След двудневно забавяне, ето го и поста за Русия.
Москва е невероятен град! Гигантски, правен з размах! Вървиш и на където и да си обърнеш главата все ще има нещо да се види - дори и само за да гледаш много готините коли по 6 лентовите булеварди

Архитектурното разнообразие е огромно - има стари построъйки, дворци, които са от едно време и наистина впечатляват, а има и нови чудеса на архитектурата, които пък те карат да разбереш, че се намираш на място, което има не само история ( за разлика от Петербург, който е много еднообразен )
Едно една панорамка от...как да го кажа, един парк с паметник, който напомня пред НДК целата работа, само дето е страхотен и огромен

Ето и сградата на МГУ ( Московский Государственный Университет )

Снимката е кофти, но казвам ви - тая сграда цепи мрака! Искам да уча там!
Ето и малко нови сгради в Москва

Така за архитектурата.Забележителностите мисля, че няма смисъл да ги коментирам - огромна империя с дълга история, в която може да се нагледаш на дворци, паметници, галерии и какво ли още не.В Кремъл е страхотно, а в Елмазный Фонд ( това е една галерия вътре в 1 от сградите в Кремъл ) е направо да ти изтекат очите! Зад витрините са показани руски богатства под формата на скъпоценни камъни.Има карта на Русия колкото клавиатура без num pad-а цялата от диаманти, и Москва е отбелязана с 1 възголемичък рубин.Короните, които са вътре просто няма смисъл да ги коментирам - украсени с...вече не помня, 400 карата ксамъни ли бяха, колко.Дреха, принадлежала на руски владетел, украсена със 150 000 перли и 18 каратови златни плочки.В 50 квадрата са набутани наистина милярди.
Това, което ми направи впечатление е, че хората са културни в повечето случаи.Даже в метрото седят от дясно като са на ескалатора, за да може бързащите да си тичат в ляво.За къде бързат, след като в час пик метрото е на 35-50сек, а в късни часове на 2-3 минс...От мястото, където ни беше института до центъра ( 30км разстояние ) стигахме за 15минути...
Ето една от 177-те станции

Цените на нещата там...Много варират.1Л хубава водка ти е 12лв, 1 кутия цигари ти е под 2лв, бензина е 1.80, ама пък 2л кола е 2.99.Като цяло вносните неща са по-скъпи ( немалко ) но пък има руски еквиваленти на почти всичко, които са и евтини и хубави

Да хапнеш в заведение не е евтино - бира под 100 рубли не съм видял ( което както и да го погледнеш са си 5лв ) така че глезенето не си е работа.Заплатите там - според нашата екскурзо
водка средната заплата в Москва е между 30 000 и 35 000 рубли - това са между 1600 и 1900лв.Имам подозрения, че преувеличи, но това няма как да знам.Видях 1 обява за продавачка в магазинче в квартала, където бях - пишеше от 17 000 до 27 000 рубли.Демек от 900 до 1400.
И най-интересното за там...Чувствах се като у дома си! Нямах усещането, че съм в чужда държава, че хората са други и тн.Бях си като в нас, сред славяни, града сякаш го познавах и сякаш винаги съм живял там и сякаш трябва да живея там.И това въпреки факта, че по улиците не се носеше родна реч, говори много...Атмосферата е уникална.Просто е много.А когато зам-директорката на 1 училище дойде при института ни и каза, че в тоя забутан квартал на Москва никога не е била, щях да падна.В забутания квартал имаше няколко улици колкото бул. България, два мола, кино, метростанция, 3 супермаркета...Да го еба и забутаното...
А когато отидохме да видим училището, с което нашото е в парниорство, ми се дорева.20 000кв. м. училище с актова зала като зала на кино "Арена" и физкултурен салон 4 пъти по-голям отколкото нашия.Всяка стая е перфекстно оборудвана, че даже и прекалено добре - имам чувството, че глезят децата там като видях какви приспособления имат, особено за учене на малките.Столът им пък е украсен, има огромен аквариум с риби, всичко е ново, абе няма какво да коментирам - вижте -
http://1409.ru/ .Във фотогалерията ме има и мене с групата като бях на посещение

И това е държавно...
Та това за Русия, и основно Москва.Петербург не ме впечатли - канали, дълги стари сгради в целият град, бързо омръзва и като изключим 3-4 неща, не са по-красиви от московските.И я няма атмосферата...
А ето ви малко комунисти пред черневия площад

Ето две снимки от самия Червен Площад ( на втората - Государственный Универсальный Магазин - ГУМ, като българското ЦУМ сиреч

)

На свечеряване при р. Москва

Ето ме като комунист на Арбат ( московската Витошка )

А, там имаше Mountain Dew

Само това пих, даже си вкарах 4литра в БГ!

Ето ме щастлив

А тука дори по-щастлив
А най-щастлив бях в Петербург в KFC-то, където има машина за наливни газирани напитки и плащаш 1 чаша и пиеш колкото искаш.Колко Dew ометох...

Това беше след 2 дена

Пих такава бира, щото исках да видя същата като в БГ ли е ( да )

И няколко нормални мои снимки по улиците.

Ние сме на фонтана, който е покрив на Охотный Ряд, което е мол.като си в него и виждаш фонтана отдолу

Та това е.Мога и още да пиша ама се уморих, и ме мързи, пък и без това стана дълго.Дано някой го е прочел цялото и ви хареса