Автор |
Съобщение |
Сатаники Кънчев
|
|
В момента играе: Трепене с Лопата
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 21 Яну 2009 23:40
bYbonЪъЪъ написа: Пичуе, един младеж от даскало ми предлага една китара, че си е взел нова. За 100 долара + кубе или както му се вика Аз принципно само веднъж съм се пробвал да свиря и ме накефи, въпроса ми е дали си струва още в началото да взимам всичко, щото свободно време имам много а и доколкото ми казаха си е далавера. Ето как изглежда китарката(не знам какъв е модела, на късмет я намерих тая картинка ): http://www.geocities.com/bnw2_tiger/132123123123.jpgЩе съм благодарен на бърз отговор. ДА!ВЗЕМАЙ Я ВЕДНАГА!!!
___________________________________ Майка си еби И себе си ЕБИ VIVA LA MUERTE
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 21 Яну 2009 23:58
линко се не отвара
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Rensing
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 22 Яну 2009 00:26
|
|
|
|
|
redy
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 22 Яну 2009 07:48
A, бре момци, да ви шитам с какъв микрфон си правите записите? Нещо се чиним и аз да записвам, ма не знам какво точно ми трябва.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 22 Яну 2009 09:40
скайп микрофон и саунд рекордер
|
|
Rensing
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 23 Яну 2009 04:33
Епа взех я китарката, само че без усилвателя че баща му на онзи в последния момент се сетил, че му трябва - $50 в крайна сметка. Шита е, че през големи интервали трябва да я свиря, че за около 10 секунди ми се наебават пръстите. Ще ми липсва прекрасната ми нежна кожа За колко време би трябвало да ми загрубеят пръстите? Иначе нали би трябвало с обикновена букса да мога да я вържа към някоя колонка, че да не се ръся още толкоз пари и за усилвател?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 23 Яну 2009 10:02
bYbonЪъЪъ написа: За колко време би трябвало да ми загрубеят пръстите? Зависи колко свириш. Иначе ръгай в компа. :Д
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 23 Яну 2009 12:54
човeк написа: bYbonЪъЪъ написа: За колко време би трябвало да ми загрубеят пръстите? Зависи колко свириш. аре бе путьовци, сякаш ви режат пръстите никога не съм спирал да свиря, защото ме заболяват. ако свириш 10-15 минути постоянно, на другия ден ще имаш мазоли и няма нищо да усещаш.
|
|
|
|
|
Rensing
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 23 Яну 2009 17:26
Ama az imam ruce vse edno cql jivot sum mil chinii s Exo hidro balsam Inache bez usilvatel vuobshte moga li da q rugna v kompa i da svirq bez da si grumna kolonkite? Shte me svetne li nqkoi kakvi kabeli i programi da polzvam?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 23 Яну 2009 19:53
Leviathan написа: аре бе путьовци, Що говориш в множествено число бе, гъз?
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 23 Яну 2009 19:56
човeк написа: Leviathan написа: аре бе путьовци, Що говориш в множествено число бе, гъз? Щото той е най-тру от всички бе - сигур пикае на изгасена лампа
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 24 Яну 2009 23:58
Meshuggah - Bleed Не си чувствам дясната ръка от около седмица. Надявам се да изчистя грешките и да запиша нещо, да пусна... Никога няма да намеря барабанист, с когото да я свиря
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 25 Яну 2009 15:53
Ти кажи отде намери 8 струнна :Д И за тренинг ти препоръчвам Fucking Hostile на една група, която никой вече не може да гледа наживо.
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 25 Яну 2009 18:32
Качвам тоновете с по една октава където е нужно Може да пробвам fucking hostile, но проблемите не ми идват от galloping техниката, ами точно кое къде и кога е... Знаеш, Meshuggah, 4/4, ама...
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 28 Яну 2009 14:31
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 30 Яну 2009 01:51
настройката е D - ре A - ла D - ре G - сол A - ла D - ре
може да не съм я настроил точно в тоя момент баш правилно и някъде да бягат с 1/4 тон 1 и 2 струна, ама карай. иначе и не я свиря много точно, само заради тая настройка го показвам, щото звучи по-мощно така.
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 06 Фев 2009 20:17
Това не е ли нормално? Ако е добре настроена китарата като ударя шеста струна пето прагче, пета си вибрира. Не ми ли викат резонанс на това ? Или може би не... Може пък все пак мостът нещо да не ти е наред, на мен по едно време също ми брумеше леко, но баща ми го смени и сега си е добре.
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 06 Фев 2009 21:53
и на мен ми се е получавало така много пъти, някой път го има, друг път не. като си сменя струните обаче изчезва. то по принцип би трябвало да е така, щото примерно трето прагче на шеста струна ти дава СОЛ, а трета свободна също е сол и т.н. от това се получава резонирането. и китарата трябва да звучи вярно когато се хване някой акорд, не по метода пето прагче на горната струна да звучи като свободна долна, защото така невинаги е настройката вярна. друг лесен начин е например шеста свободна да се сравнява с пета на седмо прагче или четвърта на второ прагче или най-добре и двата варианта за по-сигурно. това прави една октава - долно МИ (шеста свободна) и някакво там горно МИ (пета на седмо/четвърта на второ). и гледай да си сменяш целия комплект, не само някои струни. а защо първите ти три са найлонови ? аз записах одеве нещо: http://www.fileden.com/files/2007/1/14/640369/pcm.oggда видим дали ще познаете. бъркам го и се разминава доста, ама важен е принципът в случая, тренингът е отделна работа
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 06 Фев 2009 22:24
Let it be ? Дано ако бъркам не звуча твърде глупаво
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 06 Фев 2009 22:29
да. първото цяло соло, дето съм научавал нявга нататък ще уча и на Whitesnake - Slow an' easy, ама самичък, щото няма отде да гледам.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|