Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Заглавие: Re: 11:00 пред Народното Събрание! 14.01 Национален протест
Публикувано на: 12 Яну 2009 12:46

Ледник написа:
За какво точно протестираме?

Ще ти смачкам фасона. Протестирам, защото мога. Защото съм комплексар, комформист. Защото обичам да мързелувам и сега искам да гледам сеир. Излиза ми се, чупи ми се. Пука ми за мотивите. Искам кървава зима на разнообразието! Искам да сея хаос и разруха, за да избягам от домашните задължения. Не бъди демоде. Само детективите търсят мотиви за убийството. Никой не вярва, че го правим за кеф. Накарай ги да духат.

Профил

Аватар
Местоположение: Dark pits of darkness and despair descending down decaying decrypted doom-damned dungeons
Публикувано на: 12 Яну 2009 13:11

creator написа:
Ледник написа:
За какво точно протестираме?

Ще ти смачкам фасона. Протестирам, защото мога. Защото съм комплексар, комформист. Защото обичам да мързелувам и сега искам да гледам сеир. Излиза ми се, чупи ми се. Пука ми за мотивите. Искам кървава зима на разнообразието! Искам да сея хаос и разруха, за да избягам от домашните задължения. Не бъди демоде. Само детективите търсят мотиви за убийството. Никой не вярва, че го правим за кеф. Накарай ги да духат.

Искам само да изразя възхищението си към този отговор, особенно ако съответния е откровен.
Подобна форма на интелектуална почтенност и яснота е нещо достойно за уважение, независимо от формата и обстоятелствата при които бива проявено, изказано или извършено.
Колкото и да е примитивно едно познаване и признание на яснотата зад собствените мотиви на индивида, без те да са прикрити в своя инстинктивен хаотичен примитивизъм, зад идеологическа маска, е безценно и всеки един човек проявил го е с една идея по -близко от истината за себе си отколкото останалите.
Creator , моето най-искренно уважение пред така проявената ти човешка природа.Хаосът в чистия му неподправен животински вид не най-универсалното средство за доказване на наличието на порядък(или необходимоста от възникване на такъв)
ПС:Естествено шанса това да е някаква хумореска която притъпените ми от цинизъм и социален дарвинизъм сетива не могат да уловят е огромен, но откровенно казано това не ме интересува...

I see the stars come out tonight
I see the bright and hollow sky
Over the city's ripped backsides

I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see

PS: Misery Loves Company - I AM NOT A GOTH!

Профил

Публикувано на: 12 Яну 2009 17:37

One Vision написа:
Едва ли някой ще се занимава да "синтезира целите и причините" на протеста заради фенбойчето на Z3 Squiz, нито пък ще пише мелодраматични трактати за да задоволи празнодумската жажда на Раскольников.

Както казах, причините да не идвате си ги ползвайте за лично оправдание или ги изтъквайте на глупака, който се излъже да ви слуша.

Причините са ясни. И да - видя се, че с мирни шествийца и размахване на плакати в тая държава не се променя нищо..

Добре, ако някой, който искаш да спечелиш на твоя (ваша) страна, но непознат, те попита - "За какво протестирате?" - какво ще му отговориш? Как ще го спечелиш, с две клипчета от vbox-а ли? От тях спокойно може да се тълкува, че като причина се изтъкват произволни криминални прояви през изминалите няколко години.

И, в случай, че решиш да отговориш - по-същественият въпрос: С какво една сбирка, където ще сте вие, хората с изявена гражданска позиция, но в компанията на
Цитат:
[...]
неграмотни
профани
хулигани
глигани
[...]

ще реши нечии проблеми или пък ще изпълни исканията на протестиращите (каквито и да са те) ?

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 12 Яну 2009 17:49

Че даже и автомобилни катастрофи и природни бедствия са повод за протеста. :shock:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: в момента не играе, довечера може
Публикувано на: 12 Яну 2009 19:27

Него ден съм зает в най-неподходящата част от следобеда, но почти със сигурност ще бъда там - поне в началото.
В последно време българското общество ме отчайва и искрено се надявам това, което видя, да промени мнението ми.
По отношение на спора в предишните страници, според мен има смисъл да се протестира, но нека всеки сам да си преценява.

res=$(cat f| tr ' ' '\n' |head -n 2 |tr '\n' ' ')$(cat f |tr ' ' '\n' |head -n -2 |tail -n +3 |tr -d ',.' |sort |uniq |grep -v "^and$" |tr '\n' ' ' |sed 's/ /, /g' |sed 's/, \([A-Za-z]\+\), $/ and \1./')$(cat f| tr ' ' '\n' |tail -n 2 |tr '\n' ' ')

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2009 20:14

Аз лично ще протестирам срещу нередностите в държавата - които отрече, че са много - да го духа.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2009 22:22

Zipo не ми е правел кой знае какво впечатление досега, но той изказа най-кратко и ясно моята позиция. Не виждам смисъл да коментирам и кой е първоначалния организатор - може би датата и самото събитие са резултат от някакъв консенсус между фермери и природозащитници. Може и анти-правителствена фракция, която действа в сянка, просто да е консолидирала основните недоволни, да е прибавила отрепките и да е успяла да прикрие участието си пред останалата част от обществото. Аз не чувствам абсолютно никаква преданост към властта и не виждам причина за такава. Ще протестирам, защото има причини да го правя, причини универсални от които не всички ме засягат пряко, но повечето засягат мен и не само мен. Това е. КОЙТО И ДА ХВАНЕ ДА СЕ ПЪНЕ, НЯМА КАК ДА ИЗКАРА ЧЕ ЛИПСВАТ ПРИЧИНИ ЗА УНИВЕРСАЛЕН ВСЕОБХВАТЕН ПРОТЕСТ.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 12 Яну 2009 22:29

Доколкото знам организатор е www.sroksos.org, студентската организация, която се сформира след случая с Амнезия.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 12 Яну 2009 22:50

One Vision написа:
Едва ли някой ще се занимава да "синтезира целите и причините" на протеста заради фенбойчето на Z3 Squiz

Както казах, причините да не идвате си ги ползвайте за лично оправдание или ги изтъквайте на глупака, който се излъже да ви слуша.

Код:
ще дойда най-вероятно

Какво се опитваш да ми буташ думи в устата, не разбирам?

И ми е много интересно, как човек, който организира такъв протест, го мързи да напише цифром два реда текст? Но пък прави клипчета за вбокс? Разбирам ти желанието да чупиш , да мачкаш и да покажеш на правителството, че "народа не спи" , но много се засягаш когато двама души попитат наистина за какво става въпрос...И какво общо има това на каква кола съм фен, с някаква тъпа насмешка ли искаш да го кажеш?
Хора, мислете разумно! Да счупиш 10 прозореца е лесно, но да знаеш какво искаш и как да го постигнеш - това вече е трудно! И аз съм на мнение, че по мирен път нещата няма как да станат, ала едва ли купчина футболни хулигани ще успеят да вкарат тая държава в правия път.Аз лично ще съм там заедно с повечето момчета от класа ми, пък какво ще се случи - ще видим!Току-виж станало чудо...

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2009 23:32

Аз, най- вероятно ще отида... не знам какво ще се случи, но ще отида... защото смятам, че ще е безотговорно от моя страна да не го направя. It's that simple for me.

Профил

Публикувано на: 13 Яну 2009 00:09

Много добре казано, One Vision!

Само да добавя нещо по темата:

ЗАЩО СЕ ПРОТЕСТИРА? ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА ЗАЩО?

Много просто: протестира се за БЕЗБРОЙ неща, не само за 1 или 2. Ето примерно учителите искаха по-високи заплати и по-добри условия за работа. Млекарите за повече субсидии примерно, трети за еди кво си. Студентите протестираха уж заради жалката картинка в СГ, където има 15тина дискотеки и не по-малко барове в радиус от 200 метра (ако не по-малко)!

Та, защо когато протестираха учителите никой (почти) не протестира с тях? Защото не ни дремеше за тххните искания. Защо студентите ПОЧТИ никой не им помогна? Щото не им дреме на хората за СГ. Ето защо за 14-ти няма конкретна причина, за да може да обхване все по-голям брой протестиращи, просто като 2+2 = 4!

ПП Оне висион ти сам ли ще ходиш? Ако ще си сам по-добре ела с нас (1 групичка се събираме)!

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Яну 2009 10:46

ONE VISION катастрофите по българските пътища се дължат на простотията на българина и на нищо друго. Как да протестирам срещут това? Що се отнася до останалото мисля че ти го казах. Не обичам ушкем аполитични протести, където не се знае кой стои зад всичко и защо. Причината да не подкрепям този протест не е липсата ми на гражданска активност, ами напротив твърдре изразената такава. Не съм овца която ще отиде със стадото само защото някой така е казал. Имам си политически разбирания и съм готов да ги подкрепя. През далечната 1997г. аз бях достатъчно възрастен за да ходя по митинги, които имаха смисъл. И след това също съм ходил на митинги на партията която подкрепям. Ако и сега има такива ще отида. И сега не започвай да ми обясняваш, как не бивало да се делим на партии и как било всенароден протест, защото това са пълни глупости. Както казах и преди ако свалянето на това правителство доведе Б.Борисов на власт, просто не виждам за какво сте се хабили.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Яну 2009 11:17

Е точно аз не съм виновен, че избрахме пак същите глупаци, нито че СДС не може да събере хора. Иначе се надявам хората да се поопомнят до изборите.

Профил ICQ

Публикувано на: 13 Яну 2009 12:24

Андрей, братле, нека те попитам аз:

Защо в Канада примерно, има по-малко катастрофи? Защото са по-интелигентни от нас? Защото са по-цивилизовани? НЕ! ЗАЩОТО ИМА КОНТРОЛ! И на теб да ти взимаха (ама наистина, не както нашите КАТ-аджии...) по 100 $ на всяка една елементарна грешка и да ти взимаха точки, и ти щеше да си по-внимателен, повярвай ми ;)

И там полицията не спира хората само колкото да си покрие бройката и да си изкара допълнителен доход ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Яну 2009 17:19

Да, до някъде си прав, но според мен не е това главната причина. Катаджий по пътищата има достатъчно и дори да се разминеш с подкуп, това за нашия стандарт на живот пак си е много. Проблема е че българина се мисли за голям гявол и че правилата не важат за него. Знаеш колко олигофрени съм слушал да ми обясняват как можели да карат пияни! Всички други не могат, ама баш те са големите майстори и могат да карат. Или пък с ограниченията за скоростта. И какво сега да протестираме, че не ни глобяват достатъчно, не мислиш ли че е малко абсурдно. Като работата със студентски град. Протестират, че имало много кръчми и заведения. Ами тия кръчми и дискотеки за кого са построени аджеба? Щото видиш ли резидентите на СГ са много примерни и за това кръчмите никнат една върху друга. И от МВР правилно казаха, че по принцип полицейския контрол е увеличен в СГ. Какво военно положение ли трябва да се обяви за да не се самоизбие елитната младеж на България?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Яну 2009 17:31

Може да дойда да снимам.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 13 Яну 2009 18:42

Цитат:
НИЕ ИСКАМЕ:

1. работещ механизми за борба с корупцията
2. незабавна реформа на съдебната власт
3. незабавни мерки за подобряване на жизнения стандарт на всички Българи, по който показател сме последни в ЕС
4. благоприятен климат за стимулиране на раждаемостта
5. незабавни реформи в образованието
6. незабавни реформи в здравеопазването
7. едно прозрачно правителство
8. незабавни мерки за защита на природните богатства на България
9. незабавна промяна в избирателния закон и мерки за стимулиране на избирателната активност
10. незабавна административна реформа

Дано!

Профил Skype

Публикувано на: 13 Яну 2009 19:20

Andrey358 написа:
Да, до някъде си прав, но според мен не е това главната причина. Катаджий по пътищата има достатъчно и дори да се разминеш с подкуп, това за нашия стандарт на живот пак си е много. Проблема е че българина се мисли за голям гявол и че правилата не важат за него. Знаеш колко олигофрени съм слушал да ми обясняват как можели да карат пияни! Всички други не могат, ама баш те са големите майстори и могат да карат. Или пък с ограниченията за скоростта. И какво сега да протестираме, че не ни глобяват достатъчно, не мислиш ли че е малко абсурдно. Като работата със студентски град. Протестират, че имало много кръчми и заведения. Ами тия кръчми и дискотеки за кого са построени аджеба? Щото видиш ли резидентите на СГ са много примерни и за това кръчмите никнат една върху друга. И от МВР правилно казаха, че по принцип полицейския контрол е увеличен в СГ. Какво военно положение ли трябва да се обяви за да не се самоизбие елитната младеж на България?

Точно за това говорех... ако глобите и наказанията (дори ЗАТВОР) бяха много по-тежки и се изпълняваха, нямаше да се стига до такова безхаберие от шофьорите ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Яну 2009 19:34

Може би следва да направя уточнение върху поста си. Естествено, че щом нещо е незаконно трябва да го няма. Акцента ми в този случай, както и при шофирането е, че не трябва само да се оплакваме от държавата, в случайте когато отговорността е предимно наша. И така е кръчмите са там защото има кой да ги пълни, ако нямаше кой наямаше и тях да ги има.

WAN|Georgi прав си. За това подкрепям политически сили, които смятам че ще работят за това.

Профил ICQ

Публикувано на: 13 Яну 2009 20:00

Andrey358 написа:
Може би следва да направя уточнение върху поста си. Естествено, че щом нещо е незаконно трябва да го няма. Акцента ми в този случай, както и при шофирането е, че не трябва само да се оплакваме от държавата, в случайте когато отговорността е предимно наша. И така е кръчмите са там защото има кой да ги пълни, ако нямаше кой наямаше и тях да ги има.

WAN|Georgi прав си. За това подкрепям политически сили, които смятам че ще работят за това.

Така е! Все пак си опира до възпитание, но не можеш да очакваш няколко милиона шофьора да са добре възпитани, и да няма нито 1 черна овца, която да преебе нещата! Ето защо идват законите и тяхното спазване и естествено санкциите!

Колкото до баровете и дискотеките...мисля че СГ ИМА НУЖДА ОТ ТЯХ! Неведнъж съм ги посещавал и наистина има си доста добри местенца, спор няма! Наистина, ако на студентите (не че само те ги посещават де...) не им трябват, то нямаше да има такава посещаемост - нито пък толкова дискотеки и барове!

Друг е въпроса, както ми вика 1 приятел днес, дискотеките плащат на ченгетата в СГ да си затварят очите (сещате се за какво), и всъщност наистина си има патрулки чат пат, ама полза от тях - никаква!

И пак повтарям, утре се чакаме доста хора на 1 място (пред моя факултет, до плиска) в 11 и после потегляме към Народната Библиотека, където към 11:30 ще ни чакат още хора! Ако на някой му се ходи, но не иска да е сам, нека се присъедини! Ние сме печени типове (18-19 годишни) и нема да сме (надявам се) в мелетата (а такива според мен ще има!).

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost