Автор |
Съобщение |
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Юни 2008 15:21
Аз съм го гледала, преди няколко месеца. Но ако трябвадасъм честна - грам не ми хареса. Някак си е едно ... никакво. Не знам, може би защото очаквах нещо, кой знае колко добро. Все пак става да загубиш 1 час, ако се чудиш с какво да се приспиш, но аз определено не бих седнала тогава да го гледам, ако знаех за какво иде реч :Ь Все пак - всеки с вкуса си EDIT: Току що изгледах AIR, не знам какво очаквах...а и имах спомен че е друго аниме .... което ме навежда на идеята. Някой да е гледал аниме, което започва с малко червенокосо момче, което го дават как пада с ролерите от високо. Некакви такива спомени имам ^^ Та за Аир, сладко е, добре е нарисувано и е леко лигаво на моменти, но става за губене на време. Все пак не бих седнала да го повтарям, но определено като за 1 път ми хареса Е от друга страна съм и момиче, на някои мъжки може и да не им хареса
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Юни 2008 14:13
Zoidberg, за Vexille - гледките донакъде ми се сториха интересни, но сюжета...общо взето скука. IceQueen, да не би всъщност да искаш да гледаш това - http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh ... e&aid=419610-та серия на Macross Frontier ме изкефи много, защото беше майтап с Macross Zero. Феновете му ще намерят много познати неща и бъзишки референции, а на тези които гледат Macross F, но не са гледали Zero, ща препоръчам незабавно да попълнят пропуска - анимето е кратко (5 серии), красиво нарисувано и го има на удобно и бързо за теглене място (Чизе). Общо взетно Zero е най-доброто заглавие в цялата Macross поредица. Такааа...изгледах Code Geass първи сезон...бахти как са разлигавили идеята и осополивили политическите интриги. Кощунство е това, че го сравнявах с такъв гигант, като Gundam Seed, което си едно от най-добрите ешън сапунки (обърнете внимание ЕКШЪН, а на ДРАМАТИЧНА сапунка...ако ). Geass се оказа сапунка, с малко екшън и множество абсолютно изтискани от пръстите драматично-плачливи обрати. Най-добрите епизоди са първите 1-2 (за да зарибят публиката) и последните 3-4, където динамиката е горе-долу добра. Code Geass е просто аниме-чалга...шарена и кичозна...Не че няма да го догледам (защото ми е любопитно какво ще е решението на края), но не го препоръчвам на никого. Ако търсите епичен екшън + военна драма, набавете си Gundam Seed и Gundam 00(последните 6-7 сирии са наистина добри). Ако към това искате добавена и младежка романтика, училищен живот ( и естрадна музика ) - загледайте Macross Frontier...но Code Geass просто може да го skip-нете...няма да загубите нищо. Апропо изтеглих си излезлите серии от 2-ри сезон и ми прави впечатление, че сцените с механичен дизайн вече се рисуват с технологията ползвана от Gundam 00.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Юни 2008 15:50
reconnect написа: Гледам FMA И аз, и аз. Снощи минах 20така. Много е добро!
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Юни 2008 16:31
AlShu написа: ..... Знаех си аз, че ме обичаш. Мерси много, точно това исках да гледам ^^ Мерси Иначе в момента гледам Х и за момента съм очарована, а и събирам злоба да догледам 2-те ови на Аир ^^
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Юни 2008 18:20
Преди време, бях видял предложение за аниме със самураи.Изтекоха ми очите да чета,ама не го намерих. Някой да помага. (Хем да не умре темата,че е много добра,макар и да не пиша в нея.^^)
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Юни 2008 20:42
Samurai Champloo
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Юни 2008 13:37
Fenrir, предлагам да направиш следното - Отиваш на http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=searchв Query: пишеш - category: samurai и натискаш "долния" бутон Search. То това "самурайски анимета" е доста относително. Примерно Ninja Scroll го водят самурайско, а в него през 99% процента от времето става дума за шиноби-та. Същото е и с Rourony Kenshin (известно още и като Samurai X)...действието се равива в Меиджи ерета, в която вече офицялно самураите не съществуват. В Samurai Deeper Kyo няма много самураи и пак става дума за шинобита и вагабонти. В Samurai Champloo търсят един самурай...но в самото аниме самураи почти няма...доколкото знам Jin е изхвърлен от дожото в което се е учил и не се води самурай...Т.е. двамата с Mugen са само майстори на меча. В Samurai 7 уж всички са самураи, но всъщност те са някъква извратена и нелогична футуристична версия (а и анимето е гавра с класиката на Куросава). Ето виж в Shura No Toki за кратко се появават няколко самурая...но гравните герои не са самураи.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Юни 2008 13:40
В Shigurui има основно самураи. ;р
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Юни 2008 13:42
И се държат типично по самурайски...нали?
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Юни 2008 14:04
AlShu написа: И се държат типично по самурайски...нали? :lol: :lol: :lol: Да. Чак попрекаляват.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Юни 2008 15:26
http://www.youtube.com/watch?v=B09cn6GueFoАаа... Господи, попилях се да се смея... ахахаха.......... EDIT : Пръкна ми се една идея из главата и ме МЪЧИ Зачудих се дали има Doujin-ове по " Shamanic Princess " ?!?!?!? Независимо дали са Хентай или обикновенни... Помощ.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Юни 2008 10:48
И понеже миналата седмица нямаше нов епизод на Macross Frontier, реших да попълня дупката, като си изгледах за пореден път Macross Zero. В момента си преглеждам отново и Ghost Hunt-а.
Нещо страшно забавиха превода на Golgo 13.
Което ме оставя тази седмица само с новите епизоди на Code Geass (дето въпреки подобронието на анимацията и арта, едвам ги трая) и Soul Eater (чак в четвъртък).
Опитах се да гледам две свръх прехвалени поредици - Amaenaideyo и Ikkitousen. Разочаровах се.
Amaenaideyo е дебилен ечи харем...дразнещо дебилен...но пък картинките са хубави...може би ще успея да го догледам и отвъд 1-ва серия, но ще ми трябва доста самонахъсване...
Ikkitousen е биткаджийско ечи...пълно с отблъскващо дебилен хумор...да не говорим, че на места керътър дизайна по необясними причини става ръбат и деформиран...Героите са клиширани и тъпи: главната героиня от типа "наивна идиотка, която не си знае силата"...гравния герой - лигаво педерастче, което е много добър боец (да бе), но прави "и на мравката път прави"...и пр. дебилизми...Изгледах първи епизод и не смятам да продължавам.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Юни 2008 12:17
http://zamunda.net/details.php?id=22148е това не е японско аниме аме е мноо яко
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Юни 2008 13:36
Цитат: е това не е японско аниме По дефиниция аниме означава "японска анимация". Това че дебилчетата от Замунда са го класифицирали, като "аниме" говори някои неща за общата им култура...другият вариант е че се изморяват, когато пишат такива безкрайно дълги думи, като "анимация". Но пак е по-добре от Арената...там на аниметата слагат лого с надпис Manga. Като стана дума за неяпонска анимация, да споделя, че излезе вторият Futurama филм. (Предполагам това е добра новина и за др. Zoidberg ) Аз ще се опитам да го изгледам довечера.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Юни 2008 13:52
AlShu написа: Като стана дума за неяпонска анимация, да споделя, че излезе вторият Futurama филм. (Предполагам това е добра новина и за др. Zoidberg ) Аз ще се опитам да го изгледам довечера. WTF!? Аз бях разбрал, че тази година ще излизат 13 нови епизода, нищо за филм
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Юни 2008 13:56
Абе я ми обяснете, или дайте линк,за какъв статут се отнасят тези -сан, -кун, -чан и т.н.
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Юни 2008 14:13
В арената тва филмче изобщо го няма а и има много филмчета който неса рисувани от японци като Спаун което си е чисто аниме за мен по добро от японските а иначе кво ще се ограничавам тъпаци били че го сложили в аниме аз си превеждам аниме като анимация хич неми пука по дефиниця как е тая дефиния си я заври отзад ако си толоз тарикат
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Disturbed
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Юни 2008 14:21
iddqd написа: В арената тва филмче изобщо го няма а и има много филмчета който неса рисувани от японци като Спаун което си е чисто аниме за мен по добро от японските а иначе кво ще се ограничавам тъпаци били че го сложили в аниме аз си превеждам аниме като анимация хич неми пука по дефиниця как е тая дефиния си я заври отзад ако си толоз тарикат Тъп си, момко.
___________________________________ Expect the worse, you bleeding heart, but kill me first - before it starts. Yes, my cock is getting hard, we are born different after all. Invite mayhem, produce weapons, shoot out, burn down. No CNN or media now ...
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Юни 2008 14:23
Zoidberg Цитат: WTF!? Аз бях разбрал, че тази година ще излизат 13 нови епизода, нищо за филм Виж сега как стоят нещата. Навремето FOX изритаха Futurama защото не печелел чак толкова много колкото The Simpsons (без да се съобразяват с факта, че The Simpsons имат много по-дълга традиция, и че постоянно сменяне на часа и деня на излъчване, няма да повиши рейтинга). В последствие ComedyCentral купува правата за излъчване на повторенията на Futurama. В едни момент създателите на Futurama, гледайки приходите от DVD-та, решават че в шоуто има още хляб и искат да направят филм (успоредно част от същите хора работят по The Simpsons Movie) , но Fox отказв договор за кино филм. Обаче ComedyCentral обявяват се ангажират да закупят нов сезон. Понеже парите не стига за продукция на цял ТВ сезон е взето следното решение - ще се издадат 4 direct-to-DVD филма (за да изтискат още малко от парите на hardcore Futurama феновете). После тези филми ще бъдат допълнени с още свързващи анимации до 13 ТВ серии и ще се разпространяват от ComedyCentral. Кога ще излезе този сериал не е ясно (ако въобще излезе). Но първите два филма вече са налице. В момента и двата могат да се намерят в Арената...първият дори има БГ субтитри... Fenrir, регни се във форума на АнимеС, там има чудесна тема...ако пък те мързи, има и wiki - http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_honorifics. iddqd написа: Цитат: В арената тва филмче изобщо го няма Това в каква връзка го казваш? Не ми пука в кой тракер какво слагат. Цитат: а и има много филмчета който неса рисувани от японци като Спаун което си е чисто аниме за мен по добро от японските Всъщност какво разбираш ти под думата "аниме" защото тотално се разминава с моята представа. Цитат: по-добро Мухахахаха...Ако не си разбрал, най ценното в анимето, е това, не че е по-добро или по-лошо, а че е различно и екзотично в сравнение с европейските и щатските заглавия. (Апропо не харесвам арта и анимацията на СПООН, но тове е тема на съвсем друг разговор.) Цитат: а иначе кво ще се ограничавам никой не те ограничава какво да гледаш...просто не съм съгласен с употребата на понятия, като "неяпоско аниме" (или да кажем "българска манга"). Цитат: аз си превеждам аниме като анимация Защо трябва да си "превеждаш", нали говорим за български тракер? Ето в това укорявам хората от "тим Аниме". Цитат: хич неми пука по дефиниця как е тая дефиния си я заври отзад ако си толоз тарикат Ако бях тарикат просто щях да игнорвам писани-недописаните ти постове.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Юни 2008 14:54
а ти се чустваш задължен да дадеш отговор на всичко браво тва е похвало имаш 6 от мен
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|