Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

The King of Kings
Аватар
Заглавие: Re: Клубове по бойни изкуства
Публикувано на: 25 Яну 2009 17:04

Бях написал километричен поуст онзи ден, нямам и идея що не е публикуван. В София не съм тренирал БИ, но общо взето много мои познати ми препоръчват полицейския клуб на Славия - има доста различни стилове и хора, които тренират там казват, че се тренира на ниво, обстановката, условията и атмосферата са приятни.
Иначе като тренирал киокушин малко над година, пристрастно бих казал, че е страхотен стил и на мен лично адски много ми допада и има доста плюсове в сравнение с другите БИ.
Не съм чел останалите поустове, за което се извинявам.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 18:42

Andrey358,ние си изказахме мнението за жестокостта на боините изкуства.

Все пак и те се развиват.Преди 100-200 години са се били с мечове,ножове и какви ли не оръжия.

Сега се обучават да се бият без оръжие.

Има хуманно развитие и при тях.

И аз съм обнадежден от това. :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 19:41

Аз тренирах окол година бразилското бойно изскуство също така и танц наречен Capoeira много зарибяващо но проблемат беше че нямаше треныри и се задоволявах с туториали от youtube. и все още правя разни трикове и кикове и смятаме с едни приятели лятото да се тупаме на някоя полянка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 21:26

за бойните изкуства мога да говоря много!!!!!!

например кикбокса се различава много от бокса въпреки сходното име даже като изключим ударите с крака!!!!!!!
с един приятел тренирахме заедно кикбокс,после той се премести да тренира бокс и си мислеше че е същото
но в последствие разбра че от гарда до ударите всичко е различно и му беше много трудно да свикне!!!лично съм пресъствал на негова тренировка и съм виждал как тренера му се кара заради навиците от кикбокса!!!
апак за разликите в бокса между самбото и кик бокса са още по големи!!!!
тази година се записах да тренирам СРБ и част от подготовката беше самбо
и тренера като разбра че съм тренирал кикбокс направо се уплаши и почна да ми говори колко трудно ще ми е при бокса....А се води на същия принцип като бокса и кикбокса!!!!!!!!!!Аз съм висок и съм свикнал да пазя голяма дистанция!А при спарингите на самбото дистанцията е лакът разтояние!!!!!и това преди да ни научат да се борим!!!
просто бокс!!!ВЗЕ МИ СЕ АКЪЛА!!!!!!!!!!

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 21:35

а киокошина е много сериозен спорт но всички тези глупости от сорта на киокошинците са най здрави шот чупят тухли и разни строителни материали не пълна измишьотина!!!!!те наистина го правят но във спокойна обстановка със време за концентрация!!!във спаринга всичко това отпада!!!не мога да си представя как някой ще се концентрира нормално върху удара докато се пази от настъпващия противник!!!!!!да не говорим пък за уличен бой! там въобше киокошина отпада почти напълно заради липсата на удари в главата!!!трябва много години да се занимаваш и да си го усвоил много добре този спорт че да ти помогне по някакав начин в реална ситуация!!!От личен опит знам че бойния спорт който е най полезен за уличния бой е самбото!

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 21:40

в горния ми коментар нямам намерение да убиждам или омаловажавам труда на всеки който се занимава с киокошин!
аз лично имам мн приятели които се занимават със този спорт!!!

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 25 Яну 2009 22:08

I_Hate_Noise написа:
само доказваш че си тъп, повърхностен и елементарен статист, който говори без поглед над нещата, неосъзнат хомосексуалист, но с прекалено високо мнение за себе си, вероятно потомствен евреин или друг семит :lol: ...

Взимам пример от тебе..гей :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 22:12

аве ей шматки тука сме на тема бойни спортове!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
стига сте са нацепвали заради глупости е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic: :OffTopic:

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 22:34

One Vision написа:
Ще помоля всички участващи в дискусията да спазват добрия тон. Да, това е форумът на PCM и някак не върви да не се плюем и псуваме във всяка тема, но мисля, че тук споделяме приятелски впечатления и съвети на една интересна и (може би) полезна тема, така че - помъчете се да спестите злостните коментари.

Иначе май в крайна сметка ще се спра на винг-чун. Струва ми се много интересно, сега остава да се обадя на няколко места и да проуча условията (цени, часове и т.н.). Надявам се в скоро време да споделя и първи впечатления.

Както казах по-горе и аз се интересувам. Ще ти бъда благодарен ако споделиш. Една от моя клас тренира от около година и ще я поразпитам като я видя ;)

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 23:01

Друг интересен стил кунгфу е фей ин - "реещ се орел". Това не е имитативен стил, който наподобява движенията на животното. Орелът, това е практикуващият този стил, а вятърът - това е противникът му. Стилът разчита на контраатаката повече, отколкото на атаката и голяма част от техниките започват с блок или посрещане на противникова атака. Изучават се много начини на водене на бой, на всички нива - работа по земя, включваща падания и подсечки, работа от ниска стойка -0 на коляно или бедро, с която се атакуват слабините, коленете и долните части на тялото, работа от средно висока стойка, позволяваща атакуването на слабините и корпуса, работа във висока стойка, в която се атакува главата и работа със скокове във въздуха.
Както и вин чун, фей ин е традиционен стил - тренировките следват определена порядъчност, прогресът отнема известно време, но с всяко нещо е така, нали? Освен това при атака умът е прекалено тромав, за да се разчита на него. Именно поради това обучението продължава известно време - тялото прима информация по-бавно от ума.
Колкото до принципи - хубаво е да се прави разлика между боен спорт и бойно изкуство. Бойните спортове обикновено акцентират върху подготовката за състезание, за ринг, където обстоятелствата и правилата са повече или по-малко едни и същи. Разбира се, всичко зависи от нагласата на практикуващия - познавам киокушинци, който са добри улични бойци, познавам и занимаващи се с традиционни бойни изкуства, които са яли много пердах. Като се замисля, разликата е основно в присъствието на "позволени" и "непозволени" удари в дадената школа.
За съжаление школите в България са само две, ето това е сайтът на моя клуб. Който се чуди на името - Герман е името на майстора, който е дошъл от Русия, за да го преподава през 80те.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 23:12

Тренирал съм 5 години кен джутцо това е бойното изкуство което са тренирали самораите за воина а кен до то е спортно с леки пръчки и се игаре за точки става дума не е реалистично, но е забавно. Ако някои иска може да се запишеме в кен до федерацията аз искам малко да си направя спаринги да вида какво ще стане

Профил

Публикувано на: 25 Яну 2009 23:54

Идяд, братле, не че искам да те обидя, но май прочитам първия ти пост, който се състои от две отделни изречения.

Иначе, сподели малко за тренировките си по кен джуцу, ти нищо не каза. Как се биете, какви похвати има, дай малко по-подробна информация, че е интересно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Яну 2009 00:36

тренировкита се състоеше от 3 части.
1. Субири - тук повтаряш всеки основен удар по стотици пъти за загрявка, много досадна част
2. иаи джутсо - за тази част ти трябва яито - сабия за тренировка която е като истинските на баланс с ножница си е , но не реже за да неси отрежеш пръстите без да искаш. Тази част на тренировката се състои в различни техники за вадене на сабия от канията. Има от право положение вядения и от клекнал в яигоши това е клекнала боина стоика. тук е наи изморителната част от тренировката техниките са адски сложни и мого уморителни за краката
3. кен джутсо - Фехтовка с партниор с дървени сабии - прават се кати. За разлика от кен до то тук сабите с които се млатите са от варен японски дъб и са много плътни и твърди можеш да счупиш кост на човек с 1 удар затова се тренират кати

Профил

Публикувано на: 26 Яну 2009 17:42

Това, дето го говориш, звучи много зарибяващо. За съжаление нямам много свободно време напоследък и не съм се замислял да почвам ново бойно изкуство, иначе това би се наредило най-отгоре в списъка.

Между другото, вчера гледах Ип Ман. Мога да кажа само "леле...". Винг чун-а явно е огромна сила, не бих искал да срещам майстор, владеещ го. Почвай, No, щом имаш време, почвай Винг Чун. Няма да сбъркаш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Яну 2009 21:33

абе зарибяващо ама имаше много проблеми с школата разпадна се на 2 аз останах с по добрите, а пък по смотаните имаха повече пари и викаха учители от япониа 1 път в годината да ги ъпгреидват и в краина сметка се скарах с териора си и тои ми каза ако се държа така да не идвам и аз спрах да хода. После тренирах 2 години кик бокс ама там пак проблеми без да исках счупих някаква кост на челото на едмо момче което не познавах направих удар с коляно и ми казаха че то искало да си отмъщава става дума реванш мен нищо неме амбицира да се бия с него сериозно става дума несъм му ядосан а тои сигорно иска така да се биеме че един от двамани да бъде нокаутиран пък и ме дразнеха много неща в кикбокса много селски ми е в сравнение с източните изкуства

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Яну 2009 22:03

http://vtbg.org/

Профил ICQ Skype WWW

Публикувано на: 02 Фев 2009 18:40

I_Hate_Noise написа:
Jeet Kune Do e също много интересен и практичен, сравнително лесен за усвояване стил, рожба на вдъхновението на великият майстор Брус Лий, но освен в Русе не знам къде другаде в България се практикува и дали се практикува изобщо.

Сори, че дигам темата ама къде точно в Русе се практикува? :oops: Решил съм да ставам нинджа...

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Фев 2009 19:00

Преди бяха в Ялта, сега мисля че са в спортен комплекс Дунав, в залата на джудистите (на втория етаж). Нямам вече актуален телефон на Манушков (треньора) за съжаление.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Публикувано на: 02 Фев 2009 19:04

I_Hate_Noise написа:
Преди бяха в Ялта, сега мисля че са в спортен комплекс Дунав, в залата на джудистите (на втория етаж).

Ще видя, мерси. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Фев 2009 20:36

iddqd
1:каква кост си намерил в челото на тоя маняк?!!?!??!?!
2:за какво коляно приказваш в спаринг по кик бокс???????
3:явно до сега не си играл до нокаут че да виждаш нещо грешно в това реванша ви да свърши при нокаут!!!!
4:това че кик бокса е по полезен и приложим в реални условия от източните бойни изкуства не го прави селски!!!!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost