Първо да обясня от каква позиция говоря
Първия път когато съм опитал коз е преди около пет години
Случвало ми се е да пуша по 1-2 дневно в продължение на сецмица две или пък 1 път на 2 месеца
Когато ми се прииска в общи линии
Сега не мога да се сетя кога съм пушил за последно, но със сигурност е преди повече от половин година
Просто не ми се пуши
Нито ми липсват финанси, нито място от където да си купя, нито ме е страх по някаква причина
Толкова с пристрастяването
Сега да обясня обичайните ефекти на марихуаната
1.Лека еуфория (не е задължително да се прояви, до голяма степен зависи от компанията и нагласата)
2.Лека дехидратация и малко падане на кръвното (пресъхва устата и ти се иска нещо сладичко

винаги става така)
3.Отпускане на мускулите (което е крайно неприятно ако те напъне нужда

но иначе спомага за пълен релакс)
4.Зачервяване на очите
5.Отслабване на координацията и забавяне на рефлексите (което значи че е лоша идея да пушиш и да шофираш)
Всичко това се проявява САМО докато трае 'напушеното състояние'
След един здрав сън (който е неизбежен защото след като те пусне си като труп) всичко е наред
Отслабване на краткосрочната памет не съм наблюдавал но бих могъл да го допусна като временно последствие от прекомерна употреба
Вредата върху дробовете също е съмнителна работа
Gipo написа:
Значи, от компанията, която имах като малък, повечето от половината станаха тревомани. Под тревомани имам предвид - напушването като начин на живот. Съвсем сериозно ви казвам, че в момента от тези хора, нито един не е читав. Те са напълно нетрудоспособни, неспособни на сериозна мисловна дейност.
Аз също имам приятели и познати които са пушили по 4-5 пъти на ден всеки ден и които и до днес пушат често
И нито един от тях не е пропаднал
Всичките си имат добра работа и я вършат добре, социалния им живот си е съвсем наред и не се ограничава само до контактуване с други "тревомани", можеш да говориш с тях както за простотии така и на сериозни теми и въобще са си съвсем наред
Колкото до твоята компания която си имал като малък
Наясно ли си че подрастващите тепърва се оформят като хора? Много други фактори може да са ги направили такива каквито са (при положение че на са били малоумни по начало)
Gipo написа:
Сега дори като не са напушени изглеждат като пред свръх доза. Сигурен съм, че не са употребявали нищо повече от трева.
Но почти винаги като се запознаеш с човек, можеш да го познаеш - абе, тоя е тревоман/ или съответно не е... или аз съм се научил да ги познавам, знан ли.
Това са пълни глупости
Няма начин да се определи
И аз не мога да определя дали някой е напушен или не
Дори хората за които говорех по-горе не могат да определят
Обаче ти си всезнаещ и само с един поглед ги познаваш, а?
Я се скрий
Точно разбирачи като теб са ме изумявали като са ми разправяли че съм напушен когато дори не съм помирисвал коз в продължение на месеци
Или пък са посочвали някой и са казвали че е напушен при положение че знам че въпросния човек никога дори не е опитвал коз
Sweeney Todd написа:
Законът е по-компетентен от теб. В противен случай ти щеше да го създаваш...
Нима? Законът писан от тия срещу които всяка жива душа в тая държава крещи че са крадци и некадърници?
Толкова безумно изказване не може да има друго предназначение освен "+1 пост"
Andrey358 написа:
Warbringer не говоря на изуст

И защо реши, че нямам опит. Цитирах ти примера с този мой приятел, защото е най-показателен, но също така познавам достатъчно много хора и от двата пола, които употребяват или са употребявали трева. В свободното си време се занимавам с въртене на огън и тази субкултура ми дава възможност да съм в досег с всякакви хора, познавам дори хероинови наркомани, ако е за въпрос. Направих сравнението с алкохола защото си говорехме за "умерена употреба". Естествено, че ако се спиртосваш всеки ден си алкохолик и не убиваш толкова мозъчните си клетки, колкото черния дроб. Но алкохола не случайно е легален, тъй като умерената му употреба (веднъж седмично с приятели) не води до физически или ментални увреди. Тревата е нелегална поради простата причина, че няма такова понятие като "умерена употреба", освен ако не говорим за веднъж в годината, но това е несериозно. Всяка редовна употреба, дори да е веднъж в седмицата, води до това, че бавно, но сигурно се превръщаш в типичният тревоман-дебил. И други хора като Гипо, които имат опит обясниха същото, няма да се повтаряме. Пиша всичко това, защото форума вероятно се посещава и от хора на такава възраст, в която пред тях, така да се каже, стои изборът дали да пробват трева или не. Хора недейте! Повсеместно разпространеното схващане, че тревата в "умерени дози" е безвредна и че е същото като алкохола, е заблуда. Както казваше един друг приятел бивш почитател на джойнта: "Тревата е голям бич! Превръща те в друг човек!". И това си е съвсем вярно и е много по-видно за околните, отколкото за тези които пушат и си мислят че всичко е ОК.
Zarathustra ти нямаш аргументацията за да спориш с мен, не че ти липсва желание

И в какво ви се изразява опита на двамата с Гипо? В познаването на няколко дебила които пушат марихуана?
Ебем ти и опита
Аз пък познавам неколцина хирурзи
Така че съм спец по всички въпроси на медицината
Ако някой се нуждае от животоспасяваща операция да свирка
Веднага ще го оправя
И завършвам със сравненията между алкохола, цигарите и марихуаната
Алкохола би могъл да доведе до пристрастяване*
При прекомерна употреба уврежда редица органи
50-100гр. на ден може да е полезно
Пушенето води до пристрастяване
Уврежда редица органи
Марихуаната НЕ ВОДИ до пристрастяване
Намира приложение в медицината
Няма доказателства за перманентна (или временна според мен ама карай да върви) вреда върху който и да било орган
Не споделям мнението че алкохола и цигарите трябва да бъдат забранени
Нека всеки си решава сам