Автор |
Съобщение |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 13:46
та пичове трябва да си изкарам курсовете после изпита, за да взема тоя сертификат обаче въпроса ми е къде в българия мога да карам тия курсове колко време горе долу е обучението . . . търсих в гугъл ама нещо с ключовети думи не ми се получава
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 13:57
Еми ти малко си закъснял...Ако ше кандидатстваш тая година де.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 14:01
По принцип май има курсове в British Council. Но да, май леко си позакъснял.
|
|
|
|
 |
Макс Пейн
|
 |
В момента играе: на сигурно...
|
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 14:31
Фондация Св Кирил и Методий - поне там ходиха всички приятели http://highedu.uchenik.com/toefl.phpНо е леко късно за тази година.Всичките ми приятели вече чакат отговор дали са приети...А някои и ги приеха...
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 15:20
не не ми е за тая година
във варна някоя школа да ми препоръчате
|
|
|
|
 |
Kazim
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 15:21
Аз преди 5-6-7 години карах в АУБ. Така че и това е вариант. 
___________________________________ Това на аватара не съм аз :/
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 17:17
Не ти трябват никакви курсове, упражнения и всякакъв подобен род глупости. Ако си добър по английски, значи ще го вземеш, ако не си, и две години интензивно обучение да водиш, няма да го вземеш. Единствения английски, дето съм учил, е било от телевизията и геймките, и като отидох, си го взех изпита с 94 точки дори без да знам как ще ме изпитват. Тъй че, ако не си уверен във възможностите си, недей се занимава. Наиситна си е пълен шит тоя тест, адски гламав е.
На въпроса ти - за Варна не знам, но в частно училище "Класик" в Пловдив се провеждат такива курсове по подготовка за TOEFL. Казват, че били хубави, и 98% от посещавалите тези курсове си взимали изпитите от първия път. Разгледай се из нета, потърси. Иначе в "Класик" се провеждат и изпитите по TEOFL. Така че на курсовете ще те запознаят с всичко кво, що... Разгледай се.
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 18:14
От сто нагоре са за магистърските програми или в наистина престижните университети, където искат такса от сто хиляди лири на месец. Преувеличавам малко, но в общи линии е така.
|
|
|
|
 |
Dheart
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 18:41
Английския е нещо, което или го знаеш, или не го знаеш, подготвителни курсове на нищо няма да те научат. Какво се прави на подготвителни курсове? Решавате тестове и после проверявате - с малко помощ от гугъл, това можеш да го правиш и вкъщи. Ако не си доволен от знанията си по английски отиди някъде (училища "Европа", или друго подобно) искай да се запишеш при най-напредналите, ще ти дадат един тест за проверка на нивото (който ще е със сигурност по-труден от TOEFL) и ще разбереш къде си. После като караш курсове при най-напредналите ще научиш най-вече лексика и ще изчистиш (ако имаш) някакви пропуски в граматиката.
___________________________________ My victim you are meant to be No, you cannot hide nor flee You know what I'm looking for Pleasure your torture, I will endure
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 19:21
Dheart написа: Английския е нещо, което или го знаеш, или не го знаеш Ако беше така на тоифел нямаше да има 120 точки,ами 2
|
|
|
|
 |
Dheart
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 19:25
Jorix написа: Dheart написа: Английския е нещо, което или го знаеш, или не го знаеш Ако беше така на тоифел нямаше да има 120 точки,ами 2 Имах предвид, че ако не знаеш английски, подготвителни курсове няма да са ти от полза.
___________________________________ My victim you are meant to be No, you cannot hide nor flee You know what I'm looking for Pleasure your torture, I will endure
|
|
|
|
 |
Br?neR
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 19:36
†Soul Hunter† написа: Не ти трябват никакви курсове, упражнения и всякакъв подобен род глупости. Ако си добър по английски, значи ще го вземеш, ако не си, и две години интензивно обучение да водиш, няма да го вземеш. Единствения английски, дето съм учил, е било от телевизията и геймките, и като отидох, си го взех изпита с 94 точки дори без да знам как ще ме изпитват. Тъй че, ако не си уверен във възможностите си, недей се занимава. Наиситна си е пълен шит тоя тест, адски гламав е.
Това е така, само ако знанията са ти на супер високо ниво. Ако обаче имаш пропуски е задължително да отидеш на тези курсове и пак ще го вземеш, а и щ наваксаш пропуските. А ти ги разправяй тея на дядо си  Език, дори и елементарен като английския, е абсурдно да се научи от ТВ или геймки за ниво Тойфел!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 19:51
Ей, големи разбирачи ве.. намерете си някой по-болен даскал по английски, да ви стане ясно колко знаете (всъщност) и колко бил лесен езика. За курсове нищо не мога да кажа аз, защото не съм ходил. Като материали мога да ти препоръчам: Kaplan, Longman и Cambridge - учебниците за iBT става въпрос. Ако имаш възможност, купи си ги; не тегли само дисковете - струват си и трите издания. Barron's съм чувал, че е добър учебник, но не съм го минавал. Тея тестове, дето ги продават направо от сайта, също не знам дали струват. Учител ще ти трябва, за да доизкусуряваш speaking-a; ташак е, особено първите две части. Важно е да се ориентираш към някакъв резултат, който те устройва за университета, където искаш да те приемат. Съответно, като започнеш да се готвиш, ще ти стане ясно на кое колко би могъл да изкараш и така ще си направиш сметката. Друго - пиши много есета, минимум по едно седмично.
___________________________________ Negative Frequency Entity.
|
|
|
|
 |
botlik3
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 20:46
Не само магистърските искат 100 на TOEFL. На мен в Nottingham ми искат толкова за бакалавър или 7 на IELTS. А това че ако "английския ти е добре" го взимаш не е точно така... трябва и подготовка. Да се свикне с формата на изпита, с видовете упражнения, да се научат доста полезни думи и т.н.
___________________________________ И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 21:20
Съгласен съм, че трябва подготовка, но това, което исках да кажа всъщност е, че не го ли разбираш езика, не го ли знаеш, нямаш ли един вид природна нагласа към него, курсовете няма да ти помогнат много. @Br?neR - виж, нито съм ходил като малък в специализирани курсове по английски, нито в даскало ми го преподаваха кой знае колко задълбочено. Истината е, че човек с определена нагласа наистина може да научи английския от телевизията на ниво TOEFL. Не зная, може би просто трябва да имаш ухо за чуждите езици, не знам. Но е факт. Може би пък просто съм умен. Не че TOEFL е кой знае колко труден, не. Просто се изисква внимание. Един малко наблюдение - на Reading-a се изкарват най-много точки, там трябва да се внимава най-много. На него и на есето. Така че, Тill, наистина наблегни и на есетата. Шансът именно есето да ти спаси задника е много голям. А това да се подготвиш за 15 секунди и да отговориш на въпрос за 45 или 60 - бах' маа му, че то ти само за един аспект на проблема може да говориш двайсет минути, да еба. Те ти дали минутка и... а ся 'та видим, чадо.
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 21:58
На Тойфек не съм ходил, но съм ходил на ДАФ, който е от същата категория (диплома по чужд език за кандидастване в чуждестранен ВУЗ). Там без минаване на курсовете и средно ниво на познаване на езика е тегаво. Най-малкото, защото там самата същност на компонента на писане и на този за говорене са...да го наречем интересни, и без предварителна подготовка са трудни.
†Soul Hunter†, все пак на теб са ти го преподавали, а аз все още не знам времената и основни граматически понятия и положения. И повярвай ми, ако някой има желанието и волоята, може да научи всеки един език и без да му е необходимо "ухо за чуждите езици"
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 22:12
Omega-x написа: ...а аз все още не знам времената и основни граматически понятия и положения... Ти мислиш, че аз ги знам? Past simple, Present perfect... нямам си идея как се правят, какво означават, и дори каква роля имат. Може би трябваше да кажа, че знам английския по слух, и образувам изречения един вид по инстинкт, а не по правила. Същото е и в българския. Литота, епитет, метафора, хипербола - нямам и идея какво означават, но явно ги използвам в писмените си работи, според даскалите. А това не е хубаво, знаеш го езика един вид долнопробно. Но пък действа. 
|
|
|
|
 |
Br?neR
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 22:18
Но от телевизия, както и от улицата, чоек може да научи говорим език, т.е. може само да го разбира и говори, но не може и да го пише. Особено ако е като в АЕ когато се чува едно а се пише друго и няма обособени правила за произношение. Не знам колко са ти били часовете в седмица, но ако наистина си го научил само от тв-то, значи или ментиш, или не можеш да оцениш предаденото ти в училище, или си егати вундеркинда 1:1000 
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 22:21
Не, реално и аз съм го научил от ТВ и Компютри, защото до мин.година нямах нито един учебен час по английски език, а го знаех на едно доста прилично ниво, но да нямах понятие от много неща, които след това изгладих, което ме подсеща, дали да не ходя някъде за адвансед вече
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Въпрос са Тойфел Публикувано на: 01 Фев 2009 22:23
О, виж, за писането - трябваше ми само азбуката и някакви базови познания, след това непознатите думи сами ми изникваха в главата с точния правопис. Не знам, английския по този начин го схванах, немския не можах. Японския мога да го пиша само на латиница, като субтитрите по различните анимета. Йероглифите все още не мога да ги схвана, ха-ха-ха-ха! 
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|