Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: World of Warcraft
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество
Публикувано на: 19 Фев 2009 22:44

WidowmakeR написа:
Охранявали са го 250 души, а когато сме били под турско владичество едвам са се сбирали 150 души и то извън станата!!! Според теб как да го освободяд? С базуки ли или просто е трябвало да отворят портал към бъдещето и да докарат 2 терминатора? Ебаси хората сте. Като незнаете не пишете бе мамкаму.

Лъжа и измама,когато са го заловили,турците дори и не са знаели кой е той,камо ли да пращат цял батальон заптиета да го охраняват.

Пишеш ми се за българин,а дори не можеш да пишеш на български.
"Освободяд",lol.

Дразнят ме псевдопатриотчетата като тебе,дето името си не могат да напишат без правописна грешка,ама иначе много знаят да цитират историята и да плюят всичко,което е излязло извън страниците на "Работническо дело" или нещо от сорта.

Профил

Аватар
В момента играе: Белот ...
Публикувано на: 19 Фев 2009 22:49

http://www.vbox7.com/play:b05f1f7e

Поклон ....

Профил Skype

Публикувано на: 19 Фев 2009 23:00

ОФ, ДА ВИ ЕБА.

Добре бе, никога не съм бил върл поклонник на Левски. Едно, че не знам какво би станало от него, ако е доживял Освобождението. Често се замислям дали е нямало да се превърне в някой сатрап. Друго, че не вярвам в осъщевствимостта на идеите му. Ама, Методи, сега, колко изпи? Идеите на Левски са били разумни за неговото време. Не блестящи, но разумни. Въпреки цялата си наивност. Обаче ако тръгнем да съдим по наивност, то всичките ни борци за свобода от Раковски до Даме Груев трябва да ги окачествим като "тъпи гъзове".

Я не се излагай.

Профил

Публикувано на: 19 Фев 2009 23:08

Левски не бил физически освободител, хах, а кой е бил целия тоя път, занимавал се с комитетите и като цяло вложил целия си живот в подготовката за въстание?

:roll:

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 00:06

Ледник написа:
Сентри, табелката с глутеус максимус остава за тези, които вярват, че в пръстта, по която ходим, има нещо по-свято от птичи изпражнения и мъртви червеи.

WidowmakeR написа:
Ако ще плановете му да са били и на 8 годишни лапета, важното е че те са били само в добра насока

Ето го разковничето.

Пропагандата ви е промила мозъците дотолкова, че сте готови да наречете един човек "велик" само защото е ИСКАЛ да направи нещо хубаво, независимо колко катастрофален е бил провалът му.

Ситуацията е като с онова хлапе, което се хвърли от последния етаж на блока, в който живееше, с чистосърдечното намерение да полети като Хари Потър.

Очарователно. :)

Но не мога да нарека "велик" един човек, който подкрепя подобен безумен план:

По главните тия градове са се съставили тайни комитети, кои разпространяват между народу за това въстание, че напролет ще стане непременно и сички чакат първий синял да им се даде. Движението може да стане с успех на следний начин: Един добре въоръжен полк от 1000 добри избрани и окървавени в бой люди с два горски топа, с 4 тобуша и 4 тръби и с два хирурга, и сто конници, да се впусне тайно през Княжевец и Балканский хрепт и да маршира по Балкана право за Търново, като се даде синяла навсякъде с една прокламация или с други някой си знак да се дигат, да пресекат телеграфите и да затворят пътищата на пощите. По тойзи хрепт до Черното море Балкана е заселен почти все от българи и твърде малко турски или смесени села се нахождат. Нигде няма крепост по тия места, нито някой си пункт е заварден от редовно или нередовно турско войнство. Няколко билюк башии с по 10 или по 20 человеци человеци се скитат по тях да ги управляват и да събират даждие и проч. Първий град, що иде на тойзи път, е Враца под Балкана, без крепост и 18 часа далеч от Видин, кой трябва непременно да се превземе.. Тая чета ще следова все из Балкана, като подигне на оръжие сичките села и се умножава всяка минута. А битки ще има със селци турци, кои са обедняли до крайност и дух изгубили. Доде достигне до Търново, де само 800 низама има и крепост няма, ще има най-малко до 150 000 на крак мъжие, от коих 40 хиляди въоръжени. А като успее да продере до Черното море и подигне сичките средбалкански села и ония що са в подножието и от двете страни на Балкана, броят на подигнатите ще се качи и до 500 хиляди мъжие, тогава навярно могат се брои сто хиляди пушки за бой.

Ще влязат с хиляда човека, ще минат през страната, ще вдигат селяните на бунт, ще съберат 500 000 души и ще щурмуват Цариград.

Прощавай, ама подобни планове правех аз, когато бях на седем години, слушах "Боят настана" в изпълнение на Слави Трифонов и си представях как с моите съученици, въоръжени с дрянови пръчки, ще нахлуем в парламента и ще пребием депутатите.

Прочее, прочетете книгата на Божидар Димитров "12 мита в българската история". Човекът не пише против Левски, но в последната глава посочва, че Левски е бил заловен не защото турската полиция разполага с някакви свръхестествени способности, а единствено защото дяконът нарушава четири основни правила на младшия революционер.

===============

Че е символ - символ е!

Че е хубав символ - хубав символ е!

Но че е велик човек... прощавайте. Левски е провал във всяко едно нещо, с което се е захванал. Провал в планирането, провал в осъществяването. Приемете го.

Аз спирам дотук, за да не се псуваме. :)

Поздрави на всички и лека вечер!

Боже какво се случи със тебе :shock: . Толкова хубави твой мнения, било на патриотична тематика или поредната тема "За" или "Против" АТАКА. Колкото да съм против виждах доста смисъл и разум в думите ти. А сега в/у всичкото това добро впечатление ти се изсра с такава лекота (без никакво извинение !!!). То просто от елементарно възпитание и уважение не би трябвало да говориш по този начин за човек, който е дал живота си та да може след 136 години ти да щъкаш безгрижно по улиците и да стоиш зад идеите на един фанатик (A.k.a Волен Сидеров)
Има една мъдра мисъл "За мъртвите или хубаво или нищо"

Сега реално осъзнавам какво е накарало Иван Вазов да озаглави цикъла -> "Епопея на забравените". Защото винаги е имало такива неблагодарници (явно и ти спадаш към тях за съжаление), който вместо за 1 минута да се замислят за онова време, те гледат да търсят кусурите и да покажат своята мъдрост и всезнание.

То такива безумни изцепки имаше и за Ботев, че не е бил достатъчно зрял, за да поведе четата и е нямал никакъв опит. Извинявай много, но когато един народ е 500 години под робство какво очавкаш да има висши учебни заведения със специалност "Революционна дейност" ???

Как 25 години след пореданата революция на Франция - град Париж (1848 година) един израз като "борба в името на свободата и правдата" може да се интерпретира чрез думите "тъп като гъз". Дори методите на изпълнение да не са савършени, самата идея за свобода прави всяко действие в името й - свято
ще си позволя да цитирам думи на този човек , който ти така без капка уважение хулиш

... че и ний сме хора и искаме да живеем, чиовешки, да бъдем свободни с пълна свобода в земята ни. Там, дето живее българинът - в България, Тракия македония. Па и от каквато и народност да живеят в тоя наш рай, ще бъдат равноправни с българинът във всичко.Ше имаме едно знаме, на което ще пиши : свята и чиста република. Същото желаем и на братия сърби, черногорци ромънци и пр.

Интересно как една личност, един човек, който ти наричаш БЕЗУЕМЕН ще споменава нещо толкова често срещано в днешно време "равноправие"

П.П Останах просто без думи за какви глупости си се хванал, било то че делото му е било обречено и прочие. Обречено или не той е един от малкото българи по онова време, който е искал и се е опитал да направи нещо за Майка България, а не като повечето псевдо-патриоти, да викат "ура ура хайде на борба смърт за Османците" , а когато дойде времето да грабнат пушките да се почесват или да бягат от страх ...

П.П поклон в името на Васил Иванов Кунчев.

Профил ICQ

Публикувано на: 20 Фев 2009 00:10

В допълнение към мнението на Mad Hater ще допълня за ледникът, че през това време повечето хора са били толкова слепи духовно, че у тях такова нещо като свята и чиста република не съществувало, те са били толкова ограничени от скотския си живот, неизрасли все още до такава степен, че не са могли да разберат даже. Но Левски, който е "тъп като гъз" (що за смотан израз?), е знаел и е искал да им покаже пътя, но ти ледник искаш с някакъв нищо не подкрепящ твърденията ти текст да защитиш смешната си теза. Жалка работа. Не ме разсмивай.

Иначе ледникът явно доказва, защо атакистите ги бият. Нека ядат повече бой. Барем им дойде акъла у главата.

Профил

Аватар
В момента играе: World of Warcraft
Публикувано на: 20 Фев 2009 11:30

Ледник троли :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 11:51

Вечно гневният, политически ориентиран дечко е позабравил че приказката "за мъртвите - или добро, или нищо" не е случайна. Атакист говори за промити мозъци, смех :lol: :lol: :lol:

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 11:56

Знаех, че форума затъпява, но не очаквах да се обърнете срещу Левски. Ледник доста комплексарски звучат думите ти.

Профил ICQ Skype WWW

Публикувано на: 20 Фев 2009 12:25

Прочетете малко история преди да говорите ГЛУПОСТИ, дееба.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 12:27

Каквито и глупости да пиши Ледник,аз пък много обичам паметниците.
Ако може някога да построят монументи на различни велики личностти,в различна архитектура и стил.
Ще бъде прекрасно,готически камъни и символи за отминали епохи.Това място ще ми е по-интересно за разходки отколкото зоологическата градина.

Профил

Аватар
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
Публикувано на: 20 Фев 2009 12:44

Ледник, толкова много уважение таях към теб, а ти така се ИЗСРА, буквално. То бива пропаганда на тая Атака, ама тук прекали вече. Да казваш какво лайно е бил един от най- великите българи, живяли някога, е това е чисто кощунство. Имах по- високо мнение за теб :(

a.k.a Хикс

Профил Skype WWW

Публикувано на: 20 Фев 2009 12:59

Защо говорите за АТАКА, а не коментирате въпроса, не мога да разбера. :) Поне на пет-шест пъти срещнах името на тази партия в темата, при положение че тя няма нищо общо.

@elfbg: И аз обичам паметниците! :)

Профил

Публикувано на: 20 Фев 2009 13:24

Ледник написа:
Защо говорите за АТАКА, а не коментирате въпроса, не мога да разбера. :) Поне на пет-шест пъти срещнах името на тази партия в темата, при положение че тя няма нищо общо.

@elfbg: И аз обичам паметниците! :)

Въпроса е, че ако прочетеш малко, ще разбереш че да се освободим сами е било почти невъзможно. Следвали сме схемата и примера на Гарибалди в Италия (т.е. малка чета, вдигаща на крак населението, при тях е проработило). Следвали сме примера на Гърция и Сърбия, чиито въстания също не са били успешни сами по себе си, но са привлекли вниманието на великите сили и по-точно Русия, която ги е освободила.

Много тъпо се изказа тоя път, честно.

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 20 Фев 2009 13:51

Не подкрепям думите на Ледник. Може би защото не съм чувал/чел достатъчно по темата. Интересувал съм се от по-различни становища от глупостите в учебниците по история и литература, и съм склонен да повярвам, стига да ми се докаже. Мен лично ме дразни това идолизиране на едва ли не всички български исторически личности и смятам, че щом го има, значи нещо не е наред. Затова съм склонен да вярвам.

Отворете си очите, пичове.

Аз страна в този спор няма да заема. Но не ми разбира главата защо всички обясняват как Ледник е бил комплексиран и неаргументиран, а техните аргументи са "Мен така ме учиха в училище/така пишеше в тъпия ми учебник, значи е така!".

Mad Hatter написа:
То такива безумни изцепки имаше и за Ботев, че не е бил достатъчно зрял, за да поведе четата и е нямал никакъв опит. Извинявай много, но когато един народ е 500 години под робство какво очавкаш да има висши учебни заведения със специалност "Революционна дейност" ???

За Левски не мисля, че е тъп като гъз. Но виж, Ботев, да. Неговата чета? Обмисли го. Сигурно живееш в блок. Как виждаш численост на хора, колкото твоя вход да се вдигнат срещу държавата?
Когато един народ е 500 години под робство очаквам рационална мисъл. Като например правилна употреба на човешки ресурс. Не да вдигнеш шепа глупаци, навили се да дойдат с теб, и да умреш уж "героично". Особено при положение, че няколко години по-късно тези хора, и особено тези оръжия ще са много по-нужни. Слушал съм и агрумента, че така бил мотивирал държавата да се надигне. Също нелогично. Така е показал на държавата колко лесно е пукнал, с което ги е демотивирал. Пък вие си го възхвалявайте.

