Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: The PCM Winter Topic - Ski & Snowboarding
Публикувано на: 11 Дек 2008 09:58

Нека това да бъде официалната "ПЦМ Зимна тема"! :)
Който кара ски,сноуборд,шейна,пликчета,който обича да се търкаля надолу,тук се спира!
Може да обсъждаме всякакви въпроси относно екипировка,условия,състезания и всичко друго,което се сетите.
Време е да разцъкваме пудрата,момчета и момичета!

Да започнеме.Кой какво кара и от колко време?Как е почнал?

П.П.Тук можете да слагате всякакви снимки,за да е по-интересно.Като си почне баш сезона на Витоша може да направиме и едно форумно каране,ако желаете.Аз ще се качвам в събота,ще ви кажа как е и ще има снимки!

Така,карам сноуборд от 3 години.Нямам друга такава мания,може би знаете как е (:
Миналата година карах с BAS,та мога да ви кажа,че тва са хората,от които съм научил доста неща!

Айде със здраве и с пожелания за "лошо" време! :lol:

И моля ви,който не го късае тази тема,нека просто да не я разваля :)

Профил Skype

Аватар
Заглавие: Re: The PCM Winter Topic - Ski & Snowboarding
Публикувано на: 11 Дек 2008 10:33

Борд 4 сезона тоя ми е 5ти

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: q3
Публикувано на: 11 Дек 2008 11:18

Карам ски от около 12 години.Но за жалост последните 2 не съм се качвал та тая смятам да покарам по сериозно, борд не карам имам си скейт за тая работа :D

Профил

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 11 Дек 2008 11:24

Ако всичките ми спестени пари не летяха за пейнтбол, щях да карам борд! Изглежда ми много готино :) Определено бих искал да се науча да карам, но това ще е или като спра да се занимавам с пейнтбол, или като имам пари и за двете :)

Иначе ако се качвате, пускайте по некоя готина снимка ;)

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 11 Дек 2008 11:50

Карам найлонов чувал по деретата 8)

Миналата година обече пропуснах, някак си вече не ме влече.... ех, старост, кучко гадна, всичко ми отнемаш :cry:

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2008 12:11

Борд 5та година. Наблюденията ми са, че много по-бързо може да се научиш без да се влачиш с училищата.

С какво карате?
Дъска: Nidecker Luna 155
Автомати: Drake DTM
Обувки: 32 Leashed

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2008 12:18

Дъска Apo Seed
Автомати Burton некви си
Обувки Northwave Freedom
Яке 686
Грейка 686
Маска Alpina

Ма сиг ше сменям дъската тая година

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Crashday(multiplayer)
Публикувано на: 11 Дек 2008 15:47

Аз карам сноуборд вече 8 години.Дъската ми е Apo Steed автомати Drake и некви обувки на Leashed.Ма сигур обувките ще се сменят

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2008 18:56

Е много се радвам че сте нрапвили такава тема занимавам се със ски от 18 години, мали колко станаха вече. Започнах на 4 години някъде, в момонета съм с Rossignol Radical Oversize 8S те са за SuperG по-скоро. Радвам че има с кой да споделя зимната си страст.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2008 19:06

DAMN!!! във форума има нещо сбъркано, още никой не е превърнал темата в ски vs. сноуборд !

Профил

Публикувано на: 11 Дек 2008 19:22

а тряя
скапани таблиери
:roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2008 19:50

Kamelot написа:
DAMN!!! във форума има нещо сбъркано, още никой не е превърнал темата в ски vs. сноуборд !
Мене скиорите не ме дразнят.Даже принципно карам със скиори.Принципно те ни хранят нас бордистите че сме им "ринели пистата".Тва го правят само начинаещите бордиси.И един скиор да псунеш по лалето да ти го пуска на рало пак ше е същото,разликата е че скиорите се учат на равно а бордистите напарао на пистата отиват да се търкалят.И аз бех така де.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2008 20:22

Ето го и моя equipment:
Board - Rossignol District 160
Bindings - HC 2000
Boots - Rossignol Comet Boa
Goggles - Oakley Crowbar
Backpack - Dakine Pro II
Helmet - RED Hi-fi Shaun White Signature

Jacket,Pants & Thermal - Rossignol Anniversary

Всички се оплакват от Ross,ма с тая дъска плъзгам 2 сезона къде ли не,а кантовете са като нови,както и основата.
За сега съм напълно доволен,ма тая година ще гледам да си взема нова дъска.Ще търся некви оферти.

Иначе за скиорите нямам нищо против,ама принципно те не се съобразяват с никой.

А някой знае ли нещо за DC дъските?Ония ден бях във Фабрик...е много са добри.Новите технологии,адските са направени,само дето ми се видяха малко скъпички.Някой да каже нещо,че ми предлагат една дъска на доста добри пари и се чудя.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2008 20:32

DennisEverything? написа:
Иначе за скиорите нямам нищо против,ама принципно те не се съобразяват с никой.

пфффффффф казаха сноубордистите дето изриват пистите и на края на деня е пълен шит

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2008 20:50

Изриват ги нюбитата,както казахме.При всеки начинаещ е така...Виж друго е като не се съобразяваш дали има някой пред теб и дали има деца на пистата,примерно,които можеш да унищожиш след като удариш спускайки се на шус,нали?Колкото бордистите изриват пистата,толкова и скиорите,щото са повече и съответно има повече некадърници.
Иначе,Камелот,какви ски караш?
Някой от вас кара ли фрирайд изобщо? :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2008 20:59

Карам от старите КАРВИНГ СЪКЗОРЗ :D :D иначе са росиньол.Добре съгласих се за нюбитата но веднъж си бяха праили ски от фирмата и са видели как на некъф паднал един бордист негледащ минал през него.

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2008 21:30

Kamelot написа:

Пишеш в youtube "ski fight" или нещо от сорта и ти излизат бая клипчета по темата... Има и разни боища, но повечето са някакви весели от типа 3-ма сноубордиста скачат на един скиор, не го бият, просто го събарят и го търкалят :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 00:11

Баща ми е луд скиор и от невръстна възраст започнах със ските, доста години. Борд карам от 5 години някъде, както и зимни кънки но това стига да си карал блейдове е лесно (малка разлика има между двете). Лично за мен разлика между борд и ски няма, и двете еднакво добре ги мога и двете ми носят еднаква доза адреналин и удоволствие. Най голямото удоволствие е с манерчица с нещо затоплящо :) и кутия цигари да се пуснеш по пистата и по средата да седнеш за две глътки и цигарка и да продължиш :). Душевен оргазъм. Жалко, че този сезон ще го пропусна, тук няма никакви планини около мен.

Екипировка собствена нямам поради недостиг на финанси.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 08:58

Карам ски от 11 години. Като по малък бях по училища, после имах малка пауза и от 4 сезона насам започнах да ъпгрейдвам екипировка и го възприех като хоби. Пробвах се и борд, като се научих да карам колкото да свличам и да завивам на широки диагонали, ми се уби желанието. Ските за мене са доста по добре, може би щото са и значително по бързи. Въпрос на избор е точно как са ти вързани краката, мен ме кефат повече на две парчета и тва е ... :) Карам със Salomon Xscream 2000 или 2001 модел 179см, взех ги много читави преди 2 сезона, но вече са си ебали майката. Преди тях имах едни Atomic (забравихиммодела) една идея по нови, но 190см и с прекалено голям радиус на завоя, така не ме кефеше да карам за това взех по къси. Обувките също са ми Salomon. Якето ми е от миналогодишната сноуборд колекция на Diel (Demon се води), ръкавиците ментаци, грейката е Oxbow Level One, очила Bolle. Тая година май ще дам пари и за каска, че предните сезони имах някои кофти падания при по-голяма скорост. Основното което гледам винаги като се качвам е постоянно да си подобрявам техниката на завоите и спускането, като смятам че карам прилично (но това вече трябва някой да го види за да го прецени :) )

А са сори ако някой го възприеме като заяждане, ама специално на Витоша сноубордистите са си напаст. Аре за пътеките ме боли кура, мойте ски и без друго са дълги и главно пистово си пускам, но точно на пистите е зле. Поддръжката на тая планина и без друго е под секва и на Лалето му трябва един уикенд да се изрине пресния сняг и да се появят ледовете отдолу, а сноубордистите ускоряват тоя процес тройно. Проблема е че всеки се качва на борда и решава че ше се учи сам и от приятели и е пълно с некви глупаци дето само свличат надолу и друго не правят, и трябва на секи от тях да му минат 1-2 сезона за да свикнат да правят друго. Да не говорим колко са ми смешни некви дришни, смъкнали 686 грейките за 500 лева под гъза, карали 1 сезон, не могат да земат два завоя като хората, ама ми се лашкат кат чували с чакъл надолу и засичат без да гледат. И тва са главно сноубордистчета, дето както ми се правят на бързи, като обърна двете летви надолу ги оставям в точка. Ест. прави сте че има и учещи се скиори, но 2/3 от тях са малки деца които са в училища, а инструктурите ги пускат на диагонали и не ги оставят да ринат.

За тва - сноуборда на пътеката и по скокове и дропове, а на нас ни оставете пистите където да можем да си караме остарелите сухарски ски ;)

Ще е готино ако някой път си направим някаква форумна уговорка, но за тоя момент май само на Банско има каране ...

Профил

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Публикувано на: 12 Дек 2008 09:18

Ихх, крайно време е и аз да се включа в такава тема :)

Аз съм абсолютен новак в ските, карал съм няма и един сезон, миналата година - в Банско. Едва тази година се екипирам, започвайки от Diel екипировка, тазгодишен модел (като ще го взимам, да държи няколко години :) ), ските са ми Salomon, като дори не са взимани за мен... просто ми ги дадоха :D Обувки нямам, нито други аксесоари все още. Карах го "под наем", ама за какво са ми разни екстри, докато се уча все още.

Без хвалби - карам си доста прилично, ако не бях все още несвикнало прасенце и по средата на деня едва си мърдам краката, камо ли да ги стегна или да натисна.. Тази година паак паак пааак! Адски готино усещане е :)

По темата за сноубордистите - от моя гледна точка, тази на току що навлязъл в зимните спортове - ебахти майката! Майка ми на 3-4 пъти я блъскаха сноубордисти, на последния някакъв шибан руснак (май всички бяха руснаци, деба техната майка) буквално я насини цялата... при това просто я бутна и мина през нея, без дори да се опита да спре, да падне и т.н. Та имаше една разправия в която ски инструктора ни го настигна и започна да го налага :)
Ама т'ва си е селяния, като не си свикнал да правиш завой с гръб, не се засилвай като копеле!
И затова на мен за борд ми се струва, че има време, макар да не ме влече толкова нито идеята, нито екипите, нито ... карането :)

Ще се радвам да се съберем все пак и я да караме, я да хапваме и пийваме, да се посмеем, да се потъркаляме... Можем да си правим батъли и някой да снима :)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: