Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 27 Май 2008 17:33

От торент тракера на анимес-бг или от тука

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Май 2008 18:51

Из коментарите в YouTube:
Цитат:
lol, when someone make an anime episode with no flashbacks it will be the Apocalypse. : D

:lol:

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Публикувано на: 28 Май 2008 00:38

Да се понваля че почнах да гледам Берсерк :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Май 2008 05:18

Браво на теб, след като го изгледаш и решиш че е било адски брутално погледни и мангата - ще си разбиеш набързо представите.

А аз отивам да си лягам с обичайниата мисъл "никога повече няма да пия" :lol:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Май 2008 05:22

Е тая мисъл трябва поне по веднъж на седмица да те сполита, иначе седмицата е ep1c falez0r :)

No CNN or media now ...

Профил

Публикувано на: 28 Май 2008 13:24

Shady написа:
Браво на теб, след като го изгледаш и решиш че е било адски брутално погледни и мангата - ще си разбиеш набързо представите.

Мангите са ми някак си противни , така че едва ли ще я прочета. А сега подващам чинията със сандвичите и осми епизод :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Май 2008 14:40

Richard B. Riddick написа:
Shady написа:

Мангите са ми някак си противни , така че едва ли ще я прочета. А сега подващам чинията със сандвичите и осми епизод :lol:
Приятно гледане на най жестокото аниме!А после и мангата ще прочетеш, ще видиш защо... :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Май 2008 08:58

Цитат:
Мангите са ми някак си противни

Мухахахахаха...мангите са в пъти по-яки и посмислени от аниметата...но просто човек трябва да има търпение да ги чете...или още по-лошо, да чака с години, догато се появи англоезичен превод...който може и да не се появи... :cry:

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Май 2008 13:13

Апропо, в момента, в тракера на АнимеС-а се сийдва една аниме класика - City Hunter. Викам да грабите овреме, защото свръши ли този сийд, в скоро време едва ли ще се появи за сваляне на толкова удобно място.
Качени са 3 сезона (51, 63 и 13 серии). Доколкото разбрах скоро ще бъде качен и 4-ти (13 серии), както всичките филми.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2008 12:57

Загледах 5 серии от първия сезон на Code Geass. Първото впечатление - тотален рипоф на Gundam Seed. Същите цветове, същия екшън, почти същия сюжет. За по-голямо объркване, го дублират същите актьори. Кагато се позагледаш малко, виждаш елементи и от други екшъни на Sunrise - примерно училищните сцени ми напомнят на Mai-Hime.
Накратко, още едни шонен свален от поточната верига на Sunrise за прозиводство на екшъни.
Принцирно за любителите на сапунки това не е проблем, а направо е предимство.
Много хора намразиха това заглавие, точно сащото е хиперкомерсиално и хиперклиширано, но за феновете на популярната и искейпистката анимация (като мен) заглавието е доста прилично. Анимацията и графиката са пипнати професионално. Екшънът е перфектен. Режисурата е професионална и балансирана. Войастинга на актьорите е перфектна. Музиката е сложена точно на място и е въздействаща. Странното е, че керъктър дизайна е поверен на шоджо групата CLAMP. Нямам обяснение за тази мода (Gundam 00 също ползва шоджо артистка за керъктър дизайна). В резултат - всички главни момчешки роли са представени от някъкви хилави чучела-закачалки (естествено с огромни очи). Дамските персонажи са по-красиво нарисувани, но пък по сюжет (понеже става дума за шонен все пак) те са някъкви второстепенни патки, които участват предимно във фенсървис.
Сравнение между Gundam Seed и Code Geass.
И двете са типични mecha заглавия правени по-формула.
Формулата на Seed е по-проста, но пък така историята се получава по-епична и внушетелна. А и не се прекалили с cheesyness-а.
На ниво политически интриги и двете заглавия ми изглеждат еднакво и задоволително комплекси (т.е. и в двете анимета, двете страни на конфликта са разделени на маса фракции, които се борят за надмощие и няма такова нещо, като "добри-лоши").
За 5-те серии, които съм изгледал от Geass, той серьозно изостава по количеството екшън и битки в епизод спрямо Seed.
Драмата - напрактика тя е на едно и също ново - добре дозирана и сложена на правилните места...само дето в Geass има малко повече дебилно-лигави ученически изпълнения...което малко ме дразни.
Доста сходни заглавия са, но Seed доминира с екшън и политическия анализ.

Ако сте гледали Gunadam Seed, искате още от същото и кретенщината Gunadam Seed Destiny не ви задоволява, Code Geass е подходящ избор.
Обратното, ако сте гледали Code Geass и сериите на новия му сезон излизат твърде бавно за жадата ви към епични екшън сблъсъци и политически интриги - хвърлете едно око на Gunadam Seed (но стойте далеч от Destiny!).
Героите си приличат, mech-овете донякъде си приличат (всъщност доста са различни, като механика, но ролята им в сюжета е еднаква), динамиката и екшънът са същите, а и сюжетите са сходни.

Догледах Spice And Wolf...смятам, че пълна тъпня. Търговските елементи ми бяха адски странни...не че разбирам нещо от търговия, но главният герой е тъп като талпа и от алчност постоянно се "вътри" с най-елементарни сделки.
Романтичните елементи също бяха адски странни - главната героиня постоянно тормози герой - циклично кара го да си признае, че я обича...в един момент на него му писва и казва "Добре де, обичам те, а освен това те уважавам, като бизнес партньор " и тъпата кучка се успокоява. Обаче след 5 минути подхваща същия разговор. Другата и любима тема е колко велика и умна е тя и как пича не я заслужава. Освен това го ревнува от абсолютно всяка друга жена в анимето. А те дори не са сексуални партньори и така и не правят секс до края на сериала.
За да обясня колко странно и нереалистично е всичко в това аниме, ще опиша една от героиня, която се появява в по-късните етапи. Ситна блондинка (кинта и педесет от земята), въоръжена с гега...но понеже авторите не са виждали гега през живота си, са направили извивката и прекалено голяма и вътре се окачили камбанка :lol: . Това миньонче пази пътниците от нападения от вълци...с магия...подкреплението и са 5 овци и едно куче...
Познайте какво се случи, когато дойдоха вълците...мацката каза "Бягайте! Няма проблем, ама бягайте!".

Догледах излезлите серии на Golgo 13 - точно толкова готини са, колкото и първите 3.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2008 08:43

Новите епизоди на Macross F и Soul Eater са яки...само не разбирам, защо се бави превода на Macross F от Gattai. Наложи се да гледам превод на друга група, защото ми писна да чакам.
Напредвам бавно и през Code Geass първи сезон. Както писах по-горе формулата в него е 2/3 Gundam Seed и 1/3 Mai-Hime.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2008 10:02

Абе не съм следил темата, но скоро почнах да гледам D Gray Man иии я кажете според вас кои герои от различни анимета си приличат най-много? Аз забелязах доста прилики между Спайк(ако не се лъжа) от Каубоя и Муген от Чамплуу-то, но това си е лично мое мнение де, а и те са правени от едни и същи хора, мисля. Пък и аз нямам много изгледани анимета, та ако може постнете и шотове. :)

Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2008 14:37

AlShu... quadruple posting... O.O

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 06 Юни 2008 14:40

Vargg написа:
AlShu... quadruple posting... O.O

AlShu's killing spree was ended by 2D.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2008 14:58

Апорпо, аз и един епизод не успях да изтрая на D Gray Man.

Както и да е - по темата...ама има адски много герои, които си приличат просто защото са едни и същи архитипове...Това и в по-западните комикси и анимации го има. Примерно в Teen Titans, Робин страшно си приличаше с онзи тип дато стреля с експлозивни стрели. Дори имаше маса бъзъци на тази тема (примерно взаимно се поздравяваха за избора на дрехи, оръжия и аксесоари.)
Според мен най-много сходства може да се намерят в персонажите, които са сложени с цел фен-сървис. В шоненските анимета, това са всичките тези големогърдести каки, които винаги подпират отляво/отдясно с цици главния герой, както и лигавите лолитки. Е има и "нормални" фенсървис мадами...обикновено съученички от същия клас, но в три основни разновидности - идиотката, зубарката (обикновено носи очила) и хулиганката (изглежда опасна, но при "по-близки срещи" омеква). (Tenchi Muyo пример - Михоши е типична тъпа блондинка-идиотка, Айека е скована от етикета принцеса, която обаче побеснява, когато не стане нейното, а Риоко е типична хулиганка-побойничка.)

В шоджото фенсървис са отнесените, кухи кайто лейки и сухи като чирози гей-ове.
(Поне в момчешкия фенсървис има известно разнообразие на "формите" докато момичещкия, може да убие от скука зрителите).

Понякога приликата е сложена, поради чисто търговски съображения. Примерно някакъв герой или героиня стават супер популярни и веднага се пръкват маса техни клонинги. Който е заглеждал Sailor Moon и копието му Weding Peach, знае че главните им героини си приличат,трансформиращите анимации са им сходни, а сюжетът е почти същия.

Понякога авторите на нещо популярно слагат референции към него в други заглавия, по които работят - ей така за кеф на феновете.
Примерно можете да видите някои от героите на Black Cat в ToLoveRu. При това двете заглавия, дори не се развиват в един и същи свят.
(Тук е мястото да спомена, че анимето по ToLoveRu е пълна трагедия...докато самия коммикс, въпреки че не е нещо, кой знае какво, е поне смешен и красиво нарисуван...то не че анимето е грозно...ама са го направили толкава тъпо и лигаво, че не се понася...)

Понякога може да се срещнат пародии на известни герои...при това японците харесват, когато един герой е пародийно копие на няколко други героя. Да вземем Excel (Excel Saga), тя не е конкретно копие на нито една аниме героиня, която съм виждал, но в същото време ми е адски позната от някъде. А пък реакциите и са свръхкретенизирана експресивна версия на реакциите на средностатистическа аниме героиня. Нейните хиперактивни изблици обаче тотално контрастират с либсата на емоции у полу-мъртвата и партньорка - Hyatt. Това увеличава още повече комичния ефект.
(Като стана дума са Excel - актрисата, която дублира гласа и, както и този на Azuma Kazuma от Yakitate Japan в момента дублира гласа на Black Star от Soul Eater...ако ви е направил впечатление кретенския му глас, сега вече знаете, на кого да благодарите за готиното изпълнение...)

ПП
Vargg и Kire_von_Dragoman, ако не знаете, това се нарича BUMP и ако не го бях правил, темата щеше да потъне в забвение отвъд 2-ра страница на Общия форум.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2008 15:23

най добрите анимета за мен са
Ninja scroll
Lain
Spawn

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2008 16:27

iddqd написа:
Ninja scroll

Наистина ги изкъртва.

ПП
Бахахах, bump се наричало. Както и да му викаш, т'ва пак ще си остане quadruple posting. А ти даже му придаваш и някаква невероятна важност... БАХАХАХ...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 06 Юни 2008 16:38

Vargg написа:
iddqd написа:
Ninja scroll

Наистина ги изкъртва.

ПП
Бахахах, bump се наричало. Както и да му викаш, т'ва пак ще си остане quadruple posting. А ти даже му придаваш и някаква невероятна важност... БАХАХАХ...

Варготе, спри да се заяждаш за глупости. Дори и да се счепкаш с целия форум едновременно и във всички теми да спориш с някого - пак няма да биеш Хамелеона по постове :evil:

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2008 17:07

Какво заяждане изхалюцинира бе, паркизанена главо? Не си въобразявай, че гоня Гошо.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 07 Юни 2008 13:44

http://arenabg.com/details.php?id=631a3 ... b6ea64860e
Някой гледа ли го?

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по