Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отече Публикувано на: 19 Фев 2009 20:09
Че е символ - символ е! Че е хубав символ - хубав символ е! Но че е велик човек... прощавайте. Левски е провал във всяко едно нещо, с което се е захванал. Провал в планирането, провал в осъществяването. Аз спирам дотук, за да не се псуваме.  Поздрави на всички и лека вечер!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 20:15
Сега съм зает, но обещавам да прочета и безпристрастно да дам своята позиция по въпроса.
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 20:16
Ледник написа: Но не мога да нарека "велик" един човек, който подкрепя подобен безумен план:
По главните тия градове са се съставили тайни комитети, кои разпространяват между народу за това въстание, че напролет ще стане непременно и сички чакат първий синял да им се даде. Движението може да стане с успех на следний начин: Един добре въоръжен полк от 1000 добри избрани и окървавени в бой люди с два горски топа, с 4 тобуша и 4 тръби и с два хирурга, и сто конници, да се впусне тайно през Княжевец и Балканский хрепт и да маршира по Балкана право за Търново, като се даде синяла навсякъде с една прокламация или с други някой си знак да се дигат, да пресекат телеграфите и да затворят пътищата на пощите. По тойзи хрепт до Черното море Балкана е заселен почти все от българи и твърде малко турски или смесени села се нахождат. Нигде няма крепост по тия места, нито някой си пункт е заварден от редовно или нередовно турско войнство. Няколко билюк башии с по 10 или по 20 человеци человеци се скитат по тях да ги управляват и да събират даждие и проч. Първий град, що иде на тойзи път, е Враца под Балкана, без крепост и 18 часа далеч от Видин, кой трябва непременно да се превземе.. Тая чета ще следова все из Балкана, като подигне на оръжие сичките села и се умножава всяка минута. А битки ще има със селци турци, кои са обедняли до крайност и дух изгубили. Доде достигне до Търново, де само 800 низама има и крепост няма, ще има най-малко до 150 000 на крак мъжие, от коих 40 хиляди въоръжени. А като успее да продере до Черното море и подигне сичките средбалкански села и ония що са в подножието и от двете страни на Балкана, броят на подигнатите ще се качи и до 500 хиляди мъжие, тогава навярно могат се брои сто хиляди пушки за бой.
Ще влязат с хиляда човека, ще минат през страната, ще вдигат селяните на бунт, ще съберат 500 000 души и ще щурмуват Цариград.
Къде виде че ще щурмуват Цариград?
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 20:20
Ледник написа: да наречете един човек "велик" само защото е ИСКАЛ да направи нещо хубаво Не само защото го е искал, а защото го е ПРАВИЛ! И каква пропаганда бе човек?! Ти си си втълпил някакви пълни безумици.
|
|
|
|
 |
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 20:45
Зубров звучи яко нахитрял, но това е фаза от израстването, верно, доста тегава и противна, но това е пътечка към Пътя. ++++++++ Иначе: "Стефчов стана и се обърна към предните столове:
- Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата на негово величество султана. Аз не мога да остана тука и излазям."+++++++ ааа, таковата ... ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
 |
Сатаники Кънчев
|
 |
В момента играе: Трепене с Лопата
|
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 20:48
Ледник написа: "Свято" е лустрована думичка, зад която се крие определението: "Даващо ми власт".
Бракът е "свещен", защото укрепва патриархалната структура на обществото и така задържа властта у мъжете. (Забележи: Патриархалната структура рухна, затова и бракът вече не е свещен, и се сключва и разтрогва като сделка за търговия с кренвирши.)
Църквата е "свещена", защото дава властта на царете и цялата йерархична структура под тях. Дотук много ми хареса.
___________________________________ Майка си еби И себе си ЕБИ VIVA LA MUERTE
|
|
|
|
 |
Oрк Паладин
|
 |
В момента играе: World of Warcraft
|
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 21:07
WidowmakeR написа: Ей Дади Поправих се. Какво щеше да му е по-добре-то ако си бе заминал? Извинявай, че той е бил един истински хуманист и е държал на народа си. Защо просто всички не станем като теб, да кажем майната му на родината, после да кажем майната му и на родителите ни, а после и на всичко свято. Няма ли света да стане едно по-добро място? Хаха,мри бе,тъпанар,знаеш ли че българите осъждат Левски на смърт,а не турците?Според турската процедура Левски е трябвало да бъде пратен доживот в затвора в Диарбекир,но точно българските чорбаджии настояват той да бъде обесен. Ако ми кажеш,че не е така и че турците са били готови да го осъдят на смърт още от самото начало има и още един елемент,който доказва,че българите са основната причина Левски да умре. Левски е заловен край Ловеч и съден и обесен в София. Сега си представи следната ситуация. Левски,окован във вериги до такава степен,че ходи едвам-едвам,охраняван от 5 заптиета-и те ходят пеша,заради Левски.Изминали са пътят от Ловеч до София минимум за 5 дни.Е кажи ми през тия дни не се е ли намерил никой от толкова многото тайни комитети и прочее,да иде,да избие тия 5 заптиета и да освободя героя на народа? Българите сме гадно племе,но още по гадното е,че сме адски слепи по отношение на "великата ни история". Великата майка България осъжда Левски на смърт,не турската власт.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 21:10
Тук само ледникът ми е смешен с глупостите на великия историк - другаря Божидар Иванов
___________________________________ Когато се изкачваш нагоре по стълбата - поздравявай! Защото когато се връщаш, ще срещнеш същите хора...
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 21:21
Алми, чорбаджии, пич, чорбаджии - на тях не им е било лошо по начина, по който са били устроени нещата, а ако е избухнело въстание са щели да бъдат в опасност, както всички останали. Не можеш да обобщиш човек като "гаден", когато защитава семейството си. Колкото до освобождаването - имало е опити, но са били осуетени, поради една или друга причина. Ледник написа: Прощавай, ама подобни планове правех аз, когато бях на седем години, слушах "Боят настана" в изпълнение на Слави Трифонов и си представях как с моите съученици, въоръжени с дрянови пръчки, ще нахлуем в парламента и ще пребием депутатите.
Ще бъдеш велик, ако сега започнеш да организираш това сега, въпреки че осъзнаваш, колко е абсурдно и безнадеждно, и след време хората го направят.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
Кирилицата
|
 |
В момента играе: GTA 4
|
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 21:59
Днеска хората готови да посветят живота си за родината се броят на пръсти.
|
|
|
|
 |
Oрк Паладин
|
 |
В момента играе: World of Warcraft
|
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 22:03
Аз не съм Алминатора ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 22:13
Орк Паладин написа: Хаха,мри бе,тъпанар,знаеш ли че българите осъждат Левски на смърт,а не турците?Според турската процедура Левски е трябвало да бъде пратен доживот в затвора в Диарбекир,но точно българските чорбаджии настояват той да бъде обесен.
Ако ми кажеш,че не е така и че турците са били готови да го осъдят на смърт още от самото начало има и още един елемент,който доказва,че българите са основната причина Левски да умре.
Левски е заловен край Ловеч и съден и обесен в София. Сега си представи следната ситуация. Левски,окован във вериги до такава степен,че ходи едвам-едвам,охраняван от 5 заптиета-и те ходят пеша,заради Левски.Изминали са пътят от Ловеч до София минимум за 5 дни.Е кажи ми през тия дни не се е ли намерил никой от толкова многото тайни комитети и прочее,да иде,да избие тия 5 заптиета и да освободя героя на народа?
Българите сме гадно племе,но още по гадното е,че сме адски слепи по отношение на "великата ни история".
Великата майка България осъжда Левски на смърт,не турската власт. Охранявали са го 250 души, а когато сме били под турско владичество едвам са се сбирали 150 души и то извън станата!!! Според теб как да го освободяд? С базуки ли или просто е трябвало да отворят портал към бъдещето и да докарат 2 терминатора? Ебаси хората сте. Като незнаете не пишете бе мамкаму.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 22:17
То щото всички млади са носители на много добродетели и родолюбие, да съдим Апостола. Смешки.
Ледник, написаното е несериозно дотолкова, че няма да коментирам. Просто не си заслужава. Слушай си Саез, зубри си нормативни уредби, чакай Волен да те оправи и се чуди на безумията в държавата; не забравяй и да вадиш големия виртуален хуй с оригинални постове във форума да ти се радваме.
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 22:19
Oрк Паладин написа: Аз не съм Алминатора ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) Извинявам се тогава, явно съм изпаднал в заблуда.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отече Публикувано на: 19 Фев 2009 22:22
Не видях аргумент срещу това, което казвам. Видях обиди. И то какви обиди - "Слушай музика" и "Учи за изпити". Гръм да ме удари, в тоя форум вече дори няма кой да ми тегли майната като хората.
|
|
|
|
 |
DennisEverything?
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 22:23
Ледник,не ти прави чест.Просто като българин,не друго.Ти,който се правиш на националист да го кажеш тва... Ти и грешните ти представи за заобикалящия те свят и тъпи фикс идеи,които си втълпяваш.Така е като правиш евала на човек,който прави марш до Турското посолство,за да иска официално извинение от тяхната държава,заради 500те години робство.Какво общо имат турците като народ сега,с османските турци от преди?Мога да ти кажа само едно-тъп като гъз си ти,щом не можеш да признаеш Левски.Тъпчат ни главите с глупости от втори клас?А ти откъде си толкова просветлен,бе?Принципно от много време спрях да обръщам внимание на простотиите ви,но всеки човек си има принципи и неща,които признава и се кланя на тях.Вие...вие просто сте хора с грешни представи и изкривени идеали.Писна ми да чета идиотизмите на повечето имащи са за uber beings тука. Леднико,следвай принципите на своята секта и си намери приятелка,която има не само цици,но и чеп.Купи си анални свещички и изкарай всичко отрицателно и долно насъбрало се в теб.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 22:25
~Mist написа: То щото всички млади са носители на много добродетели и родолюбие, да съдим Апостола. Смешки. Много Точно! Замислете се въртху това!
|
|
|
|
 |
Asriel
|
 |
В момента играе: GTA IV
|
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 22:25
Tits or gtfo.
___________________________________ все аркадаши сме
Krieg
|
|
|
|
 |
Тъп трол (баннат)
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 22:26
Това дали одобрявате Левски или не, не е чак толкова голям проблем. Светът се движи с прекалено голяма скорост на развитие. Хората тотално си променят мнението за нещата само за няколко години. Това нещо което се задава за човечеството ще е краят на homo sapiens.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Левски - мерило за храброст, човечност и любов към отечество Публикувано на: 19 Фев 2009 22:41
Ледник написа: Мастийо, не видях аргумент срещу това, което казвам. Видях обиди. И то какви обиди - "Слушай музика" и "Учи за изпити". Гръм да ме удари, в тоя форум вече дори няма кой да ми тегли майната като хората. Нямам намерение да те обиждам, но щом казваш... Позьор. Така става ли?
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|