коментират, ще го игнорират, вместо да си признаят, че грешат.

с оглед на тва че въпросната фигура е Ледник , ако наистина донякъде познаваш въпросния , то би трябвало да ти е пределно ясно , че спор с тази персона доста се доближава до спор с дръво , пън , дънер , стена .. или нещо друго от рода
тва момче не приема , само предава , но досега му праех евала поне за едно : отстояваше си принципите .. малко хора го правят , особено когато е толко трудно ( се пак принципите му са малоумни , не е леко да се отстояват)

а "лошото" .. в тоя форум го прави т'ва , което е. не са чак толкова много форумите , в коит може да се направи няк'ва подобна сериозна дискусия като тея от нашия , независимо , че са почти винаги на хейтърска основа

това "сито" от откачени свободно движещи се радикали , живеещи на фотосинтеза и конспирационни филми (като нас) , метълски движения , атакисти и секви други наркомани се явява като защитен ров за милото ни форумче .. остават само най - упоритите
което естествено не значи най-умните
ама супер много хора се отказват да пишат сериозно като им кажат "и себе си еби , жаба " в 2 поредни теми .
и суепр много тъпаци има между тези супер много хора.
та така , нема лошо.

Профил

Публикувано на: 20 Фев 2009 23:32

Не е ли интересно как само (нали?) в този форум една такава тема може да се превърне в дискусия тъпи ли са Ботев и Левски?

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 20 Фев 2009 23:57

Ледник написа:
Излезте от клишетата, с които ви тъпчат главите от втори клас насам, и ще видите, че Васил Кунчев е бил тъп като гъз.

Щото и Хитлер умря за народа си, ама...

Искаш да кажеш че всеки който умре за всеобщо добро е "тъп"?

Профил Skype

Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отече
Публикувано на: 21 Фев 2009 00:10

:D :D :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 21 Фев 2009 00:29

Sentry написа:
Да, със сигурност смъртта му изглежда безсмислена, но като се замислиш не е точно така. В исторически план има две движения за самостоятелно освобождение на България. Едната идея е по-ранна и идва от Раковски, който смята, че освобождението може да се постигне като се организира отряд извън българските територии, който да влезе от вън и така да започне бунтът. Другата идея е на Левски за всеобщо българско въстание, което да избухне едновременно на няколко места в страната, така че да дезориентира властта.

Идеята на Априлското Въстание е била двете неща да се комбинират, но както знаем от историята, то избухва прекалено рано и бива потушено, преди дори да може да се разгърне. Ботве, обаче, явно не знае за това, тъй като в северна българия се чува много малко от него. Той влиза в България на 1-ви май, когато е трябвало да избухне въстанието по план. Естествено него го чака неприятна изненада от тази страна на дунава и скоро става ясно, че няма да го бъде. Въпреки това неговата горе-долу малка чета издържа над месец преди да бъде разгромена изцяло.

Образът на Ботев не се свързва само с неговата роля на предводител на чета. Той е както революционен поет, така и организатор и, един вид, идеолог на априлското въстание. Точно поради тези причини не мисля, че човекът може да се класифицира като "тъп" и недостоен за уважение.

Иначе съм съгласен, че не трябва да идолизираме образите на българските исторически личности, но определено трябва да признаем техния принос в историята ни, нещо, което Ледник не само не прави, ами и потъпква и се опитва да разкъса като куче с пяна на устата. Лично мен ме издразни появата на тази тема от нищото и мислех да я игнорирам, но случайно я отворих да видя какво пише и се хванах за главата.

Искрено ти благодаря, че прочете и обмисли поста ми, а не тръгна да ми се пенявиш насреща като невръстно паленце, подобно на slim_k и произволното идиотче.
На теб лично подробен отговор не мога да ти дам, защото първо съм съгласен с думите ти, и второ, всичко което бих могъл да кажа би било базирано единствено на различни информационни източници и лично мнение, които няма смисъл да изказвам.
Просто ще изкажа каквото съм искал и искам да кажа в крайно прав текст, за да опитам да постигна разбиране от страна на възмутените от думите ми потребители.

Аз не плюя по никого.
Не смятам нито Левски, нито Ботев за тъпи като гъз.
Не одобрявам идеализирането на исторически личности.
Разполагам с доказателства пред себе си защо по-точно Ботев не бива да бъде идеализиран.
Това не означава, че показвам неуважение към тях. Напротив.
Нито ги смятам за "тъпи като гъз", или всякакви подобни негативни определения.
Против Левски дума не съм казал.
Казал съм единствено, че не съм склонен да го идеализирам заради всеобщата информация, до която съм достигнал, защото я смятам за недостоверна.
Това отново не е проява на неуважение. И отново напротив.
Против Ботев казвам, че методите и подходите му са неправилни, и дори вредни за революционното движение. Становище, което не съм измислил сам, а други са го казали и доказали пред мен.
Не отричам красотата на идеята, с която той върши подвизите си.
И за трети път подчертавам, че не изпитвам и не целя да покажа неуважение.
Надявам се простия изказ да подпомогне разбирането на думите ми.
В противен случай до разбирателство няма да се стигне, та бих казал само "И себе си ЕБЕТЕ, жаби."

Jorix, за теб лично ще го напиша за 4-ти път в този пост, че твоето слабоумие има нужда от специално внимание, за да имаш частично пълноценно вграждане в обществото.
Не казвам, че Левски е тъп като гъз. Не казвам, че е негативна личност. Казвам, че си прекалено тъп, че да имаш способност да приемеш, че може би не е чак толкова позитивна личност, че да се има за Исус със къса коса.

ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа:
Но аз винаги знам какво изричам...

Това, друже, е най-големият проблем.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2009 01:17

reset написа:
Sentry, все едно в тема за поздрави за рожден ден на някого (примерно), и да вземе някой да го псува на майка и после само за това да се пише? Защото иначе темата няма да има смисъл?

Въобще не си прав. Това не е тема за рожден ден(каквито всъщност и не харесвам много), това е тема от типа "Металика са велики!".

Грим, естествено е да има аргументи и "за" и "против" всички неща, но изказването ти беше прекалено остро и обобщаващо, сякаш се опитваше да наложиш мнение. Въпреки че и Априлското въстание и съдбата на четата на Ботев са насели страх в населението, се вижда, че те не са били напразни. Нетърпимостта се е засилила многократно след тези събития, което води и до набирането на толкова много доброволци в руско-турската война година по-късно. Ботев не веднъж казва в своето творчество, че точно такава е целта му, затова не мисля, че делото му може да се сметне дори до малка степен за провал.

Random Idiot, "лошото" в тоя форум го отдалечава от това, което беше преди - форум, в който може да се направи някоя що-годе свястна дискусия на каквато и да е тема.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2009 02:31

С тия платени университети май неви карат да учите дори на Ботев стихотворениета,колко тъп и необразован трябва да си,за да кажеш,че Ботев е тъп,не сериозно дори за Левски бих приел,че е тъп,но БОТЕВ,та неговата литератула е световно призната,дори да не си про можеш чрез стихотвориенията да разбереш колко гениален всъщност е бил!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost