Автор |
Съобщение |
Zerkiel
|
 |
|
|
Заглавие: [Help] Слушалки Публикувано на: 16 Фев 2009 18:43
Здравейте обитатели на форума! Ситуацията е следната ще си купувам слушалки готов съм да дам 250лв. (таван), главен фактор е качествения sound. Посочил съм нещо като минимални изисквания и няколко модела, които ми направиха добро впечатление. По възможност да са безжични (да кофти, че хубавите са предимно с кабел). -MAX. SOUND PRESSURE LEVEL (DB) 100+ -ЧЕСТОТНА ЛЕНТА (ОТ HZ ДО KHZ):20-22 -ИМПЕДАНС (ОМОВЕ):50+
AKG K172 MKII STUDIO AKG K930 Pioneer SE-M10R AKG K910
___________________________________ Black You value power, ambition, and darkness. You love power at any cost and are a corrupting influence on those around you. At your best you are resourceful and unashamed. At your worst you are parasitic and amoral. Your symbol is a skull.
|
|
|
|
 |
Морт
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 16 Фев 2009 18:56
Правилно си се насочил към AKG.Студийните слушалки, обаче, не са много подходящи за слушане на музика. Имат малко по-особен звук. Плосък, може би е най-точното определение. Виж тук за доста по-компетентни мнения. Най-добре би било да отидеш на място по магазините да чуеш конкретни слушалки и да си харесаш. На по-правилните места има къде да ги чуеш на приличен аудио източник. Иначе може да вземеш за малко някакъв по-читав плеър и да пообиколиш с него.
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи 
|
|
|
|
 |
Kamelot
|
 |
В момента играе: q3
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 16 Фев 2009 21:06
Малко клиширано ама: http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09038589Пробвал съм ги в един приятел на ЦС и бате чувах ги тея от каде ме стрелят. 
___________________________________ Reaching aural nirvana...
|
|
|
|
 |
Морт
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 16 Фев 2009 21:25
В сравнение с едно хубаво AKG са като от всичко за левче 
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи 
|
|
|
|
 |
DennisEverything?
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 16 Фев 2009 22:11
А за Skullcandy какво ще кажете? Вкъщи разцъквам с някви мултимедийни,а иначе движа с едни Lowrider-ки.Много съм доволен щото са много здрави,а и звука им е мега добър.Не мога да сравня качеството на звука с нещо от сорта на AKG примерно.Няма база за сравнение.Skullcandy са повече като моден аксесоар и са удобни за спортуване(примерно).Мога да ти предложа нещо от топ моделите им. Примерно е тва: http://www.skullcandy.com/shop/ti-p-7.htmlДоста приятели имат такива и са доста доволни.Аз бих ти препоръчал да видиш за какво иде реч.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 16 Фев 2009 22:15
Не че съм сведущ, обаче не съм много съгласен с коментара на Морт за мониторните слушалки. При записи (хахах, звучи тежко) ползвам точно същите к172 и оттам сякаш свикнах с "чистия" звук, без емфази и т.н. Въпрос на виждане, май. Обаче предпочитам да чувам най-близкия вариант до това, което е записано. Обаче не съм пробвал звука на мониторни колони. Аз поне съм пурист на такава тема и съм леко субективен. С две думи - твърдо за akg-та, в момента трудно ще се намери нещо друго в рОдината на нормални цени. Ако ще пазаруваш отвън - изборът е голям, все пак най-добре е да чуеш на ухо, със собствената техника (плейър или каквото мислиш да разхождаш с шлемофоните). Не се заигравай с хай-фи облизани слушалки обаче, всеки с малко опит и ухо ще ти каже същото. Отделен е въпросът какъв е смисълът да заравяш пари в качествени слушалки, ако останалата част е крива. Не става дума да потрошиш хиляда жълтици. Но един сносен усилвател отказва всякакви хай-уредби (поне според мен). Пак си казвам, че съм лаик и не разбирам. И още един линк - http://www.ljclub.net/, има какво да се прочете, види и купи.
___________________________________ legalize murder
|
|
|
|
 |
Морт
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 16 Фев 2009 22:22
Все си мисля, че човек, който би дал 250лв за слушалки, има идея, че няма смисъл да ги слуша на вграденото в дъното аудио (: Студийният звук е въпрос на вкус, точно за това по-добре да чуе на място различните слушалки. От един модел до друг, дори в един ценови клас, на една и съща фирма, може да има доста големи разлики.
Тия Skullcandy-та са някакви "мноо рап" слушалки, които гледам са плъзнали яко сред "street културата", поне в София. От краткото ми прослушване на едни не ми се сториха нещо особено. Цената от $80 в тоя сайт значи ли, че тук са 200лв?
|
|
|
|
 |
DennisEverything?
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 16 Фев 2009 22:39
Точно тва имах предвид,че са много рап. Но наистина слушалките си струват.Примерно аз карам дъската с тях и като ги сложа на главата не мърдат.Веднъж не са паднали дори и аз като падна те стоят здраво на главата.Супер леки са и не се усещат.А звука е супер добър.Като цяло зависи главно от модела.Едни са по-рап,други не толкова,но звука е на ниво.Разбира се,не могат да се сравняват по качество с утвърдени имена като AKG и Pioneer,но насоката на Skullcandy e съвсем различна.Здрави,стилни,без компромис в звука.Повече като моден аксесоар се използват,нали ви казвам.Аз лично съм супер доволен и очарован от бранда.Имат и много колаборации.То не e Dragon,Smith,Von Zipper,Sessions,etc...Имат и много яки Signature Series.Metallica имат линия слушалки,както Snoop Dogg и много други. Иначе топ моделите дето са по 100$ в сайта тук са по 200-250лв. Тапичките са по 40 и другите са нагоре та до 250. 
|
|
 |
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 16 Фев 2009 23:22
Не съм много на вътре в бизнеса със слушалките, ама си мисля, че Logitech G35 са един доста добър избор. Ще дойдат в края на март за около 130 долара. 
|
|
|
|
 |
Хърф
|
 |
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 17 Фев 2009 00:29
Semi - offtopic: Трябва да си издиря преходник, ама не съм сигурен 2.5 или 1.5 ми е жака на телефона...
___________________________________ If it's not a signature, shoot it.
|
|
|
|
 |
Морт
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 17 Фев 2009 00:32
1.5mm няма. Или и да има със сигурност не се ползва в телефони и е някакъв извратен proprietary стандарт.
|
|
|
|
 |
Zerkiel
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 17 Фев 2009 03:43
Мда за тестването съм приготвил едно player-че. - @Камелот - видях ги даже гледах и новия модел, който ще излиза скоро Razr Megalodon ама не ми трябват game слушалки
@DennisEverything? - товаааа аз съм dnb, trance, house фен и тея рапърски слушалки ме закопаха добре се смях в 3:30 сутринта заради тебе
@oppu - special thanks за линка отдавна търсех на едно място така добре подредени усилватели и прочее нищо, че сега ми трябват слушалки тоя сайт си е находище
@Морт - евалата пич сега чувствам бая по сигурен. Най-вероятно ще се разходя до техномаркет да ги пробвам защото там имат повечето модели, които си набелязах из нета, а и цените не са по скъпи от другите магазини. Колкото до чужбина до преди година някъде се бях прехласнал по цените и техниката в Дубай, но истината сега е Щатите (цени, избор, качество). За жалост в момента не мога да си докарам от там. -
___________________________________ Black You value power, ambition, and darkness. You love power at any cost and are a corrupting influence on those around you. At your best you are resourceful and unashamed. At your worst you are parasitic and amoral. Your symbol is a skull.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 17 Фев 2009 09:37
Хърф написа: Semi - offtopic: Трябва да си издиря преходник, ама не съм сигурен 2.5 или 1.5 ми е жака на телефона... И аз трябва, защото вече два чифта слушалки за Нокиа ми се скапват. Първите изкараха около месец, след което едната почна да прекъсва. Вторите работеха един ден и после едната изобщо спря да работи. Явно за Нокиа слушалките не струват затова трябва преходник да си намеря. Някой знае ли къде може да се намери, че на доста места няма? Хенди?
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 17 Фев 2009 09:43
2.5мм към3.5мм ? Такива има във всеки един магазин за електроника. Моята нокиа е 3.5 :Р Ако ти е с някво специфично за нокиа(дори забравих как изглеждат, damn) също трябва да ги има в повечето магазини за GSM, както и в по-малките сервизчета.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 17 Фев 2009 09:48
Еми не знам колко милиметра е ама е стандартен жака на Нокията и искам да е към жак за стандартни слушалки. Ще потърся значи щом ги имало във всеки магазин за електроника. Аз мислех, че по-трудно се намират, щото в Техно Маркет един път питах и казаха, че нямат 
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 17 Фев 2009 09:49
Кво ще рече стандартен жак за нокиа? В момента всички нокии над 100 лева и от пролета на 2008 са с 3.5мм жакове.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 17 Фев 2009 10:02
Аз мислех, че всички Нокии имат еднакви жакове. Моята е Нокия 3110. Принципно е над 100 лева, така че сигурно е с 3.5 мм. жак. То аз и без т'ва ще я нося с мене, за да пробвам преходника де, така че няма страшно да объркам нещо 
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 17 Фев 2009 10:18
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 17 Фев 2009 10:57
Ок мерси много за помощта 
|
|
|
|
 |
Хърф
|
 |
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
|
|
Заглавие: Re: [Help] Слушалки Публикувано на: 17 Фев 2009 14:48
6300 не е с 3.5 мм. :/
___________________________________ If it's not a signature, shoot it.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|