Стийл... Държа да констатирам. На Великите сили на Русия им е било привлечено вниманието от нашите самоубийствени актове. Те допреди това не са били наясно за положението на балканите? И понеже са добри и Велики сили, не са изтърпяли ужасната гледка на нашето робство, и са се втурнали без да се замислят да ни освобождават. И ние далеч не сме се превърнали в тяхна колония след това, нали? Ако имаш малко акъл, това е първата глупост, от която трябва да се отървеш.

Профил ICQ

Публикувано на: 20 Фев 2009 14:29

The Grim Reaper написа:
Стийл... Държа да констатирам. На Великите сили на Русия им е било привлечено вниманието от нашите самоубийствени актове. Те допреди това не са били наясно за положението на балканите? И понеже са добри и Велики сили, не са изтърпяли ужасната гледка на нашето робство, и са се втурнали без да се замислят да ни освобождават. И ние далеч не сме се превърнали в тяхна колония след това, нали? Ако имаш малко акъл, това е първата глупост, от която трябва да се отървеш.

Цитат:
И ние далеч не сме се превърнали в тяхна колония след това, нали?

Отговори си сам. Политически интереси, най-вече. Не се изразих както трябва в предишния ми пост и определено не съм толкова наивен, че да вярвам, че добрата Русия ни е освободила ей така.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 15:00

Левски = Батман
Само дето е истински, а не някакъв готик символ на садо-мазото.
Естествено е някои да го виждат като злодей, ако гледа само едностранно на нещата. Пичът е трябвало да се държи като vigilante, като мутра, като бат'Бойко...иначе как да събудиш тоя тъп заспал юнак-балкански-серсемин.

Текстът който цитира Ледник предполагам не е истинската програма (каквато едва ли е съществувала черно на бяло), а пропагандна прокламация предназначена за средностатистическия селяндур. Естествено е, че в такова писание трябва да се бълват наивни глупости и зарибявки. Нали българина трябва да го къткаш, да го лъжеш, да му обещаваш небивалици за социални подобрения.

Левски се бил провалил :stooped: ...бахти, аз лично не мога да си представя Априлското възстание без дейността му (Захари Стоянов в "Записки по българските въстания" пише колко лесно се организирали хората там където преди е работил Дякона) и без символът, в който се превръща след обесването.

Бил само символ, но нищо повече...абе, да не е лесно да се превърнеш в символ и то за такива мързеливи, егоистични и игнорентни типове като нас българите?

Защо почти няма опити да го спасят...очевидният за някои хора отговор е "Защото не заслужава"...за други "Защото от край време сме си лайна и страхливци".

Лошо започнах. Трябваше да напиша Левски = Исус
Вижте приликите: цял живот се бори за да отвори очите на хората за елементарни истини, но има само шепа последователи. Предава го свой човек. Фарисеите...това де, нашенските богаташи го пращат на сигурна смърт, а не в изгнание както предлага Пилат Пон...това де турците. Смъртта му го превръща в много по-влиятелна личност, отколко е приживе. :shock:
Добре де, бъзикам се, Левски не е Божият син, но животът и смъртта му са мъченически. Редно е българите, заради коите страдал толкова, да го почитат поне толкова, колко християните почитат някой светия, мъченик за вярата.
Затова понякога го наричат "светец"...смятам, че си е заслужил такова определение.

ПП Какво му става не Ледник, бе...от историята "С цици...без цици..." нещо не е на себе си. Заради някъква зальохана шматка...нещо не го разбирам...

Профил

Аватар
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
Публикувано на: 20 Фев 2009 15:06

Ледник написа:

Напротив! Има много общо. Вече 6 години и ти и аз сме част от този форум, и винаги съм четял постовете ти с интерес, защото от тях винаги е лъхало на ерудираност и интелигентност. Но откакто почна да се занимаваш с тая партия, наречена Атака, се промени коренно.

a.k.a Хикс

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Белот ...
Публикувано на: 20 Фев 2009 15:34

... ако сред вас се яви един единствен велик човек, вий сами ще го разпнете на кръста ...
- Любен Каравелов

Профил Skype

Публикувано на: 20 Фев 2009 15:40

ледения откАчи според мен.
а вие

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения